8.6.2024 | Svátek má Medard


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
XXL 8.2.2007 12:31

Re: Váženým soudruhům Vodníkovi, Králíkovi i tomu tlusťochovi XXL

Co to melete vy nabozensky zoufalce?Klaus vam lezi v pate od sameho pocatku a vsimnete si, ze je setsakra opatrny ve vyjadrovani, na rozdil od osla Havla, jehoz nenavist ke Slovakum a nepoliticka politika z nasi zeme udalaly bananovou republiku pro bolsevicke EUrounijni pomatence jako jste Vy.

Machi 8.2.2007 12:28

Re: Re: Re: Hergot

Dost bych pochyboval, že mají Rusové lepší ponorky, ale to je na dlouhou debatu. Jen bych upozornil, že největší ruské ponorky třídy Typhoon mají

jen 20 mezikontinentálních raket. Mimochodem poslední cvičný start nevyšel. 24 raket má americká třída Ohio.

Navíc běžná ruská hlavice má asi výkon 5-ti až 50-ti hirošim a ne 1000.

Co se týče klamných cílů, tak ty samozřejmě jsou přítomny, ale tak jak existuje klamný cíl, tak i existuje snaha o to ho co nejlépe odhalit a útočit jen na ostré hlavice.

F. Čech 8.2.2007 12:27

Soudruhu Perunovi

Odpor vás bolševiků k Havlovi, který vám vždy pil krev a proti USA, které hlavní měrou přispěly k vašemu odchodu na smetiště dějin je logický. Vy osobně byste se měl vrátit do své jeskyně nebo vystěhovat do Běloruska. Máme tady tisíce chytrých Slováků, kteří jsou pro Česko velkým přínosem a je škoda, že pověst Slováků tady kazí bolševický fanatik vašeho ražení! 

Brmboš 8.2.2007 12:26

Re: Re: Dočasné umístění vojáků bratrské americké armády na našem území ?

Furt je to na věčné časy nebo snad ne?

přečteno 8.2.2007 12:26

Zajímalo by mě, zda někdo domýšlí

 rozhodnutí nestavět radarovou stanici. To přece znamená, že nechceme nejsilnějšího spojence. To také znamená, že odpovědnost za obranu přebíráme sami. To v důsledku neznamená nic jiného, než obnovit povinnou vojenskou službu. Myslím, že roční by stačila, protože v dnešní době není důvod diskriminovat dívky. To se ostatně bude hodit i pro přícházející oteplení nebo ochlazení. Budeme moci na Šumavu vyslat více než 28 vojáků s kolovým nakladačem. Deset tisíc chlapců a dívek s lopatami ty silnice vyčistí raz dva. Když nebudeme ochotni strpět na svém území ani spojenecký radar, tak to každý odpovědný člověk pochopí. Při zdvojnásobení vojenského rozpočtu a navrácení všech objektů armádě to jistě nebude závažný problém. Pak dobře připraveni budeme očekávat, zda nahodilé rakety vypuštěné z území destabilizovaných států přeletí. Když nepřeletí, bude se armáda dobře hodit na odklízení sutiny. Samozřejmě pár desítek let po dopadu rakety. Není přece důvod vystavovat ty mladé lidi ozáření. Do té doby mohou střežit, aby okolí výbuchu případné rakety nenavštěvovali katastrofy vyhledávající turisti nebo stalkeři.

Tomáš X. 8.2.2007 12:25

Re: Re: Podpisuju všema deseti

Viz můj příspěvek - samozřejmě, že Američané chtějí bránit své území, ale na rozdíl od bližších států, se kterými máme špatné zkušenosti, tak USA už 100 let své spojence zásadně nepodráží. Je to součástí toho silného až naivního přesvědčení o svobodě, demokracii, volném trhu a přímočarém řešení problémů. Někdy je to "slon v porcelánu", ale má to jednu výhodu, lze se spolehnout na to, že USA nebudou dělat slizkou zákeřnou nečitelnou a zbabělou politiku jako některé nejmenované velmoci. To úplně stačí k tomu, aby ten US radar u nás znamenal pomoc USA našemui bezbrannému státu pokud by šlo o hubu.

demokrat 8.2.2007 12:25

Re: Re: Dočasné umístění vojáků bratrské americké armády na našem území ?

Máte možná pravdu, ale když jsem pozoroval, jak si počínali v Jugoslávii a vidím tu neskutečnou tragédii v Iráku, tak mi to začíná trochu splývat.

Brmboš 8.2.2007 12:22

Pane Havel už dejte pokoj.

Této zemi jste za svého prezidentování ublížil více než dost. Na vaše řeči po revoluci a jejich odvolání poté co jste si čuchl k moci si pamatuji.. Proč nedáte už pokoj a nenecháte lidi, aby se sami rozhodli co chtějí. Co je na tom nedemokratického. Proč se i vy dnes bojíte hlasu lidu, kterého jste se stále dovolával. Dnes najednou je ten lid snad méně vzdělaný než tehda, kdy jste ho potřeboval pro svoje hrátky na náměstích? Proč stále měníte názory? Já si myslím, že na to, abych posoudil zda chci mít na dvorku cizí husu nepotřebuji vaše rady.

F. Čech 8.2.2007 12:22

Re: jsme si rovni nebo rovnější

V Afganistánu padlo jen 200 Američanů a je tam největší svoboda i bezpečnost za posledních 30 let - i díky naším vojákům na které jsem pyšný. V Iráku byl odstraněn brutální diktátor Husajn, který zabil zbraněmi hromadného ničení koncem 80tých let 180 000 Kurdů a vyvražďoval metodicky i konkurenční většinové šiity na jihu země a napadl neúspěšně všechny své sousedy (v těchto konfliktech zahynulo milión lidí)!. Chcete snad Saddáma zpázky? Většina Iráčanů ale ne! Iráčané ve své zemi spojenecká vojska chtějí a teroristů, kteří je vraždí po stovkách na tržištích mají plné zuby. Podle nezávislého průzkumu jen 7% Iráčanům vadí cizí vojáci!

starosta 8.2.2007 12:21

Václav Havel zase mlží

Václav Havel povídá o svém vazalství na Buschově rodině. Mluví stejně zmateně, jako kdysi jako prezident (!!!) obvinil Petra Cibulku, že svými seznamy oagentů a spolupracovníků STB způsobil sebevrždy dětí z rodin obiňovaných - uveřejnil to tehdy polský tisk.  Petr Cibulka Havla obžaloval, konal se soud, směšný průběh, žalující se stal obžalovaným a protože to bylo zralé na propad pravdivosti presidenta Havla, tak se z toho stal přestupek, pak se to zametlo pod koberec... Mám celé záznamy z toho soudního jednání, kde Petr Cibulka označil v rozčilení Havla za prase. Lidičky vzpomínáte?? A nyní jsou seznamy podle Cibulky mnoha lidmi žádané a špatně dostupné.

Korsika 8.2.2007 12:21

Re: Dočasné umístění vojáků bratrské americké armády na našem území ?

Vážený pane Demokrate, jestli nevidíte rozdíl mezi "S se Sovětským svazem na věčné časy" a mezi " Se Spojenými státy na věčné časy" tak je mně Vás opravdu líto.

Perun 8.2.2007 12:19

medzinárodný hochštapler Havel zabudol odpovedať na tieto otázky

a/ako môže radar+rakety ochrániť česko (polsko)? Prečo POlsko požaduje ešte patrioty (ktoré naozaj môžuz Polsko ochrániť)b/prečo sú radar aj rakety v P a CZ, ked letová dráha s tzv.darebáckych štátov ide inakadial?c/prečo by tzv.darebácke štáty útočili na CZ? (povedzme žeby mali aj čím)d/prečo poliaci na rovinu vravia, že chcú patrioty proti rusom? Prečo aj rusi vravia, že je to proti nim (monitoring úzeia) ? Sú tak blbí? Prečo rusi vravia, že im američnaia odmietajú opovedať na ich otázky? Prečo sa rusi chcú s USA teraz dohodnúť o vzájomnýách garanciách neútočenia?e/prečo Nixon a Brežnev podpísali dohodu o zákaze budovania protiraket.systémov? Boli úplne blbí? Prečo ich zrušil až evidentný blbec z IQ 91 Bush? (tj. ani nie Carter, Reagan, Bush st. či Clinton - ludia s vyšším IQ ako Bush jun. ) napriek protestu rusov, EU, Činy atd.f/kto je vlastne posledné roky a desťročia naväčší vsetový agresor? Kto má najviac ZHN, najväčiu armádu, najväčši zbrojný priemysel, kto viedol najvac vojen, kto reálne použil ZHN?Tolko pár otázok, určite by sa našlo aj viac. Ani na 1 Havel - čírou náhodou pečený varený s tými najmilitantnešjími americkými kruhmi- neodpovedal. Iba polemizoval s neexistujúcimi výhradami a problémami, skôr mlžil, než vyjasňoval. Ako vždy, ehm, hm, že jo, hm.

demokrat 8.2.2007 12:17

Dočasné umístění vojáků bratrské americké armády na našem území ?

Proč ne. S USA na věčné časy a nikdy jinak. Tak za tohle v podstatě volá V.Havel ve svém příspěvku. Něco podobného jsme ale již slyšeli, neníliž pravda?   A právě V. Havel proti tomu vehementně bojoval No není to absurdní ?

Tomáš X. 8.2.2007 12:16

Samozřejmě, že radar má sloužit k ochraně území USA,

a mám pocit, že je to ideální příležitost, jak být lepším strategickým partnerem USA. Pokud budeme dobrovolně souhlasit s pomocí, minimálně bychom měli Američanům hlasitě požadovat do té smlouvy jako úplnou samozřejmost, že ochranu našeho území vybudují taky.  Osobně jsem přesvědčen, že našemu zcela bezbrannému státu, který leží mezi Německem a Ruskem v Evropě, která je zdegenerovaná politickou korektností k islámským radikálům a levicovým šílencům všude ve světě, opravdu neuškodí, aby ho USA chápali jako svého blízkého spojence, kde jim minimálně stojí za to bránit svá vlastní zařízení a své investice. Z hlediska naší budoucnosti vůbec není od věci, když Českou republiku budou umět budoucí američtí prezidenti najít na mapě světa a když tam budou mít nějakou tu vlaječku, že tam je jejich hodně důležité zařízení, když už na mapě našeho území není maketa ropné těžní věže či něco podobně zajímavého pro USA. Pochopitelně, že USA myslí na svou bezpečnost v první řadě, ovšem naštěstí stále už nejméně 100 let projevují pro někoho třeba trochu naivní přesvědčení, že svoboda, demokracie a volný obchod by měly být udrženy či zavedeny na celém světě kde to jen trochu jde. Zaplaťpánbůh za přímočarou naivitu, protože druhou variantou je totální relativizace hodnot, ve které si demagogové a diktátoři libují jako kapr ve vodě. Díky tomu US neměnnému postoji se lze celkem spolehnout na to, že spojence, kteří uznávají svobodu, demokracii a světový obchod a kteří jim pomáhají zajistit bezpečnost, nenechají ve štychu když půjde o hubu. Na málokterý stát se lze takto přímočaře spolehnout. Když máme staleté zkušenosti s nevyzpytatelností Ruska, Německa, Francie, o arabských státech ani nemluvě, tak nám příjde divné, proč by na nás Američani neměli taky šít boudu. Kupodivu u nich je to nejméně pravděpodobné, zkusme si zvyknout, že pokud budou mít USA hrdého a přátelského partnera, který se s nimi plus mínus shodne na žebříčku hodnot, tak se zachovají korektně.

F. Čech 8.2.2007 12:12

Re: Pro pana F. Čecha

Asi jste nebyl pane h (za soudruha se ve Vašem případě omlouvám) na vojně. Jinak byste věděl, že střelný prach v nábojích brokovnice myslivce není výbušnina, ale jenou prudce hořící hořlavina. Když lesák manipuluje s flintou nemá ve svých patronách opravdu žádné výbušniny. Ty jsou jen v hlavicích dělostřeleckých a minometných granátů a ty by hajný do lesa opravdu tahat neměl.

Kamil 8.2.2007 12:12

Havle radši drž hubu

Je to hňup ten Havel (Y)

;-) 8.2.2007 12:12

Re: Re: Re: Re: Takže . . .

Proto jsme byli kus před světem. Měli jsme 13 měsíců. Leden až prosinec a navíc, takový ten malý a chrchlavý, bo měl jenom 3 týdny, od 7. 11 do 30.11., Měsíc Československo-sovětského přátelství. 

Ale po ten zbytek roku ten kamarádšoft nebyl ?

Karel II 8.2.2007 12:10

Re: Re: Radí Tatíček Havel?

Kdybych věděl, že Nostradamus je na Černé listině, tak bych ho ,jako příklad nepoužil. Omlouvám se, že jsem tak dal podnět k neplodné disluzi.

Ladislav 8.2.2007 12:09

Re: Podpisuju všema deseti

Jak jste prisel na to ze najednou, najednou po vsech tech historickych zkusenostech, se stal zazrak a nasla se dobrotiva velmoc ktera to s nami ted mysli jen a jen uprimne? Verite na pohadky nebo na to ze nakonec musi vsechno dobre dopadnout protoze proto? Verita na to ze temna era konci a nastava nam tady vek rozumu a svetla?

AeroKarel 8.2.2007 12:06

Re: Pro pana F. Čecha

Pokud by lesák (spíš lidový myslivec, ne?) s brokovnicí měl v rozumném dosahu problémy, není to ještě nic tak hrozného.

Ladislav 8.2.2007 12:05

Re: Komouši se ženili, bzum, bzum

Jednim z projevu komunismu byla snaha zbavit se zodpovednosti sam za sebe a hodit ji na hrb nekomu jinemu. Neco jako dobrovolne otroctvi.

Projevovalo se jak na osobni urovni tak na urovni velkych struktur. A jak vidno, zakorenilo tak hluboce ze si to verbalni "antikomuniste" uz ani neuvedomuji.

AeroKarel 8.2.2007 12:04

" Zapomíná se také na Jaltu - tam nás hodili do náruče Stalina bez zaváhání. "

Alternativa byla pokračovat na východ, nezastavit se na Labi a zahnat Stalina do jeho díry. Osobně by se mi to líbilo, ale považujete to za politicky a vojensky možné?

Proti řádění CCCP v Polsku protestovali Amíci a Britové, ale bez vojenského zásahu to bylo plat prtné. A u nás? Kolik hlasů měli komunistové v roce 1946? Hodili do náruče? Prdlajz, sami jsme tam vskočili. Čest těm, kteří se bránili, ale bylo jich málo!

h 8.2.2007 12:02

Pro pana F. Čecha

Prosím, nenadávejte mi do soudruhů. Za kominíků jsem si toho užil dosytosti. A po vstupu jsem si od soudruhů vychutnal leccos. Nepsal jsem, že chci manipulovat s výbušninami u plotu radarové základny. Jen naříklad lesák s brokovnicí by tam asi měl vážné problémy. Prosím, buďte korektní. 

Jakub S. 8.2.2007 12:02

Re: Najděte s i jiný píseček?

Bože svatý, když my ale už dávno máme jeden společný píseček! Jediné pískoviště, a to musí být vůči okolí jasně ohrazeno!

František I. 8.2.2007 11:58

Komouši se ženili, bzum, bzum

Pane Čech, je to sranda, normálně patřím k vašim tvrdým oponentům. Nyčko s vámi stopro souhlasím. Ne, že bych měl nějak rád pana Havla, ale pod jeho článek se bez rozpaků mohu i podepsat. Naopak se od srdce chechtám výlevům sockomoušů všeho druhu na jeho i vaší adresu. Nedivte se, stýská se jim. Co je těch necelých 10 km2 (Havel nikdy neuměl počítat, já také moc ne.) proti základnám v Milovicích či Bolevsku? Proti Sověty zabraným stovkám km2. Nebo třeba vemte jen tu základničku za Starou Boleslaví, kde měli jejich sovětští hrddinové mobilní rakety středního doletu vč. atomových hlavic? (To mimochodem tvrdili v hospodě hoši z Krasnoj Armii.) Bohužel na Brdech nebudou mít Američani ani děmzal s dioramou a soudruzi si tam nebudou moci koupit v Armě nové rádio či TV ze Sojůzu. Možná, že amici ani nebudou načerno prodávat benzín nebo naftu. Navíc tu komouši vymírají a Paroubek prohrál. Vždyť je to pro ně k uzoufání. Alespoň, že jsou tu ti amici.

Jakub S. 8.2.2007 11:58

Podpisuju všema deseti

Lidi, zkuste číst nezaujatě. Vzpamatujte se z toho alibismu, z té podezíravosti, čecháčkovství, zavilosti, nenávisti k lidem, kteří něco (i ve váš prospěch, ne?) dokázali, z té historické neochoty vrátit druhým, co nám dali. Opakovaně. - JS, historik, který se do jedné okupace narodil (jeden zastřelený strýček, teta v KZ), v druhé prožil většinu života (druhý - na hranicích - zastřelený strýček, teta - tatáž - doživotí, já sám - srpen 69 - Bohunice atd). Vzpamatujte se, všichni, proboha. Jak dobře, že se po nás něco konečně chce. Tak málo. A přesto opět ostuda před druhými - ?!

lynx 8.2.2007 11:57

Re: Souhlasím

USA nám opravdu párkrát pomohly, ale zase bych to nepřeceňoval. Lidé to tlučou ode zdi ke zdi. Nejdříve nás osvobodili jenom rusáci, teď zase jenom amíci. USA v 1. svět. válce nám pomohly hlavně diplomaticky při vzniku státu, vojensky bych to nepřeceňoval. Ve druhé zase do Evropy vstoupily vojensky až když to vypadalo, že rusáci zvládnou osvobodit celou Evropu (měly dost starostí s Japonskem) . Zapomíná se také na Jaltu - tam nás hodili do náruče Stalina bez zaváhání. V 56 (Maďarsko) nebo 68 (my)  neposkytli ani morální podporu - plně uznávali rozložení sil a mocenskou zónu SSSR. V 89 žádali Gorbačova aby nerozpouštěl východní blok, obávali se chaosu v Evropě. Rusko pro ně byl čitelný protivník, nechtěli ho zlikvidovat úplně, pouze citelně oslabit. Já chápu, že někteří lidé mají potřebu k někomu vzhlížet, ale prosím nepřehánějte to. Bylo to trapné za Brežněva a je i za Bushe.

AeroKarel 8.2.2007 11:55

Re: radary

Vylčování z diskuse je ostuda, i když většina článků blicích listů také. Od doby, kdy zrušili "demokraticky" diskusi jsem tam nevlezl a nevlezu.

F. Čech 8.2.2007 11:52

pro XXL

Snažte se hochu zhubnout. A mimochodem Klaus je pro radar.

Karel II 8.2.2007 11:52

Re: Re: referendum

Ha,ha,ha, vždyť ničemu nerozumí.