1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Štváč 8.2.2007 14:32

Re: Skoro všechno, co Havel dělal jako president, dopadlo šejdrem ....

Barte, při vašem hloupém zdůvodnění proč jste proti, je s podivem že jste se naučil psát.

Bart 8.2.2007 14:36

Re: Re: Skoro všechno, co Havel dělal jako president, dopadlo šejdrem ....

Štváči, jak vás tu tak čtu, moc argumentů jsem neslyšel. Apropo, četl jste dotyčnou stať, nebo jen tak pindáte, jako vždy ?? ;-)

Štváč 8.2.2007 13:20

dnešní demokrati-komunisti

Ten bolševickej marast a přitroublá spodina si zde dnes dovoluje Havla špinit, ač se vyjadřuje jasně a zřetelně. Výše uvedená pakáž se dříve obávala jen usmát vtipu na Husáka. Co říkáte dnešnímu prezidentovi ? Kde je jeho slovo k základně ? Víte na co čeká ? Až mu vy jelimani vyjevíte názor, tak podle toho se zachová. Ale nejdřív si zjistí kolik je pro a proti. Nerad by přišel o trůn. Ovšem "ani oblečená, ani nahá", to se Čechům vždy líbilo. K ničemu to nezavazuje, jen proboha nechtějme na politikovi jasný názor. Nejlepší je nechat si ústupovou cestu ve stylu "...já to tak nemyslel." Sedí nám ten komunista v palici a ještě dlouho sedět bude. Škoda slov.

Bart 8.2.2007 13:23

Re: dnešní demokrati-komunisti

jak si představujete bolševické totalitní myšlení? ;-)

Buvol 8.2.2007 13:27

Re: Re: dnešní demokrati-komunisti

Bolševické totalitní myšlení zde a jinde na chatech ukázkově předvádí majitel nicku "Štváč" ....

Brmboš 8.2.2007 13:23

Re: dnešní demokrati-komunisti

Mluv za sebe pitomče.

MLOK1 8.2.2007 13:26

Re: dnešní demokrati-komunisti

R^R^R^R^R^

třetí 8.2.2007 13:39

Re: Re: dnešní demokrati-komunisti

Lidé typu Štváč poskytují pravici "neocenitelnou" medvědí službu. Přeji jí, té pravici. více takových propagandistů.:-)

osvč 8.2.2007 13:48

Re: dnešní demokrati-komunisti

Jsem pro radar. A přišel jsem na to i bez V.Havla. Jenže někteří to nepochopí nikdy. Ani s Havlem ani bez něho. Chtěli by tak postávat za bukem a do ničeho se nemíchat. Ale tak to nejde.

Tzv mírotvorci nikdy žádný mír neprosadili.

Bart 8.2.2007 14:13

Re: Re: dnešní demokrati-komunisti

také se do ničeho nemícháte. Běžte na rok do Iráku, hrdino, a pak se vyjádřete ;-)

Bimbác 8.2.2007 13:11

Bojujme proti podobným naivním idealistům a zaprodaným demagogům

Proti raketám z Íránu nebo sev Koreje útočícím na Evropu je  takto umístěný radar neprosto zbytečný, aby byl funkční  musel by být v Turecku (mimochodem, proč ho USA neinstalují na základně, kterou tam v Turecku už mají ?), nebo v Černém moři. Radar v dopadové zoně je pouze jeden z dalších cílů. Také Bulharsko by se hodilo.

Z hlediska útoku raket z Koreje proti USA : proč by stříleli přes Evropu, když směrem na východ to mají do US blíž? Takže k čemu vlastně radar u nás bude? Rozhodně nebude sloužit obraně Evropy, ani není začleněn do systému NATO. Obávám se, že jeho poslání je veskrze výhradní průzkum proti Rusku a my za to poneseme kůži na trh, protože USA nám (stejně jako v případě zrušených dodávek klimatizace do Bušehru) žádnou náhradu za vypadlé trhy nedají.

Podobných idealistických a důvěřivých (možná i zaplacených) blábolů na téma radar jsem četl už mnoho. Pánové a dámy co je píšete, vraťte se na zem, podívejte se do minulosti, jak USA zachází se svými spojenci, když už jim není co sebrat a pak pište.

Pokud se jedná o demagogii, té jsme si užili za havlování až až, což takhle po dlouhé době nazývat věci pravými jmény?

třetí 8.2.2007 13:15

Re: Bojujme proti podobným naivním idealistům a zaprodaným demagogům

Absolutní souhlas........Ale teď to odnesete, připravte se, bude z Vás komouš nejkomoušovatější.

Bart 8.2.2007 13:17

Re: Bojujme proti podobným naivním idealistům a zaprodaným demagogům

s používáním hlavy a zdravého rozumu mezi bojujícími důchodci, vehementně se dožadujícími svého Big Brothera jako prášků na tlak, a výsady pro nás všechny shořet v atomovém ohni, neprorazíte ;-)

Machi 8.2.2007 13:35

Re: Bojujme proti podobným naivním idealistům a zaprodaným demagogům

To je úplně jednoduché. Celý středoevropský protiraketový systém má sloužit jako ochrana USA před raketami z Blízkého Východu. Stačí se podívat na glóbus a spojit si např. Irán s New Yorkem. Případná raketa poletí přes Střední Evropu.

Americká raketa 8.2.2007 13:36

Re: Bojujme proti podobným naivním idealistům a zaprodaným demagogům

Radar XBR sloužící k přesnému sledování útočící hlavice a navedení antirakety proti ní by byl v Turecku naprosto zbytečný. Je to příliš blízko předpokládanému místu odpalu (Irán). I umístění ve střední Evropě někteří zpochybňují, že je to příliš blízko, aby systém stihl zareagovat a útočící raketa na dostatečně dlouhé cestě vystoupala nad atmosféru.

Co se týká Koreje, tak o Koreji se mluví v souvislosti s MD především obecně (je to stát proti kterému je obrana určena). A v souvislosti se základnou MD v Evropě se mluví od ochraně Evropy před sice nepravděpodobným, ale v principu možným útokem z Koreje, nebo maximálně s ochranou amerických vojáků v Evropě, ale rozhodně o ochraně evropského území.

Demagog jste především vy.

Bart 8.2.2007 13:39

Re: Re: Bojujme proti podobným naivním idealistům a zaprodaným demagogům

vítejte "plukovníku" v důchodu ! už po obědě, tak začala odpolední směna? co nám dnes ještě prozradíte? ;-)

Bimbác 8.2.2007 13:47

Re: Re: Bojujme proti podobným naivním idealistům a zaprodaným demagogům

To jste opravdu tak důvěřivý? Co takhle obrana před teoreticky nevyloučitelným potenciálním útokem Eskymáků z Kanady?

Aby radar vyhodnotil dráhu letu, musí být právě nedaleko od odpalu,protože v pozdější fázi letu, kdy IBM už letí vysokou rychlostí se nestihne vyhodnotit trajektorie , nasměrovat protiúder a rakety z Polska tam nebudou včas protože nenaberou rychlost.

Jsem důrazně proti jakýmkoliv systémům, vybočujícím z rámce kolektivní obrany EU nebo NATO. Mimo tento rámec nechcii žádnou cizí základnu v ČR, jakékoliv země, ani kdyby to byla polní kuchyně.

Americká raketa 8.2.2007 14:01

Re: Re: Re: Bojujme proti podobným naivním idealistům a zaprodaným demagogům

Nemám žádné indicie o tom, že by Eskymáci vylepšovali své balistické rakety či měli nepřátelské úmysly. U Iránu a SK máme indicie o obojím.

O technických věcech kolem MD víte úplné kulové. Na to není nic špatného, já zase nerozumím třeba impresionismu. Ale neměl byste v diskuzích psát úplné bludy.

IBM poletí vysokou rychlostí z okna, až mě přestane fungovat. ICBM má nejvyšší rychlost právě v počáteční fázi letu, ne později. XBR radar vůbec nemá problém sledovat rychle letící předměty - jsou daleko a vůči radaru se pohybují s malou úhlovou rychlostí (problém je spíše s jinými věcmi). Odpal a základní vyhodnocení trajektorie nedělá radar, který bude stát u nás, ale družice a jiné radary, které budou umístěny jinde. V případě pozdní reakce systému by se opravdu mohlo stát, že antirakety se nedostanou včas kam mají, ale problém rozhodně nebude v tom, že by nestihly nabrat rychlost.

Tolik blábolů v jednom příspěvku - to je snad rekord.

Bart 8.2.2007 14:16

Re: Re: Re: Re: Bojujme proti podobným naivním idealistům a zaprodaným demagogům

děkujeme za objasnění, stýskalo se nám. Už jste si vzal prášky? ;-)

Americká raketa 8.2.2007 14:25

Re: Re: Re: Re: Re: Bojujme proti podobným naivním idealistům a zaprodaným demagogům

Kdo je my? Plurál majesticus, nebo píšete s Bimbácem příspěvky dohromady? Na co přesně bych si měl vzít prášky? Abych prozřel, že po vypnutí (vyhoření) motorů se rychlost rakety zvýší? Máte nějaké takové?

Bart 8.2.2007 14:29

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bojujme proti podobným naivním idealistům a zaprodaným demagogům

proto ne. Sám víte proč. Mám pocit, že dnes jste si ještě nevzal. ;-)

Bimbác 8.2.2007 17:56

Re: Re: Re: Re: Bojujme proti podobným naivním idealistům a zaprodaným demagogům

Na americký obranný systém jste zřejmě expert, asi jste to nestudoval u nás, už začínám také chápat, odkud fouká a proč ho tak sveřepě hájíte, nicméně ani jedna ze jmenovaných zemí se nezmínila, proč by měla napadnout raketami Evropu (když už tak jeden fanatik, který si na dostatečnou zásobu hnojiva našetří z platu metaře nebo prodeje drog a půjde se odpálit do metra -viz Londýn-  vyjde výrazně levněji, je to psychologicky účinnější a proti tomu jsou stejně radary na nic).Takže pořád nepadl jediný věrohodný alogický důvod proč bychom tady Američany měli mít.

F. Čech 8.2.2007 13:59

Soudruhu Bimbácovi

Jak zachází USA se svými spojenci, to dobře víme. poskytlo jim po 2. světové válce podporu Marshalovým plánem z něhož všichni zbohatli, zavedli v totalitní německu i Japonsku demokracii, z Jižní Koreje vytvořili technologicky vyspělý stát. A jak s námi zacházeli Rusové to také dobře víme: Přepadli nás se 100 000 hordou primitivů v sovětských uniformách, znásillnili naši svobodu a posubuli nás ze čtvrtého místa na světě na 44. místo. A všude kam Rusové vstoupili přinesli totéž - svrab a neštovice. Do minulosti jsme se na rozdíl od vás soudruhu Bimbáci podívali!

Bimbác 8.2.2007 19:03

Re: Soudruhu Bimbácovi : zpět do školy a studovat dějepis

Hlavní body historie vztahů USA a ČR :

Např.v Mnichově se na nás vybodli, protože Německu dodávali ocel ještě v 1940.  v Teheránu nás prodali Sovětům (bez souhlasu USA a VB by demarkační linie rozhodně nebyla tak daleko na západě), v Jaltě to ještě potvrdili, v 68 jsme je nezajímali (viz opět vízová politika USA z té doby) tak co tady mlžíte??

Roy Boehm 8.2.2007 14:14

Re: Bojujme proti podobným naivním idealistům a zaprodaným demagogům

Technicky vzato, radar umístěný u nás nás může celkem spolehlivě pomáhat při naší obraně. Problém je, že antirakety v ČR nebo Polsku to udělat nemůžou. Takže do Turecka nebo spíš toho Bulharska či na Ukrajinu je třeba umístit rakety k naší ochraně. Ale to USA neudělají. Antirakety jsou drahé, je jich málo a mají zejména (ne-li výhradně) hájit jen území USA. Kde je psáno, že poletí-li raketa na Irsko (to by bylo možné sestřelit), USA ji nenechají být? Protože by to mohl být od nepřítele pouze taktický manévr, který je má přimět spotřebovat rakety k obraně spojenců, aby po tom mohl napadnout je. Bezpečnost nám může zajistit pouze kolektivní systém obrany, který je od počátku koncipován tak, aby bránil všechny partnery.

Americká raketa 8.2.2007 14:38

Re: Re: Bojujme proti podobným naivním idealistům a zaprodaným demagogům

Antirakety u nás či v Polsku nás mohou ochránit před raketou vystřelenou z dostatečné vzdálenosti. A 2500-3000 km do Iránu tou vzdáleností zřejmě je. Rakety umístěné blíže (Turecko, Bulharsko, Ukrajina) by už pravděpodobně nestihly odstartovat včas, aby iránskou raketu zastihly na vstřícném kurzu (jenom tak je jejich EKV hlavic účinná).

Pokud poletí raketa na Irsko, tak by bylo od USA velmi hloupé, kdyby ji nechaly být a způsobily obrovskou celospolečenskou paniku a přímo ohrozili značné americké investice v Irsku.

Celý plán se spotřebováním antiraket je pitomost, protože tolik raket Irán mít nebude a  Irán se nemůže spoléhat na to kolik bude mít po zahájení útoku času.

Roy Boehm 8.2.2007 16:06

Re: Re: Re: Bojujme proti podobným naivním idealistům a zaprodaným demagogům

Raketa letící k nám už bude v sestupné fázi letu, tedy mimo operační prostor EKV. Je vám jistě známo, že antiraketa může zasahovat cíl až po dohoření 3.stupně a uvolnění hlavice. Irán momentálně raketu s takovým dostřelem nemá, natož aby dostřelil do USA. Argument obrany proti blízkovýchodním nepřátelům je tedy vylhaný (což ale u nynější US administrativy není neobvyklé). Inu bližší košile než kabát. Lepší stojící New York (kde je amerických investic nesrovnatelně víc) nežli Dublin. Celý příklad měl pouze naznačit tlak, který bude na americkou obsluhu MD. A možnost, že se prostě obrana spojenců konat nebude, z ryze pragmatických důvodů. Ano, Irán nebude mít desítky raket, ale třeba Rusko ano.

Pepa Jetel 8.2.2007 13:07

Je to opravdu tak?

1. Lze nějak doložit autorovo tvrzení, že "americký projekt je koncipován jako první krok k obraně celého euroatlantického prostoru. Bez amerického projektu nevznikne v budoucnu ani obranný systém NATO"? Zatím jsem se dovídal spíše opak a myslím si tedy, že autor minimálně mlží, jestli přímo nelže. Pokud by měl pravdu, předpokládám, že by se jednání o základně vedla pod hlavičkou NATO a obrana euroatlantického prostoru by se probírala v širších souvislostech.

2. S tím souvisí další problém, a to účinnost tohoto systému. Někde jsem četl, že při testech měl úspěšnost hodně pod 50% a proti určitým typům raket vůbec neúčinkuje. Tedy autorovo tvrzení, že se účastí na tomto projektu připravujeme na budoucí hrozby, se mi zdá také lživé. Možná za několik let (desetiletí?) budeme připraveni na současné hrozby, a to ještě jen některé.

3. Co lze dělat v případě, že u nás bude stát US základna a naše zájmy se rozejdou se zájmy USA? Lze základnu vypovědět nebo vypnout?

demokrat 8.2.2007 13:10

Re: Je to opravdu tak?

tak to se spíše dosadí jiná vláda, která už zajistí, aby se zájmy nerozcházely.

Machi 8.2.2007 13:19

Re: Je to opravdu tak?

1. Částečně má pravdu v tom, že američané spolupracují v rámci MDA (Missile Defence Agency) i na programu MEADS. To jest společný obranný projekt USA, Německa a Itálie. Dá se říct, že první krok to může být, ale co bude tím druhým (krokem), to by mě zajímalo tedy mnohem více.