4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
wins 2.3.2008 19:12

radar

Bohužel si musíme vybrat,jelikož nikdy nebudeme velmoc jako USA. Pokud jde o mě tak se nebudu klanět rusům, komunistům , Korejcům a podobným režimům.....

Radar je svým způsobem zásah do životního prostředí,ale technika pokročila a rozhodně není nebezpečnější než by byl před 10ti lety. Navíc to neznamená diktaturu jako v po roce 68 a navíc není zaměřen na Rusko. Každý kdo je proti tak je to právě z důvodu  : a co by na to řekl náš velký bratr. Je to směšné,jak se lidé bojí zloby z Ruska ale podle mě je to jeden ze způsobů jak jim říct,že jsme svobodní a VY na tom nic nezměníte. USA nabízí regulérní smlouvu , kterou nám Rusko nenabídlo. Jsem pro radar a nejsem pro referendum a doufám,že to ODS odsouhlasí bez názorů zakomplexovaných komunistů.

here 5.8.2007 18:49

Re: Re: zdravý rozum

Borec!!!! A právě tak to je. Kdo zlo šíří, sám se pak bránit musí, my to nejsme, tak na co radar.

here 5.8.2007 18:39

Re: Pro Smrt

A nemáš v tom zmatek?

FSuchoř 14.3.2007 19:08

senilní exprezident Havel se jaksi ztrapňuje

Spalovač Mrtvol 14.3.2007 10:18

Pro Smrt

     Jako obyvatelé střední Evropy, kteří museli po desetiletí snášet katolickou, nacistickou, komunistickou a kapitalistickou krutovládu, přitom nemůžeme a nechceme zapomenout, že k porážce (bohužel nikoliv totální) většiny těchto totalitních režimů, které usilovaly o zotročení celého světa, přispěly rozhodující měrou právě Spojené státy americké.

Vstupem do NATO před osmi lety jsme získali právo žádat spojence o pomoc v případě zabíjení či likvidace. Toto právo se opírá o princip „všichni tam jednou musíme“. Nese s sebou tedy i princip povinnosti poskytnout našim spojencům všechnu pomoc, chtějí-li začít válku a způsobit mnoho utrpení a smrti. Konečně doufáme i v to, že válka bude úplná a konečná a že již nás nečeká žádné vysvobození. Až příliš dobře si pamatujeme, kam vedly konference v Mnichově, Jaltě, události po letech 1948, 1968 a 1989, kdy ve jménu zachování míru (rozuměj, spojenců) byla cesta našeho úplného smetení z povrchu zemského lehkomyslně a naprosto zbytečně opuštěna.

     Umístění radaru, případně raketových sil a základen považujeme z tohoto hlediska za přirozené pokračování nastoupeného směru zahraniční politiky našeho státu. To platí obzvláště v situaci, jedná-li se o smrtící systém, o kterém se zároveň uvažuje jako o součásti budoucího zkázonosného systému celé Severoatlantické aliance. Zároveň upozorňujeme na výdobytky českého chemického průmyslu, který byl vždy na světové úrovni.

     Na rozdíl od doby, kdy byly na našem území svévolně rozmísťovány jaderné útočné rakety Varšavského paktu, máme nyní nezpochybnitelnou možnost rozhodnout se o své likvidaci zcela svobodně.Se vší naléhavostí současné mezinárodní bezpečnostní situace proto vyzýváme odpovědné politické představitele, aby prosadili vybudování americké vojenské základny na našem území.

     Jsme pro radary, rakety, bomby, zbraně hromadného ničení a především pro smrt..

Ivo 19.2.2007 19:59

Re: I s Havlem jde souhlasit?

například s humánním bombardováním Jugoslávie, se servilní podporou válečných dobrodružství USA, s jeho tažením proti naší zavedené zbrojní výrobě, s tažením proti Slušovicím, s příslibem a snahami učinit z Československa duchovní stát, s jeho milostmi kriminálním zločincům a podobně? Jako disident byl úspěšný, ale jako prezident malomyslně škodil všude, kde mohl, opilý slávou. Také ve věci radarové základny je stále samým sebou a výsledek se projeví stejně jako v každém jeho počínání dosud dosud.

Ivo 19.2.2007 19:47

Re: Proč tolik snahy?

zvýšit bys to vše potřeboval sám, vole

Markétka 19.2.2007 19:45

Re: Společná obrana ?

jde o společnou obranu amerických kulturních hodnot

Markétka 19.2.2007 19:39

Žádné radary ani základny u nás

jste zaslepenou fanynkou exprezidenta a nevíte, o čem je řeč. V. Havel by si měl šetřit své krasosloví na literaturu a nikoliv na věci, kterým nerozumí ani tolik jako husa pivu

Ranhojic 19.2.2007 15:55

Vysmech

V době, kdy tón euroatlantickým strategickým koncepcím udávají země jako je Severní Korea či Írán a kdy se nekontrolovatelně šíří zbraně hromadného ničení a mezinárodní terorismus

V dobe kdy se nekotrolovatelne siri zbrane hromadneho niceni, kvuli kterym Americani zacli valku a ktere se nikdy nenasly. Nenechte se vysmat. Havluv otec je svobodny zednar, mozna i on sam je svobodny zednar.. v Americe je toto hnuti velmi rozsirene, spousta prezidentu jsou taktez zednari, me neprekvapuje ze jim jde na ruku... Fukc me? Fuck you America!

Radek 19.2.2007 15:50

.

Drrrž hubu, Veškrrrno! Rodiče lezli do (Y) němčourům, tak ty tam holt musíš lézt amíkům.

krakonošová 17.2.2007 14:43

Re: Nechapu...

ještě kromě bombardování Prahy tisíci tun bomb údajně omylem

Zdeněk Ohlídal 16.2.2007 9:16

Malá poznámka

V reakci na názory p. Václava Havla , chci uvést, že je opravdu velice těžké nějakým zásadním způsobem mu oponovat, i když se mnozí o to snaží , ale dost marně.

V historii našeho národa nebylo moc možností dokázat, že si svobodu umíme vybojovat a také uhájit.Takové to typicky české zaprděnectví se promítá i do názorů našich skvělých politiků.Škoda jen, že nemáme záznamy z jednání s Američany, vsadím se že většina je už rozhodnuta a bojí se jít do konfliktu.Takové to co kdyby, je mocným motorem a jednání jistě budou úspěšná.

Pro Američany je jistě málo pochopitelné , proč se odmítá a zpochybňuje něco , co je dle jejich názoru a zvláště pro zemi jako je naše jenoznačně výhodné.

                                                                                                  Zdeněk Ohlídal

Hrustic 15.2.2007 14:54

Diky ...

Konecne par rozumnych nazoru pohromade !!! Doted je vsude jen slyset krik mladych komunistu a muslimu :(

Diky!

k231 12.2.2007 14:35

neverim

Tohle ten kr*ten nemoh napsat sam. Jinak to sedi.

Míra 11.2.2007 14:39

Nezapřeme národ švejků

Konečně máme pravicovou vládu, která by měla začt racionálně rozhodovat, bez ohledu na teorie stejných žaludků a pod., které máme fixované z doby totality. Akceptovat názory maristicko-leninské spodiny a pouliční lůzy na otázky bezpečosti naší a našich spojenců v  NATO považuji za nezodpovědné a krátkozraké. S názorem Havla souhlasím. 

Pavel.Pstros 10.2.2007 21:48

Nechapu...

Co pro nas kdy Americane udelali? Teda krom toho jakehosi osvobozeni, ktere stejne bylo k nicemu, protoze nas Roosevelt predhodil Stalinovi...

george3 10.2.2007 12:16

Re: Re: zdravý rozum

......ale honzo, co to tady tapes. Tento zastaraly argument jiz prosazovali bojovnici za mir ve Francii v 30 tych letech minuleho stoleti a vidis kam je to privedlo. Adolf mel tyto blbecky srovnane behem 14 dni. V kazdem pripade je ucinny deterent lepsi, nez dalsi protektorat. Riziko konfliktu se zvysuje tim, kdyz je agresor presvedcen o snadnem vitezstvi a snizuje se, kdyz agresor vi, ze by mohl taky dostat do drstky. Asi tak. Proto je ten radar potreba!

k_sue 10.2.2007 8:38

Re: Re: Re: Havel

Jsem pro Anglii

k_sue 10.2.2007 8:33

Re: Re: Společná obrana stejných kulturních hodnot ano

Probuď se . Amíci si chrání "svoji" ropou a nerostné suroviny o nic jiného nejde.

k_sue 10.2.2007 8:30

Re: Re: Společná obrana stejných kulturních hodnot ano

Proboha probuď se. Amíkům jde jen a jen o ropu a nerostné suroviny. Hájí si svoje pozice, aby jim nevyschly zdroje.

Vsejasny(olbrajt) 10.2.2007 4:37

Patrne, bez "poradcu" si clovek vzdy sam poradi mnohem lepe.:

Tak rozumne, ze az se divim, kdo je pod tim podepsan. Ze by bylo "byti pryc, z Hradu" az tolik dusevni svezesti prospesne ? Ted jeste, zdali se bude jednat o stav trvaly.

Kazdopadne, mela by se mozna takovato "kura odchodem" privesti k pozornosti i  toho dnesniho hradniho Vaska.

jenda 10.2.2007 0:11

Re: zdravý rozum

Vola ze sebe ani dělat nemusíš, stačí ten článek. Vůbec jsi nic nepochopil. Tvůj barák před galérkou chrání hlavně zákony a jejich vymahatelnost policií a soudy. Jinak by ti ani nejlepší mříže nepomohly. To samé, součastný skoromír ve světě je založen na rovnováze sil jaderných velmocí. A tu se snaží amíci za každou cenu zrušit  vybudáním protiraketové obrany kolem Ruska a znemožnit jim účinně se bránit. Proto ten odpor proti radaru protože ten nás nebude chránit ale zbytečně zvyšovat riziko konfliktu.  

Jéňa 9.2.2007 18:10

zdravý rozum

Vážený pane Havle, také jsem měl do této doby stejný názor na zajištění bezpečnosti našeho státu jako vy. Po prostudování podnětné diskuze ze strany odpůrců výstavby radarové základny na našem území, jsem dospěl k názoru, že bránit se proti napadení je vlastně totální blbost hraničící až s vlastizradou.

Pod tíhou pádných argumentů odhodlaných odpůrců jsem přistoupil k aplikaci zajištění své vlastí bezpečnosti a bezpečnosti své rodiny. Protože byly určité náznaky ze strany místní galérky, že se jí nelíbí jaká mám bezpečnostní opatření v našem domě proti vloupání, a abych je dále neprovokoval , přistoupil jsem k radikálním změnám v zabezpečení našeho majetku. Nechal jsem již odstranit bezpečnostní dveře, dvolal objednanou instalaci poplašného zařízení, odstranil folie bránící rozbití oken. Chystám se ještě přistavit žebřík, aby zloději měli snadnější práci s odmontováním měděných okapových rour. Mám domluvenou ještě demontáž zabezpečení mého auta.

Rodina s těmito opatřeními zprvu zásadně nesouhlasila, ale já jsem je svou autoritou prosadil. Začal jsem i v tomto smyslu přesvědčovat své sousedy a známé. Musím však přiznat, že bez valného úspěchu. Rozdělili se na dva tábory, jedni prohlašovali, že jsem vůl a ti druzí zase, že jsem magor a patřím do blázince. Přemlouvají nyní manželku, aby s tím něco udělala, buď ať mě vyhodí z domu, nebo šoupne do blázince.

Tak se teď obracímpro radu na vás moji milí odpůrci základny, co mám dělat? Mám na sobě nechat spolu s vámi punc vola, idiota, či magora, nebo se vrátit k používání zdravého, selského rozumu?

Babo raď 

nycc500 9.2.2007 16:46

Re: Re: PRO základnu

Asi byste měl vědět, že jsem neodešel do USA natrvalo. Za rok nebo dva už budu zase zpátky v ČR. A žádné okolí (pokud jste tím myslel rodinu a přátele) v USA nemám, všichni jsou doma. Dále tvrdíte, že nová základna USA ochrání, nás doma ne. Pokud lze věřit násl. odkazu (a já mu věřím) http://data.idnes.cz/g/zpravy/radar.htm tak USA jsou chráněny už současným vybudovaným systémem, nový systém bude chránit ostatní členy NATO (tedy i nás), kteří v současnosti pokryti nejsou.

A pokud vás nenapadá žádný budoucí nepřítel, tak si lze představit státy Blízkého východu sjednocené pod vlajkou islámu a jdoucí na pomoc svým "utlačovaným" muslimským bratrům ve státech EU, kteří se při současném kurzu evropské imigrační politiky mohou v budoucnosti stát velmi početnou skupinou obyvatelstva EU. Podobný scénář jako Československo - Německo 1938-1939, nyní ovšem s jadernými střelami v např. íránských silech.

Anik 9.2.2007 16:27

blog

Taak uz jsem nasla nize ten odkaz na ten blog. Toz to je zasluzna vec:-D

Anik 9.2.2007 16:16

Nevíte někdo?

Myslím, že referendum by být mělo. Vždyť ho lidé zjevně chtějí, a to dost. A lidé by neměli mít pocit, že se s nimi jen voře - to přece podkopává důvěru v demokracii ze všeho nejvíc. Řekla bych, že Amerika rozhodně není tatínek, který by se chtěl starat o neschopnou Evropu....Mimochodem, je to pravda, že bez amerického systému nevznikne ten severoatlantický?Ten americký se do něj má začlenit,či jak?Je to pro mě novinka. Dají se někde na netu získat další informace?

Roy Boehm 9.2.2007 11:33

Re: PRO základnu

No, pokud pobýváte v USA, tak to se nedivím, že chcete radar a nejlépe i rakety (ono to zas tak nepravděpodobné není. Libavou si nechali v záloze). Protože vás a vaše okolí to třeba chránit bude. Ale nás, tady doma, nikoliv! Pokud by nás někdo (nastiňte kdo?) chtěl silou začleňovat, tak USA s klidem nějaký radar oželí. Rozhodně to bude levnější, než nás bránit.

prezident 9.2.2007 11:16

K čemu vám ten radar bude?

K čemu nám má být ten radar? Velet mu nebudeme, NATO ho nechce, a umístění v Británii nebo Německu nepřipadá v úvahu ani náhodou. Blbečkové, kteří to tu servilně tvrdí, nevědí, chudáci, o čem mluví. Jediný efekt je tedy v tom, že na nás bude mířit raketa Topol 2. Poláci si aspoň za to nechají zaplatit. Pamatuji Václava H...., když dojatě mluvil o tom, že nemáme být v žádném paktu...

MFK 9.2.2007 11:08

Re: Re: Společná obrana stejných kulturních hodnot ano

Američané v moderních válkách ztratili méně lidí, než na silnicích. To svědčí o jejich technologické vyspělosti. A taky o tom, že velmi efektivně chrání své zájmy a často i na účet zbytku svobodného světa.