18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Paroubek opět lže

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Katerina Pekarkova 10.7.2009 18:55

Starobni duchody jako cast socialnich vydaju

Paroubka se nezastavam, je to demagog, ale i Vase cisla je treba uvest na pravou miru. Socialni vydaje v Uk cini jen 28% statniho rozpoctu proto, ze vydaje na starobni duchody, ktere normalne cini signifikantni polozku jsou financovany ze soukromych fondu. Pro srovnani by bylo lepe uvest Nemecko nebo jiny stat s podobnym systeme.

Mistr Jan Hus 9.7.2009 18:47

Talman nelže?

8-o;-D

Malá Násobilka 8.7.2009 14:31

Může mi někdo vysvětlit ?

Proč v autorem odkazovaných rozpočtech je v případě Česka poměr sociální výdaje a zdravotní výdaje v rozpočtu 43 : 1 a v případě Velké Británie 1,6 : 1  ? Není to náhodou tím. že v obou zemích zahrnují do státního rozpočtu něco jiného a proto ekonomické argumenty autora jsou jeden velký blábol ?

Jiří Pondělíček ml. 8.7.2009 15:48

Re: Může mi někdo vysvětlit ?

Výdaje jsou takové, protože byly jako takové výdajové kapitoly navrženy dotyčnými vládami a schváleny příslušnými parlamenty. Rozpočtové kapitoly se samozřejmě 100% nekryjí, co se zdravotnictví týče, je obrovský rozdíl způsoben rozdílu ve financování NHP (britský systém státního zdravotnictví), které jde přímo z rozpočtu a ve financování čekého zdravotnictví, které jde skrze soukromé zdravotní pojišťovny mimo rozpočet. Mimochodem odkaz na abnormálně vysoké výdaje na zdravotnictví a jejich souvislost s NHP jsem v článku uvedl.

Co se sociálních výdajů, tak se také 100% nekryjí, ale vycházel jsem z argumentu pana Paroubka, který mluvil o státních výdajích na sociální záležitosti a tedy výdajích, které procházejí rozpočtem. V ČR navyšují sociální výdaje významným způsobem důchody, které ve VB tvoří jen něco přes třetinu výdajů na tzv. social protection. Vzhledem k argumentům pana Paroubka, který hovořil o celkových výdajích je však skladba těchto plateb podružná. To, že ve VB funguje silný systém soukromého důchodového zapezpečení, který je u nás právě ze strany ČSSD důsledně blokován, je opět důsledkem politických rozhodnutí. Stejných politických rozhodnutí, které ovlivňují výši sociálních dávek a jejich rozsah. 

Celkové sociální výdaje státu, nebo výdaje, které tak stát sám označuje jsou u nás prostě vyšší, než ve VB. Pan Paroubek tvrdil opak a tedy lhal, tečka.

Malá Násobilka 8.7.2009 17:43

Re: Může mi někdo vysvětlit ?

Děkuji za vysvětlení. Chtělo by to procenticky přepočítat aspoň se zahrnutím celkového rozpočtu všech ZP u nás a potom teprve porovnat. Zajímalo by mě rovněž srovnání nám bližších, kontinentálních systémů, např. sousedního Rakouska a Německa, které jsou podle mého laického názoru v tomto směru tradičně štědřejší než Britové.

Jiří Pondělíček ml. 8.7.2009 18:56

Re: Může mi někdo vysvětlit ?

Kdybych se věnoval výdajům na zdravotní péči, pak bych tak jistě učinil a Vaše připomínka o rozpočtu ZP je správná. Mě šlo ale o reakci na konkrétní výrok, který se týkal státních výdajů na sociální služby. Co, se týče rozpočtů Rakouska, či Německa, samozřejmě, že by bylo zajímavé se na ně podívat také, nicméně VB jsem vybral z několik adůvodů.

1. Ve VB vznikla koncepce sociálního státu (welfare state) a vydržela tam při životě i přes radikální reformy konzervativců v podstatě dodnes.

2. Ve VB vládne Labour Party, tedy strana sociálně demokratická, strana s níž by se Paroubek rád identifikoval v očích městských voličů.

3. V Rakousku i Německu vládne velká koalice, navíc v Německu socialisté tahají za kratší konec. 

Děkuji za podněty a myšlenky. Přeji hazký den

Malá Násobilka 8.7.2009 21:24

Re: Může mi někdo vysvětlit ?

Také děkuji za podnět a myšlenku - bod třetí, první část souvětí. ;-)

MK 8.7.2009 0:54

Zadržte pana Paroubka - ještě před volbami

Zadržte pana Paroubka, dokud je čas. Ty jeho doutníky zničí ČSSD !  Násilí ve společnosti stoupá a Jiří Paroubek je jeho barometrem .

xxxxKubeš 7.7.2009 23:26

Výstižný

a pravdivý článek R^

Alpimera 7.7.2009 20:50

Je smutné...

...že když se dokáže, že kupříkladu Paroubek (je to většinou on) otevřeně lže, tak na to slyšíme argument, že lžou všichni ostatní tak je to vlastně v pořádku. On lže, tím je to hotovo a nikdo kdo sám sebe nepovažuje za lháře by ho neměl volit. Neříkám volit ODS, volte si komunisty pro mě za mě ať má demokracie za dost, ale proč tak strašně upadat a stydět se za názor? Pokud někdo věří že mají přijít komunisté, běžte je volit. Pokud věříte že má přijít lhář, běžte Paroubka volit, ale neobhajujte ho, že to je pravda, když není! Ano, uslyším jak ODS všude lže. Nevolte ani tu! Máme hodně stran, ne jenom čtyři. Toto není souboj ČSSD proti ODS. Oboje má takovou sílu, jakou jim dají lidé. Pravděpodobně budu teď hnusný "modrobolšebik" což sice by znamenalo, že jsem pro Paroubka, ale já tyhle lidi stejně nikdy nechápal. Mimochodem, nejsem v žoldu ODS, TOP09 ani zelených. Jsem pouze někdo, kdo nemá rád lháře.

PROPRO 7.7.2009 20:54

O.K.-Ale lidi nechtějí slyšet pravdu a chtějí stále slyšet,že se

budou mít líp a líp.Tak se mi to zdá:poptávka je i na druhé straně.Ekonomika bude stoupat až do vysněného RÁJE..........bohužel

I-Worm 7.7.2009 20:56

Re: Je smutné...

já říkám, volit mimoparlamentní stranu. Jistě, lžou taky, ale jak jinak jim to dokázat? Pak volit zase mimoparlamentní stranu. Až se to párkrát prostřídá, tak ti lháři dojdou k poznání, že není jiná cesta k tomu, jak si udržet koryto, než dbát o trochu víc, než jen o to koryto! Drsná je cesta ke hvězdám, ale jinou zatím nikdo nenalezl...

PetrH 7.7.2009 23:05

Re: Je smutné...

Aha. Při počtu mimoparlamentních stran se takto vystřídá každá zhruba po 50 letech. Za tu dobu jistě všichni jejich předsedové i tajemníci dávno zapomenou, že jste je volil jenom proto, aby mohli veřejně předvést, jak lžou.;-D

Kačka 7.7.2009 22:38

Re: Je smutné...

Modrobolševik znamená zavilý a nekritický příznivec ODS, zastávající názor Kdo nejde s námi, jde proti nám a musí dostat po čuni - to jen pro upřesnění.;-D

PetrH 7.7.2009 23:02

Re: Je smutné...

A takových je tu velmi málo. Spíš je tak označován každý, kdo nemá rád Paroubka, přestože může být velmi kritický k ODS nebo Topolánkovi osobně. A po čuni mi tu neustále nabízejí nějací vaši spolusoudruzi. Konečně si všimněte, že do té doby, než na váš vladycký stolec, či jak to nazvat, křeslo demokratického a odvolatelného předsedy to dávno není, vystoupal z politického suterénu Paroubek, toto označení tu neexistovalo.

Kačka 7.7.2009 23:59

Re: Je smutné...

Ale existovalo, už za Klause. A označován tak není "nepříznivec" Paroubka, ale ten, kdo si nevšiml, že už tu máme (prý) demokracii a že demokracie je diskuse, a ne přihlouplé urážky těch, kdo mají jiný názor. A těch je tu většina. Stačí číst "diskusi".

Pamětník 2 8.7.2009 18:26

Re: Je smutné...

Kačko,patříte mezi ty,kteří se nebojí vyslovit svůj názor a proto se Vám dostává od  řady lidí,kteří si myslí,že nadávky jsou diskuse i patřičného "ocenění."Nebudu polemizovat o panu Paroubkovi,kterému se viditelně nedaří a kupí chybu na chybu,pouze mi vadí právě ona nenávist vůči němu jako osobě.Je smutné,že "dobrými" názory oplývají i lidé,kteří se  často řadí mezi vzdělané.Proto opakuji větu:"Bolševik nás naučil nenávisti a každý,kdo má jiný názor je darebák."Bohužel právě ony přihlouplé urážky jsou často námětem rádoby vtipných diskusních příspěvků.To bude opravdu daň údajné "demokracii".Smutné je,že jen pro někoho.

tatina 7.7.2009 20:09

tak mladý,a tak vyspělý?

To se asi nebude panu Paroubkovi líbit.

I-Worm 7.7.2009 20:49

Je to dobrý soudruh

uvědomělý, tak jak to má být! Ale je mi ho líto, protože takových je tu mnoho, a jen ti nejlepší z nejlepších a z nich ještě jenom ti, kteří mají rodinné předpoklady, se dostanou ke kýžené funkci...

Eva D. 7.7.2009 19:40

Díky za dobrý článek!

Psát o všem, o čem Paroubek zalhal či stále lže, to by bylo na encyklopedii a chtělo by to tým autorů. Smůla je, že to jistému, ne právě malému, počtu obyvatel téhle země imponuje.

loula 7.7.2009 19:50

Re: Díky za dobrý článek!

No, víte, napsat publikaci, kdy politik - jakýkoliv - říkal pravdu a nic než pravdu - by vydalo na uzký svazeček.  Pochopitelně by to chtělo také tým autorů, aby tu pravdu v tom balastu keců, polopravd a vyložených lží politiků vyhrabali.

I-Worm 7.7.2009 20:52

Re: Díky za dobrý článek!

ono je to hlavně zbytečné, protože ty jeho lži jsou celkem dost průhledné a ošálí jen, jistě nemalý, okruh těch prostších. Ale jsou tu i tací, kteří svými lžemi ošálí i bystřejší lidi - a ti jsou mnohem nebezpečnější!

Landys 7.7.2009 22:49

Re: Díky za dobrý článek!

;-€Pánové, mě fascinuje ta vaše uhranutost Paroubkem. Patrně jste napadeni nějakým zvláštním virem, který napadl  nejdříve naše investigativce,  poté se rozšířil i na jedince se srdcem na pravém místě. Tak se na to podívejme blíže ! Topolánek a jeho Smlouva ODS s občany - nejprolhanější programový dokument od komunistického programu z roku 1946. Ještě před tím Vidím + Kubice a prorůstání organizovaného zločinu před posledními volbami do Parlamentu. Kam se tenkrát poděly ty pasáže o Íčkovi a Téčkovi ? Pak vydírání nebo korupce opozičních poslanců Pohanky, Melčáka, Wolfa, Snítilého. Levárny při volbě prezidenta, následují Čunkiády a Dalíkove eskapády, do toho Vesecká a justice. Pak třeba Topolánkovy exhibice s fackou  reportérovi, kopání do aut, málem bitka na pohřbu příbuzného, proslulý výstup s prostředníkem ve Sněmovně, lyžovačka vládním speciálem v Rakousku, Berlusconiho vila,  a tak bych mohl  sáhodlouze pokračovat. Můžete mi vysvětlit, jak jste k té duševní chorobě přišli, modří stachanovci ? Musí to být nějaká hrozná duševní porucha, a začínám mít obavu, že je už neléčitelná - když  tady pozoruji ty vaše výplody. Co byste tady předváděli, kdyby se podobných nepřístojností dopustil Paroubek ? Zkuste si to jen představit - hrozné, co !!

tich@dohoda 7.7.2009 19:00

Nikdy a nikde jsem se za ekonoma neprohálsil.

viz titulek, soudruh Pondelicek, modry svazacek/horlivec/snazivec/agitkar/. I kdybyste se nahodou ekonomem prohlasil, soudruhu Pondelicku, nic to nemeni, ze jste jen skrabalek z modreho koutku. Cest :-)

Eva D. 7.7.2009 19:37

Re: Nikdy a nikde jsem se za ekonoma neprohálsil.

Rv RvRv Jako obvykle, TH.

watabi 7.7.2009 19:39

Re: Nikdy a nikde jsem se za ekonoma neprohálsil.

....no dohodo, vaše nablbé a sprosté příspěvky nic nezmění na tom, že jste jen škrabálek z lihového oranžového koutku..................je pikantní, když soudruh (= tich@dohoda) se pokouší někoho jiného urazit oslovením soudruhu. Máte  vy sosani v těch vašich palicích už fakt vyhrabáno;-D

Eva D. 7.7.2009 19:41

Re: Nikdy a nikde jsem se za ekonoma neprohálsil.

R^R^R^ watabi. Tichá dohoda by se měl přejmenovat na trapné@hovádko.

chim 7.7.2009 21:50

Re: Nikdy a nikde jsem se za ekonoma neprohálsil.

Evo, díky. Není co dodat.

AndyO 7.7.2009 22:23

Re: Nikdy a nikde jsem se za ekonoma neprohálsil.

R^R^

messenger 7.7.2009 22:18

Re: Nikdy a nikde jsem se za ekonoma neprohálsil.

fakt zabavne kdyz komous nekoho urazi nadavkami "soudruh", svazacek" a "agitkar" :D