17.6.2024 | Svátek má Adolf


Diskuse k článku

POLITIKA: Paroubek opět lže

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
AUVAJS 7.7.2009 12:58

Co tu lidi chtějza stát:jistotu zaměstnání-pořádnej plat-nízké nájemné

-dobrý důchod od státu-a "bezplatné zdravotnictví????Kde takový stát na světě leží???A pracovat na nás budou cizinci???Opravdu-model státu do celého světa......

H.K. 7.7.2009 12:51

Proč nebudu volit ČSSD

1/ ČSSD udělala ze sněmovny bojovou arénu. Konstruktivní řešení žádné, jenom negace. Než vznikla vláda trvalo téměř rok. V období ekonomických problémů a při předsednictví EU vyvolá hlasování o nedůvěře vládě. Nakonec vládní odpovědnost nechce. Poškodila Českou republiku.

1/ ČSSD udělala ze sněmovny bojovou arénu. Konstruktivní řešení žádné, jenom negace. Než vznikla vláda trvalo téměř rok. V období ekonomických problémů a při předsednictví EU vyvolá hlasování o nedůvěře vládě. Nakonec vládní odpovědnost nechce. Poškodila Českou republiku. 2/ ČSSD bere peníze lidem s menšími příjmy a podporuje bohaté. Dává jim peníze daňových poplatníků ve formě dotací, gratů, pobídek a p. Lobisti z automobilek dostanou šrotovné a lidé, kterým vzala voda střechu nad hlavou je nezajímají. Lidem dá s velkou publicitou několik stovek dětem na pastelky.

3/ ČSSD zadlužila stát v období celosvětové ekonomické prosperity a při domácím ekonomickém růstu 6%. Mastavili mandatorní výdaje tak, že tvoří 70% /?/ celkových výdajů.

4/ Může být někdo arogantnější, větší huvát než a nevychovanec než ten, který řekne, že je jenom debil nevolí ČSSD.

herdekbabka 7.7.2009 13:00

Re: Proč nebudu volit ČSSD

no je vidět, že jste se nekoukal před předminulými volbami - jak probíhala jednání směnovny .. byla to síla... a jen pro opravdu silný žalodek - ty výžblechty Nečaasem počínaje a Langrem konče. Až teˇchápu proč a že jim to vlastně vracejí. Akorát že teď to úslužní " neutrální! pisálci vidí - předtím asi byli raněni ?slepotou??

H.K. 7.7.2009 13:01

Re: Proč nebudu volit ČSSD

. 5/ Takže, když MUDr. Rath, jako ministr zdravotnictví omezil drahé léčení porušil ústavu. 6/ Uhradíme za Vás 30 Kč mne odradilo.Kdo uhradí? Panové ing. Paroubek, MUDr Ráth, Mgr. Hašek ? To asi těžko. Steně to všichni bedeme muset zaplatit sami, ale protože to půjde přes státní úředníky, tak to nebude 30 Kč, ale 50 Kč.

7/ Za 8 let vlády ČSSD se na postu ministra zdravotnictví vystřídalo několik ministrů a žádný z nich neudělal nic podstatného. Pouze brali peníze ze státního rozpočtu aby snížili deficit v pojišťovně a tím zvyšovali státní dluh. Z reformou zdravotní péče neudělali nic. Udělali dluh 800 miliard korun. Stále lpí na systému péče z 90-tých let z období vlády Václava Klause

V roce 1787 Alexander Tyler, skotský profesor historie na University of Edinburgh, řekl na adresu athénské republiky, zaniklé před 2000 lety, toto:

Demokracie je vždy dočasná a nemůže trvale existovat jako forma vlády. Demokracie existuje jen do doby, než voliči zjistí, že mohou sami sobě "navolit" velkorysé dary z veřejných statků. Od toho okamžiku většina vždy volí ty kandidáty, kteří jim slíbí co největší podíl na veřejných prostředcích, což má za následek, že každá demokracie nakonec zajde na zhroucení financí

prostředcích, což má za následek, že každá demokracie nakonec zajde na zhroucení financí

Karel. 7.7.2009 15:55

Re: Proč nebudu volit ČSSD

Maš kratkou paměť. Kdo vynalezl pojem nulova tolerance, kdo se pokoušel podplatit Kořistku aby bylo možne svrhnout tehdejši vladu.

H.K. 7.7.2009 16:05

Re: Proč nebudu volit ČSSD

Zatím mám paměť ucházející. Já jsem napsal proč nebudu volit ČSSD. Panu Kořískovi přeji spokojený život.  Možná kdyby panu Kořístkovi volitelné místo na kandidátce do parlamentu, tak to bylo jiné.

HERDEKBABKA 7.7.2009 12:48

no autore a co když je to trochu jinak. On zcela jistě ví, že

s draze placenými státními úředníky a státní správou nehne nikdo - ZATÍM.  A tak holt těm tzv. bohatším sebere peníze jinak. Je to zcela jednoduché. Chcete příklad - 1/ bylo to tuším v nedělních nebo pondělních4eských listech - NKÚ kontroluje soc. pojištění - titulek byl alarmující - jak jinak , ale obsah byl naprosto šokující:" budou kontolovat programy, ze kterých se financují PROJEKTY NA VÝSTAVBU A ROZVOJ STŘEDISEK ZIMNÍCH SPORTŮ....." takže peníze na důchody a sociální pomoc se rozfrcají na kde co jiíného a pak se skuhrá , že důchodci moc spotřebují. A rozfrcá je právě ten - kdo by se měl o ně starat - takto ministr Kalousek a spol.... A za 2/ - u jednoho soudu /brnenský deník/ je jednání se šizuňky - co vybrali 45 milionů na reklamu, která nebyl. A "poškozené firmy - se necítí poškozené". No na tom by nebylo nic divného - jsme lidi různí, ale co mne udivilo, že STÁTNÍ ÚŘEDNÍCI OKAMŽITĚ NENASTARTOVALI A TYHLETY NEOPRÁVNĚNĚ NEZDANĚNÉ PENÍZE OD FIREM NEPOŽADOVALI.  DANĚ ZA 45 MELOUNŮ JE SLUŠNÁ SUMIČKA. A S NIMI TO ANI NEHNE. tAKŽE TAK VÁŽENÝ A MILÝ... AUTORE...

Petrolin 7.7.2009 11:37

Naši bohatí bohaté na západě nedoženou.

Proč,protože už je všechno rozkradeno.Jeden neví, kteří  naši bohatí zbohatli vlastní pílí a kteří podvody a krádežemi.Rozkradlo se mnoho miliard a ty někde jsou.Neustále vychází na povrch další a další zlodějiny.Včera vážený Rathův poradce,podnikatel a specialista na investice dnes lump stíhaný za daňové podvody,vážený podnikatel a bohatý pan Pitra,který koupil Setuzu za bezcenné papírky dnes psanec lump,pan Krejčíř kdysi úspěšný podnikatel,dnes úspěšný zloděj.Byl bych vděčný tomu kdo mi poradí jak poznat úspěšného podnikatele od úspěšného zloděje a podvodníka(kterého ještě nezavřeli).Takle nevím po kom mám plivat a komu se obdivovat.

mak 7.7.2009 13:27

spravnej sosan neumi rozlisovat mezi vyse prijmovym zamestnancem

na ktere paroubek utoci svym zvysovanim dani a podnikatelem. Ani mne to neprekvapuje.

Ludva 7.7.2009 11:26

A kdo nelže ?

Mluvit pravdu se dnes zrovna nenosí.Nejhorší jsou ti, co si hrají na pravdomluvné a přitom lžou v těch nejdůležitějších věcech. Zejména tzv. seriózní média.

Jiří Pondělíček ml. 7.7.2009 18:19

Re: A kdo nelže ?

Budiž, ale to že lžou i ostatní je výmluva, kterou lze s úspěchem použít tak leda ve školce.

Ivan 7.7.2009 11:22

Svatá prostota.

A takoví lidé si osobují právo něco analyzovat!  To, že ve Velké Britanii určitá kolonka rozpočtu pojmenovaná obdobně jako kolonka v českém rozpočtu spotřebuje mnohem méně než v ČR neznamená vůbec nic. Do oné kolonky stejně pojmenované totiž spadají ve Velké Britanii zcela jiné výdaje než do kolonky v ČR a obdobně je to i u jiných kolonek rozpočtu. To je ovšem zcela mimo chápání propagandistů.

Paroubek tedy zcela oprávněně kritizuje ony jachty a několik aut, protože "úspěšnost" dotyčných je dána tím, že "úspěšně" kradou a systém jim tu krádež umožňuje tím, že ji zákony prohlašují za legální. Proti úspěšnosti hodnocené objektivně není námitek. Být proti systému, který umožňuje žít na úkor chudých a prohlašovat to za úspěšnost, to je ovšem něco jiného. Protože propagandisté patří bezvýhradně mezi příživníky společnosti, není divu, že se rozčilují nad projevem Paroubka.

emersonskej 7.7.2009 11:46

Re: Svatá prostota.

Měl bych dotaz - Kritizuje-li Žluchejř ..".ony jachty a několik aut, protože "úspěšnost" dotyčných je dána tím, že "úspěšně" kradou a systém jim tu krádež umožňuje tím, že ji zákony prohlašují za legální "..., tento vámi zmíněný systém, pak nechápu, že už s tím socani dávno něco sami neudělali - byli přece 8 let u kormidla a minimálně poslední 4 roky svého vládnutí disponovali spolu s komunisty v PS pohodlnou většinou k prosazení pomalu čehokoli...

ladik53 7.7.2009 11:55

Re: Svatá prostota.

Víte proč? Asi proto (nejsem jejich mluvčí, takže jenom domněnka), že měli jiné priority. Třeba nastartovat ekonomický růst. A s komunisty mohli něco prohlasovávat až tak možná poslední rok potom, co jim jejich koaliční soukmenovci (lidovci vedeni Kalouskem a slavná neexistující už v té době US) podraželi nohy. Takže zcela evidentně z nedostatku času.

:-) 7.7.2009 12:01

Re: Svatá prostota.

Nastartovali růst? ;-D Růst byl nastartován konverzí bolševické ekonomiky na "tržní". Tvoje heslo je: Zázraky ihned, nemožné do tří dnů.

ladik53 7.7.2009 12:06

Re: Svatá prostota.

A kolik byl ten "růst" v roce 1997 po pádu Klausovy vlády?

OUTU 7.7.2009 12:33

Nastartovat růst za dluhy-,které nesplácím-

-to umí malé děti.Říkat lidem,že se budou mít líp a líp:sliby-radosti bláznů.......

ladik53 7.7.2009 12:50

Re: Nastartovat růst za dluhy-,které nesplácím-

A jak jinak byste ten růst chtěl nastartovat, když ne investicemi?

COPAK 7.7.2009 12:53

Vy budete státními penězi investovat podnikání????

-to už tu bylo....

ladik53 7.7.2009 13:31

Re: Vy budete státními penězi investovat podnikání????

Samozřejmě!!! Existuje něco jako návratnost!

:-) 7.7.2009 13:13

Re: Nastartovat růst za dluhy-,které nesplácím-

Do montoven? Jen co bude saturován trh s automobily, tak minimálně na pět let klesne jejich prodej na 40% současné hodnoty. Co pak budou asi dělat ony montovny? Navíc v těch montovnách pracují z 60 až 70% cizinci. Dále daňové prázdniny, speciálně pro ně vybudování infrastruktury, zisk realizují jinde než u nás atd.

ladik53 7.7.2009 13:40

Re: Nastartovat růst za dluhy-,které nesplácím-

Ta vláda to prostě tak udělala a funguje to! A rozhodně si spočítali, jestli se to vyplatí! Tehdy totiž bylo zvykem mít ve vládě ekonomy a ne potom vymýšlet nějaké NERVy kvůli alibi. A kteráže to vláda nabízela roční daňové prázdniny ve své slavné Smlouvě s voliči? Mohla si to dovolit, když hospodářství šlapalo, to je taky fakt!

:-) 7.7.2009 13:57

Re: Nastartovat růst za dluhy-,které nesplácím-

:-D:-D:-D

Tím ekonomem mslíš ekonomickou pohromu, stalinistu Havla?

A proto ekonomové jako Mertlík nebo Jahn od vlád ČSSD prchali.

:-) 7.7.2009 13:02

Re: Svatá prostota.

Já vím, že je s tebou kontraproduktivní diskutovat, neb máš oranžový hosip. Co si pamatuješ jsou Zemanovy výkřiky o spálené zemi.

Ekonomika není běh na 100m kde po startovním výstřelu všichni běží naplno. Lze ji spíše přirovnat k lokomotivě. Že nevíš a nebo nechceš vědět o krocích ČNB, která zdražila peníze tak, že se bankám vyplatilo je "nakupovat" až s 300% úrokem. Tímto krokem ČNB zatla típec celému ekonomickému systému ČR. Když odešel z ČNB J.Tošovký na post Premiéra, tak ČNB okamžitě a razantně snížila úrokovou sazbu a ekonomika se začala mátořit. Byl to sice jen jeden z mnoha vlivů na ekonomiku, ale jeden z hlavních. Další vliv na výkon ekonomiky měla konverze bolševické ekonomiky na tržní. Tento vliv byl zesílen činností ČNB pod vedením J.Tošovského.

Mimo jiné, o J.Tošovský byl spolupracovníkem StB a je o něm tvrzeno, že spolupracoval s KGB. Mnohé tomu nasvědčuje.

ladik53 7.7.2009 13:23

Re: Svatá prostota.

Je faktem, že na konci Klausovy vlády bylo hospodářství v útlumu. A jaké k tomu byly důvody a příčiny je jiná věc a není to předmětem diskuze tohoto vlákna! A co se týče toho dalšího Vámi uváděného důvodu totiž konverze, tak ten pokles přišel v době, kdy Klaus prohlašoval, že konverze je u konce! A jestliže se tedy hospodářství propadlo, tak je to jenom další Klausova vina. Třeba v tom, že už v té době nekomunikoval prakticky s nikým.

:-) 7.7.2009 13:37

Re: Svatá prostota.

Takže to jeho prohlášení odpovídá realitě, neboť následně začala ekonomika růst, neboť byla zhruba vyčištěna od neproduktivních podniků.

Zdůvodnění ti nevoní! Ty máš potřebu jen mlít jak bylo období kolem r.1997 špatné, ale zdůvodnění nééé!

ladik53 7.7.2009 13:45

Re: Svatá prostota.

Ano následně, po předčasných volbách, co šel Klaus od válu. A znovu Vám připomínám, že to bylo po jeho prohlášení, že konverze je u konce!!!

:-) 7.7.2009 13:53

Re: Svatá prostota.

No a co, že šel od válu? Naštěstí po něm nastoupil Zeman.(Tošovský byl jen pan údržba) Být po něm Paroubek a nebo někdo mu podobný, tak by u nás nebyla ekonomika, ale ekonomuka a byli bysme v "Maďarsku".

Já připomínám, že ekonomika není běh na 100m!

COPAK 7.7.2009 14:06

Máte stále utkvělou představu,že Klaus-nebo-li jedna osoba

může ovlivnit ekonomiku.Kdyby tomu tak bylo-tak by to byla katastrofa.A nevěřím,že vlády nebo jejich šéfové ekonomiku mohou rozhýbat.Proč růst ekonomiky uměle tlačit spotřebou a zvyšováním mezd ve státním aparátu????---to je umělý růst-který nejde dlouhodobě udržet bez zvyšování zadlužení....růst máme pomalejší-nemusí  se mi to líbit-ale proč lidem slibovat ráj na zemi????

JaS 7.7.2009 12:12

Re: Svatá prostota.

Ano, měli jiné priority - vlastní jachty a auta ;-P