1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

POLITIKA: Paroubek opět lže

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
emersonskej 7.7.2009 23:55

Re: Nikdy a nikde jsem se za ekonoma neprohálsil.

Inu je vidět, že dotyčný(a) v soudružském, svazáckém a agitačním prostředí vyrůstal(a), takže má tohle pojmosloví takříkajíc v krvi...;-D

uncle K 7.7.2009 18:27

Stejně jsem rád,že jsme zůstali Čechy

a děkuji nám za to! Když někdo publikuje svůj,mimochodem ne úplně hloupý,názor, hned se dočká urážek a napadání,protiargumentů a podobně. Proč,sakra, neprojevíte svoji, jistě třeskutou, inteligenci u volebních uren? Protože by pak nebylo komu nadávat? To zas bude, já ho nevolil, tak kdo vlastně?(Y)

Honza 7.7.2009 18:04

No,přečetl jsem si

2x po sobě autorův poslední odstavec......Paroubek hlásá třídní nenávist  :-D jak by autor nazval stav,kdy v podnicích,státních ,polostátních i soukromých se pomalu vyrovnává počet t.zv.manažerů k počtu výrobních zaměstnanců.Kdy ti první mají platy několikanásobné oproti těm druhým,jenže o několikanásobném pracovním zatížení """manažerů""" nelze vůbec mluvit - čtou si noviny,hrají si hry na PC,procházky na kávu k automatům,besedují o sportu,rybaření,o ženách. Ti,co pracují a doslova táhnou výrobu na 3 směny,si nemohou často ani odejít na WC - pásová výroba je svině.Tak pane autore,kdo tady vyrábí třídní nenávist ?? Měl byste někdy navštívit nějaký výrobní závod a zůčastnit se alespoň jedné směny jako běžný zaměstnanec,oni by vás ty pitominy přešly.

Pepa 7.7.2009 18:13

Re: No,přečetl jsem si

 Honzo,do práce se chodí odjakživa makat.:-D

Martin 7.7.2009 18:33

Re: No,přečetl jsem si

Právě jsem to napsal......Jak kdo .

PetrH 7.7.2009 18:44

Re: No,přečetl jsem si

Když vy ani nevíte, jestli jste Honza nebo Martin, to je těžké... Vy si vážně myslíte, že majitel firmy by vyhazoval své peníze na desítky drahých nepotřebných manažerů, co se jen flákají a nic nedělají? Myslíte, že by měl radši zaplatit víc dělníkům a nechat je dělat tak, jak chtějí, nestarat se o produktivitu, marketing, zajišťování materiálu atd.? No, Židi říkají, že dobrý bankrot je taky umění... jen nevím, co by to přineslo těm vašim dělníkům.

Eva D. 7.7.2009 19:35

Re: No,přečetl jsem si

R^:-D

loula 7.7.2009 19:48

Re: No,přečetl jsem si

Myslím, že máte pravdu jen tak napůl. Velice dobře pamatuji přelom tisícitelí, kdy byla vytvořeny dvě manažerská místa (pochopitelně s odůvodněním racionalizace práce bla bla bkla ...) pro vysloveně politické figury, které kandidovaly do sněmovny v roce 2002. Pochopitelně s cílem, že jako poslanci mohou být užiteční, čti, že mohou sem tam přihrát nějaký milionek státních dotací a pod. No a oni se do sněmovny nedostali,  a hned byla manažerská místy zrušena (pochopitelně s odůvodněním racionalizace činností bla bla bla...).

Co se týče bankrotu jako umění, s tím souhlasím.  Na přelomu roku bankrotoval sklářský a porcelánský průmysl a zanechal asi 4,5 miliardy dluhů.No a v současné době se tento průmysl znova rozjíždí, pod novým vedením, a o odbyt není nouze. Pouze zmizelo někde 4,5 miliardy a karlovarský grandhotel PUPP.

PetrH 7.7.2009 20:15

Re: No,přečetl jsem si

No, ten váš příklad zase nemá moc společného s původním příspěvkem honzy/martina. Co se týče těch dvou manažerských míst, pokud by ti dva byli zvoleni, stejně by je museli opustit, ne? Ale pokud ne, pravděpodobně by se podniku vyplatili. Dělníci mohou makat jak šrouby, ale pokud nejsou peníze na investice, pokud vázne odbyt a náklady převyšují příjmy, je dobře postavený "strejda" pro podnik větším přínosem, než jakákoliv Parta hic. Což berte jako objektivní konstatování. Sám korupci neprovozuji, jednak to nemám zapotřebí a jednak to (v tomto případě pochopitelně značně lacině;-)) nesnáším. Ale honzomartin píše, jako by ti manažeři nebyli dobří k ničemu, jen se flákali a brali peníze. Potom je majitel firmy buď totální blb, nebo lump, který vlastní firmu tuneluje. Ovšem v obou případech by dělníkům stejně nic nepomohlo, taková firma nemůže mít dlouhého trvání.

Honza 7.7.2009 21:40

Re: No,přečetl jsem si

Petře H.......a kdopak podle vás nese odpovědnost za prošustrování těch 4,5 mld. ? Nemají ti manažeři právě proto vysoké mzdy a odměny,že mají za hospodaření odpovědnost ? Jenže ta odpovědnost je jen takový fígl - vlastně žádnou nemají,sami si nahrabou,podnik padne,trest žádný a oni přejdou tunelovat firmu jinam. Nejsou to hlupáci,jak píšete,jsou to lotři,ale chytří,umějí využít systém doby.

Vilda 7.7.2009 19:14

Re: No,přečetl jsem si

Manager je obyčejný zaměstnanec. V podniku vlastněné státem takový zaměstnanec okrádá stát, potažmo daňové poplatníky. V soukromém podniku okrádá takový zaměstnanec svého majitele. V obou případech je to chyba majitelů, nic víc nic míň!!

Jo, je  tu přece jen rozdíl.  U státního podniku stačí zalobovat a vzniklou ztrátu zatáhnou daňový poplatníci,  díky lobismu u zpřátelených politiků:-(!!

hehe 7.7.2009 19:25

Re: No,přečetl jsem si

Co ti není rovno ,po tomje ti h...o.Máš zbytečný starosti.To je věc majitelů a ne tvoje.Chytrolíne.

Landys 7.7.2009 17:46

Dámy a pánové - taky slyšíte to ticho, vidíte to nic ?

;-€Kam se nám poslední dobou poděli Topolánek a Íčko ? Topolánek, tak vynikající  předseda vlády i EU, a média jej tak nehorázným způsobem ignorují. Takový nevděk, když předtím jej tak chválila. Určitě se musí cítit odstrčený a upozaděný. To je pořád jen Paroubek, a teď dokonce ještě Sobotka, a Topolánek s Íčkem nic. Určitě jim to musí být minimálně líto. Otevřu dnešní MF Dnes - první stránka - Paroubek, druhá stránka - zase Paroubek, třetí stránka - že neuhádnete kdo ? A to se pořád v MF zaklínají, jak jsou nezávislí a nestranní - a tak očividně preferovat toho Paroubka. Už by jim měl někdo rozumný říct, že to fakt  vypadá dost pitomě. Kde ale ten Íčko může jen být ? Že by měl tolik práce se scénářem podzimních neorganizovaných spontánních akcí ? A že by mu s tím Topolánek pomáhal, když nemá čas na volební program ODS ? Posledně v televizi děl, že možná koncem srpna, možná až v září. To už bude dost pozdě, to si někteří voliči ani nestihnou přečíst ! Ale nevadí, co vyšlo jednou, může vyjít i podruhé. Díky neorganizovaným spontánním akcím se stejně nikdo nic nedoví ani o programu socdemáků. :-/

PetrH 7.7.2009 18:38

Re: Dámy a pánové - taky slyšíte to ticho, vidíte to nic ?

A proč by měli být každý den v novinách? Paroubek si tuhle na Primě stěžoval, jak ho noviny pořád netisknou. Na odpověď, že v HN mu vychází každý den něco, prohlásil, že to pořád není všechno, co jim posílá. Prostě tam chce být, no... Já už se taky bojím otevřít konzervu. Myslíte, že je opravdu nutné, aby byl politik denně ve všech novinách? Kromě Paroubka, samozřejmě?

Kačka 7.7.2009 22:47

Re: Dámy a pánové - taky slyšíte to ticho, vidíte to nic ?

Nemají co říct. Kdyby přišli zase s nějakou smlouvou s občany či s tlustou peněženkou, tak se jim všichni vysmějou. Kdyby se takto odmlčel Paroubek, umíte si představit ty komentáře a ryk v médiích? Já jo.

jirka.s. 8.7.2009 0:21

Re: Dámy a pánové - taky slyšíte to ticho, vidíte to nic ?

Tak už zase zařezáváš na té vrátnici, vrubozubá??? ;-P

pepazdepa 8.7.2009 12:18

Re: Dámy a pánové - taky slyšíte to ticho, vidíte to nic ?

Proboha,ty už jseš tu zas?To je fakt na mašli!To se zase dovíme věci.

Vladimir 7.7.2009 17:44

Pondělíček v úterý

Bych rád věděl, jestli Pondělíček něco ví o Tomášovi Baťovi starším, či jeho nevl. bratrovi Antonínovi. Tihle pánové - a byli to nějací podnikatelé, kterým patřilo impérium obuvi pro lidi, pro auta na půlce světa, podnikali v energetice, podporovali kulturu, vzdělávání, dopravu, stavěli města, ...Tito pánové byli toho mínění, ž jejich zaměstnanci nejsou zboží na trhu práce (to připomíná dobu otrokářskou a trh na otroky ...), ale jejich spolupracovníci, jejich partneři ! Tomáš Baťa se dokonce zapsal do teorie ŘÍZENÍ PRÁCE, vytvářením pohledu zvnějšku (image) - sféra mezi podnikem a veřejností a vztahem k zaměstnancům, k jejich sociálním otázkám.

Baťa si vychovával své zaměstnance - po stránce zaškolování na obuvi, na ekonomických školách, strojařských školách, řízení a organizace, umění - film, grafika, ... Baťa ani v době krize nepropouštěl své zaměstnance (pokud pracovali a plnili jeho pokyny) ... Baťovi zaměstnanci si vydělávali převážně více než u jiných firem, šetřil jim peníze na jejich budoucí důležité okamžiky života a ponoukal je k růstu odbornému , kulturnímu ...

Proč všechny tyhle řeči ? protože bohužel dnešní podnikatelé jsou posedlí ziskem, kvůli němuž se snaží odrat zaměstnance jak to jen jde, jakmile se objeví příznaky krize, jsou zaměstnanci nemilosrdně propouštěni , aniž by se zaměstnavatel zajímal o jejich osud - "oni mají ušetřeno a zaměstnanci měli také šetřit".

Podnikatelé mají vztah ke svým zaměstnancům, skutečně jako k námezdní síle, jako k otrokům. Podnikatelé při najímání zaměstnanců dá se říct, využívají jejich tísně a snaží se minimalizovat sjednanou odměnu ... V právním smyslu - smlouva uzavřena v tísni je neplatná. Socani, přece jen mají aspoň trochu ducha starého T. Bati a mají snahu odbourat ze zaměstnanců ono stigma otroků na práci. Snaží se - kvůli tomu možnému podvodu (smlouva v tísni) korigovat rozdělení společného produktu určitými sociálními opatřeními a ochranou. Pondělíček, jako obvykle moc nemyslí ani na Baťu ani na právo. 

 

Jiří Pondělíček ml. 7.7.2009 18:08

Re: Pondělíček v úterý

Rád bych odpověděl, leč se to bohužel netýká tématu mého článku.

Vladimir 7.7.2009 18:31

Re: Pondělíček v úterý

No, to jste asi nepochopil.

Chtěl jsem říct, že socani mají v programu politiku blízkou "filozofii" T. Bati. Tedy sociální soudržnost, sociální spoluzodpovědnost mezi soc. vrstvami - zaměstnavateli a zaměstnanci. Jestli Paroubek horlil pro důstojné podmínky zaměstnanců (a nepřijatelné bohatnutí zaměstnavatelů), vychází to právě z myšlenky, že SPOLEČNÝ PRODUKT VYTVÁŘEJÍ ZAMĚSTNANCI SPOLU SE ZAMĚSTNAVATELI. Načež zaměstnavatelé z toho společného produktu oddělí kousek a hodí ho zaměstnancům, zbytek si ponechají. Baťa vycházel z jiné myšlenky, jak jsem předtím psal.

Netušil jsem, že včerejší (pondělní) dnešní pisatelé jsou tak málo chápaví.

Z toho plyne, že Paroubek ZASE NELHAL, ale že Pondělíček zase kecal. Z toho, co jste z paroubkova projevu vypsal, musím řísćt, že vše je správné a pravdivé a KECAL je tady PONDĚLÍČEK. 

cb 7.7.2009 18:37

Re: Pondělíček v úterý

Nevytvareji zadny spolecny produkt, zamestnavatel si kupuje u zamestnance jeho praci a plati mu za to penize. Tot vse.

Martin 7.7.2009 18:41

Re: Pondělíček v úterý

R^R^R^!!

Jiří Pondělíček ml. 7.7.2009 18:47

Re: Pondělíček v úterý

1. Zaměstnavatel vždy rozhoduje o tom, kolik ze zisku dá svým zaměstnancům. Stejně jako rozhoduje o tom, za kolik, kde a jak bude prodávat svůj produkt.

2. Na ochranu práv zaměstnanců existují prostředky typu odborů, minimální mzdy a pracovního týdne, nikoliv přerozdělování ze mzdy lépe placených zaměstnanců. Pan Paroubek totiž nemluvil o zvýšení podnikových daní, ale o zvýšení daní zaměstnancům s nadprůměrnými příjmy.

3. Příjmová nerovnost je u nás jedna z nejnižích v Evropě, lepší v tomto ohledu to mají akorát Dánové a Švédové.

4. Nic z toho, co jste napsal teď ani před tím se netýká mé reakce na projev pana Paroubka,

:-) 7.7.2009 22:25

Re: Pondělíček v úterý

Chtěl jsem říct, že socani mají v programu politiku blízkou "filozofii" T. Bati.

Zítra se zajedu podívat do Zlína na Lesní hřbitov, zda je po tvých blábolech Baťův hrob v pořádku.

kiwi 7.7.2009 22:45

Re: Pondělíček v úterý

Také máte pocit, že se tady Baťou zaštiťují ti, kterých filozofie tuto rodinu ze země vyhnala, nebo se alespoň neštítí se stranou takové filozofie spolupracovat?!!

:-) 7.7.2009 23:19

Re: Pondělíček v úterý

Nemám ten pocit, ale mám 100% jistotu, že ten co to napsal je socbolševický gauner neštítící se ničeho. Využívá toho, že lidi o Baťích a jejich firmě vědí strašně málo a i to málo bývá hodně skreslné desinformačními kampaněmi minulého režimu a taky lidovou tvořivostí. Bohužel!

cb 7.7.2009 18:36

Re: Pondělíček v úterý

Zbozim nejsou zamestnanci, ale jejich prace. A podnikani je cinnost za ucelem dosazeni zisku.

Martin 7.7.2009 18:44

Re: Pondělíček v úterý

...a jít přes mrtvoly - to se ale vracíme do feudalismu,víme?

Bobby Brown 7.7.2009 20:36

Re: Pondělíček v úterý

Podle sebe soudím tebe, že?

Zjistěte si, co byl feudalismus a pak plácejte srovnávačky.

Pete 7.7.2009 17:22

Mám pracovní hypotézu - Paroubek je hlupák, kterému se v poměrně hloupém

politickém prostředí Česka podařilo vytvořit dojem, že je vzdělaný. Když budete předpokládat, že Jyrka je jen bezskrupulózní a samolibý hlupák, vše začne do sebe daleko lépe zapadat a dávat smysl. Jen je tragédie, že to trvá už 4 roky a on tu stále vopruzuje a lidem to dochází strašně pomalu.