1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

POLITIKA: Paroubek opět lže

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Katerina Pekarkova 10.7.2009 18:55

Starobni duchody jako cast socialnich vydaju

Paroubka se nezastavam, je to demagog, ale i Vase cisla je treba uvest na pravou miru. Socialni vydaje v Uk cini jen 28% statniho rozpoctu proto, ze vydaje na starobni duchody, ktere normalne cini signifikantni polozku jsou financovany ze soukromych fondu. Pro srovnani by bylo lepe uvest Nemecko nebo jiny stat s podobnym systeme.

Mistr Jan Hus 9.7.2009 18:47

Talman nelže?

8-o;-D

Malá Násobilka 8.7.2009 21:24

Re: Může mi někdo vysvětlit ?

Také děkuji za podnět a myšlenku - bod třetí, první část souvětí. ;-)

Jiří Pondělíček ml. 8.7.2009 18:56

Re: Může mi někdo vysvětlit ?

Kdybych se věnoval výdajům na zdravotní péči, pak bych tak jistě učinil a Vaše připomínka o rozpočtu ZP je správná. Mě šlo ale o reakci na konkrétní výrok, který se týkal státních výdajů na sociální služby. Co, se týče rozpočtů Rakouska, či Německa, samozřejmě, že by bylo zajímavé se na ně podívat také, nicméně VB jsem vybral z několik adůvodů.

1. Ve VB vznikla koncepce sociálního státu (welfare state) a vydržela tam při životě i přes radikální reformy konzervativců v podstatě dodnes.

2. Ve VB vládne Labour Party, tedy strana sociálně demokratická, strana s níž by se Paroubek rád identifikoval v očích městských voličů.

3. V Rakousku i Německu vládne velká koalice, navíc v Německu socialisté tahají za kratší konec. 

Děkuji za podněty a myšlenky. Přeji hazký den

Pamětník 2 8.7.2009 18:26

Re: Je smutné...

Kačko,patříte mezi ty,kteří se nebojí vyslovit svůj názor a proto se Vám dostává od  řady lidí,kteří si myslí,že nadávky jsou diskuse i patřičného "ocenění."Nebudu polemizovat o panu Paroubkovi,kterému se viditelně nedaří a kupí chybu na chybu,pouze mi vadí právě ona nenávist vůči němu jako osobě.Je smutné,že "dobrými" názory oplývají i lidé,kteří se  často řadí mezi vzdělané.Proto opakuji větu:"Bolševik nás naučil nenávisti a každý,kdo má jiný názor je darebák."Bohužel právě ony přihlouplé urážky jsou často námětem rádoby vtipných diskusních příspěvků.To bude opravdu daň údajné "demokracii".Smutné je,že jen pro někoho.

Malá Násobilka 8.7.2009 17:43

Re: Může mi někdo vysvětlit ?

Děkuji za vysvětlení. Chtělo by to procenticky přepočítat aspoň se zahrnutím celkového rozpočtu všech ZP u nás a potom teprve porovnat. Zajímalo by mě rovněž srovnání nám bližších, kontinentálních systémů, např. sousedního Rakouska a Německa, které jsou podle mého laického názoru v tomto směru tradičně štědřejší než Britové.

Jiří Pondělíček ml. 8.7.2009 15:48

Re: Může mi někdo vysvětlit ?

Výdaje jsou takové, protože byly jako takové výdajové kapitoly navrženy dotyčnými vládami a schváleny příslušnými parlamenty. Rozpočtové kapitoly se samozřejmě 100% nekryjí, co se zdravotnictví týče, je obrovský rozdíl způsoben rozdílu ve financování NHP (britský systém státního zdravotnictví), které jde přímo z rozpočtu a ve financování čekého zdravotnictví, které jde skrze soukromé zdravotní pojišťovny mimo rozpočet. Mimochodem odkaz na abnormálně vysoké výdaje na zdravotnictví a jejich souvislost s NHP jsem v článku uvedl.

Co se sociálních výdajů, tak se také 100% nekryjí, ale vycházel jsem z argumentu pana Paroubka, který mluvil o státních výdajích na sociální záležitosti a tedy výdajích, které procházejí rozpočtem. V ČR navyšují sociální výdaje významným způsobem důchody, které ve VB tvoří jen něco přes třetinu výdajů na tzv. social protection. Vzhledem k argumentům pana Paroubka, který hovořil o celkových výdajích je však skladba těchto plateb podružná. To, že ve VB funguje silný systém soukromého důchodového zapezpečení, který je u nás právě ze strany ČSSD důsledně blokován, je opět důsledkem politických rozhodnutí. Stejných politických rozhodnutí, které ovlivňují výši sociálních dávek a jejich rozsah. 

Celkové sociální výdaje státu, nebo výdaje, které tak stát sám označuje jsou u nás prostě vyšší, než ve VB. Pan Paroubek tvrdil opak a tedy lhal, tečka.

Malá Násobilka 8.7.2009 14:31

Může mi někdo vysvětlit ?

Proč v autorem odkazovaných rozpočtech je v případě Česka poměr sociální výdaje a zdravotní výdaje v rozpočtu 43 : 1 a v případě Velké Británie 1,6 : 1  ? Není to náhodou tím. že v obou zemích zahrnují do státního rozpočtu něco jiného a proto ekonomické argumenty autora jsou jeden velký blábol ?

pepazdepa 8.7.2009 13:34

Re: ČSSD je vrahem svých vnuků

jirka.s - že by Brňák?To by leccos vysvětlovalo.

pepazdepa 8.7.2009 13:27

Re: hrozí "trídní nenávist" kterou tady Paroubek hlásá

Asi dost mladej,co?Zkus tyto teze vykřikovat na Bruntálsku nebo Mostecku.Když přežiješ,dej vědět,ano?

pepazdepa 8.7.2009 12:58

Re: Svatá prostota.

Jistě,vážený autore.Mohl byste mi tedy vysvětlit,jakou magií se z člověka,který žil v socialismu,může najednou stát uhlobaron?

pepazdepa 8.7.2009 12:18

Re: Dámy a pánové - taky slyšíte to ticho, vidíte to nic ?

Proboha,ty už jseš tu zas?To je fakt na mašli!To se zase dovíme věci.

MK 8.7.2009 0:54

Zadržte pana Paroubka - ještě před volbami

Zadržte pana Paroubka, dokud je čas. Ty jeho doutníky zničí ČSSD !  Násilí ve společnosti stoupá a Jiří Paroubek je jeho barometrem .

jirka.s. 8.7.2009 0:21

Re: Dámy a pánové - taky slyšíte to ticho, vidíte to nic ?

Tak už zase zařezáváš na té vrátnici, vrubozubá??? ;-P

Ladislav N :-))) 8.7.2009 0:00

Re: Mám pracovní hypotézu - Paroubek je hlupák, kterému se v poměrně hloupém

 ;-PR^R^R^

Nikdo vám v Česku neslíbí tolik toho, co nemůže nikdy splnit, jako Paroubkova ČSSD!!

Kačka 7.7.2009 23:59

Re: Je smutné...

Ale existovalo, už za Klause. A označován tak není "nepříznivec" Paroubka, ale ten, kdo si nevšiml, že už tu máme (prý) demokracii a že demokracie je diskuse, a ne přihlouplé urážky těch, kdo mají jiný názor. A těch je tu většina. Stačí číst "diskusi".

emersonskej 7.7.2009 23:55

Re: Nikdy a nikde jsem se za ekonoma neprohálsil.

Inu je vidět, že dotyčný(a) v soudružském, svazáckém a agitačním prostředí vyrůstal(a), takže má tohle pojmosloví takříkajíc v krvi...;-D

xxxxKubeš 7.7.2009 23:26

Výstižný

a pravdivý článek R^

:-) 7.7.2009 23:19

Re: Pondělíček v úterý

Nemám ten pocit, ale mám 100% jistotu, že ten co to napsal je socbolševický gauner neštítící se ničeho. Využívá toho, že lidi o Baťích a jejich firmě vědí strašně málo a i to málo bývá hodně skreslné desinformačními kampaněmi minulého režimu a taky lidovou tvořivostí. Bohužel!

PetrH 7.7.2009 23:05

Re: Je smutné...

Aha. Při počtu mimoparlamentních stran se takto vystřídá každá zhruba po 50 letech. Za tu dobu jistě všichni jejich předsedové i tajemníci dávno zapomenou, že jste je volil jenom proto, aby mohli veřejně předvést, jak lžou.;-D

PetrH 7.7.2009 23:02

Re: Je smutné...

A takových je tu velmi málo. Spíš je tak označován každý, kdo nemá rád Paroubka, přestože může být velmi kritický k ODS nebo Topolánkovi osobně. A po čuni mi tu neustále nabízejí nějací vaši spolusoudruzi. Konečně si všimněte, že do té doby, než na váš vladycký stolec, či jak to nazvat, křeslo demokratického a odvolatelného předsedy to dávno není, vystoupal z politického suterénu Paroubek, toto označení tu neexistovalo.

Kačka 7.7.2009 22:51

Re:

R^

Landys 7.7.2009 22:49

Re: Díky za dobrý článek!

;-€Pánové, mě fascinuje ta vaše uhranutost Paroubkem. Patrně jste napadeni nějakým zvláštním virem, který napadl  nejdříve naše investigativce,  poté se rozšířil i na jedince se srdcem na pravém místě. Tak se na to podívejme blíže ! Topolánek a jeho Smlouva ODS s občany - nejprolhanější programový dokument od komunistického programu z roku 1946. Ještě před tím Vidím + Kubice a prorůstání organizovaného zločinu před posledními volbami do Parlamentu. Kam se tenkrát poděly ty pasáže o Íčkovi a Téčkovi ? Pak vydírání nebo korupce opozičních poslanců Pohanky, Melčáka, Wolfa, Snítilého. Levárny při volbě prezidenta, následují Čunkiády a Dalíkove eskapády, do toho Vesecká a justice. Pak třeba Topolánkovy exhibice s fackou  reportérovi, kopání do aut, málem bitka na pohřbu příbuzného, proslulý výstup s prostředníkem ve Sněmovně, lyžovačka vládním speciálem v Rakousku, Berlusconiho vila,  a tak bych mohl  sáhodlouze pokračovat. Můžete mi vysvětlit, jak jste k té duševní chorobě přišli, modří stachanovci ? Musí to být nějaká hrozná duševní porucha, a začínám mít obavu, že je už neléčitelná - když  tady pozoruji ty vaše výplody. Co byste tady předváděli, kdyby se podobných nepřístojností dopustil Paroubek ? Zkuste si to jen představit - hrozné, co !!

Kačka 7.7.2009 22:47

Re: Dámy a pánové - taky slyšíte to ticho, vidíte to nic ?

Nemají co říct. Kdyby přišli zase s nějakou smlouvou s občany či s tlustou peněženkou, tak se jim všichni vysmějou. Kdyby se takto odmlčel Paroubek, umíte si představit ty komentáře a ryk v médiích? Já jo.

kiwi 7.7.2009 22:45

Re: Pondělíček v úterý

Také máte pocit, že se tady Baťou zaštiťují ti, kterých filozofie tuto rodinu ze země vyhnala, nebo se alespoň neštítí se stranou takové filozofie spolupracovat?!!

Kačka 7.7.2009 22:38

Re: Je smutné...

Modrobolševik znamená zavilý a nekritický příznivec ODS, zastávající názor Kdo nejde s námi, jde proti nám a musí dostat po čuni - to jen pro upřesnění.;-D

:-) 7.7.2009 22:25

Re: Pondělíček v úterý

Chtěl jsem říct, že socani mají v programu politiku blízkou "filozofii" T. Bati.

Zítra se zajedu podívat do Zlína na Lesní hřbitov, zda je po tvých blábolech Baťův hrob v pořádku.

AndyO 7.7.2009 22:23

Re: Nikdy a nikde jsem se za ekonoma neprohálsil.

R^R^

messenger 7.7.2009 22:18

Re: Nikdy a nikde jsem se za ekonoma neprohálsil.

fakt zabavne kdyz komous nekoho urazi nadavkami "soudruh", svazacek" a "agitkar" :D

chim 7.7.2009 21:50

Re: Nikdy a nikde jsem se za ekonoma neprohálsil.

Evo, díky. Není co dodat.