1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
www racek 8.8.2006 12:21

Re: F.Čechu,

ty máš mozek? fakt?

WorryJohn 8.8.2006 12:49

Re: F.Čechu,

Označováním někoho za "bezmozka" se obrňujete proti možnému proniknutí jiných nebezpečných myšlenek nebo si jenom ulevujete? Doteď byly Vaše příspěvky vcelku dobré - máte názor a říkáte proč. Proč teď tohle? Ty reakce byly k věci.

eTony 8.8.2006 13:08

Worry Johne,

možná, že se vám to zdá jako moje ulevení. Výraz "bezmozek" nemyslím jako snad urážku, ale jako popsání skutečnosti, že někteří lidé nemají vlastní názor a čekají na šéfa až jim ten "jejich" názor sdělí.

Vaclav Maixner 8.8.2006 10:27

Nevím, nevím ...

Pan Topolánek píše, že neustále přicházel s konstruktivními návrhy a řešeními .. nezdálo se mi ... ČSSD řekal jasně za jaké situace je ochotná vládu podpořit .. Topolánek však nepřišel na ani jedno vyjednávání a navrhované odblokování situace volbou předsedy PS z řad ČSSD neprozřetelně odmítl .. takže o jakých konstruktivních řešeních mluví? Vládnout, znamená nejen prosazovat SVŮJ názor, ale respektovat i ostatní voliče a jejich přání. Nepochopení tohoto faktu je už samo vyjádření že vyhrály volby, tak nás nechte vládnout ... Volby ODS vyhrála relativně těsně a místo povolební diskuze nastala povolební ignorace ČSSD s povíšeneckým chováním p. Topolánka. Takže jaké konstruktivní kroky?

Vaclav Maixner 8.8.2006 10:30

Re: Nevím, nevím ...

A ještě jedna věc. Myslím, že pan prezident pověří sestavením vlády Paroubka a bude to správný krok, když ho Topolánek ignoruje a neposkytl mu nic, za co by mohl být jmenován premiérem ... Nemyslím si ale že to bude dobře pro tuto zemi, avšak v mých očích za tu situaci, pokud nastane, ponese zodpovědnost ODS se svou povýšeneckou politikou ...

Paroubková 8.8.2006 10:34

Re: Re: Nevím, nevím ...

Mám stejný názor, jako Vy.

Bruno 8.8.2006 10:42

Re: Nevím, nevím ...

Jak respektovala tato přesluhující vláda přání ostatních voličů? Tím, že obsadila všechny možné i nemožné funkce a prohlasovala příšerné zákony s komunisty? ODS volby vyhrála výrazně, o 3%, to se v demokratických zemích nezpochybňuje. Topolánkovy kroky jsou konstruktivní, na tom nic nezměníte, on jen dodržuje to, co slíbil před volbami, žádnou koalici s ČSSD, která po ní touží, aby mohla zamést všechny své korupční aféry. Topolánek je jeden z prvních politiků,který se neohlíží jen na vlastní prospěch, riskuje nezdar a to v našich krajích není příliš obvyklé. Paroubkovi jde na rozdíl od něj jen o vlastní koryto.

Václav Maixner 8.8.2006 10:46

Re: Re: Nevím, nevím ...

To máme odlišný názor. Dle mého se teď Topolánek ohlíží jen na to, jak bude on vypadat. Protože kdyby to myslel vážně, tak by býval jednal,a le tady v podstatě žádná jednání o podpoře jeho vlády nebyla a jediné, co vyjednal byla 3koala ... nic víc nic míň. Pokud by to bývalo stačilo, tak proč by to prezident nepřijal? Prostě Topolánek teď hraje na to, že on jako vítěz nemusel nic dohadovat a ostatní si měli rovnou sednout na zadek a dát mu vše ... to je ale velmi nesmyslná idea .. obzvláště po posledních dvou rocích obstrukcí, které předváděla ODS ve sněmovně ... tam to od nich byla i řečená nulová tolerance vůči ČSSD .. takže?

Bruno 8.8.2006 10:54

Re: Re: Re: Nevím, nevím ...

Odlišný názor vskutku máme, nulová tolerance je pustý výmysl, když ČSSD potřebovala pomoci v mezinárodních otázkách a při rozumných zákonech, byla ODS vstřícná. Nulová tolerance platila pro paskvily z dílny socialistů vylepšené o nápady komunistů, které se teď steně budou muset rušit, jinak se nedobereme normálního rozpočtu. Topolánek není prodejná děv.. a to socanům zvyklým na rozdávání trafik vadí a nevědí dost dobře co s tím.

Václav Maixner 8.8.2006 11:00

Re: Re: Re: Re: Nevím, nevím ...

Víte, myslím, že i ČSSD by nechala projít spoustu zákonů od ODSky .. po pravdě nevím, zda volební program ODSky náhodou nevytvoří ještě více trafik. Ale to se ukáže ... V základu se lišíme v pohledu na začátek řetězce této situace. Já ji vidím v ODSce a jejím "honu na čarodejnice". Uvidíme, co se stane v pátek. Obávám se, že prezident pověří sestavením vlády Paroubka a pak to bude velmi špatné a ODSka bude tvrdit, že udělala vše možné ... uvidíme ...

Frenky na penzi 8.8.2006 10:47

Re: Re: Nevím, nevím ...

A hlavně o beztrestnost. Kdyby mu ji Topolánek podepsal, tak už dnes seděl ve Strakovce. Hlavně i za tohle si jej vážím.

Václav Maixner 8.8.2006 11:01

Re: Re: Re: Nevím, nevím ...

O beztrestnosti se snad nikdy nehovořilo ... alespoň o tom nevím ...

Sísa 8.8.2006 11:10

Re: Re: Re: Re: Nevím, nevím ...

Ach vy naivo, o tom tak bude soudruh paroubek mluvit na veřejnosti !

Mirek Šejna 8.8.2006 11:10

Milý Frenky,

beztrestnost může podepsat pouze prezident (přesněji amnestii). Premiér beztrestnost podepsat nemůže, protože na to nemá pravomoc. Takže Topolánek nemůže do budoucna nic takového slíbit a Paroubek zas nic takového nemůže slibovat dnes coby premiér.

Vocílka 8.8.2006 12:56

Re: Re: Re: Nevím, nevím ...

Pan Topolánek coby premier nemůže podepsat beztrestnost za pedofilii, zejména pokud z ní jeho lidé někoho obvinili.

A.D. 8.8.2006 12:39

Re: Nevím, nevím ...

Ano, ČSSD řekla jasně, za jakých podmínek je ochotna vládu tolerovat:

1. ODS ustoupí ze svého programu, kompletně a bez diskuzí

2. ODS přenechá pro ČSSD post předsedy sněmovny

3. (nevyřčený) ODS se připlazí po kolenou k soudruhu Paroubkovi a poprosí jej, zda by mohla laskavě následující 4 roky předkládat ve sněmovně zákony, které jí ČSSD bude připravovat a předávat.

Opravdu si myslíte, že se na tohle dalo přistoupit???

Rik 8.8.2006 10:11

Zatím...

Je pravda, že v tuto chvíli je Paroubek na koni. Jeho vládní program - žádné reformy a ponechání spřízněných socialistických šibalů ve státní správě – se plní. Topolánek snaživě staví jeden hrad z písku za druhým a Paroubek mu je s výrazem „to jsem ale pašák“ radostně boří. Inu, bořit je snazší, než stavět. Podstatné je co na tuhle situaci řekne veřejné mínění, protože především to rozhodne o předčasných volbách, nebo o případné vládní dohodě. První průzkumy ukazují vzrůst ODS. Paroubek je ovšem zatím příliš zahleděn sám na sebe a kromě toho, „…věří jen průzkumům, které ho označují za vítěze“ (MF Dnes). A tak bude vývoj veřejného mínění patrně ignorovat. Pokud tahle situace vydrží a v řadách ČSSD nikdo nenajde odvahu „vůdce“ zkorigovat, je možné že se dočkáme předčasných voleb se zajímavým výsledkem. A třeba i následného palácového převratu, či rozštěpení ČSSD. Poslanci ČSSD jsou taky jen lidé a své ponižování a poručníkování od „nejvyššího“ jsou schopni snášet jen za cenu úspěchu. Běda pokud se nedostaví.

Frenky na penzi 8.8.2006 10:20

Re: Zatím...

Ty hlasy už sílí nyní, ale klika kolem Paroubka je silnější. Zatím je silnější.

třetí 8.8.2006 10:26

Re: Zatím...

Pokud tolik věříte průzkumům preferencí, je třeba se podívat na to, že KDU ani zelení nemají v tuto chvíli ani 7%. A to je sakra špatně, to by mohlo znamenat vypadnutí z PS. Tyto strany nemají na předčasných volbách zájem. A přitom je řešení tak snadné. Pohřbil p.Topolánek trojkoalici ? Pohřbil. Stará se teď jen o sebe ? Stará. Tak my taky, řeknou si zelení a ejhle, dva tři ministři včetně místopředsedy v Paroubkově vládě na 4 roky není přeci špatná vahlídka, že ? A že s podporou komunistů. Tu už přeci hledal i Topolánek, dříve pak Klaus. Situace si to ovšem ve prospěch tohoto státu vyžaduje. Howg.

F. Čech 8.8.2006 10:54

Rikovi

Výsledek předčasných voleb může být opravdu zajímavý. Prohraje je ovšem pravidelně ten, kdo je vyvolá. A ODS po nich volá už měsíc po volbách, kdy neproběhl ani první ze tří pokusů o sestavení vlády. ODS na předčasné volby doplatí jako už v těchto volbách doplatila na přepočítávání hlasů ve smyslu - chudým ber a bohatým dávej, které sama prosadila. Lidé nemají podobné chytračení rádi. Buď bude ODS respektovat volby, které byly v červnu a bude se chovat racionálně - tzn. tak aby se dohodla s tím s kým bude mít v parlamentu většinu (bez ohledu na kamarádství z tenisu) nebo dopadne hůř.

Ladislav N. 8.8.2006 16:15

Re: ...chovat se racionálně...

Je nejvyšší čas na změnu vládní garnitury. Nechat vládnout Paroubka s komunisty by byla ta největší pitomost, kterou by mohli čeští politici udělat.

Buvol 8.8.2006 10:09

Proboha a co jiného než podpásovka byla ta Kubiceho zpráva?!

Jirka Večeře 8.8.2006 10:13

Re: Proboha a co jiného než podpásovka byla ta Kubiceho zpráva?!

To není práce ODS. Vyprovokovala to snaha postihnout vyšetřovatele za jejich snahu šetřit ...

Frenky na penzi 8.8.2006 10:17

Re: Proboha a co jiného než podpásovka byla ta Kubiceho zpráva?!

Jste pozadu, už i sám velký Paroubek uznal, že jeho reakce na Kubiceho zprávu byla nevhodná a že na té zprávě něco bude.

Švrk 8.8.2006 10:34

Re: Proboha a co jiného než podpásovka byla ta Kubiceho zpráva?!

Další pán, co věří jen tomu, čemu chce. Nejste ochoten připustit, že by alespoň v něčem měl Kubice pravdu?? Povolební lpění p.Paroubka na moci a nebo na významném podílu na moci na mne působí dojmem, že se taky tak trochu bojí. Kdyby neměl Kubice pravdu, asi by toho strachu bylo méně. Ona se snad ČSSD nemusí až tak bát předčasných voleb - tak proč zatím jediné, co jsme od nich slyšeli je NE jakémukoliv návrhu. ČSSD to říká s jasným vědomím toho, že ODS nemůže souhlasit s tím, aby úplně zahodila svůj mandát, program a sliby a realizovala pouze představy socialistů! Z toho je jen jediné východisko a to dost jednoduché. Ve volebním zákoně ubrat jedno křeslo a rozdat znova. Že to bude něco stát? Když v mariáši špatně rozdáme, uhradíme korunu do žida a rozdáváme znova. Se špatně rozdanými kartami nelze regulérně hrát.  

eTony 8.8.2006 10:48

Re: Re: Proboha a co jiného než podpásovka byla ta Kubiceho zpráva?!

V tomto případě by ale, Švrku, ve společném hlasování obou sněmoven byl počet poslanců sudý.

Buvol 8.8.2006 10:49

Re: Re: Proboha a co jiného než podpásovka byla ta Kubiceho zpráva?!

O to nejde! Jde o to, jak to bylo načasováno a jak s tím bylo manipulováno, viz Langra! A co se týče předčasných voleb, tak ty něco stojí a pokud nebyly vyčerpány všechny možnosti dané Ústavou, tak je to nesmysl!

Psychiatr 8.8.2006 10:52

Re: Re: Re: Proboha a co jiného než podpásovka byla ta Kubiceho zpráva?!

Jediným řešením jsou nové volby a nové volby ,když tak zase opakovat, dokud Topolánek nesestaví vládu....to je jediný konstruktivní nepodpásový program....

Buvol 8.8.2006 11:02

Re: Re: Re: Re: Proboha a co jiného než podpásovka byla ta Kubiceho zpráva?!

Rozumím, takže budem volit až do alelujá .... a na konec budou k volbám chodit jenom rodinní příslušníci kandidátů a protože Topolánek má dobrej exteriér, bude mít jistě nějakého toho levobočka, takže nakonec vyhraje a sestaví tu svou vládu ....

loula 8.8.2006 11:00

Re: Re: Proboha a co jiného než podpásovka byla ta Kubiceho zpráva?!

Na Kubiceho zprávě určitě hodně je. Ale, policejní práce se dělá jinak. Tam se shání důkazy, ty se předají soudu a potom se vyleze s tím, že byl obviněn nebo usvědčen ten a ten. Ale Kubiceho zpráva vyšla pár dní před volbami, 14 dní předem z ní Topolánek v podstatě citoval, byly tam drby o pedofilii, byla odfiltrovaná tak, že tam byly jen hříchy ČSSD, nikoho jiného. Nezlobte se, ale ta zpráva byla předvolební akce, bez ohledu, že řada věcí tam má reálný podklad.