1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ostruháček 8.8.2006 12:37

Re: Re: akce Kubice dohnala k urnám paradoxně spoustu voličů ČSSD

atrapo - nech toho - Ladislav N. tak blbý není ;-D

Ladislav N. 8.8.2006 16:42

Kubiceho aféra podle průzkumu volby neovlivnila

Kubiceho aféra podle průzkumu volby neovlivnila

Jaroslav 8.8.2006 8:42

Re: Pane Topolanku

ODS by se podle mně měla zbavit kromě výše jmenovaných hlavně Topolánka, Přemysla Sobotky, Nečase, Gandaloviče a Bendla.  

Ladislav N. :-))) 8.8.2006 9:38

Re: Re: Pane Topolanku

A koho by se měla zbavit ČSSD? ;-)

eTony 8.8.2006 7:13

Děkuji

panu Topolánkovi za vyjevení jasného a zásadního postoje ODS v povolební situaci u nás. Jeho slova se jistě nebudou části lidí líbit, ostatně asi ani nejsou pro ně určena, i když se z nich mohou poučit. Těmto lidem se totiž nebude nikdy nic líbit, krom své jediné a pravé pravdy.

Ještě k volebnímu zákonu : Pane Topolánku, spravujte naši zemičku a služte občanům tak, abyste se před nimi nemuseli stydět a budete mít "vystaráno" na dlouho dopředu. Ctěte sami spravedlnost a svobodu jedince a nemůže být hůře, jen lépe. Schválně nepíšu vládněte, protože vládnout a ovládnout jedince i s jeho myslí chce jen diktátor, bolševik.

aljav 8.8.2006 8:57

Re: Děkuji

konečně někdo rozumný. Ale máte tam jednu malou chybičku, místo "pravé pravdy", mělo být spíše "levé pravdy".

Nezapomeň na bradavky! 8.8.2006 9:12

Re: Děkuji

Souhlasím, hezky napsáno! R^ 

onlooker 8.8.2006 7:12

dnes

čtu v novinách, že Topolánek počítal s předčasnými volbami už před řádnými volbami. ;-(

Petr 8.8.2006 7:07

Pane Topolánku

vy si můžete pouze koupit nějakého poslance opozice, jinak nemáte šanci (Teplík, Kořistka). Vy vlastně nic jiného neumíte, než rozdávat rány pod pás. Co jiného než podrazy spojené s manipulací s lidmi je celá existence ODS v letech 1991-2006?

Olinka 8.8.2006 6:50

My vime, pane Topolanku...

vydrzte a neustupujte, prosim. R^

Martin 8.8.2006 6:51

Re: My vime, pane Topolanku...

neustupovat to je ta konstruktivita :))) zajimave je ze na neustupnost paroubka nadavate (Y)

ostruháček 8.8.2006 6:54

Re: Re: My vime, pane Topolanku...

:-P jiná situace ;-D ... to je obecný problém zdejších přispivatelů s modrým nádechem - u jiných jim vadí to co sami dělají :-/

Olinka 8.8.2006 7:00

Re: Re: Re: My vime, pane Topolanku...

hm, jsem modry nadech, pravda:-)..ale vsimli jste si, ze Paroubek ani jednou za cele povolebni obdobi neprisel s konstruktivnim navrhem? totez CSSD volebni program...nic konkretniho...Rv

PRASÍ DENT 8.8.2006 7:19

Re: Re: Re: Re: My vime, pane Topolanku...

 Olinko, připaluje se ti guláš a to nejen malinko....Paroubek může přicházet s návrhy až po svém pověření k sestavování vlády......Jinak hraje s rozdanými kartami svoji hru, což je ovšem pochopitelné, nebo snad ne.....Je to Topolánek se svým šéfem na Hradě, kdo hraje falešně,Buršík blbě a Kalouskovi nezbývá než mazat z toho mála co má.....

ostruháček 8.8.2006 7:27

Re: Re: Re: Re: My vime, pane Topolanku...

... těžko se to hodnotí - tedy co je a co není konstruktivní ... podle mého soudu nebyl ještě položen na stůl takový "konstruktivní" návrh ani z jedné strany ... Topolánek psal socialistická hlášení a Paroubek dělal všechno proto, aby se na něj dostal aspoň jeden pokus o sestavení vlády - a teď je snad už všem jasné, že by byl ten pokus úspěšný ...

A.D. 8.8.2006 9:57

Re: Re: Re: Re: Re: My vime, pane Topolanku...

Jo, jo, nejspíš má v trojkoalici černého koně. A vesele by se dál kradlo, vraždilo, likvidovali nepohodlní odpůrci.. :-(

WorryJohn 8.8.2006 7:47

Re: Re: Re: Re: My vime, pane Topolanku...

Paroubek přišel s konstruktivním návrhem, Olinko, přišel. Zelení a KDU by to i přijali a Bursík odmítnutí dokonce označil za politickou chybu ODS. Šlo o návrh volby Zaorálka předsedou Sněmovny s dohodou, že bude jmenovat jen takového premiéra, který sežene 101 podpisů pod svou vládu.

ODS ale tenkrát měla strach a hrála všechno o to, jak VŮBEC NEDAT LEVICI ŠANCI. To je ta demokratická politika ODS! Ve chvíli kdy nemá většinu a nemůže diktovat, je bezradná a blokuje cokoliv jiného. Hle, jak stejná slova užívají i příznivci ODS, ale proti soc. dem. a Paroubkovi ;-D

A.D. 8.8.2006 9:59

Re: Re: Re: Re: Re: My vime, pane Topolanku...

A proč tedy toho Zaorálka před volbou zase stáhli?

vorel 8.8.2006 6:32

Pane Topolanku,

Vas nazor je naprosto presny a Boze Vas chran, abyste ustoupil. Hodne volicu ODS byste ztratil. Pri zachovani techto nazoru predcasne volby ODS jasne vyhraje a karty budou rozdany znovu a ciste. Konecne - hned po volbach se tenhle vysledek dal na 99% predpokladat a po desnem Paroubkovu projevu prakticky na 100%.

Diky a vydrzte !

WorryJohn 8.8.2006 6:41

Re: Pane Topolanku,

Může být a nemusí. Ale ani na zařízení těch předčasných voleb nemá trojkoalice sílu. Nebyly vyčerpány 3 pokusy o sestavení vlády. Dva může "zahodit" prezident, ale třetí už ne. A jsme pořád v jednom místě. Trojkoalice musí uvolnit místo předsedy Sněmovny pro ČSSD a doufat, že v případném třetím pokusu nedostane ani vláda premiéra jmenovaného Zaorálkem důvěru.

Pravděpodobnější než předčasné volby bude prostě designování jiného premiéra než Topolánka už v prvním Klausově pokusu. ;-)

Martin 8.8.2006 6:44

Re: Re: Pane Topolanku,

a je pak mozne ze se dal ani nedostaneme a prvni pokus vedeny nekym min zablokovanym a schopnejsim nez je topolanek uspeje

ostruháček 8.8.2006 6:53

Re: Re: Re: Pane Topolanku,

přede dvěma měsíci jsem zde psal o semaforové koalici ... Brusinka už Topolánka opustil - a ve vládě být chce ;-) ... takže je to docela jasné

PROROK ELIÁŠ 8.8.2006 6:49

Re: Re: Pane Topolanku,

Přesně tak a k tomuto standartnímu přístupu nemá ODS se svým čestným předsedou odvahu.....A proto tato nechutná tragikomedie....Levice totiž bohudík volby nevyhrála, ovšem bohužel ani neprohrála....A to je třeba vzít v úvahu Zelené, kteří by mohli asi nebýt Buršíka zvolit cestu konstruktivní opozici k levici k prosazení některých svých programových cílů.....

WorryJohn 8.8.2006 6:57

Re: Re: Re: Pane Topolanku,

Ano. Potíž pravice je v tom, že zelení jsou obojetní, alespoň jako jednotlivci. Objevilo se to už při volbách Němcové a Kasala, kdy jim jeden vlastní hlas chyběl. Až po zavedení kontroly hlasovacích lístků se dostali na svou stovku.

Pravice potřebuje podporu všech 6 poslanců zelených, ovšem levici stačí přetáhnout jednoho jediného.

A co třeba taková zelená paní Kateřina Jaujau? Jak ji kdysi "zbila" policie na antidemonstraci? Za Paroubka udělala obrovskou kariéru na úřadě vlády. Pak se jí Paroubek zastal proti vlastnímu ministrovi vnitra. Zabývá se ochranou lidských práv (ale ne těch bohatých, co odmítají podávat majetková přiznání, ale třeba Romů a lidí v nouzi). Co je třeba na ní pravicového, jaký ona má zájem potopit soc. dem. a Paroubka a riskovat vlastní existenci v dalších volbách?

Lerak 8.8.2006 11:10

Re: Re: Re: Re: Pane Topolanku,

Socani na hrubý nátlak k urnám se neodvážili ani přiblížit. Levicový povl, hloupý a nevzdělaný, zato nadutý jako papiňák-pardon Paroubek:-)

WorryJohn 8.8.2006 12:02

Re: Re: Re: Re: Re: Pane Topolanku,

Vy nevíte, že když se baví dospělí, nemáte vyrušovat? :-/

WorryJohn 8.8.2006 6:15

Nalezli jste nějakou novou myšlenku?

Zaznamenali jste nějakou novou myšlenku v tomto článku? 8-o

Já ne. Mirek Topolánek se pořád domnívá, že když má samostatná ODS nejvíc mandátů, že musí automaticky ona sestavit vládu a jiná možnost není. Ale potíž je v tom, že má dostat jenom PRVNÍ šanci. Ta druhá a třetí jim nemusí náležet, a to ani když mají papá na Hradě. Krize vznikla nedemokratickým chováním ODS, která prostě nechce dát druhé straně ani tu poslední šanci v případě, že ona sama předtím dvakrát zklame.

Před volbami byly jasné dva bloky: ČSSD+KSČM a ODS+KDU. Navíc se objevili Zelení, které mnozí volili jako novou naději na změnu stylu politiky. Ti ostře vyhrazeni nebyli. Levicový program dostal tedy podle jisté logiky dokonce větší mandát, než pravicový.

Topolánek v pátek asi skončí. Není to kvůli destrukci ČSSD. Je to kvůli vlastní neústupnosti a nedemokratičnosti, kdy upírá stejně silnému soupeři i ten jediný pokus o sestavení vlastní vlády. A kvůli ultimátu hradního pána, samotného Stvořitele ODS.

ostruháček 8.8.2006 6:38

Re: Nalezli jste nějakou novou myšlenku?

Velmi dobře popsáno R^ ... ještě si dovolím dodat ... Topolánek se diví: Sociální demokracie se chová, jako by volby vyhrála ... problém je, že pan Topolánek se nechoval tak, jako by je pouze vyhrál, ale jako by už byl premiérem ... a president Klaus se zpočátku také nezachoval moudře - jeho výroky o tom, že Paroubka nemusí pověřit dalšími pokusy právě Toplolánka ukolébaly a teď sklízí trpké plody toho, že vše vsadil na jednu kartu Rv

WorryJohn 8.8.2006 6:49

Re: Re: Nalezli jste nějakou novou myšlenku?

Ale teď to prezidentovi vychází dobře: už v pátek bude mít skvělou šanci svého neoblíbeného Topolánka vyřadit pro neschopnost sestavit vládu a nahradit ho někým jiným z ODS, který bude k velké koalici a k němu samotnému vstřícnější (někým méně prázdným a falešným;-)). Nastane zemětřesení v ODS s širší výměnou špiček a to ODS do budoucna posílí.

Nadto si nakloní soc. dem. pro své zvolení na příští období.

Otázka je: dělal to Klaus od začátku s tímto úmyslem nebo se věci takto vyvinuly nepředvídaně?

ostruháček 8.8.2006 7:02

Re: Re: Re: Nalezli jste nějakou novou myšlenku?

těžko odhadnout ... ale myslím si, že Ješitovi více vyhovuje situace, kdy je premiérem někdo z ČSSD - může pak vyhledávat sporné situace a politicky poučovat ... což v případě premiéra Topolánka by bylo nemožné ... takže z toho, že vede situaci ke svému znovuzvolení bych ho v této chvíli ještě nepodezříval ... to asi bude na pořadu tak nejdříve za rok - a nějakou fintu určitě najde :-)