1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
franta 8.8.2006 8:16

Celkem nic nového

Jen další nářky a sebelitování. Z výsledků voleb je naprosto jasné, že jediná vláda která by mohla získat důvěru parlamentu bez tolerance ostatními stranami je velká koalice. Ta ale není možná, protože obě tyto strany jsou proti. Zbývá tedy úřednická vláda na přechodné období do předčasných voleb. Jinak není o čem jednat. 

Taky je pozoruhodné jak na jedné straně ODS říká, že s bolševiky (ČSSD) nikdy jednat nebude a na druhé straně "Přes naše výhrady k postojům ČSSD je nám jasné, že s ní musíme a chceme nadále seriózně jednat o východisku z dané situace". Už by se měli konečně probudit a ujasnit si co vlastně chtějí (kromě touhy po moci). 

aljav 8.8.2006 8:47

Re: Celkem nic nového

jednat s ní přece musí. Pořád je to, i přes snahu Roka o diktaturu, demokratická součást naší politické scény a druhá nejsilnější strana u nás. Přece nemůže ODS říci my se nepokusíme s ČSSD domluvita achceme rovnou předčasné volby, to je přece hloupost. To že Paroubek na vše říká pouze NE a sám nic nedělá je přece pravda. To nemůže nikdo popřít.

WorryJohn 8.8.2006 9:06

Re: Re: Celkem nic nového

Paroubek neříká jenom NE. Sněmovna mohla být odblokovaná s předsedou Zaorálkem. Návrh na zvolení Zaorálka s tím, že nebude jmenovat premiéra, který nedonese 101 podpisů, bylo východisko schůdné i pro SZ a KDU. Ale ODS chce zabránit jakékoliv šanci levice na vládu, chce všechny tři pokusy pro sebe. A to je pravda i přes komentáře novinářů v Lidovkách a Mladé frontě.

aljav 8.8.2006 9:47

Re: Re: Re: Celkem nic nového

proč toho Zaorálka nenavrhnul ? Jenom o tom mluvil a pak ho stáhnul. Takže opět pouze NE

franta 8.8.2006 11:02

Aljave

Pokud Topolánek "jednat musí", pak se ptám: proč? Asi aby dospěl k nějaké dohodě, ne ? Bude ta dohoda následně potvrzena písemně ? Asi ano. Jak budete takovou dohodu nazývat ? Koaliční smlouva ? Asi těžko, když velká koalice by byla zrada na voličích, že ? Opoziční smlouva ? Asi taky těžko, když "opoziční smlouvu už nikdy!". Vysvětlete mi prosím, co tedy pan Topolánek chce dojednat, když jednat musí ?  Takže podle Vás je také jednání jen podvodem na voličích, aby ODS nemusela říct hned, že chce předčasné volby bez jednání. Pochopil jsem to dobře ?

Malý Aston 8.8.2006 8:57

ČSSD+ KSČM tady vládnout nebudou!

Dvoukoalice,kterou vytvořil Paroubek blokuje jakákoliv jednání.To je fakt,který je podpořen zákazem hlasování jejich poslanců v parlamentu. Jako občanovi,voliči je mi jasné,že každá politická strana nalevo i napravo je tvořena občany včetně jejich slabých i silných stránek. Nemám plat poslance ani plat placeného člena jejich sekretariátů,vím jen jedno. Je potřeba je ve vládnutí střídat.Každý nakonec začne krást a prosazovat zájmy určitých ekonomických nebo jiných skupin. ČSSD zde vládla 8 let a je potřeba,aby se v opozici očistila od šibalů-zlodějů.Pokud to nechce připustit,má jistě ve skříních hodně a hodně kostlivců. Jako občana mě to nezajímá,kdo a koho zavře. Pokud se nebudou střídat,budou krást více a více. Jejich policie a ne naše je nebude zavírat ale nás občany ano,když ne přímo,tak buzerovat na silnicích. Ani za bolševika jsme tolik policistů něměli. A co dělají? Vyšetřili Standu,Krause,Sobotku? Ani náhodou. Vážení v zájmu nás občanů je nutné střídat bez ohledu na to,kdo se nám líbí nebo nelíbí.

WorryJohn 8.8.2006 9:08

Re: ČSSD+ KSČM tady vládnout nebudou!

Paroubek nic neblokuje, jen Topolánkovi nezobe z ruky.

A ta teorie o střídání je moc hezká ;-D. Tak se vykašleme na volby a budou se ODS a ČSSD po 4 letech střídat. od zdi ke zdi, extrém vlevo, extrém vpravo a rychle hrabat, ať to stihneme.

Ladislav N. :-))) 8.8.2006 16:23

Re: Re: ČSSD+ KSČM tady vládnout nebudou!

Vy ten "extrém vlevo" chcete mít napořád? ;-)

franta 8.8.2006 11:07

Re: ČSSD+ KSČM tady vládnout nebudou!

A jak to víte, Vy rozumbrado ? Nejste snad prognostik ?

M. Zima 8.8.2006 8:06

Pane Topolánek, dnes večer Vám v ČRo

vysvětlí kLaus,  že je v zájmu země, Vás nepověřovat sestavením vlády. Potom to možná uvidíte s těmi "ranami pod pás" trochu jinak a sáhnete po tuhém suspensoru.  (Ostatně, kam by Vás měl mlátit takový Bém, když výš nedosáhne?)

vlasta232 8.8.2006 8:25

Re: Pane Topolánek, dnes večer Vám v ČRo

Jste ubohý a nemyslící člověk!

M. Zima 8.8.2006 8:34

I Vy jedno rozčilené kačátko,

čímpak jsem Vás tak popudil? No povězte přeci.

aljav 8.8.2006 8:43

Re: I Vy jedno rozčilené kačátko,

přečti si po sobě tu svoji ubohost a pochopíš.

WorryJohn 8.8.2006 8:40

Re: Re: Pane Topolánek, dnes večer Vám v ČRo

Není. V ČRo si Klaus připraví půdu na pátek. Uslyšíme, že Topolánek nepřinesl životaschopný projekt, že předčasné volby jsou až posledním řešením a že je nutné hledat řešení jinde a jinak, než to dělá Topolánek. O zodpovědnosti každé strany a zejména předsedů, o občanech jako rukojmích, nutnosti stability a takové ty řeči.

A v pátek nebo příští týden jmenuje podle mne někoho předem připraveného, nejspíš Béma, možná Tlustého... Dokonce ani jmenování Paroubka bych si netroufl vyloučit, ale nepředpokládám to.

aljav 8.8.2006 8:49

Re: Re: Re: Pane Topolánek, dnes večer Vám v ČRo

pokud by ODS uzavřela smlouvu s KSČSSD, TAK BY TO BYL KONEC ods

WorryJohn 8.8.2006 9:13

Re: Re: Re: Re: Pane Topolánek, dnes večer Vám v ČRo

V tom případě je právě ODS tou žábou na prameni, protože má nejspíš nedostatečný koaliční potenciál a přitom blokuje snahu ostatních o sestavení jiné vlády.

Nevidím to jako konec ODS, vidím to jako konec Topolánka a úzkého vedení ODS (Langer, Němcová, snad i Nečas, Říman a Tlustý). Ve finále taková změna ale ODS posílí. Pravicoví voliči stejně nemají jinou alternativu.

aljav 8.8.2006 10:23

Re: Re: Re: Re: Re: Pane Topolánek, dnes večer Vám v ČRo

žábou, resp. ropuchou, na prameni je duce Roko. Jinak s tím že by odchod Langra, Tlustého z ODS pouze pomohl musím souhlasit.

cca 8.8.2006 7:51

jeden

by se dojetím rozplakal...;-(;-(;-(

dulcibelka 8.8.2006 8:48

Re: jeden

Duce ti utře slzy rudým hadrem, neboj.(Y)

pepan 8.8.2006 7:51

nulová tolerance

Čtyři roky ODS vyhrožovala nulovou tolerancí, teď jí předvádí Paroubek. Preference ODS stoupají a tak by ODS měla urychlit předčasné volby, aby co nejdřív KSČSSD převálcovala. Rychlým řešením by byla dojednat podporu KSČM, tak jako při volbě Klause presidentem. 

WorryJohn 8.8.2006 8:07

Re: nulová tolerance

Preference po volbách jsou věc poměrně na draka :-/, asi jako forma závodníka po závodě. Naopak, čím vyšší budou preference ODS, tím víc se předčasným volbám soc. dem. a KSČM budou bránit. A bez jejich souhlasu vypsat nejdou. Holt se bude muset ODS se soc.dem. dohodout nebo bude muset jít pravice do rizika a soc. dem. ten jeden pokus sestavit vládu umožnit. Čím dřív na to v ODS přijdou, tím dřív mohou být ty předčasné volby.

loula 8.8.2006 8:15

Re: Re: nulová tolerance

Já v předčasných volbách vidím jeden problém, a to je riziko pro řadu poslanců, že podruhé nebudou zvoleni. A myslím, že právě tito poslanci - bez ohledu na stranickou příslušnost -. dají přednost současné jistotě čtyř let.  To jisté ví ČSSD a proto tak usiluje o třetí pokus sestavení vlády. A ví to i ODS a proto se tomu tak usilovně brání.

Schválně, ať tedy Klaus vyhlásí, dobře, nějak se to nepovedlo, jako první pokus tedy bude sestavovat vládu Paroubek, druhý a třetí pokus připadne ODS. Tím by se podmínky diametrálně změnily a chtěl bych vidět reakce partají.

WorryJohn 8.8.2006 8:33

Re: Re: Re: nulová tolerance

Ano. Ale možná už je na to pozdě. Před dvěma měsíci by soc. dem. téměř jistě přistoupila na standardní druhý pokus. První samozřejmě ODS, třetí předseda Sněmovny, ale asi by funkci nechali na dohodu o pozdějším převolení zástupce trojkoalice. Prezident tuto možnost zhatil (unáhleně nebo promyšleně? - nevím).

Myslím si, že dnes už Paroubek bude chtít právě ten třetí pokus, o druhý už moc stát nebude (i když před asi čtyřmi dny ke svému pověření ve druhém pokusu ještě prezidenta vyzval). Ten třetí je lepší z důvodu, o kterém píšete. Navíc, pokud bude Sněmovna rozpuštěna a budou nové volby, poslední vláda bude vládnout až do dalších voleb, což je řada měsíců.

Jaroslav 8.8.2006 8:39

Re: Re: nulová tolerance

Máte pravdu, že preference po volbách jsou k ničemu. Nicméně, já jako volič ČSSD, bych se předčasným volbám nebráním, naopak bych se je snažil uspíšit. ČSSD je ta strana, která má argumenty na své straně a naopak ODS hodlá znovu poškodit ekonomiku a životní úroveň většinylidí.Jako v 90. letech. Pokud by přece jen ODS vyhrála volby s 36-41 procenty,  aspoň by poté znovu podvedení lidé rychle vystřízlivěli. Nechali by se pak podvést i potřetí?   

aljav 8.8.2006 8:41

Re: nulová tolerance

nulovou tolerancí u zásadních věcí. Ale to že ODS hlasovala pro nejméně 40% vládních návrhů asi slyšet nechcete! Nebo nesmíte, jelikož vám to váš velký "demokrat" ROKO zakázal ???

loula 8.8.2006 9:19

Re: Re: nulová tolerance

no, nulová tolerance u zásadních věcí. A volba premiéra a vládního programu je snad ta nejzásadnější věc. Tak co to melete.

jozka 8.8.2006 7:20

Pane Topolanku

Urcite jsem pro predcasne volby. Jen doufam, ze k nim pristoupite ponauceni a tam, kde ODS prohrala, dosadite nove volebni leadery. Take by jste se konecne mohl zbavit Langera, Nemcove, Tlusteho, Macka. Razem by tak ODS ziskala dalsich 10 procent navic..

jozka 8.8.2006 7:23

Re: Pane Topolanku

A pocet poslaneckych kresel zmenit na lichy, treba takove cislo 49 zni hezky. A byl by to prvni dukaz, ze chcete zacit setrit v rozpoctu..

ostruháček 8.8.2006 7:58

Re: Pane Topolanku

umění obchodníka je stanovit dobře ceny hned napoprvé ... pokud nastaví vysoké ceny a pak jede na systém výprodejů tak to nesvědčí o jeho dobrých schopnostech vést obchod ... v politice je to podobné - kandidátku napodruhé dokáže sestavit i neschopný podle výsledků prvního pokusu ;-( ... a vzhledem ke stejným možnostem ČSSD by výsledek i v opakovaných volbách byl hodně podobný ... průzkumy jsou jen na to, aby ovlivnily účast ve volbách (např. akce Kubice dohnala k urnám paradoxně spoustu voličů ČSSD) - změnu strany u voliče moc neovlivní ... ale je to jen můj postřeh :-)

Ladislav N. 8.8.2006 9:37

Re: akce Kubice dohnala k urnám paradoxně spoustu voličů ČSSD

Kecáte, žádné podstatné počty tímto ovlivněny nebyly....