11.5.2024 | Svátek má Svatava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
clay 9.8.2006 8:27

Re: Pro sprosťáka Leraka,

to bude tím, že z evropských zelených znáte jen smažky. Ale ono to tak docela neplatí

clay 9.8.2006 8:25

Paroubek zdůrazňuje, že chce jednat jen s ODS. Logicky.

protože chce rozbít blok, který mu brání efektivnímu obcování s komunisty. Zatím s nimi šuká na dluh a má z toho jen účinnou obstrukci. K orgasmu potřebuje ale funkci. Bez ní se neudělá

Mirek Šejna 9.8.2006 8:24

Pro sprosťáka Leraka,

pokud levicového voliče považujete za povl, tak jste hulvát. Pro začátek byste měl, Vy pravicový inteligente z vyšší společnosti nám póvlům vysvětlit, v čem je politika Zelených pravicová. Pak Vám možná dojde, že Zelení mají mnohem blíže k socanům, než k liberální ODS nebo konzervativním lidovcům. Takže zelení jsou v pravicové koalici jaksi omylem.

churchill 9.8.2006 8:19

Jaklová:

Co je tenhle článek za blábol?? Pletete si hodinky a holinky!

Mirek Šejna 9.8.2006 8:16

Sakra, Jaklová

milá dámo, tohle bych lépe nenapsal. Mám podobný názor. I já jsem přesvědčen, že se Topolánek musí s Paroubkem domluvit na jakési "Opoziční smlouvě č.2". ODS tak může 4 roky vládnout. Co by sakra chtěla víc? V letech 1998-2002 takto mohli vládnout socani. A socani na tom vydělali. Proč by na tom tentokrát nemohla vydělat ODS? Exekutiva by byla zcela v jejích rukách, stejně jako před 8 lety byla v rukách socanů.

Jenže já mám pocit, že Topolánek se děsí situace, kdy by mohl vládnout za smluvní tolerance socanů. Čtyři roky dělal ze socanů dábly, bolševiky, odpad společnosti atd... A teď najednou by se jimi měl nechat tolerovat? Tolerovat se od lidí, o nichž před volbami prohlásil, že jsou spojeni s organizovaným zločinem?

Honza 9.8.2006 8:12

Re: Re: "Rozumný" kompromis mezi ODS a ČSSD by byl možný

Je nutno konstatovat, že když někdo volil ČSSD a myslel si že zároveň nevolí i Filipa a Grebeníčka, musel být hodně naivní a asi tak půl roku nesledovat "politické dění". Pablbek se tím přece netajil už dost dlouho před volbami.

Senior 9.8.2006 8:01

Re: Re: Re: Já to vím!!!

Ano, teroristům a hajzlům typu šibala Paroubka se neustupuje, s těmi se musí bojovat!!

Malý Aston 9.8.2006 8:00

Re: "Rozumný" kompromis mezi ODS a ČSSD by byl možný

Každá politická strana má řadu politiků,kteří se nemusí zamlouvat všem a to na obou stranách.Tady jde o jednání politických stran,které se mohou navzájem podporovat a to z důvodů společných politických programů. Dohoda ODS+(ČSSD+KSČM) bude vždy nevýhodná pro ODS.Tyto dvě strany v současné době v tajné dvoukoalici se vždy budou navzájem podporovat. A autorka nemá pravdu v tom,že je společnost rozdělena na polovinu a polovinu. Ti co volili ČSSD nevolili ani Filipa ani Grebeníčka. Ti co volili ČSSD jsou proti KSČM. To jen soudruh Paroubek je oklamal.

PRASÍ DENT 9.8.2006 7:54

JO - TAK TO CHODÍ

 Když se uloží balvan na balvan......Je z toho kamen´ák.....

Malý Aston 9.8.2006 7:53

Re: Re: Nerozumím...

V článku není uveden hlavní spojenec ČSSD a to KSČM. V normálních demokratických zemích je spojení s některými stranami,mírně řečeno nemravné. Pokud již chtěla autorka článku něco říci,měla uvést,že vždy za ČSSD bude stát KSČM.Takže dohoda ODS+(ČSSD+KSČM) bude vždy pro ODS nevýhodná.ČSSD pokud se ohání,že má 100 poslanců,musí hodně nahlas aby to každý slyšel říci ano my jsme utvořili dvoukoalici. Pak bude jednání méně složité.

Honza 9.8.2006 7:50

"Rozumný" kompromis mezi ODS a ČSSD by byl možný

jedině v případě, že by v ČSSD byli nějací rozumní lidé. Což ovšem nejsou. Jsou tam jen blbci typu Sobotky a Škromacha, bezskrupulózní karéristi typu Ratha a vede je psychopat, posedlý touhou po osobní moci.

Vlali 9.8.2006 7:49

Kdo to je?

Je Dana nějak spojená (myslím příbuzensky) s Jaklem z Hradu? Pak bychom to mohli brát jako částečně hradní názor (Jakl nemá vlstní názory má jen názory hradního pána) a sondu do reakcí lidu psovitého. Není-li tomu tak pak je to poměrně odvážný názor jdoucí zatím proti obecnému názoru příznivců modrého ptáka.

Lerak 9.8.2006 7:47

Re: Re: Já to vím!!!

Bravo, souhlas. S hnusným Paroubkem se jedná pouze tvrdě. Hajzlům se neustupuje!

vlasta232 9.8.2006 7:46

Re: Nerozumím...

Z článku mám stejný pocit jako Vy. Jediné co bych si dovolila připodotknout je to, že ten zminovaný balvan co má pan Topolánek na zádech je v pravdě pan Paroubek se svými šibaly po boku a s takovouto sestavou se vyjednává opravdu asi jak je vidět těžko. Hlavně, když tito šibalové potřebují mít pod kontrolou munisterstvo vnitra, což je v jejich situaci životně duležité

Lerak 9.8.2006 7:45

Re: Re: Jenže jak je zamíchat?

Někdy jsou zásady užitečnější než vyčůranost! Bohužel někdy. Zarážející je, že se vcelku nikdo nepohoršuje nad snahami levice "přetáhnout" poslance na svou stranu. U málo vzdělaného levicového povlu to asi nevadí. Vždyť se volily programy a nikoliv  úplatné "bábiky".

Honza 9.8.2006 7:41

Re: Re: Jenže jak je zamíchat?

Pokud Topolánek přistoupí na jakýkoliv kompromis s Paroubkem, riskuje mnohem víc. Předpokládám, že by tím v příštích volbách ODS definitivně ztratila kredit jediné možné alternativy pravicové politiky a většina jejich dosavadních voličů by riskla volbu nějaké jiné pravicové strany, která by se nepochybně do té doby objevila a jejíž program by mohl být postavený pravě na odmítnutí bezzásadovosti ODS.

barban 9.8.2006 7:38

Re: Re: výstižné

Je otázkou, zda takováto agregace zájmů je skutečná nebo jen deklarativní. Přikláním se k tomu druhému... ;-P

barban 9.8.2006 7:36

Re: výstižné

R^R^R^

tom 9.8.2006 7:34

Re: Já to vím!!!

Bez dohody Čssd s ODS si ČSSD také ani neškrtne.Na to se zapomíná.S nespolehlivým diktátorem,jako je Paroubek jednat nelze.Stačí si připomenout jeho povolební projev.S takovým hnusem se mohou paktovat jen komunisté.Slušní lidé určitě ne!

WorryJohn 9.8.2006 7:26

Re: Re: Re: výstižné

Jenže to už byla jen labutí píseň US-DEU. Měli, tuším, pouhých 8 poslanců a horko těžko je doplňovali dvěma nezávislými, aby dostali kancelář a šoféra ;-D.

Kontrolní otázka: koho dnes volí bývalí voliči US-DEU?

A nechápu, proč si pořád (nejen Vy) myslíte, že "překvapivá" Klausova porážka v roce 2002 byla zapříčiněna jen zklamáním voličů ODS z koaliční smlouvy? Vždyť za trvání oposmlouvy byly preference ODS trvale vysoké! A sám říkáte, že výsledky voleb byly překvapivé! Nebylo to třeba taky tím, že vláda za oposmlouvy byla prostě opravdu dobrá, měla výrazné ekonomické úspěchy? A hlavně - tenkrát se ČSSD povedla těsně před volbami geniální věc: odešel poněkud kontroverzní Zeman a nastoupil (tehdy pro mnohé) tichý, slušný, pracovitý a schopný Špidla. Zemanovi příznivci u ČSSD zůstali a ti, kterým vadil Zeman jako osoba, se k ČSSD vrátili. Z toho asi pramenila ta "překvapivá prohra". Bylo to otočení na poslední chvíli a oposmlouva - podle mého názoru - ODS až tak moc neublížila.

jaj 9.8.2006 7:23

Re: Re: Kdyby autorka vyškrtala zbytečné kecy, možná by ten zbytek stál za čtení...

racionální středová politika bez excesů, co je to za žvást?

Aleš 9.8.2006 7:16

Re: Re: Kdyby autorka vyškrtala zbytečné kecy, možná by ten zbytek stál za čtení...

jste šílený, politický handl, který nemá v demokratických systémech obodoby a takhle ho chválit.

Do leva nebo s Klausem znamenalo po volbách do leva s Klausem.

WorryJohn 9.8.2006 7:15

Re: Jenže jak je zamíchat?

A proč by Paroubek chodil do předčasných voleb? Vždyť teď má ve Sněmovně navrch. Stačí mu přetáhnout jediného poslance zelených a je vymalováno. Zatímco pravice si musí všech 6 udržet, aby vůbec mohla uhrát plichtu a ty nové volby. A že se nejmíň jeden z těch 6 nakonec lekne a přidá se k Paroubkovi se vůbec nejeví nepravděpodobné.

Takže být Topolánkem, beru dnes smíšenou vládu, víc totiž dostat nemůže. Před měsícem mohl mít i svou menšinovou vládu, ale dnes už si je Paroubek jistější a vida ústupky zelených, přízeň prezidenta a opozici uvnitř ODS, stále přitvrzuje. Topolánek svým "zásadním" postojem hodně riskuje, že jemu a možná i celé ODS potom nezbude vůbec nic.

Aleš 9.8.2006 7:14

Re: Re: výstižné

To přece není pravda, konec US DEU znamenal až vstupu do poslední vlády a opo smlouva znamenala v roce 2002 jeden z hlavních důvodů překvapivé Klausovy porážky, po té co se měla ČSSD historicky znemožnit.

Pavel 9.8.2006 7:13

Re: Já to vím!!!

Pokud je ze strany KSČSSD  ochota dohodnout se tak:

po dobu dvou let budou plněny tyto úkoly - převedení nemocnic na akciové společnosti , - bude provedena daňová reforma - rovná daň,  začne se u lékaře platiti za návštěvu, sníží se minimální mzda, sníží se porodné - ale zůstane mat. příspěvek, sníží se stavy úředníků ( ne jako celníci, kteří jsou dnes jako policajti !!!!)

Prosím, ať  toto KSČSSD podpoří a jdeme do toho!!!!

Jaara 9.8.2006 7:10

Re: Re: Kdyby autorka vyškrtala zbytečné kecy, možná by ten zbytek stál za čtení...

Nuže, nejlepší vládu? Tím si vůbec nejsem jist. Šlo o sprostý handl a podvod na voličích. Proč potom ty úspěchy 4K, kterou tehdy pohřbila KDU-ČSL? Jak to, že za trvání "nejlepší" vlády se po senátních volbách poměr stran změnil, že oposmluvníci nebyli s to prosadit změnu ústavy a to právě díky 4k, která ústavní většinu v senátu rozbila? Přemýšlejte....

Švrk 9.8.2006 7:06

Nerozumím...

... jde jen o souhrn notoricky známých faktů. Ono někdy pomůže, když nějaký novinář fakta takto srozumitelně seřadí, ale to již jich pár udělalo a vzhledem k tomu, že se situace v podstatě nemění to všichni víme a známe. Takže- co tím chtěl básník říci nového??

WorryJohn 9.8.2006 7:05

Re: Já to vím!!!

R^R^

Willi 9.8.2006 7:04

Re: Re: Kdyby autorka vyškrtala zbytečné kecy, možná by ten zbytek stál za čtení...

R^R^R^>-

WorryJohn 9.8.2006 7:03

Re: výstižné

Nebýt oposmlouvy, tak je dneska pravice rozdrobená. Tenkrát se ODS rozpadla, resp. po nezdařeném sarajevském atentátu se oddělila US-DEU. Jejím vyšachováním se Klausovi povedlo to, co funguje jen v málokteré zemi s poměrným systémem: pravici konzervativní i liberální, umírněnou i poměrně radikální, zastupuje jediná strana!