11.5.2024 | Svátek má Svatava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Malý Aston 9.8.2006 13:13

Re: Opět se nehovoří přesně a motá se páté přes deváté ...

Zase nás hodláte oblbovat? Menšinová vláda ODS proti většinové opozici ČSSD+KSČM? Snad nechcete tvrdit,že spolupráce ČSSD+KSČM před volbami a po volbách,včetně zákazu hlasování obou členů dvoukolice není společně řízená?ČSSD je jediná politická strana,která trvale opírá o bolševiky. Váš vůdce Paroubek,to pěkně řekl ve svém památném projevu.

Malý Aston 9.8.2006 13:09

Re: Re: možnost

ČSSD měla možnost navrhnout Zaorálka a nechat svoje poslance z ČSSD+KSČM hlasovat. Proč nehlasovali? Proč nehlasovali proti návrhům tříkoalice? Má skutečně Paroubek 74 svobodných socáků?. Má každý člen ČSSD zájem hlasovat s KSČM?

Hrozd 9.8.2006 13:08

Opět se nehovoří přesně a motá se páté přes deváté ...

Menšinová vláda ODS s podporou ČSSD se přece zdaleka nerovná opoziční smlouvě.  Kdo nevěří, ať si smlouvu mezi Klausem a Zemanem přečte resp. ať si vzpomene, jak to fungovalo. Byla to skutečně smlouva o všech možných pozicích a mechanizmech, jak dlouhodobě zajistit monopol dvou největších stran na moc ve státě.

Podpora menšinové vlády by oproti tomu mohla znamenat pouze dohodu programovou včetně případné dohody o tom, která temata jsou považována za klíčová a hlasování o nich může být spojeno s hlasováním o důvěře vlády. Tečka. K tomu snad, že předseda sněmovny bude z opoziční strany a rozdělení funkcí ve sněmovně bude kopírovat poměrné složení sněmovny.

To je normální standardní záležitost, v demokratických státech dost běžně uplatňovaná.

WorryJohn 9.8.2006 13:00

Re: Re: Re: oposmlouva?

Cenzura médií? Právě mnohá média před volbami a nakonec i po nich dokázala, že Zeman měl o novinářích mínění docela přesné.

A ta cenzura nastala kde? V kterých novinách, ve které TV, ve kterém rádiu? Ve většině jsem četl a slyšel tak akorát nenávistné syčení proti Paroubkovi a viděl snahu o hledání pseudoafér na kohokoliv z ČSSD nebo policie.

A.D. 9.8.2006 12:58

Re: Re: Co s tím?

Mno, v kolika nemocnicích jste už byl jako pacient? Třeba i ambulantní?

Z pohledu pacienta mi vycházejí jednoznačně lépe nemocnice, které fungují jako a.s., než polostátní zařízení. Alespoň ve většině z nich se mohu cítit jako zákazník a ne jako obtížný hmyz či spotřební materiál.

Je mi jasné, že pro socialisty je "zisk" sprosté slovo, ale měli byste si uvědomit, že lidé jsou tvorové nedokonalí a osobní zisk je pro ně nejlepší motivací. Ostatně - kolika polostátním nemocnicím se musely v poslední době doplácet ze státního rozpočtu miliony na uhrazení dluhů, aby jim neodpojili elektřinu, vodu a nepřišly o dodávky léků? A kolika nemocnicím - a.s.? Kde se tedy nehorázně plýtvá a kde se dobře hospodaří?

WorryJohn 9.8.2006 12:54

Re: možnost

Výborně! A tohle přesně Topolánek od začátku blokuje! ;-D

WorryJohn 9.8.2006 12:51

Re: Re: Co s tím?

Také tipuji podobný scénář. Akorát si myslím, že ten předseda Sněmovny ještě bude muset zaručit, že prezidentovi doporučí jen toho, kdo přinese 101 podpisů.

Problém s tímto hypotetickým řešením by mohl mít Topolánek, protože by vypadal jako blbec, když to už jednou odmítl i za situace, kdy Paroubek by ani ten druhý pokus nedostal ;-). Ale vývoj jde kupředu, zelení si rozvazují ruce a pravice už na ně nemá automatický nárok. Tím funguje, že levice = 100, pravice = 94, nezařazení = 6.

hodne neRath 9.8.2006 12:46

Re: Re: Re: Faktická poznámka:

echm... tak rostlo DANOVE ZATIZENI nebo ne?

WorryJohn 9.8.2006 12:43

Re: Re: Re: Re: Re: Jenže jak je zamíchat?

Pokud vím, tak Kott byl volný, vyloučený. :-( Navíc vůbec nebyl v těch počtech důležitý a nevzpomínám si, že by právě na něm něco viselo a s ním padalo (i když možná někdy nějaké dílčí hlasování z mnoha tak vyjít mohlo). Koalice měla 101 a ČSSD+KSČM dokonce 111, tak o co jako má jít?

Wagner a Teplík, to jsou jiné kauzy. Tam viselo na jednom hlasu všechno.

Semiramis 9.8.2006 12:42

Re: past na občany

Máte tam vyšinutí z větné vazby. Naučte se česky a pak komentujte! Správně je  "Moc nekontrolovaná opozicí..."

Jinak máte přiléhavý nick!

Aleš 9.8.2006 12:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: výstižné

asi jste obdivovatel V.K. Já si pamatuji, že ten kdo nereagoval, případně podrážděně a nevěcně byl právě V.K.  Ale to je stejně už dávno pasé.

Semiramis 9.8.2006 12:36

Re: Re: oposmlouva?

A co cenzura médií, která dostatečně nepochlebovala Ducemu - to byl jen náznak, co se tu bude dít za oranžovorudé totality! A co všichni ti šibalové z ČSSD v čele s arcišibalem Krausem - ti pojedou dál v kakau, atd. atd. Hlavně že vy skromní s nižší úrovní se nacpete do sytosti a budete spokojeni.

nup 9.8.2006 12:17

Re: Re: Faktická poznámka:

ani mě nepřekvapuje, že kličkujete

nup 9.8.2006 12:15

Re: Co s tím?

ad 4 (část): třeba ty nemocnice, na jejichž rozkradení jste se tak třásli ...

a ten zbytek zní celkem rozumně

hodne neRath 9.8.2006 12:15

Re: Faktická poznámka:

nejak mne ani neprekvapuje, ze nevite co je to danove zatizeni

Štváč 9.8.2006 12:13

možnost

řešení : zvolí se předseda parlamentu "socan", následuje demise vlády, pak tři možnosti pro premiéra, následují nové volby dle ústavy. Koalice musí ovšem podržet celých 100 hlasů i kdyby byl navržen 1x Paroubek na premiéra.

Semiramis 9.8.2006 12:05

Re: Re: Re: Re: Jenže jak je zamíchat?

WorryJohne, nežvaňte už, falšujete dějiny! Kdo přetáhl Kotta a dal mu za to trafiku???

Fatman68 9.8.2006 12:04

Co s tím?

1. Klaus slíbí Paroubkovi druhý pokus o sestavení vlády 2. Zvolí se vedení sněmovny v čele s kandidátem ODS 3. Topolánek bude jmenován premiérem, půjde do hlasování o důvěře v trojkoalici 4. Pokud neuspěje nastupuje Paroubek a konečně bude muset ukázat co a jak. Pokud uspěje nezbyde nám pravičákům než si poplakat, uznat že holt levice má navrch a doufat, že za čtyři roky socani neprošustrují a nerozkradou i ten zbytek co ještě nestihli. 5. Případný třetí pokus opět Topolánek, opět trojkoalice. Nějaký socan by se mohl leknout předčasných voleb a zvednout ruku pro. 6. Předčasné volby.

Semiramis 9.8.2006 12:00

Re: Re: Re: Re: Re: výstižné

Ostudný výkon? Špidla tam seděl jako zlatý Buddha, jen se přiblble usmíval a na nic nereagoval, jen mlel to svoje slavné "Zdroje jsou". S něčím takovým se nedá diskutovat, ani Klaus nenašel vhodnou metodu. Ale považovat to za výhru? Takhle se dá "vyhrát" cokoli! 

Fatman68 9.8.2006 11:58

Re: Dnes je po volbách jiná situace než v roce 1998

Ano situace je jiná, ale zejména v tom, že tehdy tu byla ČSSD a ne nějaká pobočka KSČ, jako teď ....

nup 9.8.2006 11:37

Faktická poznámka:

Za vlády ČSSD daně klesaly.

Zdejší pravičáci to neradi slyší, ale 40% pásmo tady bylo za tuhé vlády ODS.

Vlastimil 9.8.2006 11:35

Re: Re: Re: urazite moji pamet

Já vím, US a KDU-ČSL tehdy prohlašovali: s ODS ano, ale bez Klause (jako nedávno lidovci: s ČSSD ano, ale bez Grosse) - což pro ODS nebylo přijatelné. Ti z KDU-ČSL a US si příliš diktovali. Klaus byl také zatvrzele neústupný a raději pustil k moci ČSSD.

Jan Daniel 9.8.2006 11:28

Re: Re: Paroubek už leze Klausovi do zadku a co na to Klaus?

Alternativa tady vždy existovala - ODA, US. ODS ji vytěsnila a nasála tyto lidi díky svému očistci v opozici a tím, že přesvědčila lidi, že se od dob opoziční smlouvy změnila. Ta poptávka tady prostě existuje a po velké koalici by se zase někde objevila ve formě malé liberální strany. Poznámka k lidovcům: práce pro Vatikán a pověst politické prostitutky to jsou povídačky pro hloupější voliče, kteří věří mediálním klišé. Já bych s nima neměl problém, když se podívám na jejich praktickou politiku, vidím jednu z nejsolidnějších stran s konzistentním a čitelným chováním, která chce a umí prosadit svůj program.

Aleš 9.8.2006 11:27

Re: Re: oposmlouva?

já bych upozornil na velkou korupci, státní dirigismus a opravdu nulové  reálné vize na řešení palčivých problémů- soudnictví, policie, zdravotnictví, penzijní systém

Aleš 9.8.2006 11:25

Re: Re: Re: oposmlouva?

takže co, provisorium?, 

 Pan Vízek má pravdu i v tom, že na předčasných volbách musí být dohoda.

Pamětník I. 9.8.2006 11:22

Re: Re: Re: předpokládám, že Dana Jaklová má něco společného s hradním Ladislavem Jaklem

Díky pane Jakle za osobní reakci. Beru to tak, že popíráte informace mnou uváděné a vaše bývalá ( to jsem dosud nezaregistroval) manželka vám tedy jako novináři neposkytovala interní informace z ODA a v diskusích interpretovala jen své názory vlastní. S prominutím, věřím tomu asi natolik, jako že váš bývalý kolega Korecký se stýkal s pracovnicí ústředního sekretariátu ODA (záměrně nejmenuji) jen k vůli jejím vskutku krásným očím. Pamětníci jsou od toho, aby připomínali a mne s mými názory zdejší čtenáři znají již leta, což vám ostatně může potvrdit i bývalá paní Jaklová, na jejíž občasné příspěvky jsem nikdy neopoměl reagovat.

hodne neRath 9.8.2006 11:12

Re: Re: urazite moji pamet

Jan Ruml mel nicmene predtim absurdni a zcela neprijatelne pozadavky na ODS..... a proslovil je verejne v TV.

Jan Daniel 9.8.2006 11:10

Re: Re: oposmlouva?

mám malé děti a dobře se o ně starám, přeji jim to nejlepší, proto se musím snažit odstavit sockom

Štváč 9.8.2006 11:10

past na občany

Záměrně popisujete oposmlouvu nepřesně, trochu lžete a hlavně chcete občany zmasírovat, aby na intriky prezidenta a Paroubka přistoupili. Nekontrolovaná moc opozicí je vždy nemravná a korupce jen kvete. To chcete ?

Jan Daniel 9.8.2006 11:08

Re: Re: oposmlouva?

promluvili zástupci technologů moci...doufám, že tentokrát to nevyjde