12.5.2024 | Svátek má Pankrác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I-Worm 9.8.2006 9:23

Re: Paroubek už leze Klausovi do zadku a co na to Klaus?

ty dostane tak jako tak. Tím spíš, když se ODS dostane k lizu.

I-Worm 9.8.2006 9:21

Re: "Rozumný" kompromis mezi ODS a ČSSD by byl možný

tak pro začátek by mohli třeba Langer s Tlustým přestoupit do CSSD, pak bychom mohli vypsat nové volby...

Aleš 9.8.2006 9:21

Re: Re: Re: Re: výstižné

nemáte pravdu, posílila levice, kromě zisku ČSSd, nejlepší výsledek KSČM  po 89, vysvětlovaný a já myslím správně právě opoziční smlouvou.  Se Špidlou máte pravdu, pomohla tomu také špatná kampaň ODS postavená na Klausovi a  Klausův ostudný výkon v předvolební televizní debatě.

Je pravda, že Zeman se pustil do privatizace bank a jeho politika vládní byla vcelku pragmatická.

Jan Daniel 9.8.2006 9:20

Paroubek už leze Klausovi do zadku a co na to Klaus?

Profesor to s tou velkou koalicí nemůže moc přepínat. Ke svému znovuzvolení přece jen bude potřebovat i hlasy ODS.

Veteran 9.8.2006 9:18

Re: Re: Re: Re: Já to vím!!!

Seniore, ale jak bojovat, kdy onen má jen ty gule a umí jen tenis? 

wandy 9.8.2006 9:17

Re: Re: Kdyby autorka vyškrtala zbytečné kecy, možná by ten zbytek stál za čtení...

Dnes je ale situace jiná než když byl premiérem např. Špidla. Dnes by velká koalice nebo oposmlova byla i koalicí s KSČ. Jsem pro nové volby: výsledek by asi stejný nebyl. Teď už by každý volič socdem věděl, že volí i komunisty (a explicitně to p.Paroubek deklaroval až po volbách).

Veteran 9.8.2006 9:16

Re: Sakra, Jaklová

A kde narychlo sehnat taky druhého Kubiceho, že?

Jan Daniel 9.8.2006 9:16

výzva pravicovým voličům

Bombardujte svoje poslance e-maily, že nechcete velkou koalici. Vás to nic nestojí a divili byste se, takové věci mají docela vliv. V ODS si moc dobře uvědomují, že těch pár %, které jí umožnily vyhrát volby, získali od lidí, které nasrala opoziční smlouva ale teď jim uvěřili, že nejde jen o rozdělení koryt a možnost dostat se k lizu za jakoukoliv cenu. Musí se jim ale vtloukat do hlavy, že tyhle procenta mohou velmi rychle ztratit a že kydy typu "jediné možné odpovědné řešení pro dobro země" jim nikdo nežere.

P.J. 9.8.2006 9:15

Re: Re: Re: Re: výstižné

Souhlasím. Před volbami 2002 ODS v průzkumech  dlouho vedla, ale nevydařil se jí samotný závěr kampaně (např. kontroverzní Klausovy telefonáty apod.). ČSSD se tehdy prostě na poslední chvíli podařilo přetáhnout více nerozhodnutých voličů.

Veteran 9.8.2006 9:14

Re: Re: Re: Paroubek zdůrazňuje, že chce jednat jen s ODS. Logicky.

Nejhorší zjištěni po volbách v ODS je to, že jejich předseda je skutečně jen stínový a není schopen ničeho, snad s výjimkou tenisu. To je zdrcující konstatování. 

M. Zima 9.8.2006 9:14

Paní Jaklová, tuhle primitivní agitku

pro OPO smlouvu Vám sem dal Neff jenom proto, aby si s tím nemusel dnes špinit prsty sám. Zatímco včera za asistence dvou přitakávačů předvedl kLaus na Topolánkovi, jak si představuje s někým vyjebat, píše Neff  bláboly o Barkové a senátu, tedy de facto něco jako reklamní spot "Modré gumy na modré hlavičky" a k základní otázce volebního systému akviroval úplného trotla Jičínského. To vše proto, aby nemusel napsat, že se kLaus a Paroubek chovají jako v podpultovních šmelinách s toaletním papírem vycvičení intrikanti. 

Pamětník I. 9.8.2006 9:13

Re: předpokládám, že Dana Jaklová má něco společného s hradním Ladislavem Jaklem

Kromě manželské postele i dlouholetou praxi v zákulisním ovlivňování politiky přes media. Jako letitá a poměrně významná členka ODA fungovala za dob Jaklova novinaření jako obousměrný  kanál s mým důrazem na nejobvyklejší význam slova kanál. Do tohoto uskupení patřili i další slovutní "objektivní" novináři jako Pečinka a Korecký.

Hrad udělá pro své znovuzvolení a posty opravdu všechno - zejména úpravu volebního zákona za účelem eliminace ostatních stran a realizaci původní dohody Klaus-Zeman o systému dvou stran a Topolánek je proto už dávno politickou mrtvolou.

Ortelius 9.8.2006 9:09

Re: Re: Sakra, Jaklová

Wow, ten druhý odstavec je ale blbost. Samozřejmě ne ze slova nezkorumpovaný patří před být, jak jistě všichni pochopili. :-/

Lájoš B. 9.8.2006 9:07

Re: Re: Paroubek zdůrazňuje, že chce jednat jen s ODS. Logicky.

žádná energetika v tom nehraje roli. Potřebuje udržet kontrolu nad vnitrem. Kubiceho zpráva, to je ten pravý důpvod.

Ortelius 9.8.2006 9:05

Re: Sakra, Jaklová

Topolánek se neděsí situace, kdy by musel jednat s Paroubkem (kerý musí být fyzicky odporný každému normálnímu člověku), pouze cítí tlak ze strany voličů, příznivců a členů ODS, že je to nepřípustné. Osobně, jakoo volič, bych dal přednost ODS v opozici za cenu další bilionové sekery, než opo II.

Člověk, který dělal několik let za komoušů šéfa RaJ nemůže být nezkorumpovaný gauner.

franta 9.8.2006 9:05

Tak prej Paroubek hledá odpadlíka v zelených řadách

JAK NEETICKÉ ! tady psala nedávno nějaká modrá hlava. Doporučuji http://www.novinky.cz/domaci/topolanek-u-vyslechu-v-kauze-koristka--dal-jsem-dalikovi-velice-siroky-mandat_92588_tc2sp.html

A zase znovu a znovu ta modrá konzistence

Jan Daniel 9.8.2006 9:05

Re: Pro sprosťáka Leraka,

A´, promluvil rádoby slušňák, který běžně uráží pravicové voliče. Šejna si holt zas nevidí do huby. "Zelení jsou v pravicové koalici omylem" ;-D;-D;-D Touhle pohádkou se sociální demokradi utěšují už dva měsíce. Jsem zvědav jak dlouho jim to ještě vydrží.

Lájoš B. 9.8.2006 9:04

Re: Pro sprosťáka Leraka,

Jak mají Zelení podpořit ČSSD, když tím zjevně podpoří i komunisty ?

WorryJohn 9.8.2006 9:02

Re: Mýtus o opoziční smlouvě

Jenomže voliči jsou zatraceně přesně rozděleni doprava a doleva. Mně se nelíbí nové volby, když jeden z bloků možná bude mít o 2 poslance víc, možná to bude znovu plichta. Je to remíza; ať si obě strany prosadí to společné ve společné vládě. Nebude se holt střílet z Aurory, nebudou se rozdávat přemrštěné sociální dávky, nebude se taky experimentovat s rovnou daní.

Navíc si myslím, že umělá polarizace společnosti, vedoucí k nevraživosti a dokonce i násilí (už dva poslanci byli zbiti!), je nejlíp otupitelná právě spoluprací obou hlavních proudů. Jejich politika se přiblíží a příští volby budou bez zbytečných emocí a podpásovek.

Lájoš B. 9.8.2006 9:00

Re: Re: Re: Re: výstižné

OPO smlouva se vyplatila ODS v tom, že ČSSD vládla 8 let v kuse. To má být ono ?

Lájoš B. 9.8.2006 8:56

Re: Re: Re: Re: Kdyby autorka vyškrtala zbytečné kecy, možná by ten zbytek stál za čtení...

vejmluvy

WorryJohn 9.8.2006 8:54

Re: Re: Já to vím!!!

To je právě to, co si zjevně Topolánek nemyslí. To by nechal soc. dem. ten upocený třetí pokus na sestavení vlády. Ale on se toho bojí jako čert kříže. Jde zejména málo spolehlivé zelené a lidovce, ale i vnitřní opozici v ODS.

Svým neustupováním vede stranu ke dvěma možným cestám: buď forma vládní spolupráce ODS bez Topolánka a ČSSD, nebo vláda ČSSD podporovaná KSČM a několika (stačí jedním) poslanci Zelených či KDU.

clay 9.8.2006 8:53

Re: Re: Paroubek zdůrazňuje, že chce jednat jen s ODS. Logicky.

ODS určitě najde smysluplnější kompromis se zelenými i lidovci než se socany utrženými z řetězu. Mluví vás strach z nových voleb s možností získání 112 křesel pro trojkoalici

Lájoš B. 9.8.2006 8:52

Re: Re: Jenže jak je zamíchat?

ČSSD vykřikuje, že ve svých řadách žádného zrádce nemá, ale přetáhnout poslance z jiné strany má být normální ?

clay 9.8.2006 8:50

Re: Re: Paroubek zdůrazňuje, že chce jednat jen s ODS. Logicky.

průhledná demagogie vážený! ODS v koalici nemá nejmenší problém s požadavky zelených. Ani se zelenými ve vládě žádné nebezpečí v zásobování energií nehrozí. Takže si nechte své politrucké řečičky

JaroslavS 9.8.2006 8:41

Mýtus o opoziční smlouvě

Paní Jaklová možná dobře popsala současnou situaci, ale až na konci článku jsme se dozvěděli, pro jaké řešení je sama- velká dohoda, která sice bolí, ale je prospěšná. V zásadě jsou skutečně jen 2 možnosti, jak nakoládat s mocí po volbách (myslím v demokracii)- střídání vlád levých a pravých, a nebo velká koalice. Já rozhodně hlasuji pro první možnost, nakonec ve státech, které jsou kolébkami demokracie a dobře prosperují i ekonomicky (VB, USA) žádné velké koalice nepěstují. Já jsem pro nové volby. A odpovědné hlavy ať vymyslí, jak se k nim demokraticky a bez chaosu dostat, když doteď nevymysleli, jak vládnout.

WorryJohn 9.8.2006 8:41

Re: Paroubek zdůrazňuje, že chce jednat jen s ODS. Logicky.

Zmíněný popis, doufám, nevychází z teze "podle sebe soudím tebe".

Zkuste si představit, že Paroubek třeba chce rozvíjet jadernou energetiku, protože vidí hrozící problémy se zásobováním energií. Spolu s ODS řešení najdou. Spolu s ODS, KDU a Zelenými už ale NE! Zkrátka každý další pidičlen, který si bude klást své požadavky a brzdit nebo ničit shodu velkých stran, které samy mají dohromady hlasy 65 % voličů, je přítěží pro celou exekutivu. Paroubek a Klaus na rozdíl od Topolánka už vládli, a tak vědí, co je to nechat se vláčet marginálními stranami, které tak mohou prosazovat daleko více ze svých programů, než kolik dostali voličské přízně.

honzak 9.8.2006 8:37

Re: Re: Nerozumím...

zlatá slova, jde opravdu o ministerstvo vnitra a s ním propojené spolky. To zaručuje na 4 roky beztrestnost i pro dost nadstandardní podnikání, ať to je kolotoč nabo autoservis.

WorryJohn 9.8.2006 8:33

Re: Re: Re: Kdyby autorka vyškrtala zbytečné kecy, možná by ten zbytek stál za čtení...

To se omlouvám, nejsem si vědom nějakého tvrdého převratu v Senátu ve prospěch 4K, nepamatuji se. To bylo ve volbách 1998 nebo 2000? Já totiž do Senátu zásadně nevolím a tak to až tak nesleduji. A argumentovat senátními volbami, kde je účast zpravidla hůř než prachbídná, sice lze, ale velkou váhu bych tomu nepřikládal.

clay 9.8.2006 8:32

předpokládám, že Dana Jaklová má něco společného s hradním Ladislavem Jaklem

pak by to jen potvrzovalo to, vůči čemu se pan prezident naoko čertí. Totiž to, že má Bursík a mnozí další pravdu. Hrad udělá pro své znovuzvolení a posty opravdu všechno