12.5.2024 | Svátek má Pankrác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vlastimil 9.8.2006 11:04

Re: urazite moji pamet

Jan Ruml tehdy promptně odmítl nabídku Miloše Zemana: vládu ČSSD, KDU-ČSL a US pod předsednictvím Josefa Luxe. 

hodne neRath 9.8.2006 11:03

hruzy?

rust danoveho zatizeni a prikaznictvi statu.

Jan Daniel 9.8.2006 11:03

Re: Re: výzva pravicovým voličům

takových rozhodnutí už bylo, jistota je jistota, nerad bych se dočkal nástupu nějakého "konstruktivního křídla" Bendlů s jejich Burgermeistery  

W 9.8.2006 11:02

Re: Re: Pro sprosťáka Leraka,

Zeleni jsou omylem v KTEREKOLI koalici. Tahle banda sracu je pro vyvoj v CR mnohem nebezpecnejsi nez komuniste.

Stanislav 9.8.2006 11:00

Re: oposmlouva?

Nevím Honzo z podhůří,jaké hrůzy jsi zažil za 8 let vlády ČSSD.Znám ve svém okolí hodně lidí s podobnou rétorikou,mají nová auta,domy.krásně zařízené byty,jezdí na dovolenou po celém světě,podnikají nebo mají lukrativní zaměstnání a spílají ČSSD i Paroubkovi.Lidé,kteří mají nižší životní úroveň,mají malé děti,dobře se o ně starají,jsou skromní a snaží se slušně žít v rámci svých možností.Titi lidé jsou většinou apolitičtí,často nevědí koho a proč mají volit.Za vlády ČSSD se podle mě žádné hrůzy nestaly,jsme zavedenou demokracií,ekonomika je na velmi dobré úrovni,patříme do  zemí EU,držíme se pod 3 % schodku HDP,jsme na dobré cestě.Souhlasím,že máme málo dobrých politiků,mnozí / tzv.napříč politickým spektrem/ nedokáží nic,než se vzájemně obviňovat,kdo je větší zloděj,lhář a mafián.Velká koalice funguje v Německu,které je mnohem významnější než ČR.Byla by východiskem z patu i u nás.

F.Vízek 9.8.2006 10:59

Re: oposmlouva?

Myslím, že postup pana Topolánka byl spíše naivní než čitelný a čestný.  Volby sice vyhrál, ale většinu neměl. Přesto pokračoval v předvolebním stylu komunikace s ČSSD a trvalo mu hodně dlouho, než pochopil, že jeho hlavní konkurent Jiří Paroubek získal více hlasů a více mandátů než komunisté, lidovci a zelení dohromady ( dokonce o 29 ! více).  Takového "poraženého" nelze přehlížet, nelze ignorovat.

Toho se Topolánek dopustil a Paroubek to od samého počátku vnímal jako urážku div ne osobní.

 Pravdu má paní Jaklová, když na jiném místě zde na NP připomíná, že   "... vůle voličů ČR je rozdělena zhruba na polovic mezi levicí a pravicí, je to dlouhodobý trend, který může volební systém byť většinový jen mírně korigovat. A voličem nezatopíš. Možná by bylo dobré si uvědomit, co současný stav 100 ku 100 sděluje. I minimální smysl pro rovnováhu napovídá: „Bez domluvy se nehnete! Ani k vládě a nakonec ani k předčasným volbám.“ A domluva je, jak v pátek řekl prezident na Hradě, na Topolánkovi a Paroubkovi. Někdy ale taková domluva bolí až k smrti. Je otázkou, koho víc. I prohra může být vítězstvím jako vítězství může být prohrou. V každém okamžiku, kdy si to vítězové a poražení uvědomí."

Ladislav Jakl 9.8.2006 10:55

Re: Re: předpokládám, že Dana Jaklová má něco společného s hradním Ladislavem Jaklem

Anonymní zákulisní práskač a fabulátor Pamětník I. se tady před čtenáři snaží očerňovat mou bývalou manželku a mne ze záklulisního ovlivňování, aby je tak snáze mohl sám ovlivňovat ve prospěch svých vlastních politických postojů. To je vtipné. Vylez ty sám před kulisy, srabe, než na někoho začneš házet špínu! Jestli si za svou pomluvou stojíš, proč se schvováš za hloupý nick? Myslíš, že ti to zdejší čtenáři zbaští?

L. J.    

hodne neRath 9.8.2006 10:53

urazite moji pamet

ja rec Jenicka Rumlicka slysel osobne.....

Vlastimil 9.8.2006 10:51

Dnes je po volbách jiná situace než v roce 1998

V roce 1998 měly středopravé strany (ODS, KDU-ČSL a US) v poslanecké straně většinu a dala se tedy sestavit středopravá vláda. Václavu Klausovi však tehdy šlo hlavně o to aby potrestal a zadupal do země "zrádce" z US a KDU-ČSL. Proto nabídl Zemanovi nemravnou "oposmlouvu" - my vás necháme vládnout, když nám ponecháte nějaké ty "pozice" ve státní správě a ministerstvech.

Dnes je po volbách situace jiná - bez nějaké dohody mezi ODS a ČSSD to prostě nepůjde. Jinak bychom se museli nějak pracně doklopýtat k předčasným volbám. Kdo nám ale zaručí  jejich výsledek? Co když bude prakticky stejný?

Vocílka 9.8.2006 10:38

Re: Re: a navic nas pi.Jaklova urazi

Já budu volit Pravý blok!!!

hodne neRath 9.8.2006 10:31

uff... proboha.. tak znovu

jojo.. jenze mne prumery EU, data EUrostatu, EUROdanoveho uradu atak dale a tak dale NAPROSTO nezajimaji....

Ja chci proste nizsi dane, protoze chci o svych penezich rozhodovat v maximalni mire sam

hodne neRath 9.8.2006 10:29

Re: Re: Re: Re: tudle

jojo.. jenze mne prumery EU, data EUrostatu, E

Ja chci proste nizsi dane, EUROdanoveho uradu atak dale a tak dale NAPROSTO nezajimaji....

Ja si chci o svych penezich rozhodovat v maximalni mire sam

WorryJohn 9.8.2006 10:25

Re: Re: Re: Jenže jak je zamíchat?

Není to normální (zatím v historii přetahovala jen ODS). Po těchhle volbách není skoro nic normální. Ale nezapomínejte, že projekt 3K končí - zelení podali výpověď. Jsou volní, nejsou už vázaní na ODS a KDU!

pepa 9.8.2006 10:21

Re: Re: Re: Re: tudle

už pan senator Fischer tvrdil že mu daně nevadí a jak jeho hospodaření dopadlo?? Já si raději svoje vydělané peníze utratím sám jak chci.

Je krásné mluvit o Hi-technolgii ale je problém pokud bude uředník rozhodovat jak a kterou hi-technologii podpoříme a z jakých daní  " ne- hi-technologií. 

jriina 9.8.2006 10:18

Re: Re: Re: Mýtus o opoziční smlouvě

Což je nejsmutnější .

A že se někdo spoléhá na mladší voliče - však oni taky zrudnou, až budou muset sami platit - ať už třeba jenom bydlení.Není tady síla, která by rozumně vysvětlila, oč vlastně jde. O penzijní reformě ani nemluvě. V tom vidím promarněnou příležitost ovlivnit mladé voliče před volbami. Stavět kapmaň na negativnismu  byla škoda. 

 

fil2 9.8.2006 10:15

Re: Re: tudle

Kde ušetřím? Ve státních výdajích!

WorryJohn 9.8.2006 10:06

Re: Re: Re: tudle

Ale my nemáme nějak vysoké daně, spíše průměrné v EU, pokud započítáme i povinné odvody. V daních bych toho moc nehledal, ty mají vliv spíše na zahraniční investory než na domácí podniky.

Lepší cestu bych viděl ve zjednodušení administrativních procesů, zlepšení a zprůhlednění právního prostředí, elektronizaci a poskytování informací všeho druhu. Dále v podpoře hi-technologií a výchově a podpoře špičkových zejména technických kádrů (nevidím moc dobrého v masové výrobě inženýrů nebo dokonce filosofů).

Inzinier Bula 9.8.2006 9:59

Re: Re: Mýtus o opoziční smlouvě

estli jsou čeští voliči nějak ozdělení, tak na ty, kteří jsou ochoptni pracovat a platiti přiměřené daně a ty kteří chtějí "bezplatné" školství a zdravotnictví, sociální příspěvky na každý prd a malé daně - však on to někdo zatáhne. A podle toho volí.

WorryJohn 9.8.2006 9:58

Re: Re: Re: Mýtus o opoziční smlouvě

Dobrý příspěvek, můžete mít klidně velký kus pravdy, ale předem nevíme nic. Vše je o lidech. Teď jsou nicméně karty rozdány takto a je na zodpovědných politicích, aby se s tím vyrovnali.

Jenom s tou negativní kampaní ČSSD bych s Vámi až tak nesouhlasil. Byla to ODS, která začala s billboardy na dálnicích se slogany typu Pan premiér Vám přeje šťastnou cestu na nejhorších úsecích. Jestli myslíte kampaň ODS mínus, tak si proti tomu přečtěte třeba Modrou šanci pro veřejné finance. Také text postavený na přehnané kritice výsledků vládnutí soc. dem. a také přihlouplých prognózách, které se nenaplnily. Navíc - pokud máte vládní stranu a proti ní se staví soupeř s radikálně jiným a novým programem, jak si představujete pozitivní kampaň? To, co chce soc. dem., je vidět ohlédntím za dobou jejího vládnutí. Diskuse v kampani se pak celkem přirozeně obrátí na jedné straně do kritiky stávajícího a na druhé strany do kritiky nabízeného. Obé je negativní kampaň a není na tom nic nenormálního.

hodne neRath 9.8.2006 9:55

Re: Re: tudle

obe. Jinak stat muze utracet jen penize, ktere dostane - tak bude holt utracet min... a prosim nesermovat "mandatornimi" vydaji - to jsou vydaje ktere lze zmenit jednim hlasovanim....

Honza z podhůří 9.8.2006 9:49

oposmlouva?

Oceňuji čitelný a čestný postoj p. Topolánka při současných "jednáních", další "oposmlouva" by skutečně ODS nic moc pozitivního nemohla přinést. Dle mého mínění by měl ale skutečně už nyní dát možnost Paroubkovi sestavit vládu i s tím, že se mu to díky nějakému přeběhlíkovi ze Strany zelených podaří. Paroubek totiž sice udrží ve svých rukou vládní otěže, ale bude chtě nechtě zkorigovat nehorázný průvan v rozpočtu /a další hrůzy/, který si se Sobotkou a Škromachem navařili, což jistě pěkných pár procent "levicově smýšlejících" občanů naštve. Příští (lhostejno zda předčasné či řádné) volby už vyhraje ODS s větší převahou (a zelení propadnou zcela). Když už jsme vydrželi 8 let vlády ČSSD, přežijeme i další. Aspoň se ukáže kdo je kdo. 

WorryJohn 9.8.2006 9:39

Re: tudle

Kterou konkrétně daň máte na mysli? Z příjmů právnických osob? Nebo fyzických osob? Kde ušetříte ve státních výdajích?

WorryJohn 9.8.2006 9:38

Re: Paroubek už leze Klausovi do zadku a co na to Klaus?

A pravicový volič má jinou alternativu k ODS? Evropští demokraté jsou riskantní volbou - co když neprojdou. Lidovci jsou zase příliš antiliberální a pracují moc pro Vatikán. Navíc mají pověst politické prostitutky (i když se mnozí příznivci ODS teď tváří, že udělat s nimi koalici dá vzniknout ráji na zemi).

hodne neRath 9.8.2006 9:35

tudle

ja chci nizke dane - ne "stredni".

WorryJohn 9.8.2006 9:35

Re: Re: Re: Paroubek zdůrazňuje, že chce jednat jen s ODS. Logicky.

Ale o můj strach, když myslíte, vůbec nejde! Situace je takováto, Paroubek nové volby nedovolí a jestli chce realizovat ODS alespoň část svého programu, měla by se dohodnout. Jinak to donutí zelené (alespoň některé), a možná i KDU (asi bez Kalouska) přejít k soc. dem.

Paroubek vládne a dokud si nerozdělí s ODS vládu nebo nedostane předsedu Sněmovny a s tím i třetí pokus na sestavení vlády, tak neodstoupí. Nemá ani ústavně jak. Klaus i Paroubek to ví. A ví to i "pražská" část ODS, v čele s Bémem. Také se kdysi v Praze se soc. dem. dohodli, a bylo to ku prospěchu celé stověžaté matičky.

JaroslavS 9.8.2006 9:33

Re: Re: Re: Mýtus o opoziční smlouvě

Pardon, samozřejmě ne vodičům ale voličům

JaroslavS 9.8.2006 9:32

Re: Re: Mýtus o opoziční smlouvě

Já prostě věřím, že chování zúčastněných po volbách by bylo vodičům dostatečným vodítkem a k další remíze nedojde. Nedovedu si představit, že by velké strany po půl roce vzájemných urážek byly schopny kolegiálně spolupracovat. Co korupce, už tak je velká a v prostředí velké dohody poroste nepředstavitelně. K programům- ČSSD se vymezovala jen negativně, co by efektivního přinesla? A program trojkoalice je sociální hodně a rovnou daň už zkorigovali sami.

Alias 9.8.2006 9:30

Doufám,

že se konečně ty dvě nejsilnější strany dohodnou, protože lítat po každých volbách z prava do leva a nebo obráceně  mě už nebaví. Je třeba jít pěkně středem.

hodne neRath 9.8.2006 9:29

Re: výzva pravicovým voličům

proc proboha mlatite do otevrenych dveri? Rozhodnuti vykonne rady je zcela jednoznacne a bylo davno zverejneno....

Aleš 9.8.2006 9:26

Re: Kdo to je?

pokud mám správné informace, tak syna, je to bývalá manželka "klausova Jakla"