12.5.2024 | Svátek má Pankrác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jaara 9.8.2006 7:03

Re: jak víte, žeˇˇCSSD nové volby nechce - oni to řekli - nebo nám to zase pisálci a různí ...ologové vnucují?

Ano, Paroubek to prohlásil...

WorryJohn 9.8.2006 6:57

Re: Kdyby autorka vyškrtala zbytečné kecy, možná by ten zbytek stál za čtení...

Za oposmlouvy jsme měli nejlepší vládu. Sice se tvářila jako soc. demokratická, ale už první náměstci ministrů byli z ODS a další funkce se střídaly, taktéž vedoucí odborů byli půl napůl, obsadili napůl i státní úřady, místa ředitelů státních podniků, dozorčí rady...

Dělala se tehdy racionální středová politika bez excesů doleva či doprava. Vybředli jsme z postbalíčkovské krize a tato vláda založila pro dnešní hospodářský růst.

Přeji si velkou koalici nebo opoziční smlouvu. Nepřeji si u každého schvalování  zákona přetahování o jeden hlas nemocného poslance, nepřeji si jít od zdi ke zdi každé 4 roky.

A je to vcelku dobrý článek, i když se mnohým fundamentalistům typu "všechno nebo nic" z ODS nemusí líbit.

Zuzana 9.8.2006 6:34

Re: a navic nas pi.Jaklova urazi

Hele Balíku,

     místo vyprávění vtipů nám radši prozraď, jestli bys zase volil EDy nebo někoho jiného. Ať víme na konkrétním případě, jestli mají předčasné volby (bez změny volebního systému) vůbec nějaký smysl.

Aleš 9.8.2006 6:31

výstižné

s výjimkou opo smlouvy, která byla popřením demokratické politiky, potřením role opozice,  popřením toho co V.K. v předvolební kamoaní hlásal. Opo smlouva prokázala , jakých politických špinavosti jsou V.K. a M.Z. schopni.

?? 9.8.2006 5:35

Re: Já to vím!!!

Milostivá paní, ona mají pravdu. Bodejťby ze strany Topolánka byla snaha "vyžrat to, co navařil Pablbek se Škromachem a Plešatým vezírem Sobotkou"!  Ani se nedivím těm borcům z Lihového domu že tají své "úsporné balíčky"! To že škrtnou prvňákům pastelky bude pouhá sranda proti těm ostatním škrtům! Doufám, že  tentokrát  oškubou řádně i khaki mozky !! ;-€;-O.Rv

Ladislav N. 9.8.2006 4:52

Kdyby autorka vyškrtala zbytečné kecy, možná by ten zbytek stál za čtení...

Obhajovat dnes kartelovou mocenskou smlouvu ODS-ČSSD je poněkud směšné. Kdo z ní měl užitek? Klaus se Zemanem a socialisté. ODS určitě ne (kromě pár lidí, kteří si přilepšili do vlastní kapsy na dobrém ukořistěném místě). Osmileté vládnutí především posílilo socialisty. Sice ne u voličů, ale obsazením významných míst z vůle "státu" zcela určitě. A ty jejich dluhy bude muset zase splácet pravice, čímž naštve občany a ti "za trest" zvolí zpět ČSSD jako vítěze... ;-P

mojo 9.8.2006 4:42

Já to vím!!!

Jaklová to řekla velice jasně, a pokud tomu nerozumíš...

Je to komentář výstižný! Ze strany ODS je zde velice malá vůle k domluvě s ČSSD a bez ní to prostě nepůjde. Zní tu ostrá slova o nových volbách, ale opět: bez domluvy ODS a ČSSD se nepohne NIC! A to včetně (a hlavně) změny volebního systému.

Zkrátka:

férové by bylo, aby se dva velcí vítězové ODS a ČSSD féfově dohodli na společném vládnutí - a to i časově omezeném (ideálně 2 roky), kdy hlavním cílem by bylo konsolidování rozpočtových schodků, široce rozkročená reforma veřejných financí (většinově akceptovatelná, neboť vyjednaná na širší společenské shodě) a změna volebního zákona, která by vítězi voleb usnadňovala tvoření silné vlády.

Za strany ČSSD vůli a snahu vidím, ze strany Topolánka (nikoli ODS!) ji spíše nevidím.

Aquagenic 9.8.2006 2:24

nevíte někdo...

... co ta Jaklová chtěla vlastně říct? Tedy pokud to vůbec ví ona sama...

mike 9.8.2006 1:57

Jenže jak je zamíchat?

Jednoduse. Staci, kdyz trojkoalice pujde do voleb spolecne. Uz to tady bylo receno nekolikrat. Diky prepoctu dostane dohromady vic hlasu nez strany jednotlive. A Paroubek muze jit leda do ... koalice s komunisty.

herdekbabka 9.8.2006 1:51

Re: Aha, nová oposmlouva bude pojistkou proti komunistům.

obávám se, že řekl - levice má 100 hlasů - je to poněkud rozdíl - nemyslíte???

herdekbabka 9.8.2006 1:50

jak víte, žeˇˇCSSD nové volby nechce - oni to řekli - nebo nám to zase pisálci a různí ...ologové vnucují?

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 9.8.2006 1:15

a navic nas pi.Jaklova urazi

A voličem nezatopíš.

Je to parafraze na jeden vtip a ten puvodne znel zcela jinak:

Co naděláš, dětma nezatopíš. A když zatopíš, tak se škvařej. A když se škvařej, tak smrděj. 

mik 9.8.2006 0:23

Co čekat od Jaklové

:-D R^

Lájoš B. 9.8.2006 0:11

Aha, nová oposmlouva bude pojistkou proti komunistům.

Co to autorka mele ? Ještě jsem Paroubka neslyšel říci něco jiného, než mám 100 hlasů. Když je má, tak zrovna bude hledat proti nim pojistku u ODS. Takouvou debilní konstrukci jsem teda od autorky fakt nečekal.