23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Willi 9.8.2006 7:04

Re: Re: Kdyby autorka vyškrtala zbytečné kecy, možná by ten zbytek stál za čtení...

R^R^R^>-

Jaara 9.8.2006 7:10

Re: Re: Kdyby autorka vyškrtala zbytečné kecy, možná by ten zbytek stál za čtení...

Nuže, nejlepší vládu? Tím si vůbec nejsem jist. Šlo o sprostý handl a podvod na voličích. Proč potom ty úspěchy 4K, kterou tehdy pohřbila KDU-ČSL? Jak to, že za trvání "nejlepší" vlády se po senátních volbách poměr stran změnil, že oposmluvníci nebyli s to prosadit změnu ústavy a to právě díky 4k, která ústavní většinu v senátu rozbila? Přemýšlejte....

WorryJohn 9.8.2006 8:33

Re: Re: Re: Kdyby autorka vyškrtala zbytečné kecy, možná by ten zbytek stál za čtení...

To se omlouvám, nejsem si vědom nějakého tvrdého převratu v Senátu ve prospěch 4K, nepamatuji se. To bylo ve volbách 1998 nebo 2000? Já totiž do Senátu zásadně nevolím a tak to až tak nesleduji. A argumentovat senátními volbami, kde je účast zpravidla hůř než prachbídná, sice lze, ale velkou váhu bych tomu nepřikládal.

Lájoš B. 9.8.2006 8:56

Re: Re: Re: Re: Kdyby autorka vyškrtala zbytečné kecy, možná by ten zbytek stál za čtení...

vejmluvy

Aleš 9.8.2006 7:16

Re: Re: Kdyby autorka vyškrtala zbytečné kecy, možná by ten zbytek stál za čtení...

jste šílený, politický handl, který nemá v demokratických systémech obodoby a takhle ho chválit.

Do leva nebo s Klausem znamenalo po volbách do leva s Klausem.

jaj 9.8.2006 7:23

Re: Re: Kdyby autorka vyškrtala zbytečné kecy, možná by ten zbytek stál za čtení...

racionální středová politika bez excesů, co je to za žvást?

Ladislav N. 9.8.2006 14:03

Re: "racionální středová politika bez excesů", co je to za žvást?

 ;-)R^ !!

Mard 9.8.2006 18:00

Re: Re: Re: Kdyby autorka vyškrtala zbytečné kecy, možná by ten zbytek stál za čtení...

To slovo mi připomíná slovo exkrement ....

wandy 9.8.2006 9:17

Re: Re: Kdyby autorka vyškrtala zbytečné kecy, možná by ten zbytek stál za čtení...

Dnes je ale situace jiná než když byl premiérem např. Špidla. Dnes by velká koalice nebo oposmlova byla i koalicí s KSČ. Jsem pro nové volby: výsledek by asi stejný nebyl. Teď už by každý volič socdem věděl, že volí i komunisty (a explicitně to p.Paroubek deklaroval až po volbách).

Mard 9.8.2006 18:02

Re: Re: Re: Kdyby autorka vyškrtala zbytečné kecy, možná by ten zbytek stál za čtení...

Přesně tak! Vybarvil se až po zavření volebních místností. Před tím si furt hrál na oranžovýho a ukázalo se že je jako oranžový kubánský pomeranč. Z venku oranžový, vevnitř rudý a je k blití!

Mard 9.8.2006 17:59

Re: Re: Kdyby autorka vyškrtala zbytečné kecy, možná by ten zbytek stál za čtení...

Líbí se mi, když i tak duševně vybavený člověk jako Worry John přiznává že, vláda Paroubka byla horší než vláda Zemana s jeho prima ministrem Svobodou a náměstkyní Snopkovou. Naprostý souhlas, Zeman se s komoušema jako Paroubek nepaktoval. Teď je třeba ty prasárny co v posledním roce společně napáchali, změnit. A k tomu není možné přizvat Paroubka. Přeci si prase samo na sebe nebude brousit nůž.

Aquagenic 9.8.2006 2:24

nevíte někdo...

... co ta Jaklová chtěla vlastně říct? Tedy pokud to vůbec ví ona sama...

mojo 9.8.2006 4:42

Já to vím!!!

Jaklová to řekla velice jasně, a pokud tomu nerozumíš...

Je to komentář výstižný! Ze strany ODS je zde velice malá vůle k domluvě s ČSSD a bez ní to prostě nepůjde. Zní tu ostrá slova o nových volbách, ale opět: bez domluvy ODS a ČSSD se nepohne NIC! A to včetně (a hlavně) změny volebního systému.

Zkrátka:

férové by bylo, aby se dva velcí vítězové ODS a ČSSD féfově dohodli na společném vládnutí - a to i časově omezeném (ideálně 2 roky), kdy hlavním cílem by bylo konsolidování rozpočtových schodků, široce rozkročená reforma veřejných financí (většinově akceptovatelná, neboť vyjednaná na širší společenské shodě) a změna volebního zákona, která by vítězi voleb usnadňovala tvoření silné vlády.

Za strany ČSSD vůli a snahu vidím, ze strany Topolánka (nikoli ODS!) ji spíše nevidím.

?? 9.8.2006 5:35

Re: Já to vím!!!

Milostivá paní, ona mají pravdu. Bodejťby ze strany Topolánka byla snaha "vyžrat to, co navařil Pablbek se Škromachem a Plešatým vezírem Sobotkou"!  Ani se nedivím těm borcům z Lihového domu že tají své "úsporné balíčky"! To že škrtnou prvňákům pastelky bude pouhá sranda proti těm ostatním škrtům! Doufám, že  tentokrát  oškubou řádně i khaki mozky !! ;-€;-O.Rv

Mard 9.8.2006 18:06

Re: Re: Já to vím!!!

Bohužel mezi voliči je velké procento blbů, co si to neuvědomují. To jsou ti, co neumějí jet na dovolenou jinak než organizovaně a po chodníku jdou tak, že radějí jdou za někým. Ti nepochopí, proč slušný člověk nechce nic mít s tou dnešní partou socanů, co si říkají demokraté. S lidma, co jsou spojení s korupcí, kauzu biolíh, nákupem gripenů, bych také nejednal. Některé věci prostě člověk raději nedělá, pokud se nechce stydět.

WorryJohn 9.8.2006 7:05

Re: Já to vím!!!

R^R^

Pavel 9.8.2006 7:13

Re: Já to vím!!!

Pokud je ze strany KSČSSD  ochota dohodnout se tak:

po dobu dvou let budou plněny tyto úkoly - převedení nemocnic na akciové společnosti , - bude provedena daňová reforma - rovná daň,  začne se u lékaře platiti za návštěvu, sníží se minimální mzda, sníží se porodné - ale zůstane mat. příspěvek, sníží se stavy úředníků ( ne jako celníci, kteří jsou dnes jako policajti !!!!)

Prosím, ať  toto KSČSSD podpoří a jdeme do toho!!!!

Ivan 9.8.2006 13:41

Re: Re: Já to vím!!!

A co takhle: Soukromí lékaři a soukromé nemocnice ani korunu ze všeobecného zdravotního pojištění, peníze pouze od pacientů nebo ze soukromého zdravotního pojištění (když soukromně, tak se vším všudy).Lékárny bez monopolu, aby byly v tržních podmínkách jako všichni ostatní (z nově založených firem na západ od nás do dvou let tak kolem 30% zkrachuje - teprve až to bude u lékáren, bude to normál.)Minimální mzda se zvýší na úroveň, za kterou může rodina žít v Praze v bytě s neregulovaným nájmem.  Jakékoliv porušení zákoníku práce v oblasti odměňování zaměstnance zaměstnavatelem  a v oblasti odvodu daní a zdravotního a sociálního pojištění bude trestným činem se sazbou od jednoho roku vězení výše.Zvýší se počet policistů a začnou se vyšetřovat jako trestné činy všechny krádeže bez ohledu na výši trestu. Příjmy všech občanů se stanou veřejnou věcí, budou zveřejňovány na internetu a každý  musí být schopen prokázat (s rozumnou tolerancí řekněme 10-15%) výši svého majetku. Nedoložený majetek bude považován za trestný čin, bude zabaven a bude podle výše nedoloženého = nakradeného majetku trest jako za krádež.Bude existovat institut obecného referenda (potřebný počet hlasů pro vyvolání bude stanoven např. jako 10% zapsaných voličů daného obvodu) a v případě uskutečnění referenda referendum zaplatí poplatkem ti, z jejichž iniciativy se konalo). Každého politika bude možné odvolat v fererendu, pokud bude nadpoloviční většina zapsaných voličů jeho obvodu proti jeho působení.

Atd., takových užitečných opatření, která by našla souhlas, by bylo více. 

Ladislav N. 9.8.2006 13:59

Re: Re: Re: Já to vím!!!

Ivane, už zase žvaníš komunistické nesmysly? 8-o

tom 9.8.2006 7:34

Re: Já to vím!!!

Bez dohody Čssd s ODS si ČSSD také ani neškrtne.Na to se zapomíná.S nespolehlivým diktátorem,jako je Paroubek jednat nelze.Stačí si připomenout jeho povolební projev.S takovým hnusem se mohou paktovat jen komunisté.Slušní lidé určitě ne!

Lerak 9.8.2006 7:47

Re: Re: Já to vím!!!

Bravo, souhlas. S hnusným Paroubkem se jedná pouze tvrdě. Hajzlům se neustupuje!

Senior 9.8.2006 8:01

Re: Re: Re: Já to vím!!!

Ano, teroristům a hajzlům typu šibala Paroubka se neustupuje, s těmi se musí bojovat!!

Veteran 9.8.2006 9:18

Re: Re: Re: Re: Já to vím!!!

Seniore, ale jak bojovat, kdy onen má jen ty gule a umí jen tenis? 

WorryJohn 9.8.2006 8:54

Re: Re: Já to vím!!!

To je právě to, co si zjevně Topolánek nemyslí. To by nechal soc. dem. ten upocený třetí pokus na sestavení vlády. Ale on se toho bojí jako čert kříže. Jde zejména málo spolehlivé zelené a lidovce, ale i vnitřní opozici v ODS.

Svým neustupováním vede stranu ke dvěma možným cestám: buď forma vládní spolupráce ODS bez Topolánka a ČSSD, nebo vláda ČSSD podporovaná KSČM a několika (stačí jedním) poslanci Zelených či KDU.

mike 9.8.2006 1:57

Jenže jak je zamíchat?

Jednoduse. Staci, kdyz trojkoalice pujde do voleb spolecne. Uz to tady bylo receno nekolikrat. Diky prepoctu dostane dohromady vic hlasu nez strany jednotlive. A Paroubek muze jit leda do ... koalice s komunisty.

WorryJohn 9.8.2006 7:15

Re: Jenže jak je zamíchat?

A proč by Paroubek chodil do předčasných voleb? Vždyť teď má ve Sněmovně navrch. Stačí mu přetáhnout jediného poslance zelených a je vymalováno. Zatímco pravice si musí všech 6 udržet, aby vůbec mohla uhrát plichtu a ty nové volby. A že se nejmíň jeden z těch 6 nakonec lekne a přidá se k Paroubkovi se vůbec nejeví nepravděpodobné.

Takže být Topolánkem, beru dnes smíšenou vládu, víc totiž dostat nemůže. Před měsícem mohl mít i svou menšinovou vládu, ale dnes už si je Paroubek jistější a vida ústupky zelených, přízeň prezidenta a opozici uvnitř ODS, stále přitvrzuje. Topolánek svým "zásadním" postojem hodně riskuje, že jemu a možná i celé ODS potom nezbude vůbec nic.

Honza 9.8.2006 7:41

Re: Re: Jenže jak je zamíchat?

Pokud Topolánek přistoupí na jakýkoliv kompromis s Paroubkem, riskuje mnohem víc. Předpokládám, že by tím v příštích volbách ODS definitivně ztratila kredit jediné možné alternativy pravicové politiky a většina jejich dosavadních voličů by riskla volbu nějaké jiné pravicové strany, která by se nepochybně do té doby objevila a jejíž program by mohl být postavený pravě na odmítnutí bezzásadovosti ODS.

Ladislav N. 9.8.2006 13:57

Re: Re: Re: Jenže jak je zamíchat?

;-)R^ !!

Lerak 9.8.2006 7:45

Re: Re: Jenže jak je zamíchat?

Někdy jsou zásady užitečnější než vyčůranost! Bohužel někdy. Zarážející je, že se vcelku nikdo nepohoršuje nad snahami levice "přetáhnout" poslance na svou stranu. U málo vzdělaného levicového povlu to asi nevadí. Vždyť se volily programy a nikoliv  úplatné "bábiky".

Lájoš B. 9.8.2006 8:52

Re: Re: Jenže jak je zamíchat?

ČSSD vykřikuje, že ve svých řadách žádného zrádce nemá, ale přetáhnout poslance z jiné strany má být normální ?