5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
WorryJohn 9.8.2006 13:00

Re: Re: Re: oposmlouva?

Cenzura médií? Právě mnohá média před volbami a nakonec i po nich dokázala, že Zeman měl o novinářích mínění docela přesné.

A ta cenzura nastala kde? V kterých novinách, ve které TV, ve kterém rádiu? Ve většině jsem četl a slyšel tak akorát nenávistné syčení proti Paroubkovi a viděl snahu o hledání pseudoafér na kohokoliv z ČSSD nebo policie.

Honza z podhůří 9.8.2006 14:26

Re: Re: oposmlouva?

Nemluvil jsem o hrůzách v 8 letech, ale o poslední fázi vládnutí ČSSD, za "páně" Paroubka. Hrůzné z mého pohledu je společné prohlasovávání zákonů s KSČ(M) bez ohledu na cokoliv (např. neustálé a vzrůstající schodky rozpočtu), zjevné mocenské (téměř diktátorské) choutky pana Paroubka a jeho suity, snaha o popírání svobody slova a cílené působení na závistivost a další negativní vlastnosti určitých skupin občanů této země (viz např. "styl" vedení volební kampaně ČSSD). Očekávám že se ČSSD samočistícími mechanismy jednou tohoto "vedení" v čele s JEHO PAROUBKOVSTVEM zbaví a to dříve, než stihnou vyhlásit VEDOUCÍ ÚLOHU KSČSSD ve společnosti. ČSSD ve svém "předparobkovském" období mi nevadila - nyní je mi z ní ale "ouzko až blivno". Tož tak.

Alias 9.8.2006 9:30

Doufám,

že se konečně ty dvě nejsilnější strany dohodnou, protože lítat po každých volbách z prava do leva a nebo obráceně  mě už nebaví. Je třeba jít pěkně středem.

hodne neRath 9.8.2006 9:35

tudle

ja chci nizke dane - ne "stredni".

WorryJohn 9.8.2006 9:39

Re: tudle

Kterou konkrétně daň máte na mysli? Z příjmů právnických osob? Nebo fyzických osob? Kde ušetříte ve státních výdajích?

hodne neRath 9.8.2006 9:55

Re: Re: tudle

obe. Jinak stat muze utracet jen penize, ktere dostane - tak bude holt utracet min... a prosim nesermovat "mandatornimi" vydaji - to jsou vydaje ktere lze zmenit jednim hlasovanim....

WorryJohn 9.8.2006 10:06

Re: Re: Re: tudle

Ale my nemáme nějak vysoké daně, spíše průměrné v EU, pokud započítáme i povinné odvody. V daních bych toho moc nehledal, ty mají vliv spíše na zahraniční investory než na domácí podniky.

Lepší cestu bych viděl ve zjednodušení administrativních procesů, zlepšení a zprůhlednění právního prostředí, elektronizaci a poskytování informací všeho druhu. Dále v podpoře hi-technologií a výchově a podpoře špičkových zejména technických kádrů (nevidím moc dobrého v masové výrobě inženýrů nebo dokonce filosofů).

pepa 9.8.2006 10:21

Re: Re: Re: Re: tudle

už pan senator Fischer tvrdil že mu daně nevadí a jak jeho hospodaření dopadlo?? Já si raději svoje vydělané peníze utratím sám jak chci.

Je krásné mluvit o Hi-technolgii ale je problém pokud bude uředník rozhodovat jak a kterou hi-technologii podpoříme a z jakých daní  " ne- hi-technologií. 

hodne neRath 9.8.2006 10:29

Re: Re: Re: Re: tudle

jojo.. jenze mne prumery EU, data EUrostatu, E

Ja chci proste nizsi dane, EUROdanoveho uradu atak dale a tak dale NAPROSTO nezajimaji....

Ja si chci o svych penezich rozhodovat v maximalni mire sam

hodne neRath 9.8.2006 10:31

uff... proboha.. tak znovu

jojo.. jenze mne prumery EU, data EUrostatu, EUROdanoveho uradu atak dale a tak dale NAPROSTO nezajimaji....

Ja chci proste nizsi dane, protoze chci o svych penezich rozhodovat v maximalni mire sam

Mard 9.8.2006 17:16

Re: Re: Re: Re: tudle

Milý WorryJohne, ty seš taky sociální inženýr. Ty bis podporoval HighTech, jo? A za co? Za peníze který bys ukradl těm schopným pomocí daní. A pak bys s těma penězma zacházel jsko s cizíma, že ano? Však jsme tu viděli šmejdoviny typu Internet do škol a podobně, což bylo jen vyhazování peněz z oken ven. Kašli na inženýrství a hlavně sniž daně, však už si lidi poradí. Dost mě štvou takoví ouředníci co vědí všechno nejlépe a od stolu chtějí podporovat raketové nebo počítačové technologie. Až když vyhážeme nepotřebný úředníky tak to bude HighTech.

Mard 9.8.2006 17:17

Re: Re: Re: Re: Re: tudle

Mea culpa, bis čti jako bys :-)

fil2 9.8.2006 10:15

Re: Re: tudle

Kde ušetřím? Ve státních výdajích!

Jan Daniel 9.8.2006 9:20

Paroubek už leze Klausovi do zadku a co na to Klaus?

Profesor to s tou velkou koalicí nemůže moc přepínat. Ke svému znovuzvolení přece jen bude potřebovat i hlasy ODS.

I-Worm 9.8.2006 9:23

Re: Paroubek už leze Klausovi do zadku a co na to Klaus?

ty dostane tak jako tak. Tím spíš, když se ODS dostane k lizu.

WorryJohn 9.8.2006 9:38

Re: Paroubek už leze Klausovi do zadku a co na to Klaus?

A pravicový volič má jinou alternativu k ODS? Evropští demokraté jsou riskantní volbou - co když neprojdou. Lidovci jsou zase příliš antiliberální a pracují moc pro Vatikán. Navíc mají pověst politické prostitutky (i když se mnozí příznivci ODS teď tváří, že udělat s nimi koalici dá vzniknout ráji na zemi).

Jan Daniel 9.8.2006 11:28

Re: Re: Paroubek už leze Klausovi do zadku a co na to Klaus?

Alternativa tady vždy existovala - ODA, US. ODS ji vytěsnila a nasála tyto lidi díky svému očistci v opozici a tím, že přesvědčila lidi, že se od dob opoziční smlouvy změnila. Ta poptávka tady prostě existuje a po velké koalici by se zase někde objevila ve formě malé liberální strany. Poznámka k lidovcům: práce pro Vatikán a pověst politické prostitutky to jsou povídačky pro hloupější voliče, kteří věří mediálním klišé. Já bych s nima neměl problém, když se podívám na jejich praktickou politiku, vidím jednu z nejsolidnějších stran s konzistentním a čitelným chováním, která chce a umí prosadit svůj program.

Jan Daniel 9.8.2006 9:16

výzva pravicovým voličům

Bombardujte svoje poslance e-maily, že nechcete velkou koalici. Vás to nic nestojí a divili byste se, takové věci mají docela vliv. V ODS si moc dobře uvědomují, že těch pár %, které jí umožnily vyhrát volby, získali od lidí, které nasrala opoziční smlouva ale teď jim uvěřili, že nejde jen o rozdělení koryt a možnost dostat se k lizu za jakoukoliv cenu. Musí se jim ale vtloukat do hlavy, že tyhle procenta mohou velmi rychle ztratit a že kydy typu "jediné možné odpovědné řešení pro dobro země" jim nikdo nežere.

hodne neRath 9.8.2006 9:29

Re: výzva pravicovým voličům

proc proboha mlatite do otevrenych dveri? Rozhodnuti vykonne rady je zcela jednoznacne a bylo davno zverejneno....

Jan Daniel 9.8.2006 11:03

Re: Re: výzva pravicovým voličům

takových rozhodnutí už bylo, jistota je jistota, nerad bych se dočkal nástupu nějakého "konstruktivního křídla" Bendlů s jejich Burgermeistery  

Mard 9.8.2006 17:21

Re: Re: Re: výzva pravicovým voličům

Naprostý souhlas. I v ODS je spousta "politiků" kteří by za koryto prodali i svou babičku a nemusí to být zrovna lidi, co nacházejí stříbro ve vedlejším sklepě! :-) Takovej šmejd co by dal na "hlas rozumu", "předsudky nezatížený přístup" a v zájmu státu by v dresu ODS podpořil levici, tak tomu bych s chutí plivnul do obličeje!

M. Zima 9.8.2006 9:14

Paní Jaklová, tuhle primitivní agitku

pro OPO smlouvu Vám sem dal Neff jenom proto, aby si s tím nemusel dnes špinit prsty sám. Zatímco včera za asistence dvou přitakávačů předvedl kLaus na Topolánkovi, jak si představuje s někým vyjebat, píše Neff  bláboly o Barkové a senátu, tedy de facto něco jako reklamní spot "Modré gumy na modré hlavičky" a k základní otázce volebního systému akviroval úplného trotla Jičínského. To vše proto, aby nemusel napsat, že se kLaus a Paroubek chovají jako v podpultovních šmelinách s toaletním papírem vycvičení intrikanti. 

Mard 9.8.2006 17:23

Re: Paní Jaklová, tuhle primitivní agitku

Od Paroubka s vizáží podomního prodejce primerosů bych ani nic jiného nečekal, ale Klaus se nějak třese na tu svou sesli, ten mě překvapil.

franta 9.8.2006 9:05

Tak prej Paroubek hledá odpadlíka v zelených řadách

JAK NEETICKÉ ! tady psala nedávno nějaká modrá hlava. Doporučuji http://www.novinky.cz/domaci/topolanek-u-vyslechu-v-kauze-koristka--dal-jsem-dalikovi-velice-siroky-mandat_92588_tc2sp.html

A zase znovu a znovu ta modrá konzistence

JaroslavS 9.8.2006 8:41

Mýtus o opoziční smlouvě

Paní Jaklová možná dobře popsala současnou situaci, ale až na konci článku jsme se dozvěděli, pro jaké řešení je sama- velká dohoda, která sice bolí, ale je prospěšná. V zásadě jsou skutečně jen 2 možnosti, jak nakoládat s mocí po volbách (myslím v demokracii)- střídání vlád levých a pravých, a nebo velká koalice. Já rozhodně hlasuji pro první možnost, nakonec ve státech, které jsou kolébkami demokracie a dobře prosperují i ekonomicky (VB, USA) žádné velké koalice nepěstují. Já jsem pro nové volby. A odpovědné hlavy ať vymyslí, jak se k nim demokraticky a bez chaosu dostat, když doteď nevymysleli, jak vládnout.

WorryJohn 9.8.2006 9:02

Re: Mýtus o opoziční smlouvě

Jenomže voliči jsou zatraceně přesně rozděleni doprava a doleva. Mně se nelíbí nové volby, když jeden z bloků možná bude mít o 2 poslance víc, možná to bude znovu plichta. Je to remíza; ať si obě strany prosadí to společné ve společné vládě. Nebude se holt střílet z Aurory, nebudou se rozdávat přemrštěné sociální dávky, nebude se taky experimentovat s rovnou daní.

Navíc si myslím, že umělá polarizace společnosti, vedoucí k nevraživosti a dokonce i násilí (už dva poslanci byli zbiti!), je nejlíp otupitelná právě spoluprací obou hlavních proudů. Jejich politika se přiblíží a příští volby budou bez zbytečných emocí a podpásovek.

JaroslavS 9.8.2006 9:32

Re: Re: Mýtus o opoziční smlouvě

Já prostě věřím, že chování zúčastněných po volbách by bylo vodičům dostatečným vodítkem a k další remíze nedojde. Nedovedu si představit, že by velké strany po půl roce vzájemných urážek byly schopny kolegiálně spolupracovat. Co korupce, už tak je velká a v prostředí velké dohody poroste nepředstavitelně. K programům- ČSSD se vymezovala jen negativně, co by efektivního přinesla? A program trojkoalice je sociální hodně a rovnou daň už zkorigovali sami.

JaroslavS 9.8.2006 9:33

Re: Re: Re: Mýtus o opoziční smlouvě

Pardon, samozřejmě ne vodičům ale voličům

Mard 9.8.2006 17:30

Re: Re: Re: Re: Mýtus o opoziční smlouvě

Takový machři, co by smířili oheň s vodou si neuvědomují co navrhují. Ono nelze jezdit vlevo a zároveň v pravo. Je třeba rozhodnout se pro jednu stranu a pak to jde. Kompromis mezi programem ODS a ČSSD třeba takovýto: ANO privatizace nemocnic - NE rovná daň, ANO školné - ANO registrační pokladny, NE zvýšení důchodů - ANO pastelkovné, NE zákoník práce - ANO zákon o obecném referendu, NE rovná sociální dávka - ANO nemocenskou platí podnik. Takový kompromis je kočkopes, který nemůže nikdy fungovat, je to horší než jedna nebo druhá varianta v čisté podobě. Já kašlu na kompromisy, které k ničemu nevedou, jen k tomu že lidi budou blejt, jen když zaslechnou slovo "politik". To pak přijde jeden nový Sládek a lidi tak zblbne že rozpoutá válku.

WorryJohn 9.8.2006 9:58

Re: Re: Re: Mýtus o opoziční smlouvě

Dobrý příspěvek, můžete mít klidně velký kus pravdy, ale předem nevíme nic. Vše je o lidech. Teď jsou nicméně karty rozdány takto a je na zodpovědných politicích, aby se s tím vyrovnali.

Jenom s tou negativní kampaní ČSSD bych s Vámi až tak nesouhlasil. Byla to ODS, která začala s billboardy na dálnicích se slogany typu Pan premiér Vám přeje šťastnou cestu na nejhorších úsecích. Jestli myslíte kampaň ODS mínus, tak si proti tomu přečtěte třeba Modrou šanci pro veřejné finance. Také text postavený na přehnané kritice výsledků vládnutí soc. dem. a také přihlouplých prognózách, které se nenaplnily. Navíc - pokud máte vládní stranu a proti ní se staví soupeř s radikálně jiným a novým programem, jak si představujete pozitivní kampaň? To, co chce soc. dem., je vidět ohlédntím za dobou jejího vládnutí. Diskuse v kampani se pak celkem přirozeně obrátí na jedné straně do kritiky stávajícího a na druhé strany do kritiky nabízeného. Obé je negativní kampaň a není na tom nic nenormálního.