5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mard 9.8.2006 17:50

Re: Re: Re: Sakra, Jaklová

Ksicht jako má Paroubek mě vede k úvaze, zda skutečně neměl pravdu Bertilion, který říkal že fyziognomie člověka může indikovat zločince. To skutečně není obličej nejakého askety, který celý život leží v knížkách a studuje, ale vyžraného šéfa restaurace, který šmelí s dodavateli. Kam jsme se to dostali.

Veteran 9.8.2006 9:16

Re: Sakra, Jaklová

A kde narychlo sehnat taky druhého Kubiceho, že?

PRASÍ DENT 9.8.2006 7:54

JO - TAK TO CHODÍ

 Když se uloží balvan na balvan......Je z toho kamen´ák.....

Honza 9.8.2006 7:50

"Rozumný" kompromis mezi ODS a ČSSD by byl možný

jedině v případě, že by v ČSSD byli nějací rozumní lidé. Což ovšem nejsou. Jsou tam jen blbci typu Sobotky a Škromacha, bezskrupulózní karéristi typu Ratha a vede je psychopat, posedlý touhou po osobní moci.

Malý Aston 9.8.2006 8:00

Re: "Rozumný" kompromis mezi ODS a ČSSD by byl možný

Každá politická strana má řadu politiků,kteří se nemusí zamlouvat všem a to na obou stranách.Tady jde o jednání politických stran,které se mohou navzájem podporovat a to z důvodů společných politických programů. Dohoda ODS+(ČSSD+KSČM) bude vždy nevýhodná pro ODS.Tyto dvě strany v současné době v tajné dvoukoalici se vždy budou navzájem podporovat. A autorka nemá pravdu v tom,že je společnost rozdělena na polovinu a polovinu. Ti co volili ČSSD nevolili ani Filipa ani Grebeníčka. Ti co volili ČSSD jsou proti KSČM. To jen soudruh Paroubek je oklamal.

Honza 9.8.2006 8:12

Re: Re: "Rozumný" kompromis mezi ODS a ČSSD by byl možný

Je nutno konstatovat, že když někdo volil ČSSD a myslel si že zároveň nevolí i Filipa a Grebeníčka, musel být hodně naivní a asi tak půl roku nesledovat "politické dění". Pablbek se tím přece netajil už dost dlouho před volbami.

Mard 9.8.2006 17:52

Re: Re: Re: "Rozumný" kompromis mezi ODS a ČSSD by byl možný

Paroubek těm pitomcům co mu uvěřili sliboval jakousi podporu napříč politickým spektrem. Nevím co tím myslel, ale asi ne to, že pár hodin po volbách vystoupí s projevem, ve kterém se otevřeně spojí s komunisty. Holt blahoslavení chudí duchem, co mu uvěřili. Se nedivím že v průzkumech volebního mínění klesá ČSSD podpora.

I-Worm 9.8.2006 9:21

Re: "Rozumný" kompromis mezi ODS a ČSSD by byl možný

tak pro začátek by mohli třeba Langer s Tlustým přestoupit do CSSD, pak bychom mohli vypsat nové volby...

Ladislav N. 9.8.2006 14:06

Re: ...jedině v případě, že by v ČSSD byli nějací rozumní lidé. Což ovšem nejsou.

 ;-)R^ !!

Vlali 9.8.2006 7:49

Kdo to je?

Je Dana nějak spojená (myslím příbuzensky) s Jaklem z Hradu? Pak bychom to mohli brát jako částečně hradní názor (Jakl nemá vlstní názory má jen názory hradního pána) a sondu do reakcí lidu psovitého. Není-li tomu tak pak je to poměrně odvážný názor jdoucí zatím proti obecnému názoru příznivců modrého ptáka.

Aleš 9.8.2006 9:26

Re: Kdo to je?

pokud mám správné informace, tak syna, je to bývalá manželka "klausova Jakla"

Švrk 9.8.2006 7:06

Nerozumím...

... jde jen o souhrn notoricky známých faktů. Ono někdy pomůže, když nějaký novinář fakta takto srozumitelně seřadí, ale to již jich pár udělalo a vzhledem k tomu, že se situace v podstatě nemění to všichni víme a známe. Takže- co tím chtěl básník říci nového??

vlasta232 9.8.2006 7:46

Re: Nerozumím...

Z článku mám stejný pocit jako Vy. Jediné co bych si dovolila připodotknout je to, že ten zminovaný balvan co má pan Topolánek na zádech je v pravdě pan Paroubek se svými šibaly po boku a s takovouto sestavou se vyjednává opravdu asi jak je vidět těžko. Hlavně, když tito šibalové potřebují mít pod kontrolou munisterstvo vnitra, což je v jejich situaci životně duležité

Malý Aston 9.8.2006 7:53

Re: Re: Nerozumím...

V článku není uveden hlavní spojenec ČSSD a to KSČM. V normálních demokratických zemích je spojení s některými stranami,mírně řečeno nemravné. Pokud již chtěla autorka článku něco říci,měla uvést,že vždy za ČSSD bude stát KSČM.Takže dohoda ODS+(ČSSD+KSČM) bude vždy pro ODS nevýhodná.ČSSD pokud se ohání,že má 100 poslanců,musí hodně nahlas aby to každý slyšel říci ano my jsme utvořili dvoukoalici. Pak bude jednání méně složité.

honzak 9.8.2006 8:37

Re: Re: Nerozumím...

zlatá slova, jde opravdu o ministerstvo vnitra a s ním propojené spolky. To zaručuje na 4 roky beztrestnost i pro dost nadstandardní podnikání, ať to je kolotoč nabo autoservis.

Mard 9.8.2006 17:54

Re: Re: Re: Nerozumím...

Kočkovi si pořídili vedle autobazaru i autoservis? Pane jo, to je odvaha, po prohraných volbách :-)

Aleš 9.8.2006 6:31

výstižné

s výjimkou opo smlouvy, která byla popřením demokratické politiky, potřením role opozice,  popřením toho co V.K. v předvolební kamoaní hlásal. Opo smlouva prokázala , jakých politických špinavosti jsou V.K. a M.Z. schopni.

WorryJohn 9.8.2006 7:03

Re: výstižné

Nebýt oposmlouvy, tak je dneska pravice rozdrobená. Tenkrát se ODS rozpadla, resp. po nezdařeném sarajevském atentátu se oddělila US-DEU. Jejím vyšachováním se Klausovi povedlo to, co funguje jen v málokteré zemi s poměrným systémem: pravici konzervativní i liberální, umírněnou i poměrně radikální, zastupuje jediná strana!

Aleš 9.8.2006 7:14

Re: Re: výstižné

To přece není pravda, konec US DEU znamenal až vstupu do poslední vlády a opo smlouva znamenala v roce 2002 jeden z hlavních důvodů překvapivé Klausovy porážky, po té co se měla ČSSD historicky znemožnit.

WorryJohn 9.8.2006 7:26

Re: Re: Re: výstižné

Jenže to už byla jen labutí píseň US-DEU. Měli, tuším, pouhých 8 poslanců a horko těžko je doplňovali dvěma nezávislými, aby dostali kancelář a šoféra ;-D.

Kontrolní otázka: koho dnes volí bývalí voliči US-DEU?

A nechápu, proč si pořád (nejen Vy) myslíte, že "překvapivá" Klausova porážka v roce 2002 byla zapříčiněna jen zklamáním voličů ODS z koaliční smlouvy? Vždyť za trvání oposmlouvy byly preference ODS trvale vysoké! A sám říkáte, že výsledky voleb byly překvapivé! Nebylo to třeba taky tím, že vláda za oposmlouvy byla prostě opravdu dobrá, měla výrazné ekonomické úspěchy? A hlavně - tenkrát se ČSSD povedla těsně před volbami geniální věc: odešel poněkud kontroverzní Zeman a nastoupil (tehdy pro mnohé) tichý, slušný, pracovitý a schopný Špidla. Zemanovi příznivci u ČSSD zůstali a ti, kterým vadil Zeman jako osoba, se k ČSSD vrátili. Z toho asi pramenila ta "překvapivá prohra". Bylo to otočení na poslední chvíli a oposmlouva - podle mého názoru - ODS až tak moc neublížila.

Lájoš B. 9.8.2006 9:00

Re: Re: Re: Re: výstižné

OPO smlouva se vyplatila ODS v tom, že ČSSD vládla 8 let v kuse. To má být ono ?

P.J. 9.8.2006 9:15

Re: Re: Re: Re: výstižné

Souhlasím. Před volbami 2002 ODS v průzkumech  dlouho vedla, ale nevydařil se jí samotný závěr kampaně (např. kontroverzní Klausovy telefonáty apod.). ČSSD se tehdy prostě na poslední chvíli podařilo přetáhnout více nerozhodnutých voličů.

Aleš 9.8.2006 9:21

Re: Re: Re: Re: výstižné

nemáte pravdu, posílila levice, kromě zisku ČSSd, nejlepší výsledek KSČM  po 89, vysvětlovaný a já myslím správně právě opoziční smlouvou.  Se Špidlou máte pravdu, pomohla tomu také špatná kampaň ODS postavená na Klausovi a  Klausův ostudný výkon v předvolební televizní debatě.

Je pravda, že Zeman se pustil do privatizace bank a jeho politika vládní byla vcelku pragmatická.

Semiramis 9.8.2006 12:00

Re: Re: Re: Re: Re: výstižné

Ostudný výkon? Špidla tam seděl jako zlatý Buddha, jen se přiblble usmíval a na nic nereagoval, jen mlel to svoje slavné "Zdroje jsou". S něčím takovým se nedá diskutovat, ani Klaus nenašel vhodnou metodu. Ale považovat to za výhru? Takhle se dá "vyhrát" cokoli! 

Aleš 9.8.2006 12:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: výstižné

asi jste obdivovatel V.K. Já si pamatuji, že ten kdo nereagoval, případně podrážděně a nevěcně byl právě V.K.  Ale to je stejně už dávno pasé.

Mard 9.8.2006 17:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: výstižné

Naprostý souhlas. Oposmluva byla k blití a já pak dlouho nedával svůj hlas ODS, ale jiným stranám. To Klausovi nikdy nezapomenu, má pěkný škraloup na své hlavě!

barban 9.8.2006 7:38

Re: Re: výstižné

Je otázkou, zda takováto agregace zájmů je skutečná nebo jen deklarativní. Přikláním se k tomu druhému... ;-P

barban 9.8.2006 7:36

Re: výstižné

R^R^R^

Ladislav N. 9.8.2006 4:52

Kdyby autorka vyškrtala zbytečné kecy, možná by ten zbytek stál za čtení...

Obhajovat dnes kartelovou mocenskou smlouvu ODS-ČSSD je poněkud směšné. Kdo z ní měl užitek? Klaus se Zemanem a socialisté. ODS určitě ne (kromě pár lidí, kteří si přilepšili do vlastní kapsy na dobrém ukořistěném místě). Osmileté vládnutí především posílilo socialisty. Sice ne u voličů, ale obsazením významných míst z vůle "státu" zcela určitě. A ty jejich dluhy bude muset zase splácet pravice, čímž naštve občany a ti "za trest" zvolí zpět ČSSD jako vítěze... ;-P

WorryJohn 9.8.2006 6:57

Re: Kdyby autorka vyškrtala zbytečné kecy, možná by ten zbytek stál za čtení...

Za oposmlouvy jsme měli nejlepší vládu. Sice se tvářila jako soc. demokratická, ale už první náměstci ministrů byli z ODS a další funkce se střídaly, taktéž vedoucí odborů byli půl napůl, obsadili napůl i státní úřady, místa ředitelů státních podniků, dozorčí rady...

Dělala se tehdy racionální středová politika bez excesů doleva či doprava. Vybředli jsme z postbalíčkovské krize a tato vláda založila pro dnešní hospodářský růst.

Přeji si velkou koalici nebo opoziční smlouvu. Nepřeji si u každého schvalování  zákona přetahování o jeden hlas nemocného poslance, nepřeji si jít od zdi ke zdi každé 4 roky.

A je to vcelku dobrý článek, i když se mnohým fundamentalistům typu "všechno nebo nic" z ODS nemusí líbit.