28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Milá pravice!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
toogood 21.10.2008 10:55

Re: Pane Moszi - stale ta pisnicka o "aroganci ODS"

Nevim proc ma byt ona 'normalni slusnost' nejvyssi ze vsech politickych ctnosti. Mnohem vyse spatruji korektnost a nazorovou konzistenci.

To ze levicove volicue zajima vice nejaky vulgarismus ci vztyceny prostrednicek, nez vyse schodku statniho rozpoctu ci uspory ve zdravotnictvi nesvedci prave o vecne analyze volebnich programu a ideologii (tj. o premysleni). Ale kazdy ma sve priority.

S clankem jinak z vetsi casti souhlasim, ackoli nas dost syrove az cynicky napomina, ze neni dobre si o mentalni urovni volicu delat prilisne iluze.

pahejl 21.10.2008 10:54

Re: Živnostníci?

no ja znam celkem dost zivnostniku, kteri socany voli. nekteri dokonce na socany s laskou vzpominaji, jak jim onehda zavedli 50% pausaly ;-D

Pája 45 21.10.2008 10:51

Re: FREDY

Kdo tě tu drží, "fredy", odejdi a bude tu míň šmejdu a víc inteligence.

Pája 45 21.10.2008 10:49

Re: VIC

Já tam nebyl, "vic", a přesto tady nechci žádné vojenské základny.

Pája 45 21.10.2008 10:46

Re: PETRH + MALÝ

Pánové, "petrH" a "malý", přeji vám, až vás bude živit penze, tak aby jste nemuseli mít starosti dnešních penzistů, jak s tím "balíkem peněz", který nám závidíte, naložit.

Pája 45 21.10.2008 10:41

Re: MARD

Jó, "marde", musíš se smířit s tím, že jsi nyní v té většině - primitívů, lůzy, socek atp. Asi tam, kam jsi zařazoval ty tvoje odpůrce z opozice. A to bolí, že.

Pája 45 21.10.2008 10:36

Re: DICK

Napsal jsi toho hodně, "dicku", ale to jsou jen bláboly, stačilo přece jednoduché "ať žije ODS, jen jí a nikoho jiného nechci". Řekni nám, co pro tebe ta "ODS" udělala, že ji tak oplakáváš?  A jseš živnostník nebo podnikatel?

Pája 45 21.10.2008 10:31

Re: Mishule

Ty si to pamatuješ, "mishule"? Autor ti na to jasně odpověděl, ty si však musíš ohřát polívčičku - strašit, strašit.

Mašín 21.10.2008 10:29

Tak už máme, co jsme chtěli...

Oranžovorudá lůza kráčí světem,

zavaří nám a hlavně našim dětem...

;-€

Spirit 21.10.2008 10:21

Krásný rozbor,

podložený fakty. Jak je vidět z diskuze, ctitelé ODS jsou neschopni sebereflexe. Je to dobře.

Johan 21.10.2008 10:20

Re: Volic levice

Paroubek a Dr. Rath, jeden i druhý autokrat. Ale nebojme se, i autokrati jsou pomíjiví.

pesimista 21.10.2008 10:20

Re: Pane Moszi

Vážený pane, slepí zázračně neprohlédli, hluší neslyší dál. Celý minulý týden jsem psal na bloqy,které hrubě urážely socialisty (najdfete na ednes), že každým takovýmpsaním snižují aktiva ODS. Zbytečně. Sobota potvrdila pouze jediné - že u nás demokracie existuje a že lidi si donekonečna nenechají kálet na hlavu od nikoho (na barvě nezáleží). A nepoučil jste se ani vy - viz ten Drát. Víte, co lidi dole nejvíc rozčiluje: právě ta vaše a některých jiných, srostota,vulgarita,urážky. Tož tak je to - my nepotřebujeme dlouhé anylýzy. Pokud by šlo volit lidí více, vejprask ODS by byl ještě větší.

Kiri 21.10.2008 10:11

Re: Volic levice

Jaké "nestrašte politickými procesy" ? Co si to dovolujete? Pamatujete tu dobu? Asi ne! Asi nemáte v rodině nikoho, kdo byl na Bytýzu, či zastřeleného na čáře!

Anaxagoras 21.10.2008 10:04

Pane Moszi

Pane Moszi, je to čtivé, a ačkoli jsem volič středopravý, nemám důvod se neusmívat. Zkuste také jednou analysovat a ze změti sociálních aktivit vylovit jen náznak nějakého programu na straně středolevé. Sobotkovo finanční vládnutí byl počin gamblera a nevím, zda se to nebude opakovat. Mandatorní výdaje jsou i dnes přímo olbřímé, jak to bude dál? Kubiceho zpráva je tajnou knihou, patrně notně utajovanou zleva i zprava. Co na tom změní spřežení ČSSD a KSČM.  Špatně připravené reformy nemají v tuto chvíli jinou alternativu, než ŽADNÉ.  V sestavě, kterou dnes představuje ČSSD a KSČM  není člověka, který by vyzařoval lepší vizí než Julínek.  A Drátovy populistické kroky hjtmanské jsou jen nesystémovou úlitbou. To přece nemůžete přehlédnout. A že by vám případná pravice měla dělat "vodiče" pro lepší výkon, to nemůžete myslet vážně, protože levicové přerozdělování je samou esencí levicového bytí. A toho se nemůžete vzdát. Leč byste se stali trochu pravicoví. Ani v milovaném Špidlově Švédsku to nemohlo trvat věčně...Buďte zdráv.

občanka 21.10.2008 10:03

Re: Živnostníci? Pro Škromacha jsme my, živnostníci, byli něco jako lovná zvěř.

Za pomoci armády přitroublých, ale bohužel mocí vybavených úředníků nám otravovali život a v podstatě bránili, abychom si na živobytí vydělali sami. To je také nejvíc žere, že živnostník od nikoho nic nechce. Představa socdemáka je několik nadnárodních společností, u kterých vždy čas od času vymůže stokorunu pro armádu nádeníků, kteří mu budou vděčni. Největším nepřítelem socialisty je ten, kdo ho nepotřebuje.

portwyn 21.10.2008 10:02

Kriket bez soupeře?

Andy, vždy - i letos - jsem volil pravicové nebo pravostředové kandidáty. Nicméně politická scéna bez levice by ztratila smysl. Politika je soupeření receptů a myšlenek. Soutěž "kdo bude hlasitěji chválit Hayeka" je komická představa a už jsme ji jednou v opačném gardu zažili.

Jak (pravo)středový volič potřebuji volitelnou alternativu v levém i pravém středu, kdyby ODS definitivně zblbla. Jiří Paroubek tou alternativou pro mne není, ale naštěstí se dalo vybírat i jinde.

Martin 21.10.2008 10:01

Pěkně napsáno ale...

... je to zase jen pláč a konstatování...

Co kdyby jste poradil jak změnit ten současný nepraktický a pro zemi neperspektivní volební systém na většinový? Jinak se ucelených a smysluplných reforem nikdy nedočkáme... Grrr

Sunny 21.10.2008 10:01

Re: Volic levice

100% souhlasR^

Jarda 21.10.2008 9:58

Skvělý článek,

článek, který míří do černého. Jako svéprávného občana a voliče mně uráží, když si naši politici myslí, že volební úspěch či neúspěch závisí na předvolební kampani a politiku vnímají jen jako šachovou partii s opozicí. Pánové, nás zajímají vaše činy a chování, plnění slibů a to, jak se politika vašich stran a straniček projevuje na životě nás - obyčejných lidí.

portwyn 21.10.2008 9:57

Re: Mne hlavně fascinuje

Souhlasím s výhradou - politika MZ a speciálně činnost jeho mluvčího odebrala ODS několik procent.

portwyn 21.10.2008 9:56

Někdo podporoval levici,

někdo jen nevolil ODS a vybral si jinou nelevicovou stranu. V důsledku toho i onoho se ODS  zmenšil díl koláče.

Jarda 21.10.2008 9:50

Re: Volic levice

Skvělý článek, který míří do černého. Jako svéprávného občana a voliče mně uráží, když si naši politici myslí, že volební úspěch či neúspěch závisí na předvolební kampani a politiku vnímají jen jako šachovou partii s opozicí. Pánové, nás zajímají vaše činy a chování, plnění slibů a to, jak se politika vašich stran a straniček projevuje na životě nás - obyčejných lidí.

Dick 21.10.2008 9:48

Re: "Krasojezdec" Štětina.

A tohle sem píšete PROČ? Štětina kandidoval ze Zelené. Což je jeho jediná politická vada.

Vic 21.10.2008 9:40

Re: souhlas

Vidím ze Rusove Vam tolik nevadili.

Byl jsem v Americe i v Rusku, takze jsem spis pro ty Americany

toogood 21.10.2008 9:37

Re: Volic levice

ja nestrasim a ani netvrdim, ze se to komunistum podari zopakovat. Rikam jen, ze se k temto odpornostem dnes stale explicitne hlasi (kupodivu legalne!!?!) a ze volici CSSD (narozdil ode me) ve spolupraci s nimi nepocituji fundamentalni moralni konflikt.

Milan 21.10.2008 9:34

Mne hlavně fascinuje

ta úporná a úpěnlivá snaha hledat příčiny totální porážky ODS v centrální politice u vrcholných politiků.

Jako by všichni voliči byli blbí a nevšimli si, že se volí lokální politici do lokálních funkcí s lokálním dopadem.

Příčinu porážky ODS je nutno hledat především ve spodních patrech - tam, kde k ní došlo.

Hlavním poraženým není pan Topolánek, ale hejtmani, primátoři a starostové za ODS a bandy gaunerů je obklopující.

tich@dohoda 21.10.2008 9:33

Re: tedy predevsim podekovani autorovi za vystizny a velice vyvazeny/objektivni clanek

to je vcelku jednoduche soudruhu ninele, plati ono biblicke "po ovoci poznate je" = pokud nekdo mluvi jako komunista, mysli jako komunista, jedna jako komunista = je to komunista/stalinista.To ze pouziva jine slovni mimikry a pretrel si kamizolku namodro na podstate nic nemeni. Cest :-)

Vodička-sapér 21.10.2008 9:33

"Krasojezdec" Štětina.

Starý rajťák,  před  r. 1989  záhadný  rafťák na sibiřských řekách, senátor  J. Štětina  se trapně snaží  na  chcíplé kobyle, o  které  se zmiňuje  autor,  předvádět   náročnou drezuru  v  senátní  manéži už dva  roky. Bez  jakéhokoliv  rizika, ani jednou jej ta  chcíplotina neshodila,  ani nenakopla a   jemu  přitom,  cirkusovým principálem, z  našich  daní , měsíčně přilepšováno  rizikovným, pětadvaceti tisíci Kč.  Jak  dlouho bude tento charizmatický  komediant, předvádět svou voltiž, zatím  není  známo, na programu je stále uváděn, barnumskou reklamu  si dělá  i  v posl. čísle TÝDENÍKU  ROZHLAS.   Píše."  Na koníčka  si  vyskočím..." každá  koruna  dobrá...

toogood 21.10.2008 9:30

Re: Volic levice

Nejsem rozcileny, ale smutny ze svych spoluobcanu.

A propos, na hacky a carky nehraji, klavesnici mam QWERTY (ne QWERTZ)  a za pravopisne chyby se omlouvam, ale pokud nezpusobily semantickou ambivalentnost nekterych vyrazu, tak me, priznam se, prilis netrapi.

tich@dohoda 21.10.2008 9:28

Re: Volic levice

soudruhu Kekule , hodne diskutujicich zije mimo CR a jako hlavni jazyk /komunikacni / pouzivaji anglictinu resp. jiny jazyk, tak zkratka diakritiku nepouzivaji :-) . Cest :-)