13.5.2024 | Svátek má Servác


Diskuse k článku

POLITIKA: Milá pravice!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
toogood 21.10.2008 9:14

Volic levice

"Ten volič, který ti, milá pravice uštědřil ťafku, nebyl ani hloupý, ani neinformovaný, ani nezaměstnaný a dokonce ani naivní stran komunistů." Opravdu?

Hloupost  a relativizace-  vztyceny topolankuv prostrednicek nebo vulgarni slovo mu pripada arogantnejsi a skandalnejsi nez Paroubkuv vyrok o politicke stupidite vsech, kdo nevoli CSSD (co tim chtel P. vubc rici?!? Me to zni jako vyhruzka) ci jeho povolebni projev a dalsi excesy

Neinformovanost - volic CSSD rad do zblbnuti posloucha sladke nadavky na vladni reformu - 'deformu', 30-ti korunove zdravotnicke poplatky "na ktere chudi nebudou mit" a pod. A nezajima ho jaky byl deficit statniho rozpoctu za Sobotky (a hlavne jakou mel tendenci rok od roku) a jaky je dnes. Nezajima ho, ze diky poplatkum, ktere jednoznacne a prokazatelne omezily plytvani prostredky zbyva vic penez na zavazne pripady. atd

Naivita stran komunistu - Volic CSSD je v tomto naivni, liny premyslet ci primo cynicky. 19 let komunisti ziskavaji cas a tezi z toho, ze se "nepospinili" vladnutim a ze lide postupne zapominaji a ze je soucasne problemy trapi vic nez minule. Proto dnes slychame hlasy jak "je to dnes horsi, jak za komunistu". nevim jak slusne nazvat cloveka, ktery toto nerika pouze s obrovskou nadsazkou (i tak je to hrozne). Nevim, co je to za lidi, kterym nevadi politicke procesy s dlouholetymi zalaremi a popravami, uzavrene hranice (jednosmerne) a strileni pri pokusu o emigraci (!) a v neposledni rade politicky asi nejpodstatnejsi zlocin komunismu: totalne kontrolovane "volby" a pro jistotu ustavni zakotveni vlady jedne strany. Vlastne vim, Jsou to volici KSCM a po vikendu uz i CSSD.

CSSD stale je standardni demokraticka strana. Otazka je, jestli to tak panu Paroubkovi vyhovuje.

F..A.Kekule 21.10.2008 9:21

Re: Volic levice

Napřed pište česky a bez pravopisných chyb a potom se můžete rozčilovat! Čeština má háčky a čárky pane toogoode.

tich@dohoda 21.10.2008 9:28

Re: Volic levice

soudruhu Kekule , hodne diskutujicich zije mimo CR a jako hlavni jazyk /komunikacni / pouzivaji anglictinu resp. jiny jazyk, tak zkratka diakritiku nepouzivaji :-) . Cest :-)

F..A.Kekule 21.10.2008 12:57

Re: Volic levice

Milý pane dohodo, zřejmě jste mě chtěl tím soudruhem urazit, ale jen jste mě naštval. Já měl zavřeného otce, protože po válce přišel domů s Američany a až do 48 byl důstojník ČA. Potom už jen mukl a nakonec na následky vězení zemřel. Já se proto nedostal na vysokou. A právě proto, že táta byl čestný přímý, určitě by nesouhlasil s tím, co ODS provádí s naší republikou a každý nezaslepený člověk to vidí. A pokud někdo používá angličtinu, patrně žije jinde než my a ví o všem, co se tu děje jen z doslechu. Tak to na vysvětlení mé předchozí reakce.

toogood 21.10.2008 9:30

Re: Volic levice

Nejsem rozcileny, ale smutny ze svych spoluobcanu.

A propos, na hacky a carky nehraji, klavesnici mam QWERTY (ne QWERTZ)  a za pravopisne chyby se omlouvam, ale pokud nezpusobily semantickou ambivalentnost nekterych vyrazu, tak me, priznam se, prilis netrapi.

KLAUS 21.10.2008 9:28

Re: Volic levice

Toogood--nestrašte politickými procesy a střílení na hranicích,to už nezabere. Jinak na modrých stránkách výborný článek a vyjímečně i pravdivý,tím ovšem nemyslím pitomou reakci.

toogood 21.10.2008 9:37

Re: Volic levice

ja nestrasim a ani netvrdim, ze se to komunistum podari zopakovat. Rikam jen, ze se k temto odpornostem dnes stale explicitne hlasi (kupodivu legalne!!?!) a ze volici CSSD (narozdil ode me) ve spolupraci s nimi nepocituji fundamentalni moralni konflikt.

Kiri 21.10.2008 10:11

Re: Volic levice

Jaké "nestrašte politickými procesy" ? Co si to dovolujete? Pamatujete tu dobu? Asi ne! Asi nemáte v rodině nikoho, kdo byl na Bytýzu, či zastřeleného na čáře!

zz 21.10.2008 10:58

Re: Volic levice

Já mám v rodině jednoho zastřeleného na čáře. Má tam pomníček, byl to voják - pohraničník. A těch bylo podstatně více, než těch druhých. Jinak - pohoršujete se stejně nad inkvizicí za katolíků, zastřelenými stávkujícími dělníky a pod.? Netvrdím, že politické procesy nebyly odporné. Ale strašit jimi po více než 50 letech je totéž, jako požadovat zákaz katolické církve za její činy.

nesher 21.10.2008 11:04

Re: Volic levice

Tohle opravdu nesnáším tohle relativizování. Váš příbuzný sloužil se zbraní v ruce odpornému vlastizrádnému režimu a doplatil na to. Jestli sloužil dobrovolně či ne není podstatné. To máte jako s vojáky Wehrmacht, oni také ve většině případů sloužili nedobrovolně a mnozí na to doplatili. Přesto mi jich nemůže být líto, sloužili zlu a to zlo je semlelo.

toogood 21.10.2008 11:07

Re: Volic levice

A nemate take v rodine prislusnika SNB zraneneho na narodni tride? Ctete vubec co pisete?

Jarda 21.10.2008 9:50

Re: Volic levice

Skvělý článek, který míří do černého. Jako svéprávného občana a voliče mně uráží, když si naši politici myslí, že volební úspěch či neúspěch závisí na předvolební kampani a politiku vnímají jen jako šachovou partii s opozicí. Pánové, nás zajímají vaše činy a chování, plnění slibů a to, jak se politika vašich stran a straniček projevuje na životě nás - obyčejných lidí.

Sunny 21.10.2008 10:01

Re: Volic levice

100% souhlasR^

Johan 21.10.2008 10:20

Re: Volic levice

Paroubek a Dr. Rath, jeden i druhý autokrat. Ale nebojme se, i autokrati jsou pomíjiví.

Diana 21.10.2008 9:13

Skvělé!!!

Díky, moc díky, za pravdivý, objektivní a výstižný článek. Už dlouho jsem nic podobného nečetla. Autor stručně, bez rozvláčných frází, vystihl, v čem koalice chybovala, co na to voliči a vystihl to velice poutavě. Ani chvilku jsem se nenudila - díky. Kéž by bylo více takových článků!!!

nup 21.10.2008 9:12

Výborně napsáno

R^R^R^

F..A.Kekule 21.10.2008 9:18

Re: Výborně napsáno

100 % souhlas!

tich@dohoda 21.10.2008 8:54

tedy predevsim podekovani autorovi za vystizny a velice vyvazeny/objektivni clanek

no a nasledne autorovi doporucuji precist si diskusi a pochopi , ze to co se odehrava na stranickych sekretariatech a v zakulisi volebnich tymu,to stejne v koncentrovane podobe je v diskusi. Takze pokud konstatujete, ze modri komuniste ve vedeni nic nepochopili , tak to stejne vidite v komentarich jejich volicu/priznivcu = fanatiku a militantu /pouze hubou :-)  / . V diskusi jsem nevidel jediny prispevek/komentar modreho komunisty , ktery nad autorovymi argumenty zamyslel a eventualne pripustil chybu/y na strane modrych komancu.  Ano priznivce/cleny/volice ODS nazyvam uz leta modrymi komanci , protoze jde o verne kopie stalinistu kteri ani na sekundu nezapochybuji o sve jedine pravde a o tom, ze vsichni okolo jsou zradci a nepratele, presne v duchu hesla svych starsich rudych bratru "Kdo nekrade s nami, krade proti nam" . Jinak ovsem stejne jako autor vim, ze v demokraticke zemi je nutna seriozni a konstruktivni opozice, zkratka aby balancovala sily a vystridala vladu/kraje/obce v okamziku kdy arogance moci prsahuje unosne hranice, coz se myslim odehralo o poslednim vikendu v CR . Jinak predpokladam, ze kazdy kdo se k clanku vyjadri pochvalne bude modrymi komanci  oznacen za bolsevika. Cest :-)

ninel 21.10.2008 9:19

Re: tedy predevsim podekovani autorovi za vystizny a velice vyvazeny/objektivni clanek

Sám přiznáváte, že už léta nazýváte příznivce a voliče ODS modrými komunisty. Vůbec o tom nepochybujete.

tich@dohoda 21.10.2008 9:33

Re: tedy predevsim podekovani autorovi za vystizny a velice vyvazeny/objektivni clanek

to je vcelku jednoduche soudruhu ninele, plati ono biblicke "po ovoci poznate je" = pokud nekdo mluvi jako komunista, mysli jako komunista, jedna jako komunista = je to komunista/stalinista.To ze pouziva jine slovni mimikry a pretrel si kamizolku namodro na podstate nic nemeni. Cest :-)

RomanL 21.10.2008 11:47

Re: tedy predevsim podekovani autorovi za vystizny a velice vyvazeny/objektivni clanek

Ano, přesně jako vy.

Cricket 21.10.2008 8:53

Souhlas

Odhlédnu-li od toho, že ODS se již pár let chová jako strana středová s nádechem sociálního demokratična, pak musím s autorem souhlasit. ODS nedělala pravicovou politiku a na protiargument, že v této koalici ani nemohla pravím: ano, ale nemusela do této koalice lézt. Věděla velmi dobře předem, že neuspěje. Ale hlad po vládnutí byl větší. Kdyby se pupíci ODS opanovali, pak by nechali Paroubka v bahýnku, které si socani za těch svých 8 let navařili, vykoupat i s jeho suitou (a Tlustý tak nemusel lézt do vířivky při vaření vlastního bahna) a dnes to byli oni, kdo se smáli. Nejhorší na tom je, že nesplněním svých slibů ztrácejí už i zbytkovou důvěru střední třídy, jejimž přirozeným ochráncem a zástupcem MUSÍ být  a já se divím, že jich ještě volí ODS tolik, že to dá dohromady kolem 25% účastného voličstva. Holt více práce a méně slibů a blbých populistických keců vážení kolegové z ODS. Hlasitě říkám ke kongresu: STŘÍDÁME, ale ne Béma za Topola, Bendla za Langera - střídáme generálně, uvolnili jste svými chybami a pitomostmi dost a dost kvalitních politiků z krajů a TI TEĎ MUSÍ V ZÁJMU ODS CO NEJVÍCE Z VÁS VYSTŘÍDAT a tím zachránit střední třídě alespoň nějakého toho zastánce na naší politické scéně. Děkuji ČSSD, že svým vítězstvím vytvořila pro tento úkol dobré podmínky!!!

lordpavka 21.10.2008 8:48

A teď

si jdi převléknout trenýrky,jak sis je blahem postřík! A šup pod peřinu k upracovanému Paroubkovi!!! ;-P;-D;-P

F..A.Kekule 21.10.2008 9:23

Re: A teď

Tímhle ODS moc nepomůžete. Sprosťárny a hrubost místo argumentů by měly zabírat v ůplně jiné společnosti.

SCH 21.10.2008 8:37

... ani jsem to nedočetl...

... že komunisti nehrozí, to si skoro všichni mysleli už po druhé válce. Stačí jim dát rámcové podmínky. A ty můžou přijít rychleji než se nadějěme. Dovedete si vůbec představit, kde může skončit aktuální finanční krize a kdo se už teď těší, že to bude velká katastrofa? Do pekla s  Falmerem s s těmi, kdo mu dláždí cestu a nebo jsou jako on - Paroubkem, Rathem atd.! Já chci, abych měl (a moje děti také) možnost i nadále m.j. psát takovéto komentáře.

L. P. 21.10.2008 8:30

Kde je ta pravice?

A´T koukám, kam koukám, pravici nikde nevidím. Pro mne je totiž jedním z kritérií pravicovosti Rašínovo: „Za službu vlasti se neplatí."

Pavel 21.10.2008 8:28

Můžu s Vámi v hodně věcech souhlasit, ale pro Vaše tvrzení ......

nesvíjete se mi tady a běžte si rozměnit .......bych potřeboval  nezvratitelný důkat že to tak nebylo. Pokud to tak nebylo. jste stejný jako ti, ktěří poznají od sebe čisté a špinavé peníze u pana KOČKY, který měl sebou udájně miliom korun na podpisové akci kniha pana PAROUBKA.

ladik53 21.10.2008 8:17

Divím se.

Nevím, jestli je pan Cikrt členem ODS, ostatně to není důležité. V případě funkce mluvčího, bych zařadil jako trestný čin být usvědčen ze lži, i když chápu, že to nemají jednoduché viz přísloví "koho chleba jíš..."! Ještě k tomu zdravotnictví a tzv. reformě. Tak jako v případě připravované penzijní, energetické a jiných koncepcí se ustavila nějaká komise odborníků (bez ohledu na strany) a ta komise ve svých závěrech naznačila směry a způsoby jak začít, pokračovat, korigovat atd.

Ladislav N :-))) 21.10.2008 11:28

Re: Divím se.

Hehe, pište dál, docela jsem se zasmál, vy rudý komisaři... ;-P