11.5.2024 | Svátek má Svatava


Diskuse k článku

POLITIKA: Milá pravice!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
pahejl 21.10.2008 13:39

Re: pane Moszi, nač odesákům napovídat ?

najdi si clanky, ktere na toto tema vysly v dobe kdy se dane zakony projednavaly, zhusta tam bylo dostatek prikladu danovych vypoctu. ja nemam zapotrebi hazet perly (hloupym a zfanatizovanym) svinim ;-P

PD 21.10.2008 14:00

Re:

Tehdy jsem to propočítával podrobně, dnes už to hledat nebudu - byla to křivka kde "nejhůře" na tom byli lidé s hrubým tuším kolem 16-18 tis, tam vydělali jen pár korun (bezdětní), směrem k nižším platům to přibývalo, vyšší platy pak samozřejmě čím dál větší bonus. Ale na prostých odpočtech vydělal každý. Pak samozřejmě vliv DPH z 5 na 9, společné zdanění pryč ,atd - to jsou jiné kapitoly.

pahejl 21.10.2008 19:37

Re: Re:

byli tam i lide s platem 40 tisic, modelovy priklad, splaci nemovitost za 3 mega, misto 32% odpoctu muze uplatnit jen 15%. vyjde to prakticky stejne. co jim jednou rukou dali, to jim druhou vzali. do toho zvyseni neprimych dani a mame tu co? inu zvyseni celkove danove zateze. ale ze to udelala pravicova vlada tak se tomu nerika zvyseni ale snizeni. to je ten newspeak ;-D

vládík 21.10.2008 14:37

Re: pane Moszi, nač odesákům napovídat ?

To není agitka. Já jsem si to spočítal. (Pravděpodobně na rozdíl od vás.)  Původní dotaz: Pro kterou skupinu (odmyslím-li společné zdanění s velkými příjmovými rozdíly) podle vás došlo ke zvýšení daňové zátěže?

Máte pravdu mohlo to být společným zdaněním manželů - tam se srovnání dělá těžko (nekonečné množství variant). Ale bylo by to při příjmu jeho cca 120 tis./měs. a její 0

Ladislav N :-))) 21.10.2008 17:08

Re: pane Moszi, nač odesákům napovídat ?

Nejspíš mu ubyly nějaké sociální dávky.... ;-P

drak 21.10.2008 11:07

Autore

:-DVáš článek se mi velmi líbí a popisuje věcně příčíny porážky ODS. Skutečně se na to nedalo už dívat a příjemně mě překvapilo, že to pochopila i valná většina přemýšlejících lidí. Korupce a hrabání pod sebe, včetně chystaného tunelu ve zdravotnictví a prodej letiště, kde by se dalo pro vládnoucí garnituru ještě něco urvat do své kapsy, bylo zřejmě poslední  kapkou pro většinu voličů. ČSSD není také svatá, ale lidé si přece jen vybrali menší zlo!!!;-O

pra 21.10.2008 12:56

Re: Autore

Ano vybrali si "menší zlo" socialisty-komunisty-odboráře=tuneláře. Neradi to slyší a svádějí to na kdekoho. Ale začátkem 90.let vytunelovali 600 mld. 

ll 21.10.2008 11:00

"ale i u lékařů, především obvoďáků."

Jak na to autor přišel?

toogood 21.10.2008 11:02

Re: "ale i u lékařů, především obvoďáků."

Jen to placnul a doufal, ze se to ztrati. Evidentne do toho prilis nevidi.

alan 21.10.2008 12:20

Re: "ale i u lékařů, především obvoďáků."

U svého obvoďáka jsem se už několikrát chtěl platit,vždy mi bylo řečeno,že si to mám nechat na léky...Nic víc,než osobní zkušenost.

Mašín 21.10.2008 10:29

Tak už máme, co jsme chtěli...

Oranžovorudá lůza kráčí světem,

zavaří nám a hlavně našim dětem...

;-€

toogood 21.10.2008 11:04

Re: Tak už máme, co jsme chtěli...

Hezka rymovacka. CSSD vam za ni podekuje. Bude moci dal pindat o vulgarite a aroganci pravice.

pra 21.10.2008 13:00

Re: Tak už máme, co jsme chtěli...

Vzpomínám si ještě na jednu z 1.republiky - stále platnou.

"Ve dne ležel, v noci krad - sociální demokrat. 

Antonín 21.10.2008 13:07

Re: Tak už máme, co jsme chtěli...

Jen tak z legrace: jako  včera tak i dnes, krade tady ODS. Nejen! Jak laciné veršíky.

Martin 22.10.2008 7:26

Re: Tak už máme, co jsme chtěli...

Proboha... tohle přeci není o ignoraci ale o realitě!

To, že sociální politika ČSSD vykrádá státní kasu na roky dopředu a na úkor dalších generací je přeci evidentní. Stejný státní dluh jak za totality vyrobili komunisti...

A přestaňte už řešit, co si kdo nakrad. To nikam nevede... V tomhle jsou si vsechny strany rovné a vždy se někdo najde - i na západě. Podstatné je, co která strana dělá pro dlouhodobou ekonomickou sílu a stabilitu státu. Neboť z profitují všichni bez ohledu na kategorii příjmů...

Spirit 21.10.2008 10:21

Krásný rozbor,

podložený fakty. Jak je vidět z diskuze, ctitelé ODS jsou neschopni sebereflexe. Je to dobře.

toogood 21.10.2008 11:04

Re: Krásný rozbor,

Zrejme jste cetl jen tu rikanku nad vami.

Anaxagoras 21.10.2008 10:04

Pane Moszi

Pane Moszi, je to čtivé, a ačkoli jsem volič středopravý, nemám důvod se neusmívat. Zkuste také jednou analysovat a ze změti sociálních aktivit vylovit jen náznak nějakého programu na straně středolevé. Sobotkovo finanční vládnutí byl počin gamblera a nevím, zda se to nebude opakovat. Mandatorní výdaje jsou i dnes přímo olbřímé, jak to bude dál? Kubiceho zpráva je tajnou knihou, patrně notně utajovanou zleva i zprava. Co na tom změní spřežení ČSSD a KSČM.  Špatně připravené reformy nemají v tuto chvíli jinou alternativu, než ŽADNÉ.  V sestavě, kterou dnes představuje ČSSD a KSČM  není člověka, který by vyzařoval lepší vizí než Julínek.  A Drátovy populistické kroky hjtmanské jsou jen nesystémovou úlitbou. To přece nemůžete přehlédnout. A že by vám případná pravice měla dělat "vodiče" pro lepší výkon, to nemůžete myslet vážně, protože levicové přerozdělování je samou esencí levicového bytí. A toho se nemůžete vzdát. Leč byste se stali trochu pravicoví. Ani v milovaném Špidlově Švédsku to nemohlo trvat věčně...Buďte zdráv.

pesimista 21.10.2008 10:20

Re: Pane Moszi

Vážený pane, slepí zázračně neprohlédli, hluší neslyší dál. Celý minulý týden jsem psal na bloqy,které hrubě urážely socialisty (najdfete na ednes), že každým takovýmpsaním snižují aktiva ODS. Zbytečně. Sobota potvrdila pouze jediné - že u nás demokracie existuje a že lidi si donekonečna nenechají kálet na hlavu od nikoho (na barvě nezáleží). A nepoučil jste se ani vy - viz ten Drát. Víte, co lidi dole nejvíc rozčiluje: právě ta vaše a některých jiných, srostota,vulgarita,urážky. Tož tak je to - my nepotřebujeme dlouhé anylýzy. Pokud by šlo volit lidí více, vejprask ODS by byl ještě větší.

toogood 21.10.2008 10:55

Re: Pane Moszi - stale ta pisnicka o "aroganci ODS"

Nevim proc ma byt ona 'normalni slusnost' nejvyssi ze vsech politickych ctnosti. Mnohem vyse spatruji korektnost a nazorovou konzistenci.

To ze levicove volicue zajima vice nejaky vulgarismus ci vztyceny prostrednicek, nez vyse schodku statniho rozpoctu ci uspory ve zdravotnictvi nesvedci prave o vecne analyze volebnich programu a ideologii (tj. o premysleni). Ale kazdy ma sve priority.

S clankem jinak z vetsi casti souhlasim, ackoli nas dost syrove az cynicky napomina, ze neni dobre si o mentalni urovni volicu delat prilisne iluze.

Martin 21.10.2008 10:01

Pěkně napsáno ale...

... je to zase jen pláč a konstatování...

Co kdyby jste poradil jak změnit ten současný nepraktický a pro zemi neperspektivní volební systém na většinový? Jinak se ucelených a smysluplných reforem nikdy nedočkáme... Grrr

Jarda 21.10.2008 9:58

Skvělý článek,

článek, který míří do černého. Jako svéprávného občana a voliče mně uráží, když si naši politici myslí, že volební úspěch či neúspěch závisí na předvolební kampani a politiku vnímají jen jako šachovou partii s opozicí. Pánové, nás zajímají vaše činy a chování, plnění slibů a to, jak se politika vašich stran a straniček projevuje na životě nás - obyčejných lidí.

toogood 21.10.2008 11:01

Re: Skvělý článek,

nedelam si nejmensi iluze o tom, ze by volice zajimaly vice činy a chování, plnění slibů, nez to, kdo, kdy a kde vztycil prostrednicek pred televiznimi kamerami.

Mimochodem zacinam byt nejak alergicky na toho 'obycejneho cloveka'. Kdo to hergot je? Videl ho nekdy nekdo? Neni to nahodou obycejny clovek alias 'lid'? (popr. 'pracujici lid'?)

pahejl 21.10.2008 11:28

Re: Skvělý článek,

nedelas si iluze? to jako podle sebe soudis ostatni, nebo jak jsi to myslel? podobne reci vzdy smrdi elitarstvim. ideologove, politruci, vymyte hlavy budou rikat, ze kdo nevolil jako oni tak je luza, socka, komous, nemakacenko. z druhe strany zlodej, grazl, korupcnik. obycejny clovek (dle meho ten ktery nema zajem se vyhranovat vuci ostatnim - at jiz doleva, doprava nebo jinak) o tom nepremysli, voli toho kdo jemu ci jeho zemi podle jeho nazoru prinese vetsi blaho, rozvoj, prosperitu. netahej sem blaboly svych ikon z janskeho vrsku.

Milan 21.10.2008 9:34

Mne hlavně fascinuje

ta úporná a úpěnlivá snaha hledat příčiny totální porážky ODS v centrální politice u vrcholných politiků.

Jako by všichni voliči byli blbí a nevšimli si, že se volí lokální politici do lokálních funkcí s lokálním dopadem.

Příčinu porážky ODS je nutno hledat především ve spodních patrech - tam, kde k ní došlo.

Hlavním poraženým není pan Topolánek, ale hejtmani, primátoři a starostové za ODS a bandy gaunerů je obklopující.

portwyn 21.10.2008 9:57

Re: Mne hlavně fascinuje

Souhlasím s výhradou - politika MZ a speciálně činnost jeho mluvčího odebrala ODS několik procent.

Vodička-sapér 21.10.2008 9:33

"Krasojezdec" Štětina.

Starý rajťák,  před  r. 1989  záhadný  rafťák na sibiřských řekách, senátor  J. Štětina  se trapně snaží  na  chcíplé kobyle, o  které  se zmiňuje  autor,  předvádět   náročnou drezuru  v  senátní  manéži už dva  roky. Bez  jakéhokoliv  rizika, ani jednou jej ta  chcíplotina neshodila,  ani nenakopla a   jemu  přitom,  cirkusovým principálem, z  našich  daní , měsíčně přilepšováno  rizikovným, pětadvaceti tisíci Kč.  Jak  dlouho bude tento charizmatický  komediant, předvádět svou voltiž, zatím  není  známo, na programu je stále uváděn, barnumskou reklamu  si dělá  i  v posl. čísle TÝDENÍKU  ROZHLAS.   Píše."  Na koníčka  si  vyskočím..." každá  koruna  dobrá...

Dick 21.10.2008 9:48

Re: "Krasojezdec" Štětina.

A tohle sem píšete PROČ? Štětina kandidoval ze Zelené. Což je jeho jediná politická vada.

AndyO 21.10.2008 9:19

autore, buďte tak laskav a smiřte se s tím, že

pokud potřebujete pravici jen proto, aby se levici lépe pracovalo, tak máte smůlu. Za tím účelem pravice nevznikla. Takhle se kriket nehraje...

portwyn 21.10.2008 10:02

Kriket bez soupeře?

Andy, vždy - i letos - jsem volil pravicové nebo pravostředové kandidáty. Nicméně politická scéna bez levice by ztratila smysl. Politika je soupeření receptů a myšlenek. Soutěž "kdo bude hlasitěji chválit Hayeka" je komická představa a už jsme ji jednou v opačném gardu zažili.

Jak (pravo)středový volič potřebuji volitelnou alternativu v levém i pravém středu, kdyby ODS definitivně zblbla. Jiří Paroubek tou alternativou pro mne není, ale naštěstí se dalo vybírat i jinde.