25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Milá pravice!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Zebra 21.10.2008 8:04

To vůbec není špatné,

milý autore ! Je to o politice a není to ani nudné, ani to neroste z modrého či oranžového květináče a je to IMHO výstižné. Jen dvé připomínek: Milá pravice by taky mohla vykopnout vyznavače Murphyho zákona:  "Když to nejde silou, zkus to ještě větší silou." - viz včera ohlášené konfrontační kydy o boxu, ringu a hácích, a vy byste to mohl celé trochu zkrátit.

Těším se na další vaše svěží dílko, kdyby pánbu dal třeba místo těch vnitrostranických PŠM pánů Bárty, Blahy, Jelínka a jiných podů.

Chalupa 21.10.2008 8:17

Re: To vůbec není špatné,

Volby rozhodla střední třída. Pochopila, že na přerozdělování tratí, ve prospěch elity. Nebýt střední třídy, polovina hejtmanů - mimochodem většinou nikoli neschopných - by zůstala. Zbytek je o Jůlínkovi, radaru, urážení chudších, atd.Chce-li Topolánek prospět, tak ať odstoupí. Bude však muset být vynesen nohama dopředu.

Didi 21.10.2008 8:51

Re: To vůbec není špatné,

Ano na přerozdělování tratí všichni zúčasnění (snad jen s vyjímkou úředníka ono přerozdělování organizujícího). Jen nechápu, jak uvědomění si tohoto faktu může být důvodem k podpoře levice.

portwyn 21.10.2008 9:56

Někdo podporoval levici,

někdo jen nevolil ODS a vybral si jinou nelevicovou stranu. V důsledku toho i onoho se ODS  zmenšil díl koláče.

krutibrko 21.10.2008 8:02

blbost

tyto volby byly o poplatku 30 Kč, docela věřím, že se ČSSD za dva roky dostane k vládě. Zvýší daně o 10%, což zhruba 2 000 Kč měsíčně, takže místo 30 Kč bude chytrý středový volič platit více v řádu tisíci korun. Ať žijí chytří voliči.

Veselý 21.10.2008 7:14

Dobrý článek

ale jak tak pozoruji, pan Topolánek v televizní debatě říkal, že vše bylo dobré, jen to voliči nepochopili. Toho nepřesvědčíte. Zdá se, že Klaus si to uvědomuje víc, než Topolánek.

ranbow 21.10.2008 6:26

Co na to říci

To že způsob zdravotní reformy zlomí ODS vaz bylo jasný už v okamžiku jeho vzniku - pokaždé když potenciální volič vytahoval těch 30Kč (nebo 90 když šlo o pohotovost), skřípal zubama a šeptal si - za tohle může ODS. Snad že by to nějaký šikovný P.R. manager dokázal napravit - reklamamou s fotografiemi nově postavených nemocnic, úsměvy štastně nově vyléčených pacientů s pomocí nových terapií - jenže nic takového se nekonalo, výsledkem bylo několik desítek ušetřených miliard,které "přebyly" na kontech zdravotních pijištoven, a které asi k léčení sloužit nebudou...

SIbi 21.10.2008 8:34

Re: Co na to říci

Nemám nic proti 30Kč u doktora. Dobře, Julínek si posvítil na ty, kteří zneužívají přístup ke zdravotní péči. Ale proč si současně neposvítil také na hospodaření zdravotních pojišťoven a státních  zdravotních zařízení, to nechápu.

Pája 45 21.10.2008 11:14

Re: RANBOW

I přes ten americkej nick, "rainbow" mám dojem, že článek je z dílny ideologů a demagogů z 50 let, cituji: "fotografie nově postavených nemocnic, úsměvy štastně nově vyléčených pacientů s pomocí nových terapií" - zktrátka vstříc novým zítřkům s naším velkým vůdcem (doplň si sám) a velkým učitelem  (doplň si sám).

eTony 21.10.2008 6:25

Zbytečně dlouhá hámotina.

:-: 21.10.2008 6:20

dokonalé shrnutí,

není co dodatR^

Martin 21.10.2008 3:53

Rozumni pravicaci pochopi, pravicova bolsevie

vas bude nenavidet jako kazdeho kdo ma pravdu a nazve vas pri nejlepsim hlupakem, hloupz levicovy volic vas take zahrne nadavkami a rozumny pochopi, ze smysl je jen v rovnovaze.

buh zaplat vetsina lidi v nasi zemi je nekde u toho rozumu a uz davno chape, ze neexistuje jen jedna strana co ma pravdu. idiotum to ale mozna nikdy nedojde, byt se budou prohlasovat za ty nejchytrejsi (temer kazdy kdo sebe sama prohlasuje za supergenia ma jisty problem se sebevedomim a inteligenci)

RomanL 21.10.2008 8:48

Re: Rozumni pravicaci pochopi, pravicova bolsevie

Rozumní pravičáci hlavně chápou, že je důležité se umět postarat sám o sebe, a nespoléhat na nějakou vysněnou "rovnováhu" za cizí peníze, milý pane. A když se dobře postarají o sebe, mohou se potom starat i o ostatní. Ale to levicová lůza nikdy nepochopí. Ta přece VÍ, jak se o ně má kdo starat, že?

pahejl 21.10.2008 11:14

Re: Rozumni pravicaci pochopi, pravicova bolsevie

jiste, ti nejpravicactejsi ze vsech pravicaku se radi nechaji zivit od svych kamaradicku na magistratech verejnymi zakazkami, ti s vymytym mozkem si pak krome odvedenych dani  radi za vsechny verejne sluzby zaplati jeste jednou. spolehaji se prece na sebe. jak to do sebe najednou vse pekne zapada. urednici budou zivi z odvedenych berni a na ne napojeni podnikatele z poplatku ;-D

Ladislav N 21.10.2008 3:36

To je ale blábol! Autorovy domněnky vydávané za analýzu....

Škoda času.

Yntelygent 21.10.2008 3:03

taky mam rad pravici, zlodejskou ale ne!

Ach ti nasi modri hejtmani:

http://tinyurl.com/Cesky-Hejtman

JJ 21.10.2008 2:11

Kaslu na pravici ci na levici, jsou jenom veci, ktere funguji a

ktere ne. Ty, ktere jsou vedeny ideologii castou sklouznou do absurdnich etremu.

Poplatky u lekare funguji. Strop na spoluucast take. Administrativni limity Ratha ve zdravotnictvi opticky funguji, ale vedou k lidskym tragediim.

Demokracie je frustruici, ale funguje. Ale je neslucitelna s tim, aby byli zastupitele vazani rozhodnuti uzkeho stranickeho vedeni, ktere je fakticky rozhodnutim jednoho cloveka. Zvlast, pokud ta strana muze s komunisty dosahnout ustavni vetsiny.

zajíček8 21.10.2008 8:21

Re: Kaslu na pravici ci na levici, jsou jenom veci, ktere funguji a

R^

ttt 21.10.2008 2:06

co to je za nesmysly???

"Byl to klasický příslušník střední třídy - lékař, učitel, živnostník,

střední manažer, úředník, umělec." ... tyto skupiny jsou velice rozdile. Co tam treba delaji umelci, v naproste vetsine socialiste(prijemci dotaci a radoby humaniste) spolecne se strednimi manazery?

Jen si vzpomeň na nesmyslnou válku

ministra Julínka s lékařskou komorou... ja si vzpominam ze lekarska komora chce maximum moci, a Julinek se to zatim marne snazi omezit "na trapnou tahanici na pražském

magistrátu o dotování divadel"... ano, ta tahanice trapna byla. A to na sto procent ze strany umelcu (socialistu), kteri nedokazali pochopit, ze dotace se neberou s nejakeho bezedneho pytle, ale z nasich dani.... Vzato kolem a kolem, autor je zcela normalni priznivec socialni demokracie, a vycita ODS ze nedelala politiku socialni demokracie.

ttt 21.10.2008 2:07

Re: co to je za nesmysly???

Omlouvam se za mizerne zalomeni textu. Copy-paste z clanku tam hodilo i konce radku.

Ismir 21.10.2008 1:38

všechno v článku špatně

Autor se nám snaží podsouvat nesmysly. Proboha jděte někam do první hospody a zeptejte se chlapíků popíjejících u stolu , koho a proč volili... Samozřejmě socdemáky, protože ve své kampani slibovali zrušení poplatků ve zdravotnictví etc.  a třeba u nás na Zlínsku pan Myšák slíbil zastaveni zdražovaní a spokojenou rodinu.

Jednoduše naše česká lůza rozhodla, slyšela na nesplnitelné sliby a dobře jí tak. Ostatně nikdy centrální vláda ani kraje nebyly tahounem životní úrovně- vždycky to byli aktivní lidé s kapitálem. A nadávat ODSce je velmi velmi laciné, dokážete si představit, aby první vládní opravdu reformní  strana po vládě "projídání" socdemáků byla u naší české lůzy oblíbená?

Problém je ve voličích, je to pořád stejný typ podlidí trpící vrozenou omezeností- zajímá je vlastní plné břicho a kapsa, problémy přesahující dveře bytu nepokládají za své. Letmým pohledem na minulé století uvidíte, kdy naše lůza podělala co mohla- poctivou práci aktivních lidí a kapitálu.

A já jako student se asi poohlédnu po univerzitě někde v zahraničí, dokud mi oranžoví nezakážou cestovat a svobodně si zanadávat.

Hadí oči 21.10.2008 1:53

Re: všechno v článku špatně

Jenom běž studente. Jistě tam už na tebe čekají. A pilně tam studuj. Předpokládám, že za fotrovy peníze.

fredy 21.10.2008 2:01

Re: všechno v článku špatně

Za tvoje v zahraničí určitě studovat nebude, milý nebo milá troubo.

Projížděje Zlínem jsem viděl taky pěkné heslo senátorky za ČSSD.

Zajišťuje v něm více lépe placených míst v regionu. Možná začne stavět "zínskou zeď" a bude ji financovat z pokladny ČSSD.

ttt 21.10.2008 2:10

Re: všechno v článku špatně

Porad lepsi studovat za fotrovy penize (spise politika ODS), nez za penize fotru vsech ostatnich (spise politika CSSD).

To mi na socialisticke mezigeneracni politice nejvice vadi. Podle jejich ideii by se mel clovek starat predevsim o cizi rodice a cizi deti.

Jirka 21.10.2008 6:44

Re: všechno v článku špatně

Vytesat do kamene!!

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 21.10.2008 3:33

Re: všechno v článku špatně

Bezte studente. To neni ironie, myslim to vazne. Kdyby mi bylo o 30 let mene, sel bych ted take.

důchodce 21.10.2008 4:17

Re: všechno v článku špatně

Jen aby se pro člověka vyslovujícího s takovou,řekl bych až taneční lehkostí výraz "česká lůza" vůbec nějaká dostatečně elitní škola našla...  Možna za kanálem....

Pišta 21.10.2008 7:36

Re: všechno v článku špatně

Kde se ta lůza najednou vzala? Minule všechno vyhrála ODS.

karel 21.10.2008 6:19

student

Studentíku jen běž studuvat do zahraničí,nikdo ti nebrání,můžeš studovat kdekoliv v EU,mj.kam nás přivedla ČSSD ,nikoliv její odpůrci,váš vzor ODS!!!

badaxe 21.10.2008 7:34

Re: student

opět se ukazuje jak socani nemají paměť, přihlášku do EU podávala ODS (respektive "její" vláda) a světe div se třeba o radaru začala jednat s USA vláda ČSSD (mohla to klidně odmítnout) . Ale co čekat od kašparů bez mozku (asi jim ho nahrazuje bradavice jejich idolu)