28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Milá pravice!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
KLAUS 21.10.2008 9:28

Re: Volic levice

Toogood--nestrašte politickými procesy a střílení na hranicích,to už nezabere. Jinak na modrých stránkách výborný článek a vyjímečně i pravdivý,tím ovšem nemyslím pitomou reakci.

F..A.Kekule 21.10.2008 9:23

Re: A teď

Tímhle ODS moc nepomůžete. Sprosťárny a hrubost místo argumentů by měly zabírat v ůplně jiné společnosti.

Dick 21.10.2008 9:22

Re: student

Jo, je tu hezký odkaz, kde se zahájením o jednání o radaru kasá Tvrdík... Jaká žeb je jeho partaj?

http://www.natoaktual.cz/na_cr.asp?r=na_cr&c=A021028_174839_na_cr_m00&l=1&t=A021028_174839_na_cr_m00&r2=na_cr

F..A.Kekule 21.10.2008 9:21

Re: Volic levice

Napřed pište česky a bez pravopisných chyb a potom se můžete rozčilovat! Čeština má háčky a čárky pane toogoode.

ninel 21.10.2008 9:19

Re: tedy predevsim podekovani autorovi za vystizny a velice vyvazeny/objektivni clanek

Sám přiznáváte, že už léta nazýváte příznivce a voliče ODS modrými komunisty. Vůbec o tom nepochybujete.

AndyO 21.10.2008 9:19

autore, buďte tak laskav a smiřte se s tím, že

pokud potřebujete pravici jen proto, aby se levici lépe pracovalo, tak máte smůlu. Za tím účelem pravice nevznikla. Takhle se kriket nehraje...

F..A.Kekule 21.10.2008 9:18

Re: Výborně napsáno

100 % souhlas!

toogood 21.10.2008 9:14

Volic levice

"Ten volič, který ti, milá pravice uštědřil ťafku, nebyl ani hloupý, ani neinformovaný, ani nezaměstnaný a dokonce ani naivní stran komunistů." Opravdu?

Hloupost  a relativizace-  vztyceny topolankuv prostrednicek nebo vulgarni slovo mu pripada arogantnejsi a skandalnejsi nez Paroubkuv vyrok o politicke stupidite vsech, kdo nevoli CSSD (co tim chtel P. vubc rici?!? Me to zni jako vyhruzka) ci jeho povolebni projev a dalsi excesy

Neinformovanost - volic CSSD rad do zblbnuti posloucha sladke nadavky na vladni reformu - 'deformu', 30-ti korunove zdravotnicke poplatky "na ktere chudi nebudou mit" a pod. A nezajima ho jaky byl deficit statniho rozpoctu za Sobotky (a hlavne jakou mel tendenci rok od roku) a jaky je dnes. Nezajima ho, ze diky poplatkum, ktere jednoznacne a prokazatelne omezily plytvani prostredky zbyva vic penez na zavazne pripady. atd

Naivita stran komunistu - Volic CSSD je v tomto naivni, liny premyslet ci primo cynicky. 19 let komunisti ziskavaji cas a tezi z toho, ze se "nepospinili" vladnutim a ze lide postupne zapominaji a ze je soucasne problemy trapi vic nez minule. Proto dnes slychame hlasy jak "je to dnes horsi, jak za komunistu". nevim jak slusne nazvat cloveka, ktery toto nerika pouze s obrovskou nadsazkou (i tak je to hrozne). Nevim, co je to za lidi, kterym nevadi politicke procesy s dlouholetymi zalaremi a popravami, uzavrene hranice (jednosmerne) a strileni pri pokusu o emigraci (!) a v neposledni rade politicky asi nejpodstatnejsi zlocin komunismu: totalne kontrolovane "volby" a pro jistotu ustavni zakotveni vlady jedne strany. Vlastne vim, Jsou to volici KSCM a po vikendu uz i CSSD.

CSSD stale je standardni demokraticka strana. Otazka je, jestli to tak panu Paroubkovi vyhovuje.

Diana 21.10.2008 9:13

Skvělé!!!

Díky, moc díky, za pravdivý, objektivní a výstižný článek. Už dlouho jsem nic podobného nečetla. Autor stručně, bez rozvláčných frází, vystihl, v čem koalice chybovala, co na to voliči a vystihl to velice poutavě. Ani chvilku jsem se nenudila - díky. Kéž by bylo více takových článků!!!

nup 21.10.2008 9:12

Výborně napsáno

R^R^R^

tich@dohoda 21.10.2008 8:54

tedy predevsim podekovani autorovi za vystizny a velice vyvazeny/objektivni clanek

no a nasledne autorovi doporucuji precist si diskusi a pochopi , ze to co se odehrava na stranickych sekretariatech a v zakulisi volebnich tymu,to stejne v koncentrovane podobe je v diskusi. Takze pokud konstatujete, ze modri komuniste ve vedeni nic nepochopili , tak to stejne vidite v komentarich jejich volicu/priznivcu = fanatiku a militantu /pouze hubou :-)  / . V diskusi jsem nevidel jediny prispevek/komentar modreho komunisty , ktery nad autorovymi argumenty zamyslel a eventualne pripustil chybu/y na strane modrych komancu.  Ano priznivce/cleny/volice ODS nazyvam uz leta modrymi komanci , protoze jde o verne kopie stalinistu kteri ani na sekundu nezapochybuji o sve jedine pravde a o tom, ze vsichni okolo jsou zradci a nepratele, presne v duchu hesla svych starsich rudych bratru "Kdo nekrade s nami, krade proti nam" . Jinak ovsem stejne jako autor vim, ze v demokraticke zemi je nutna seriozni a konstruktivni opozice, zkratka aby balancovala sily a vystridala vladu/kraje/obce v okamziku kdy arogance moci prsahuje unosne hranice, coz se myslim odehralo o poslednim vikendu v CR . Jinak predpokladam, ze kazdy kdo se k clanku vyjadri pochvalne bude modrymi komanci  oznacen za bolsevika. Cest :-)

Cricket 21.10.2008 8:53

Souhlas

Odhlédnu-li od toho, že ODS se již pár let chová jako strana středová s nádechem sociálního demokratična, pak musím s autorem souhlasit. ODS nedělala pravicovou politiku a na protiargument, že v této koalici ani nemohla pravím: ano, ale nemusela do této koalice lézt. Věděla velmi dobře předem, že neuspěje. Ale hlad po vládnutí byl větší. Kdyby se pupíci ODS opanovali, pak by nechali Paroubka v bahýnku, které si socani za těch svých 8 let navařili, vykoupat i s jeho suitou (a Tlustý tak nemusel lézt do vířivky při vaření vlastního bahna) a dnes to byli oni, kdo se smáli. Nejhorší na tom je, že nesplněním svých slibů ztrácejí už i zbytkovou důvěru střední třídy, jejimž přirozeným ochráncem a zástupcem MUSÍ být  a já se divím, že jich ještě volí ODS tolik, že to dá dohromady kolem 25% účastného voličstva. Holt více práce a méně slibů a blbých populistických keců vážení kolegové z ODS. Hlasitě říkám ke kongresu: STŘÍDÁME, ale ne Béma za Topola, Bendla za Langera - střídáme generálně, uvolnili jste svými chybami a pitomostmi dost a dost kvalitních politiků z krajů a TI TEĎ MUSÍ V ZÁJMU ODS CO NEJVÍCE Z VÁS VYSTŘÍDAT a tím zachránit střední třídě alespoň nějakého toho zastánce na naší politické scéně. Děkuji ČSSD, že svým vítězstvím vytvořila pro tento úkol dobré podmínky!!!

Didi 21.10.2008 8:51

Re: To vůbec není špatné,

Ano na přerozdělování tratí všichni zúčasnění (snad jen s vyjímkou úředníka ono přerozdělování organizujícího). Jen nechápu, jak uvědomění si tohoto faktu může být důvodem k podpoře levice.

RomanL 21.10.2008 8:48

Re: Rozumni pravicaci pochopi, pravicova bolsevie

Rozumní pravičáci hlavně chápou, že je důležité se umět postarat sám o sebe, a nespoléhat na nějakou vysněnou "rovnováhu" za cizí peníze, milý pane. A když se dobře postarají o sebe, mohou se potom starat i o ostatní. Ale to levicová lůza nikdy nepochopí. Ta přece VÍ, jak se o ně má kdo starat, že?

lordpavka 21.10.2008 8:48

A teď

si jdi převléknout trenýrky,jak sis je blahem postřík! A šup pod peřinu k upracovanému Paroubkovi!!! ;-P;-D;-P

Didi 21.10.2008 8:45

Re: všechno v článku špatně

Inu kampaň dle tradičního hesla: "Nikdo vám nemůže dát tolik, jako my slíbit." Že se slibuje nesplnitelný nesmysl zjistí voliči až po volbách a do dalších voleb to zase zapomenou.

ascari 21.10.2008 8:39

Re: všechno v článku špatně

nevím jestli volila jen lůza,ale pravdou je,že nikdo z nich si asi nepoložil otázku jak může hejtman zastavit zdražování,které je důsledkem celosvětových událostí,jak bude probíhat ono vracení poplatků? Zaměstná kraj dalších 20 ouřadů z mých daní,kteří to budou řešit?A vyplatí se pacientovi ze Znojma kvůli 30 kč jet do Brna na úřad, aby mu to hejtman Hašek proplatil?Sám jsem na to opravdu zvědav.Možná hejtman Hašek tak trochu švejkuje.

SCH 21.10.2008 8:37

... ani jsem to nedočetl...

... že komunisti nehrozí, to si skoro všichni mysleli už po druhé válce. Stačí jim dát rámcové podmínky. A ty můžou přijít rychleji než se nadějěme. Dovedete si vůbec představit, kde může skončit aktuální finanční krize a kdo se už teď těší, že to bude velká katastrofa? Do pekla s  Falmerem s s těmi, kdo mu dláždí cestu a nebo jsou jako on - Paroubkem, Rathem atd.! Já chci, abych měl (a moje děti také) možnost i nadále m.j. psát takovéto komentáře.

SIbi 21.10.2008 8:34

Re: Co na to říci

Nemám nic proti 30Kč u doktora. Dobře, Julínek si posvítil na ty, kteří zneužívají přístup ke zdravotní péči. Ale proč si současně neposvítil také na hospodaření zdravotních pojišťoven a státních  zdravotních zařízení, to nechápu.

L. P. 21.10.2008 8:30

Kde je ta pravice?

A´T koukám, kam koukám, pravici nikde nevidím. Pro mne je totiž jedním z kritérií pravicovosti Rašínovo: „Za službu vlasti se neplatí."

Pavel 21.10.2008 8:28

Můžu s Vámi v hodně věcech souhlasit, ale pro Vaše tvrzení ......

nesvíjete se mi tady a běžte si rozměnit .......bych potřeboval  nezvratitelný důkat že to tak nebylo. Pokud to tak nebylo. jste stejný jako ti, ktěří poznají od sebe čisté a špinavé peníze u pana KOČKY, který měl sebou udájně miliom korun na podpisové akci kniha pana PAROUBKA.

zajíček8 21.10.2008 8:21

Re: Kaslu na pravici ci na levici, jsou jenom veci, ktere funguji a

R^

Chalupa 21.10.2008 8:17

Re: To vůbec není špatné,

Volby rozhodla střední třída. Pochopila, že na přerozdělování tratí, ve prospěch elity. Nebýt střední třídy, polovina hejtmanů - mimochodem většinou nikoli neschopných - by zůstala. Zbytek je o Jůlínkovi, radaru, urážení chudších, atd.Chce-li Topolánek prospět, tak ať odstoupí. Bude však muset být vynesen nohama dopředu.

ladik53 21.10.2008 8:17

Divím se.

Nevím, jestli je pan Cikrt členem ODS, ostatně to není důležité. V případě funkce mluvčího, bych zařadil jako trestný čin být usvědčen ze lži, i když chápu, že to nemají jednoduché viz přísloví "koho chleba jíš..."! Ještě k tomu zdravotnictví a tzv. reformě. Tak jako v případě připravované penzijní, energetické a jiných koncepcí se ustavila nějaká komise odborníků (bez ohledu na strany) a ta komise ve svých závěrech naznačila směry a způsoby jak začít, pokračovat, korigovat atd.

Zebra 21.10.2008 8:04

To vůbec není špatné,

milý autore ! Je to o politice a není to ani nudné, ani to neroste z modrého či oranžového květináče a je to IMHO výstižné. Jen dvé připomínek: Milá pravice by taky mohla vykopnout vyznavače Murphyho zákona:  "Když to nejde silou, zkus to ještě větší silou." - viz včera ohlášené konfrontační kydy o boxu, ringu a hácích, a vy byste to mohl celé trochu zkrátit.

Těším se na další vaše svěží dílko, kdyby pánbu dal třeba místo těch vnitrostranických PŠM pánů Bárty, Blahy, Jelínka a jiných podů.

krutibrko 21.10.2008 8:02

blbost

tyto volby byly o poplatku 30 Kč, docela věřím, že se ČSSD za dva roky dostane k vládě. Zvýší daně o 10%, což zhruba 2 000 Kč měsíčně, takže místo 30 Kč bude chytrý středový volič platit více v řádu tisíci korun. Ať žijí chytří voliči.

malý 21.10.2008 7:39

Re: Jo, volič je idiot, to není nic nového.

Ti důchodci dostali nikoli 1000, ale přes 400. 12 x 400 je asi 5000, což jim pokryje náklady na poplatky za zdravot. služby. 

Pišta 21.10.2008 7:36

Re: všechno v článku špatně

Kde se ta lůza najednou vzala? Minule všechno vyhrála ODS.

badaxe 21.10.2008 7:34

Re: student

opět se ukazuje jak socani nemají paměť, přihlášku do EU podávala ODS (respektive "její" vláda) a světe div se třeba o radaru začala jednat s USA vláda ČSSD (mohla to klidně odmítnout) . Ale co čekat od kašparů bez mozku (asi jim ho nahrazuje bradavice jejich idolu)