28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Malá lekce od velitele konvoje

Není ale tou hlavní věcí, o kterou zde jde. Konvoj přijel, v několika hodinách zase odjede a brzy přestane být otázkou dne.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Hamáček 3.4.2015 9:03

Re: Autor nás pouze opakovaně utvrzuje

Tak to by asi byl v nejhutněší kostce vyjádřen názor Haasových oponentů. Stručněji asi už nelze. Plně souhlasím.

J. Fridrich 3.4.2015 8:27

Pan Haas asi nezná velmi pravdivý výrok

Pan Haas asi nezná velmi pravdivý výrok Jana Wericha - a ten zní : " Když dva dělají totéž - není to totéž ".

Tento výrok platí v lidské civilizaci zcela neomezeně - od soustružníků, pekařů, konstruktérů, technologů, spisovatelů, malířů pokojů i obrazů - po vědce, lékaře a samozřejmě i pro politiky. Platí také na chování zemí, států a národů v celé dlouhé lidské historii.

Tedy bych autora článku poprosil, aby to rovnítko mezi " vítáním " ruských okupantů a vítáním našich spojenců - kteří jako jediní nám účinně pomohou, pokud půjde do tuhého ze strany Ruska, nebo Islamistů - aby ho tam prostě, to rovnítko nedával. Myslím, že to uráží slušné lidi v této zemi.

J. Boleslav 3.4.2015 8:35

Re: Pan Haas asi nezná velmi pravdivý výrok

Přesně tak. P. Haas je na hlavu, nepochybně.

P. Čulík 3.4.2015 8:19

Jak se do lesa volá,

tak se z lesa ozývá. Na Ruskem organizovanou mediální masáž, která začala už radarem v Brdech a svoji sílu ukázala v ukrajinských událostech lidé začali zareagovat.

P. Krešňák 3.4.2015 7:49

Je to pořád dokola....

....pane Haasi. Jak víte, že ti co mávali konvoji nevědí za jaké "hodnoty" podpořili konvoj vojsk NATO? Opravdu si myslíte, že spojené státy jsou Obama. Jak si tedy představujete kritiku názoru s kterým nesouhlasíte? Vy jste se ozvala a vadí Vám, že Vás nazýváme ruským vlezdoprdelistou, ale mně nevadí, že jsem vlezdoprdelistou spojených států. Pokud Vám tedy vadí, že jste spojovám s ruskem a Putinem, něco asi není v pořádku u Vás. Váš náhled na ukrajinský problém je vážený také jednostranný. Mám snad začít citovat slova Vašeho oblíbence Putina o použití jaderných zbraní, o lžích které vypustil ze své držky při anexi Krymu, jak se chová ruský představitel k Dánům. Takže z logiky Vašeho článku, Vám to asi nevadí. Takže moje kritika k Vaší osobě, nesouhlasím s Vámi ani v jednom bodě Vašeho článku. Nemyslím si jako Vy, že všichni ti kteří podpořili konvoj jsou hlupáci bez mozku, jak jste se vyjádřil. Nemyslím si jako Vy, že spojené státy jsou Obama. Nemyslím si jako Vy, že Ukrajinci jsou fašistická hovada, dle mého jsou to lidé, kteří se snaží bránit proti sprosté agresi Ruska. Krešňák

I. Schlägel 3.4.2015 8:04

Re: Je to pořád dokola....

Nebijte ho, pan Haas si chtěl tak trochu zafilozofovat. Podle něj je tou správnou demokracií situace, kdy v televizi dostane 5 minut prostor Žid a pět minut Hitler. A stínem demokracie je nálepkování Hitlera. Musí prostě povinně zaznít každý názor, i kdyby to byla sebevětší pitomina a pronášel jí sebevětší pitomec, který se již před tím několikrát jako pitomec projevil. Extraktem takového demokratického, morálně zdatného pitomce je soudruh Vyvadil.

P. Lenc 3.4.2015 8:28

Re: Je to pořád dokola....

Napsal jste to za mě.Pan Haas prostě patří do té, sice prolhané, ale tak "mírotvorné" skupiny jako je Filip, Vyvadil a spol.Kouzelné jsou jeho výkřiky o "fašistech" na Ukrajině, jeho "nevědomost" o Putinových lžích a výhrůžkách, o desetitisících pravých nácků v Rusku.Jeho článek silně připomíná Rudé Právo blahé paměti.Za všechno holt mohou "imperialistické USA", jenom čekám, kdy napíše, že za nitky tahají "soinistické kruhy".

J. Boleslav 3.4.2015 8:36

Re: Je to pořád dokola....

Je to idiot. Polemizovat s ním snad ani nemá cenu.

P. Maleček 3.4.2015 7:45

Haasova pro ruská sekyrková polívka

Haas se předvedl coby kuchařský velmistr, proti němuž je Polreich jen kuchyňským poskokem. Z ničeho je Haas schopen uvařit pro svou ruskokomoušskou sebranku voňavý ruský boršč. A ta ho, jak vidno, s nadšeným mlaskáním hltá a vychvaluje.

Nejen to, on dokázal zcela otočit význam toho co ti američtí vojáci o demokracii řekli. Ono totiž její součástí je nejen svoboda vyjadřování, ale i schopnost ty, kteří jí v základech ohrožují nekompromisně zpacifikovat.

A tak když amíci řekli, že v Česku je demokracie, zároveň vyjádřili přesvědčení, že tu fungují i mechanismy schopné zpacifikovat ty, kteří touží po zavedení toho, co Putin předvádí v Rusku či na východní Ukrajině.

A přesně tuhle neoddělitelnou část demokracie se snaží Haas i se svými obdivovateli zamlžit a pak zlikvidovat. Tím však přiznávají své totalitně ruskokomoušské zaměření, protože tím likvidují demokracii jako celek.

J. Fridrich 3.4.2015 8:22

Re: Haasova pro ruská sekyrková polívka

Plný souhlas s panem Malečkem a plný nesouhlas s demagogem soudruhem Haasem. Ten, jak je vidět, dokáže relativizovat i takový pojem, jako je DEMOKRACIE. Tito lidé jsou velmi nebezpeční, protože nahlodávají a rozleptávají i nejzákladnější pojmy lidské společnosti - dobro-zlo, milosrdenství-krutost, pravdu-lež, upřímnost-neupřímnost a další....................

J. Veselý 3.4.2015 7:08

Jak napsal Ču li ....:-))

Ruská propaganda není názor....

J. Boleslav 3.4.2015 10:07

Re: Jak napsal Ču li ....:-))

Přesně tak.

M. Zikmund 3.4.2015 6:46

Pane Haasi, výborný článek,

ale obávám se, že chcete od stáda moc. Stádní typy jsou schopny jen vyvolávat hesla a každý, kdo je s nimi nekřičí je pro ně škůdcem. Tak to bylo za bolševika, tak je to i dnes. Jediná změna je výměna hesel, avšak princip zůstal. Stádní myšlení je touto společností silně prorostlé a jen tak se to nezmění.

K. Frauknecht 3.4.2015 7:28

Re: Ano.

A ještě k tomu připočtěte tu naši, historicky zakořeněnou, potřebu se o někoho opírat. Rudej, modrej, ... to je jedno, hlavně že nás ochrání. Před Němcem, Rusem, ... to je jedno, někdo po nás jde! Za to se mu my plně oddáme, budeme ho ctít a poslouchat. Výsledek? Stačí učebnice dějepisu :-)).

Kdy už konečně někdo přijde a řekne: "Uděláme to sami a tak, aby to bylo pro nás!"?

J. Boleslav 3.4.2015 8:38

Re: Ano.

Jsme schopni se bránit sami? Odkud jste spadl?

K. Frauknecht 3.4.2015 10:33

Re: :-)))

Pro Boha Jiří, s kým pořád bojujete?

J. Boleslav 3.4.2015 11:10

Re: :-)))

S blbostí je třeba bojovat stále, to říkal už kdysi Werich. Neodpověděl jste mně ale, zda si skutečně myslíte, že se můžeme ubránit sami a z největšího daru, který nám byl po 89. nadělen, tedy z NATO, se snažit vystoupit.

K. Frauknecht 3.4.2015 13:34

Re: :-)))

S první větou pochopitelně souhlas :-).

K Vašim otázkám. Ne. Neubránili bychom se. Stejně jako Německo a třeba i USA. Nicméně pořád platí to známé Twainovské: Hledáš-li pomocnou ruku najdeš ji nejspíše na konci svého ramene! Ano, obranné společenství má smysl a nemyslím, že by bylo správné z NATO vystupovat. Jen jsem si jist, že bude-li NATO provokovat jakoukoliv jadernou mocnost (a to rozhodně dělá, a Putin není muj kámoš a nepocházim z Ruska!) je celý pakt k prdu a taky tak skončí. Navíc, zapátrejte v dějinách jak a kdy nám nějaké spojenectví bylo nápomocno. Jen další "mindrák", že nás obětovali, nechali na holičkách.

Za největší dar po 89. rozhodně nepovažuji vstup do NATO. Ani náhodou! Tím bylo zbavení se diktatury a svoboda (projevu, pohybu...). O vše nabyté se teď snažíme přijít a aktivně tomu napomáháme.

V. P 3.4.2015 4:35

Poplakávání putinčíka Haase po fiasku naší ruské páté kolony

je pěknou tečkou za úspěšnou misí amerického "zastrašovacího" konvoje.

J. Mrázek 3.4.2015 6:11

Nic jste nepochopil.

K nápravě stačí maličkost- MYSLET !

K. Frauknecht 3.4.2015 7:14

Re: Nic jste nepochopil

Když to mu moc nejde :-))).

Ono fakt nestačí pořád dokola opisovat to co přece musí být pravda?

J. Boleslav 3.4.2015 8:50

Re: Nic jste nepochopil

Odkud opisujete vy, pánové? Vlastně soudruzi.

J. Kombercová 3.4.2015 8:41

Re: Nic jste nepochopil.

Ale pochopil.

Holt stojí na jiné straně než pan Haas nebo třeba Vy.

Ještě přidám perličku, kdy jedna z té Vaší strany přirovnává ty z mé strany k Pragovákům. Taky dává rovnítko mezi "vítáním" v 68. a vítáním dnes. Co s Vámi, nepotěšili jste mě,ani já vás nepotěším.

P. Kmoníček 3.4.2015 8:51

Re: Nic jste nepochopil.

Mrázku nekecejte a raději odpovězte na jasnou,včera danou otázku!

3.4.2015 2:26

tak respekt k jiným názorům

"haas" si zřejmě představuje, že nacistickou agresi západní mocnosti odrazily tím, že respektovaly právo hitlerových sympatizantů na názor a dlouze s nimi debatovaly na téma pravdivosti nacistické propagandy

hitlerovští poskoci stylu haas také poukazovali na to, jak podivným spojencem je pro velkou británii polsko,a že v koloniální politice britové dělají podivná rozhodnutí

debata, haasi, skončila když jsi začal opěvovat nacistickou ruskou agresi a ještě z ní drze vinit mezinárodní židoplutokracii

S. Prosek 3.4.2015 1:21

clanek je dobre emocne napsany ...

prave proto si Tomasi uvedom ze zide mimo Izrael maji svoje misto ve Spojenych statech, ne v Rusku nebo na Ukrajine. Psat o fasistickych Ukrajincich a zapomenout na nacizujici luzu v Rusku je prinejmensim podivne.

Vojakum americke armady je naprosto jedno zdali ten vedle je zid nebo katolik ci jiny ..... na nasem plavidle v dobe boju na Basaac river byl Ukrajinec, latino, afro, holandan, polak a par jinych vcetne moji malickosti. Nejak nas nenapadlo v tom blazinci delit se na rasy, nabozenstvi ci cokoliv .... to je asi nepochopitelne, ze ano? Ten konvoj tech 500 vojaku mentalne mel vetsi moralni silu, nez jednotky masirujici po Rudem namesti.

Takovy paradox ... vis co nejvic prekvapilo americke vojaky expedicniho zboru po utoku na Baghdad? Posta jim prinesla formulare od IRS - bernaku, aby vyplnili danovy priznani! Neuveritelny, ze ano, avsak civilizovany :). Sholom.

S. Ševeček 3.4.2015 0:51

Prostě

bolševici.

J. Slanina 3.4.2015 9:31

Re: Prostě

Pravila estébácká kurwa "Kosma".

S. Ševeček 3.4.2015 11:28

Re: Prostě

Vážený pane Slanino, netrpíte náhodou vrozenou jednoduchostí?

V. Plocek 3.4.2015 0:50

Malá lekce od velitele konvoje

Ano tolerance je důležitá vlastnost a my ji v mnoha případech nemáme. Ale to co říká ODS (strana, kterou nikdy nebudu volit) je varování před plíživou infiltrací východních mravů, vlivů do našeho státu. Před Ruskem se musíme mít skutečně na pozoru. A pokud to někde po 1948, 1968 odmítá pochopit pod zástěrkou tolerance, tak to není dobré. Jak hluboko máme Rusko pod pokožkou si vždy uvědomím, když mí kamarádi se trochu více napijí a dají se do zpěvu. Nikdy nechybí Katjuša a podobné ruské ale i české písně. Ono to vypadá legračně, ale legrace to není. Jedná se přitom o zpěváky, kteří ke komunistům mají daleko.