28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Malá lekce od velitele konvoje

Není ale tou hlavní věcí, o kterou zde jde. Konvoj přijel, v několika hodinách zase odjede a brzy přestane být otázkou dne.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Šimek 3.4.2015 15:59

Re: Souhlas s článkem.

Budovatelka Slušovického zázraku mluví o novodobých bolševících, tak to je prča.

L. Kubeš 3.4.2015 12:34

Autor článku je trapná figurka

a nestojí za to se jeho názory zabývat. Ohánět se demokracií, a při tom obdivovat toho kágébáckého skřeta. je příznak rozštěpu osobnosti jako třeba u schizofrenie. Asi se drží názorů Kykyny, kterého dnes už nebere nikdo vážně.

J. Hejna 3.4.2015 12:52

Re: Autor článku je trapná figurka

A vy si myslíte, že vás je možno brát vážně? Při vašem slovníku?

S. Donát 3.4.2015 13:28

Re: Autor článku je trapná figurka

Nemyslí. Jen nadává.

V. Kusý 3.4.2015 12:26

Panu autorovi uniklo to nejpodstatnější.

A to je fakt, že prezident Obama, opravdu nejhorší prezident v dějinách USA, může a jednou bude vyměněn.Že se Amerika může vrátit a vrátí ke svým kořenům.Kdežto Rusko, bez ohledu na momentální jméno a vládce, zůstane jen mesiášským komplexem překypující a na lži postavený kolos s imperiálními sklony.A pokud někdo z našich "hejslovanů" sází na spříznění duší, tak ho po vlastních zkušenostech s Rusy a Ruskem nemohu než hluboce a srdečně politovat.

J. Krejčí 3.4.2015 12:26

Autor nemá pravdu,

korektní mohu být k názorovému protivníkoví, ale ne k rudé lůze, která 40 let dupala po každém náznaku jiných názorů na společnost, oháněla se vědeckým světovým názorem a pokrokem až z tété ideologie zůstala jen Kuba a Sev. Korea. Jsem naprosto přesvědčen, že kdyby tito parchanti z KSČM dostali znovu příležitost, otočí se na nás podpadkem, tak jak to udělali v únoru 48 a znovu v dubnu 69. Pane autore, jestli chcete, múžete jim nastavit i druhou tvář, bývalí milicionáři a tajemníci všech stupňů to jistě ocení a ubalí vám facku i na ni. Takové naivky a užitečné idioty potřebují.

V. Pokorný 3.4.2015 12:22

Američtí

vojáci za agresivní a militaristickou politiku vády USA nemůžou. Vykonávají rozkazy. Plní rozkazy amerických politiků, kteří poskytují servis a vše potřebné, od nakupování vládnoucích politiků a skupin v různých zemích, úkolování nevládních organizací(Česko nevyjímaje viz Člověk v tísni) až třeba po organizování převratů a lokálních válek v některých zemích( Česko, snad, prozatím vynechali), pro lidi, kteří ovládají peníze, korporace a ekonomiku ve světě a nyní potřebují jen absolutní moc a přísun zdrojů.

Z. Rychlý 3.4.2015 12:14

Pane Haasi,

jsem hrdý na své spoluobčany, kteří tváří v tvář masivnímu a  docela primitivnímu antiamerikanismu, výzvám k blokádě a pindům o okupaci, navzdory hnusnému počasí normálně a přirozeně vítali spojence a dali tímto vám a jiným "vyzyvatelům" pořádnou morální facku. Byli jste to vy, kteří jste vyburcovali lidi k podpoře, díky vám za to, bylo to už velmi zapotřebí zjistit, kdo je kdo.

Ošetřete si tvář nějakou mastičkou a pište dál jen o poměrech v ODS, o kterých jste dobře informován. A Putinův chomout zkuste nechat někde ve stáji. Případně si pouštějte dokola ruskou televizi, kde uvidíte jen masivní protesty Čechů proti USA, tak jak byste to asi rád viděl. Rusové to jistě sežerou, ale jak vidno na Čechy to tak úplně neplatí. Tenhle punc prodejného, kterým jste si pobryndal košili, hned tak nesmyjete.

J. Bárta 3.4.2015 11:49

Plukovník a seržant

Oba dali p.Hessovi lekci, kterou on ovšem nepochopil. On a jemu podobní se pokusili protestovat, ale tváří v tvář našemu spontánnímu protestu proti nim zalezli jako obtížný hmyz. My, pane Hessi, a byly nás desetitisíce či statisíce, jsme svým vítáním americké kolony samozřejmě vyjadřovali své přesvědčení, že Amerika ,resp. NATO je jediná záchrana před ruským imperialismem ( o kterém jistě znáte Palackého výrok na stejné téma již z roku 1848). Ještě podstatnější ale bylo, že jsme napravili, a vtom budeme důsledně pokračovat, snahu vás všech a vašeho prezidenta, představit nás Čechy, Moravany a Slezany jako masu, kterou vy snad reprezentujete. Teď tedy konečně snad došlo i Vám osobně, že to tak není. Ostatně proto jste také napsal svůj článek.

Ť. Mráček 3.4.2015 11:41

Je to marné, je to marné.

Tomáš Haas se prostě rozhodl pro vyváženost a objektivitu obětovat poslední kalhoty. Objektivně vyvážit cosi mezi lží a pravdou, by nesvedl ani věhlasný iluzionista Copperfield, ale to neznáte sedmilháře Haase.

Z. Rychlý 3.4.2015 12:15

Re: Je to marné, je to marné.

Trefné !

M. Kosejk 3.4.2015 11:32

-----

Když někdo bude tvrdit, že krychle je kulatá, tak ten názor také nebudu respektovat. Naopak cítím povinnost se proti takovým lžím negativně vymezit.

A tvrzení, že Západ je vůdči Rusku agresivní, mezi takové nehorázné lži patří. Pan Haaas asi nezaznamenal rozsáhlá demonstrativní cvičení ruské armády u hranic svých západních sousedů, unikla mu i instalace ruských jaderných hlavic u polských hranic, uniklo mu vyhrožování Ruska Dánsku, unikly mu Putinovy řeči o zvažované aktivaci ruských jaderných zbraní, uniklo mu provokativní ruské narušování vzdušného prostoru západních států... - ale hlavně že si to pan Haaas vyřídil s malým konvojem, který se pohyboval výhradně po území členských států NATO.

Pan Haas také naschvál zapomenul na všechny ty ruské lži, které tady on a jeho souputníci do krve obhajovali, než se JASNĚ ukázaly jako lži - např.: Na prý Krymu nedošlo k obsazení infrastruktury ruskou armádou (dnes už Putin sám přiznal, že lhal). Přítomnost ruské armády a ruské techniáky na území východní Ukrajiny je dnes už také prokázána - ale putičíci budou dál žvanit lži... atd. 

A mimochodem - takovéhle debaty se třeba v Polsku vůbec nevedou. Tam Poláci vidí roli Ruska a USA jasně - a nikdo nezpochybňuje, že Rusko je agresor a USA dobrý spojenec. Poláci totiž mají rozum! A dokázali se poučit s vlastní historie. Myslíte, pane Haasi, že Poláci jsou blbí?

V. Podracký 3.4.2015 11:31

Autor má pravdu

Okřikování každého s jiným názorem je u nás následek komunismu, je to komunistická metoda myšlení: "Kdo nejde s námi, jde proti nám. S nepřítelem se nediskutuje, nepřítel se likviduje." Tito lidé potom každého vydávají za agenta druhé strany, tedy vytváří uměle nepřítele, aby měli možnost jej likvidovat.

B. Hamáček 3.4.2015 11:53

Re: Autor má pravdu

Bohužel jsme v situaci, kde platí ono komunistické : " Kdo nejde s námi, jde proti nám" , a pan Haas a vy mnohokrát jdete proti nám ! Je to heslovitá zkratka , ale výstižná.

B. Hamáček 3.4.2015 12:03

Re: Autor má pravdu

Jsou věci naprosto zásadní : směřovat na západ nebo na východ ! Nic mezi , to jsou pouze duchem chudí.

Ale o výběru daní a jejich výši můžeme libovolně diskutovat, například.

S. Kalužík 3.4.2015 11:26

Ach jo.

Čeština je barvitý jazyk a navíc má v sobě řadu homonym (pro neznalé např. pila vodu a pila je nástroj na řezání). Stejně tak pojem odsoudit má v sobě dva, sice blízké, ale přece jen rozdílné obsahy. Odsoudit nějaké jednání - prohlásit za odsouzeníhodné - je vpodstatě vyjádření názoru, postoje. Na rozdíl od odsoudit - dle nějakého zákona, paragrafu kvalifikovat provinění a odsoudit k nějakému trestu, což může jen kvalifikovaný soudce.

Kdysi jsem předpokládal, že panu Haasovi není nutno vysvětlovat elementární věci.

Musím uznat, že jsem se mýlil.

Na druhé straně je ovšem možné, že pan Haas si to uvědomuje, ale pak by se mu hůře plivalo a nemohl by dostatečně "vrtěti ocáskem" správným směrem.

Druhá varianta je asi pravděpodobnější -  a navíc bych se nemýlil :)

M. Urban 3.4.2015 10:29

Jen na okraj

Že vojáci USA mluví o demokracii je přece normální. Oni nic jiného neznají. U nás je sice demokracie, ale jen málo demokratů, na rozdíl od Ruska kde nikdy demokracie nebyla a ani dlouho nebude.

M. Malovec 3.4.2015 10:25

Nechte si ty řeči

o připouštění jiného názoru. Názor, že fašistické německo byl demokratický stát taky nelze připustit.

S. Donát 3.4.2015 10:43

Re: Nechte si ty řeči

Německo bylo nacistické, ale to není zas tak důležité. Mě v dnešní době dost vadí, že se nepřipouští žádná kritika EU a USA. Když někde napíšu, že se mi nelíbí směřování americké politiky a bruselský socialismus, bývám často napadán a titulován jako kremlobot a putinčík a kdovíjak ještě. Přitom rusáky nemůžu ani cítit - raději Američan v obýváku, než Rus na dvoře. To ale přece ještě neznamená, že musím jásat, jaké je to všechno sluníčkové, Obama že je pašák a Brusel nás vede k zářným zítřkům? Takže za mě - určitě raději Západ než Východ, ale současný způsob zdá se mi poněkud nešťastný.

M. Prokop 3.4.2015 10:57

Re: Nechte si ty řeči

Jak "nepřipouští"? Někdo vám zakazuje kritizovat? Mne taky sere Obama i EU, často to napíšu, ale z lásky k Rusku mne ještě nikdo nenařknul.

Dokud se jedná jen o výměnu názorů (byť mnohdy IMHO blbých) je vše OK. Problém nastává až když to někdo zakazuje, viz Švédsko a vyslovení prvdy o tam nalezlých "kozomrdech".

V tomhle je IMHO vedle i Tomáš Haas se svým článkem.

S. Donát 3.4.2015 11:03

Re: Nechte si ty řeči

Já vím pane Prokope, v názorech na Obamu i EU se velice blížíme. A překvapuje mě, že jste se ještě nesetkal s podobnou reakcí, jako jsem popisoval. Na druhou stranu je fakt, že rozumní diskutéři to nedělají a ti ostatní mě nemusí zajímet, že...

J. Šimek 3.4.2015 16:05

Re: Nechte si ty řeči

"Mě v dnešní době dost vadí, že se nepřipouští žádná kritika EU a USA."

A kde se nepřipouští? Semelovou někdo zavřel, Vyvadil náhle záhadně zmizel, propagamdistické protizápadní servery jsou nedostupné, komunisti nesmí do médií, Klaus a Mach nesmí publikovat?

Houbeles, vy jste to zobecnil až do lži.

M. Prokop 3.4.2015 10:59

Re: Nechte si ty řeči

Proč by nešlo? Sice IMHO nebylo, to NACISTICKÉ (národně socialistické) Německo, ale chápu, že někdo může takový názor mít. Zákazem rozum nedostane.

J. Kavalír 3.4.2015 11:00

Re: Nechte si ty řeči

Fašistické Neměcko nikdo za demokratický stát nepovažoval a ani ono se za demokratický stát nepovažovalo. Takže jestliže někdo takovýto názor vysloví, lze si jen poklepat na čelo a komentovat to klasicky -  "jen si pindej, my jsme na to zvyklí".

S. Kalužík 3.4.2015 11:15

Re: Nechte si ty řeči

A stále ta stejná, stalinistická písnička - jaké fašistické, Německo bylo nacistické t.j. národně socialistické - a právě ten socialismus, byť národní, byl Stalinovi a jeho smečce trnem v oku a proto si "vypůjčili" od Italů pojem fašismus.

S. Donát 3.4.2015 12:16

Re: Nechte si ty řeči

Spousta lidí používá pojem fašoun a nácek jako nadávku, volně tyto pojmy zaměňují a vůbec netuší, jaký mají obsah. A máte pravdu, komančům ten socialismus u Němců vadil velmi, proto ten fašismus...

V. Pokorný 3.4.2015 9:36

Je to všechno

sofistikovaný postup(nebo něco tomu podobného), který uplatňuje proruská propaganda v hlavních, ale i vedlejších médiích v Česku. Samozřejmě, když nejsou argumenty proti faktům, tak nastupuje osočování a někdy urážky, totiž ze strany těch demokratů a ochránců lidské svobody a důstojnosti. A je vidět, že tedy ta ruská propaganda dokáže zdvihnout tyto demokraty k vzepětí tak, že to vypadá, jako kdyby tu demokracii a svobodu opravdu hájili. K článku, souhlasím s panem Haasem jednoznačně( v tomto případě), ano je to tak, podle mne, jak je napsáno. Jak už píšou přede mnou: ruská sofistikace, to je ten zádrhel.

B. Hamáček 3.4.2015 9:43

Re: Je to všechno

Rád bych věděl , "co tím básník chtěl říct" .

J. Slanina 3.4.2015 9:54

Re: Je to všechno

Co by? Opěvuje ruský klacek, protože jen co se prý zasadí, tak vykvete.

J. Boleslav 3.4.2015 10:04

Re: Je to všechno

Hrozný blábol. Už tradičně.