26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo vyhrál volby

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Taraszátaras 9.8.2006 9:54

Re: Re: Re: Učitelko,

Kdo ti nakukal, že jsi schopný?

fil2 9.8.2006 9:53

Re: Re: No,

vadí vám tedy jako voliči či sympatizantovi ČSSD účelové spojení s KSČ, nebo ne?

franta 9.8.2006 9:51

Asi opravdu ne

Autor článku jen prostě konstatoval všeobecně známou pravdu, že k ustavení vlády podle našich platných zákonů obecně nestačí mít nejvíc hlasů nebo nejvíc poslanců, ale je nutno aby takto sestavená vláda dostala důvěrů poslanecké sněmovny. Což se po posledních vobách nikomu zatím nepodařilo. Toť vše. Nechápu tedy, proč tak neustále prskáte a rozčilujete se. A pokud by Vám to ještě pořád nebylo jasné, obraťte se laskavě na pana JUDr. Langera, to je známý odborník na "literu zákona". 

Dag Badman 9.8.2006 9:51

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Spaldings, Kořenský a eTony

dobře, chápu to, jste komunista na druhé straně barikády.:-/

Jirka ( původní) 9.8.2006 9:48

Re: Re: tady se zmiňoval Pinnochet, jaký to byl

a Franco...ten dokonce připravil nástup monarchie, což je taky pěkný kousek

Dag Badman 9.8.2006 9:48

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: No,

problém je v tom, že jsem Kořenského vždycky považoval za inteligentního a slušného člověka. A je mi špatně při představě, že může napsat něco takového.

Stejně tak mne překvapuje, že lidé, kteří se tady představují jako pravičáci a tudíž zastánci svobody, jsou schopní Kořenského ještě omlouvat.

spaldings 9.8.2006 9:46

Re: Re: Re: Re: Re: Spaldings, Kořenský a eTony

Milý naivní demokrate. Jan Werich kdysi řekl dosti důležitou větu , týkající se morálky a snadno aplikovatelnou i na demokracii "Každej morální předpoklad musí bejt futrovanej klackem, protože jinak by se žádnej morální předpoklad nemohl udržet, protože lidi jsou lidi". První, kdo vždycky do posledního využili demokratických principů byli levičáci, vedení komunisty a využili je proto, aby je vzápětí mohli zrušit a nastolit totalitu. Protože to tedy je dle komunistů logický vývoj:  demokracie-totalita, pak je třeba ve chvíli, kdy komunisté právě připavili druhou část tohoto schematu předběhnout je a co to připravili jim předvést na jejich vlastní kůži. Toť vše.

jirka.s. 9.8.2006 9:44

Re: tady se zmiňoval Pinnochet, jaký to byl

R^R^R^Můj polistopadový scénář: Havel měl v roce 1990 zrušit fotbalovou ligu(koukat se na to nedá dodnes a navíc je celý fotbal zaneřáděný korupcí až do IV.B třídy), o pár let dříve pozvat gen. Pinocheta nejen na osobní návštěvu a ony prázdné stadiony mu pronajmout  za 1 Kč na deset let.Jenom za těch deset let mohl vzrůst HDP o 75%jako tomu bylo v Chile, komunisti by byli skutečně na vyhynutí.

Nikdo si totiž neuvěmuje , že právě Pinochet byl jedním z mála diktátorů v historii lidstva, kteří dobrovolně předali svou vládu demokratickému systému. ( Ještě Claudius a Cromwel.)

Dag Badman 9.8.2006 9:43

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Spaldings, Kořenský a eTony

Klidně bych mohl oponovat tím, že ve stavu nasranosti člověk přestává kontrolovat své civilizační návyky a na povrch vystupuje jeho pravý charakter.

Radši ovšem budu doufat, že to Kořenský napsal v náhlém pomatení smyslů.

franta 9.8.2006 9:43

Ať už byl Pinochet jakýkoliv

faktem je, že se od něj distancovaly i USA a to už je co říct.

Jirka ( původní) 9.8.2006 9:40

Re: Re: Re: Re: Re: Spaldings, Kořenský a eTony

ale to vůbec ne......jen je docela dobré spíše se zamyslet nad obsahem, formy v tomto případě vychází  asi z momentální " nasranosti " . Omlouvám se za vulgaritu, ale nemohl jsem jinak.

franta 9.8.2006 9:40

Ale, pane Kořenský

řekněte mi upřímně, co z toho budete mít, když se někdo ozve ? Prostým faktem je, že opozice vůči trojkolce má 100 hlasů a odkud ty hlasy jsou je v této situaci nepodstatné.

Inu, "VLÁDNOUT SE MUSÍ UMĚT". Nevíte náhodou, kdo to sem před časem napsal ? 

spaldings 9.8.2006 9:39

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: No,

je v tom drobný rozdíl zásadního významu. Totiž v možnostech uskutečnit napsané či vyřčené. A pokud Vám je z názoru na netu hůře než z názoru úřadujícího předsedy vlády, tak to je vážné. Kořenský si může pindat co chce, obrazně řečeno a nic se nestane i kdyby byl nedemokrat až na půdu. Ale Paroubek - zkuste to přemyslet.

Malý Aston 9.8.2006 9:39

Re: A jako obvykle, Astonku

Ale pochopil a velmi dobře. ČSSD má jen 74 poslanců a spojila se s KSČM a má 100 nehlasujících poslanců. Tak uzavřete dvoukoalici s KSČM a máte skutečně 100 poslanců. KSČM je stejná jako KSČ.A vládněte a rozhodujte.

Jirka ( původní) 9.8.2006 9:37

Re: Re: Re: vtipům

Obávám se, že soudruh T. rozdává fašisty komukoliv a to kdykoliv , když s ním dotyčný nesouhlasí a je úplně jedno z jakého důvodu. A ještě více se obávám , že vůbec neví co to je a používá to, že ho v jeho buňce nic jiného nenaučili....

Dag Badman 9.8.2006 9:35

Re: Re: Re: Re: Spaldings, Kořenský a eTony

problém je v tom, že libertariána by vůbec takové slovní spojení ani nemohlo napadnout. Kdybych chtěl být hnusný, tak bych řekl, že ta totalita je v Kořenském zažraná stejně jako v některých komunistech.

Myslíte si snad, že "židi do plynu" jsou také básnická licence? Asi máte na básníky poněkud zvláštní náhled.

spaldings 9.8.2006 9:33

Re: Re: Re: Spaldings, Kořenský a eTony

ale ale, každý kdo tvoří kapitál, tak se uživí, to byste nevěřil. Zkazky na téma - jak jinak se dostal k penězům, než že ja nakradl, jsou zkazky těch neschopných, kterým sice vadí pár velkozlodějů, ale sypmatizují s kradoucí cikánkou v tramvaji. Vila u moře není drahá, to se jen tak říká.

franta 9.8.2006 9:32

A jako obvykle, Astonku

jste obsah toho článku nepochopil. Nebo spíše nechtěl pochopit, protože Vám to DNES nevyhovuje.  

clay 9.8.2006 9:31

Re: Re: vtipům

fašisto, umíte fašistu rozdat, umíte taky fašistu přijmout?

eTony 9.8.2006 9:29

Re: Re: vtipům

a jste vy opravdu takový trouba, který věří tomu, že spaldings svými slovy opravdu myslel faktické pozvání Pinocheta ? Nebo jen vyjádřil Pinochetovu ráznost, která se nemusí líbit všem, kterou zamezil Allendeho pokus nastolit v Chile socialismus jako první fázi nové společnosti, nazývané komunismus ( nebo nověji komunistická společenskoekonomická formace ) ?

clay 9.8.2006 9:29

Re: Spaldings, Kořenský a eTony

fašista křičí, chyťte fašistu

clay 9.8.2006 9:27

patří k těm vašim úžasným principům také to

že se nespolčuji s komunisty?

eTony 9.8.2006 9:23

Re: Re: Učitelko,

ano, bohužel. Ve vládním programu trojkoalice je částečně program ODS omezen, ale co zůstává hlavní - obsahuje tolik nutné změny oproti neobolševickým metodám vydírání schopných.

Jirka ( původní) 9.8.2006 9:23

Re: Re: Re: Spaldings, Kořenský a eTony

Tyto věty od Pana Kořenského jsou básnícká licence....protože tento pán, nemá bolševické sklony a jistě nikoho nebude zavírat a střílet, to mu jeho přesvědčení nepovoluje, neboť liberaliáni nepovažují druhé lidi za zvěř ( teda podle toho jak se tady projevuje, měl by to být jeho životní postoj) To ostatní spíše předvedli to co pan Kořenský říká. Už rozumíte.

Dag Badman 9.8.2006 9:10

Re: Re: Spaldings, Kořenský a eTony

umíte číst jenom selektivně? Co ta druhá část věty? "nebo raději ke zdi"?

Vašík 9.8.2006 9:09

Re: Re: Spaldings, Kořenský a eTony

Mnoho domácích " tvůrců kapitálu" by se v cizině neuživilo, natož aby tam žilo ve vilách a ještě k tomu u moře. 

Dag Badman 9.8.2006 9:08

Re: Učitelko,

bohužel Tlustého program nemá nic společného ani s realitou.

Dag Badman 9.8.2006 9:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: No,

Z věty "Voliči KSČSSD, běžte všichni do prdele nebo raději ke zdi." je myslím naprosto jasné, co chtěl Kořenský říct. A z toho se mi dělá mnohem víc špatně než z projevu "demokrata" Paroubka.

Taraszátaras 9.8.2006 9:06

Re: vtipům

Zatímco to, že v roce 89 jsme měli pozvat Pinocheta (viz debil spaldings), je k uchechtání srandovní.

Jirka ( původní) 9.8.2006 9:05

Re: Re: tady se zmiňoval Pinnochet, jaký to byl

já se obávám, že je ( byla) velká moda říkat, že P. byl fašista.....je zajímavé , že jsem to neslyšel v Chile ani omylem. Ne, že byl obraz jeho činnosti jenom bílý a růžový, vždyť to byl voják , který prosazoval svoji vizi o zemi vojenskými metodami a to se ne vždy libí všem, ale výsledek je to nejdůležitější. Možná právě pro tu obavu z výsledku se do něj pustili levicový intelektuálové z evropy , protože se báli toho , že to funguje a že věděli že socialismum nikoliv a to se nebavím o komunismu.