24.5.2024 | Svátek má Jana


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo vyhrál volby

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
spaldings 9.8.2006 13:32

Re: Re: Re: ČSSD se chce podílet na vládě...

Paroubek má jediný motiv, nenechat volný průběh došetření skandálů, protože pak by socani jako strana skončili na hodně dlouho. Ukázalo by se totiž, že pohádky o rozkrádání za Klause jsou směšnou příhodou proti posledním 8 letům a ti, co voličům do poslední chvíle lhali, by se historicky znemožnili. Proto ty křeče, proto ty obstrukce, proto každej do spolku vhodnej, i komunista.

Jirka ( původní) 9.8.2006 13:32

jistě existují země

kde se platí malé daně a stát tudíž vyvíjí velice malou činnost , a je to krušnější život , než v sociálním státě....jednoznačně. Ale riziko, které si ovšem snižujete individuálně, pojištěním, osobní zodpovědností, i tím, že když k Vám příjde zloděj Vás okrást tak si to sním vyřídíte na místě, je vyvážené osobní svobodou, a dobrým životem, i těch chudých......U nás je běžné, když i chudý ( s malým příjmem) si může dovolit dům na předměstí ve většině auto a i pár dětí ( u nás nejsou přídavky).....a daně se platí od určité hranice příjmu. A nevím o nikom kdo by utekl do Evropy za prací....

franta 9.8.2006 13:26

Děkuji za informaci

a rozhodně nepatřím k těm, kteří se někomu snaží něco nařídit nebo zakázat nebo vázat třeba na placení určité výše daně jako Vy. Ať se Vám v Česku líbí.

PP 9.8.2006 13:26

Předčasné volby? Proč by ne...

Vlastně by mi předčasné volby až tak moc nevadili - za jediného předpokladu: že by na (za) ně neodstávaly strany žádný státní příspěvek.

Narozdíl od níže uvedené diskuse soudím, že právo volit by měl mít každý občan, bez ohledu na to, zda a kolik platí na daních. Ale strany by měly být čistě "zájmová" sdružení, financovaná svými sympatizanty. Přdstava, že každé volby zatínají sekeru do našeho státního rozpočtu o kousek hlouběji mi je poněkud proti srsti.

Jen se obávám, že čím častěji půjdeme volit, tím nižší bude účast a tím vyšší podíl (při jejich známé disciplinovanosti) získají komunisté. :-(

franta 9.8.2006 13:22

A proč slabý mandát, proboha, PP ?

Na Slovensku to tak funguje už 8 let a dáváte nám to za vzor. Dzurinda vládl osm let a žádné volby nevyhrál. 

spaldings 9.8.2006 13:22

Re: Naopak, je to naprosto jasné

no, zkuste se zamyslet, kde tak by se dalo žít a platit nízké daně. Přece nemyslíte, že takové místo není

Jirka ( původní) 9.8.2006 13:21

Re: Naopak, je to naprosto jasné

řekněme to takhle své daně neplatím v čechách , daně své firmy ano. a taky diky nemožnosti mít dvojí občanství nemohu volit, bohužel pro mne , bohudík pro Vás. A v čechách jsem tak pár týdnů v roce......a jestli mě řeknete, že do toho tedy nemám co mluvit, tak se velice mýlite

Dag Badman 9.8.2006 13:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: to jsou věci

a kdo byl šéfem Irgunu? :-P

vlali 9.8.2006 13:19

mea culpa

Omlovám se co nejvíce lze. Jsem podlý skunk, mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa. Spletl jsem si Vás s jiným pravicovým komentátorem (jar/orig).

spaldings 9.8.2006 13:18

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: to jsou věci

o, vždyť jo, teroristi - Irgun se to myslím jmenovalo, později základ Likudu

vlali 9.8.2006 13:17

spaldingsi

Mýliti se je lidské. Ta stávka autodopravců byla ze strany namířené proti Allendovi. Tudíž ani vaše fabulace nesedí, nemyslel-li jste pokus o takový malý Pinochetovský (demokratický) puč ze strany modrého ptáka. Jen se obávám, že bude-li vůdcem Tokeš tak to nebude puč ale sranda.

franta 9.8.2006 13:16

Naopak, je to naprosto jasné

tedy upřesňuji: Kde máte v úmyslu platit daně ? A kde máte v úmyslu žít ? Třeba mě to inspiruje.

franta 9.8.2006 13:13

Re: teda přátelé přerozdělovacích pořádků

Vy se (možná bezděčně) snažíte tady demagogicky předstírat, že za vlády Vašeho srdce (zřejmě ODS) už nebude docházet k žádnému přerozdělování. Což je ovšem lež jako věž. K přerozdělování dochází v každém státě a vždycky docházelo. Debatovat je možno jen o tom, jaká má být MÍRA tohoto přerozdělování. Také lžete v tom, že  "Je jim celkem taky jedno jestli vládne Petr , nebo Pavel, protože už spíše řeší kde platit daně a kde ne..". Kdyby Vám to bylo tak jedno, tak se tady asi nebudete zbytečně rozčilovat, že ?

Jirka ( původní) 9.8.2006 13:11

Re: Jen tak ze zvědavosti

Třeba si to neuvědomujete, ale jsou tu drobné nepřesnosti.....nemusíte žít v zemi kde platíte daně. Takže si spíše vybíráte místo kde se dobře žije a třeba svítí sluníčko.....nebo jsou tam hory. A ne podle toho jaké jsou tam daně. Teď je to přeci možné. A to že někdo žije v čechích neznamená, že tam platí daně, už rozumíte? Nebo je něco nejasného?

jakovy 9.8.2006 13:10

Prosím Vás, pane Joudo, a jsou teda vůbec třeba volby?

Dyť Vy nám tak hezky vysvětlíte, že ten, co dostal víc gólů měl více ze hry a je tedy VELKÝM VÍTĚZEM . Kurva, nezažil jsem to už někdy? Cca 40 let ?

Dag Badman 9.8.2006 13:08

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: to jsou věci

hotel Krále Davida.

spaldings 9.8.2006 13:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: to jsou věci

a do kterého hotelu ?

franta 9.8.2006 13:05

Jen tak ze zvědavosti

by mě zajímalo, kam budete případně "odjíždět"? Do socialistické západní Evropy nebo někam na východ do některé země s rovnou daní ? 

spaldings 9.8.2006 13:03

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: to jsou věci

a proč bych si měl doplňovat vzdělání ? Nějaký bývalý izraelský premiér kladl bomby do hotelů ? No tak to byl terorista. Ta definice platí stále a na každého. Pokud to ovšem nebylo jako s těmi libanonskými fotografiemi v BBC předevčírem.

Dag Badman 9.8.2006 13:00

Re: Re: Re: Re: Re: Re: to jsou věci

třeba ohledně premiérů Izraele.

eTony 9.8.2006 12:56

Re: teda přátelé přerozdělovacích pořádků

samozřejmě si to nikdo z nich neuvědomují, protože sociální inženýři dokážou dovedně zmíněným lhát, že přerozdělení znamená bohatsví pro všechny nebo zajištění všech potřeb bez větších problémů. Věřící naivové jsou natolik zbaveni sebezáchovy, že nejsou při následných a velice nutných změnách adekvátně reagovat a jsou pod touto hrozbou lapáni do sítí demagogů. V této skupině lidí je úspěšně šířena závist, takto základní prostředek zajištění blahobytu ale nikoli nejchudším, ale těm, kdo je lapají. A platí všichni, i ti nejchudší. Nejbohatší řeší otázku do kdy a střední stav nemá jiné východisko : na život to stačí, na stěhování kapitálu a za ním málo a tak platí a platí a platit budou do té doby, než se "mašina" zadře.

PP 9.8.2006 12:55

Re: Re: ČSSD se chce podílet na vládě...

Fuj!

Pokud by se situace "obrátila", Paroubek se jakkoliv nažil a Topolánek & pravicová parta to všechno sestřelovali, tak by "levice" taky nic neprotlačila parlamentem!

Já chápu, že Paroubek chce nějaký "podíl na moci", ale on prostě chce příliš - a ještě se opírá o komunisty. Kdyby se prostě byl ochoten dohodnout, tak už máme vládu nejmíň měsíc. Jeho politika je ale "všechno nebo nic" - tedy při polovině mandátů shrábnout vše, nejlépe setatvit "menšinovou vládu ČSSD", kterou by podpořili komunisté a "toleroval" alespoň někdo z toho zbytku. Takže ve výsledku by vládla strana s druhým nejvyšším počtěm hlasů - a to mi připadá hodně "slabý mandát"!

spaldings 9.8.2006 12:55

Re: Re: Re: Re: Re: to jsou věci

ohledně NObelovy ceny nebo těch hotelů ?

spaldings 9.8.2006 12:54

Re: Re: Re: Původní Jirko

jak dlouho ? Moc ne, řekl bych ;-P

Dag Badman 9.8.2006 12:53

Re: Re: Re: Re: to jsou věci

doplňte si vzdělání.

spaldings 9.8.2006 12:51

Re: teda přátelé přerozdělovacích pořádků

jasně že nedomysleli. Ty učitelky, úředníci a další. Oni žijí ještě ve výjezdních doložkách. A nevědí, že převést většinu majetku je možné " za odpoledne" a odjet za hodinu. Ani netuší, že každý papiňák má svůj ventil.

spaldings 9.8.2006 12:48

Re: Jen dotazy

nikoliv, já jsem Pinocheta za bojovníka za svobodu neoznačil. Já jsem napsal, že udělal svou činností pro Chile daleko více dobrého než zlého a to je naprostá, neoddiskutovatelná pravda. A kdybych chtěl být surový, tak to byl jediný, kdo vůči komunistům použil jejich metody. Mimochodem, možná si v kontextu "autobusové krize v Ústi n.L." vzpomenete, jak začal Allende ? Ne ? Stávkou autodopravců.

To Vás moc variant nenapadá, s těmi komunisty. Víte, ono to tu už jednou bylo, tak si to nastudujet, co se dá dělat. Je to příběh starý 60 let. Mudrlante, ne rozumbrado.

Jirka ( původní) 9.8.2006 12:46

teda přátelé přerozdělovacích pořádků

uvědomujete si , že nereformy ekonomiky, státní dluhy, a tak podobně na 100% odskáčou Ti kteří jsou chudí a žijí od výplaty k výplatě. Trochu i ta proklamovaná střední vrstva, ta se ale stane jenom o trochu chudši než je teď . Ti bohatí a bohatší, srdečně kašlou na to jestli bude nebo je krize, státní bankrot a tak podobně.. Je jim celkem taky jedno jestli vládne Petr , nebo Pavel, protože už spíše řeší kde platit daně a kde ne....Ti se přinejhorším odstěhují k moři.....ale co Vy .....domysleli jste to?

spaldings 9.8.2006 12:43

Re: Re: Re: to jsou věci

ale, to snad ne, někteří se ovšem stanou nositeli Nobelovy ceny, že  ?

spaldings 9.8.2006 12:41

Re: Re: pojďme to zjednodušit...

jo, moc dobrej nápad :-D