30.6.2024 | Svátek má Šárka


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo na Hrad?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
omaha 4.8.2007 15:36

Re: O jedné statečnosti...

No, vízku, ty jsi se té bolševické pravdy zřejmě natolik přežral, že ji bli/ješ kudy chodíš!

Jana 4.8.2007 15:26

Re: Vízku, jste narcistický megamagor

Pěkně jste to napsal, myslím za nás za všechny, kteří měli to "štěstí" narodit se a vyrůstat v oné době a pokud to bylo možné, tak se snažili žít tak, aby s vládnoucí stranou vůbec nepřišli do styku.

omaha 4.8.2007 15:20

Re: Zkoušel jsem najít

R^;-DR^;-DR^

Historik 4.8.2007 15:19

Doba stranických trafik za zásluhy je snad již minulostí

Jestliže někdo pociťuje potřebu věnovat trafiku panu Dienstbierovi za jeho zásluhy o Českou republiku (bylo by možno zásluhy vyjmenovat?), nechť mu ji věnuje, ale za své, to zdůrazňuji. Již jednou v takové trafice byl, avšak mnoho toho nepředvedl. Nyní se dožaduje prezidentského úřadu, který však není trafika.

Česká republika potřebuje především dobrého prezidenta. Václav Klaus je takovým prezidentem. Nedovedu si představit v tomto úřadu postavu pana Dienstbiera, proti němuž v žádném případě nic nemám, nebylo to lehké v období před tzv. sametovou revolucí (jaksi se již plánovitě tento pojem přestal oficiálně používat, pročpak asi?), ale korespondenta v Americe také jistě nemohl dělat člověk nespolehlivý a neprověřený. Mohl by promluvit některý pamětník alespoň jedné události, když sametové politické rychlokvašné postavičky krátce po revoluci se vracely ze zahraniční cesty, kde měly reprezentovat Českou republiku, a byly v Praze vynášeny v alkoholovém deliriu do sanitek zadním vchodem z pozvraceného letadla, kde hrozilo letuškám znásilnění?

Prezidentský úřad na Hradě si nárokuje mnoho postaviček našeho veřejného života a úmyslně neříkám osobnosti. Prezidentská osobnost se nehledá, prezident buď je, nebo není. V České republice naštěstí není třeba hledat za každou cenu žádnou náhražku.

Opravdová osobnost v České republice vhodná a osvědčená pro prezidentský úřad je Václav Klaus.

Evropan(original) 4.8.2007 15:15

Re: Vízku, jste narcistický megamagor

R^

severočech 4.8.2007 15:11

Re: Podobne

zřejmě vstoupil do ODS Topolánek, aby zmátl bdělost svývh modroptáčníků a šířil  rozvrat

AndyO IP: 86.49.117. 4.8.2007 15:07

Re: Vízku, jste narcistický megamagor

tohle je perfektně napsané a naprosto souhlasím.

H.K. 4.8.2007 14:55

Můj kandidát je Václav Klaus

Myslím, že není třeba urážet a stanovovat různé diagnozy. Názory na chod věcí veřejných má každý jiné. Za těch několik let co na NP chodím tak jsem zjistil, že se ve všem neshoduji s nikým. Každý jsme dostali jakousi genetickou výbavu, vyrůstali jsme v nějakém prostředí, někdy jsme se narodili, atd. To všechno nás stále formuje. Prot jsou vlastně v demokratické společnosti strany, které sdružují obdobně smýšlející politiky a jejich voliče.

Pan Vízek obhajuje socialismus, který on a pan Dintsbier, považuje za spravedlivý politický systém. Proto vstoupili do KSČ, aby pomohli s budováním takové společnosti. Potom je jejich spolustraníci vyloučili a oni se živili tak, jako 90 % jejich spoluobčanů. Jenom ztratili svá privilegia plynoucí z držení stranické legitimace. Podstatně hůř dopadla velká většina jejich spoluobčanů, kteří se stali, v době kdy pan Dintsbier vstoupil do KSČ, občany druhé kategorie, kteří ztratili svobodu, někteří život, a vlastně všichni byli okradeni o všechno co vybudovali generace jejich předků. Pokud vstupovali do takové strany tak asi souhlasili s tím co KSČ prováděla. Podstatně větší než škody materiální jsou škody morální, které se budou odstraňovat možná několik generací

Centrálně řízené plánované hospodářství je životaneschopný systém. Je nereformovatelný, může žít pouze z podstaty. Konec budování socialistické společnosti, pod vedením KSČ, nikdo zevnitř neovlivnil. Socialistický tábor se rozložil v důsledku technologického zaostávání. Částeční otevření se okolnímu světu se systém zhroutil.

Václav Klaus byl ochotný vzít odpovědnost za přechot z centrálně plánovaného hospodářství na tržní systém. Jednalo se o bezprecedentní, unikátní operaci, kdy veškerý majetek byl v rukou státu a přecházel do soukromých rukou. Udělala se mnohá chybná rozhodnutí, ale ni to nemění na tom, že směřování bylo úspěšné.

zloch 4.8.2007 14:54

Re: Vízku, jste narcistický megamagor

R^ Dík

Pete Brich 4.8.2007 14:53

Vězeň FEŠÁCKÉHO komunistického kriminálu Jiří Dienstbier

Vězňů komunistického kriminálu byly tisíce. A mohli by vyprávět, jak se pod bičem otrokáře rube v Jáchymově uran pro SSSR. Mohli by vyprávět, kdyby jim to kryptokomunisté v mediích dovolili. A na tom biči, alespoň ideologicky, držel ruku i Jiří Dienstbier.

Soudruhu Vízku, připadáte mi jako syn, který zavraždil oba rodiče a soud žádá, aby jako polehčující okolnost vzal skutečnost, že je teď oboustranný sirotek.

PB

Harpyje 4.8.2007 14:52

Re: Jediný člověk, který

To je úmysl, nebo překlep?

zloch 4.8.2007 14:51

Odpor proti komunismu je hodný úcty!

14/1994 Sb.

NÁLEZ Ústavního soudu České republiky

Jménem České republiky

Plénum Ústavního soudu České republiky rozhodlo dne 21. prosince 1993 o návrhu skupiny 41 poslanců Parlamentu České republiky na zrušení zákona č. 198/1993 Sb., o protiprávnosti komunistického režimu a o odporu proti němu, takto: Návrh se zamítá.

Odpor občanů proti tomuto režimu, který ať již jednotlivě či ve skupině na základě demokratického přesvědčení politického, náboženského či mravního projevovali odbojem nebo jinou činností nebo vědomě a veřejně vyjadřovali, na území státu i v zahraničí, a to i ve spojení s cizí demokratickou mocností, byl legitimní, spravedlivý, morálně oprávněný a je hodný úcty.

VLADIMÍR 4.8.2007 14:50

Re: Prima příležitost

Tak si to pěkně užijte.

vlk 4.8.2007 14:49

Vízku, jste narcistický megamagor

Do Vašeho reálsocialismu jsem se narodil, nepoznal jsem nic jiného a bral jsem to jako nevyhnutelnou živelnou katastrofu. Deformován Vaším socialistickým školstvím a propagandou (přičemž objektivní informace různí Vízkové cenzurovali a potlačovali), jsem si vytvořil nějaký vlastní svět, snažil se nezadat si s komunisty a žít v maximální možné míře podle svého. Za svůj život odpovídám sobě a podléhám svému svědomí.

A nyní přijde nějaký Vízek a začne mne obviňovat ze zbabělosti, protože jsem nebojoval proti Vízkům v KSČ. A dokonce Vízek, člen KSČ se prohlásí za statečného obránce demokracie a plive na všechny, kteří nešlapali v životě cestičku umetenou členstvím v KSČ... Vaše narcistická onanie nad tím, že jste patřil k té frakci KSČ, která prohrála vnitrostranický mocenský boj je prostě neuvěřitelná.

Každá ideologie zblbne jisté množství lidé, jinak by nebyla úspěšná. Vy však nejste zblblý, Vy jste ten, který jiné oblbuje. Mějte si svoji pravdu, prohlašte ji třeba za objektivní. Dnes už se to může, i přes Váš hrdinný odpor během získávání akademických hodností za režimu, který jste tak nenáviděl. Pro mne jste však škůdce nejhrubšího zrna.

VLADIMÍR 4.8.2007 14:46

Re: Re: Na věčné časy

Vím jak to myslíte, těžko říct, co je lepší, zda zažít na vlastní kůži různé osudy okamžiku života a pak z toho čerpat, nebo být schovaný za bukem a čekat jak to dopadne.Toto je třeba vážit na velmi citlivých vahách.

zloch 4.8.2007 14:28

Zkoušel jsem najít

kolikrát Vizek od roku 1990 velebil Dienstbiera. Nenašel jsem nic. Až teď 4.8.2007. Jako by touto ostudně lživou adorací Dinstbiera (se skromnou připomínkou vlastních hrdinských činů Vízka před bukem) dával vzkaz: "Jiří pamatuj, jsme jedné rudé krve ty i já a kdyby náhodou Ti vyšel Hrad, zavolej mi"

mik 4.8.2007 14:23

Re: O jedné statečnosti...

jeste jsi se ani nezbavil rusismu a uz nam tu chces kazat o moralce. Vzdyt ty ani nevis co to je.

mik 4.8.2007 14:19

Osobne dam prednost prezidentovi

ktery si nikdy s bolsevickymi zlocinci nic nezacal. Vymlouvat se na to, ze je chtel napravit-rozlozit zevnitr je jen hloupa vymluva karieristy, ktery se chtel prodrat ke korytu. Nebyt Dinstbierovy podpory Milosevicova proruskeho srbskeho zlocineho rezimu nikdy by jej komunisti tak nevychvalovali. Dinstbier je jen dalsi z rady bezcharakternich karieristu, kteri jsou vzdy temi nejuzitecnejsimi idi oty.

ale, ale zase prehanite 4.8.2007 14:13

Re: Prima příležitost

Ale ne, mate pravo si tu kusnit, jak vam libo. Nejsme jako vy ,komunisti;-D.Jste jen zarnej a odstrasujici  priklad, stejne jako ta babizna prokuratorka, proste vecne vcerejsi.

honza 4.8.2007 14:06

Re: Re: Malý exkurz do historie - pro ty, kteří chtějí pochopit

Jste nevzdělanec

pm 4.8.2007 14:05

Re: O jedné statečnosti...

Jak vzdorovali, vzdyt jim to vsechno, posr...strachy az za usima, podepsali, az na Kriegla, ale to byla asi finta, jako ze nemuseli.A pak s placem sdelili lidem.   Vedeli v jakem zlocineckem spolku vladnou a delaji karieru , ze se sami nikdy nezastali pronasledovanych, prave naopak, nekteri se velmi aktivne na zverstvech podileli.   Svet nehnul prstem? To mela vypuknout treti svetova, kdyz se komunisti rvou o koryta?To meli zas jini za ne prolevat krev, aby se dostali ke korytum? Vsak je zapad podporoval. Nejenom financne. A z mnoheho "disidenta "zijiciho v zapadni demokracii se pak vyklubal agent Stb - Skutina a jini.Takove  vsi si duverive nasadili i do univerzit.

zloch 4.8.2007 13:55

Re: Vízku, Vízku

můžete o sobě psát co chcete, můžete si na krk dávat třeba sto věnců vítězů, pro mě jste pořád jenom zbabělý bolševický skrček, který nikdy nepozná pravdu o vlastním morálním selhání.

zloch 4.8.2007 13:52

Re: Prima příležitost

tak jim vyprávějte, jak jste s Dubčekem bojoval na barikádách proti Sovětům....

AndyO 4.8.2007 13:50

Re: Prima příležitost

zkuste se odmlčet asi tak do doby, kdy vaše nejmladší děti budou slavit sté narozeniny. Díky

F.VÍZEK 4.8.2007 13:49

Zlochu, zlochu,

IP.88.100.57:  Anonym o sobě může napsat cokoliv. Třeba že se zasloužil o  předčasnou smrt  ministra Zdeňka Nejedlého...  Kdo se ke svým názorům nehlásí nyní za demokracie,  musel být hodně "statečný" za totality, kdy šlo i o krk.    Tomu mám věřit ?

Jakub Vosáhlo 4.8.2007 13:46

Re: O jedné statečnosti...

Je tohle možné? Na internetových diskusích každý vyjadřuje svůj subjektivní názor, ale už dlouho jsem na ní neviděl někoho tak samolibého, aby svůj subjektivní názor suverénně prohlásil za objektivní pravdu. Myslím, že po tomhle jsou jakákoliv Vaše mnohobarevná vyčtená moudra o demokracii zcela zbytečná.  

F.VÍZEK 4.8.2007 13:46

Prima příležitost

IP.88.100.57 :  Moje nejmladší dětí trochu slaví svoje 35. narozeniny, proto se na nějakou dobu odmlčím.  Ideální příležitost pro všechny statečné "bijce" ... Hrrr do mě !  Au, au !  

zloch 4.8.2007 13:43

Re: O jedné statečnosti...

jenom bolševická krysa může nazývat slušné lidi, co si nezadali s bolševikem, zbabělcem.

zloch 4.8.2007 13:42

Re: Samá vítězství? Kde ?

Vy jste Vízku neprohrál jenom Senát, vy jste prohrál souboj s vlastním svědomím a morálkou. Že jste nenašel v sobě trochu pokory je jenom důkazem toho, jak zlé bolševické myšlení ve vás stále je.

F.VÍZEK 4.8.2007 13:39

O jedné statečnosti...

IP.88.100.57 :  Pravda je jako chleba - nikdy se nepřejí,  značko "zloch".   PS:  Ty  pořád ještě zbabělec?