29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo na Hrad?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
bohuš 4.8.2007 21:15

Re: Tak zvané Pražské jaro nezačalo, jak vy tvrdíte v lednu 1968.

Tak zvané Pražské jaro nezačalo, jak vy tvrdíte v lednu 1968. To se dostal na veřejnost jen boj o koryta v KSČ. Vy si jaksi zázrakem nevzpomínáte na sjezd spisovatelů, kterým tento boj dostal impuls a začal akcelerovat. A co podzimní zasedání ÚV KSČ v roce 1967? Taky se vám nevybavuje? Tam šlo již do tuhého. A když se Novotný na zasedání ÚV, 3 – 5 ledna 1968, vzdal stranické funkce prvního tajemníka a „dohadování“ mezi tzv. „konzervativci“ a „progresivními „ skončilo plichtou tak byl zvolen do čela nemastný a neslaný slaboch Dupček.

Zrušení cenzury bylo až ex post. Ta fakticky neexistovala už nějaký ten měsíc, protože komunisti neměli nic pod kontrolu a byli vlečeni událostmi.

omaha 4.8.2007 21:11

Re: Dobrý večer...

Máš pravdu, vízku! Ty se skutečně nemusíš nikoho ptát jestli budeš a nebo nebudeš komunistou! Je to totiž naprosto zbytečná otázka! Ty jsi  nikdy hnusným, vlezlým komunistou být NEPŘESTAL!

vlk 4.8.2007 21:07

Jinak klidně Vám zavolám,

ale pouze na účet volaného. Poslouchat PŠM a ještě za to platit, na to jsem moc starý vlk...

omaha 4.8.2007 21:07

Re: Podle jednoho blábolu V. Klause je socialistická i EU...

Nemáš tu 99 náhodou vytetovanou i na(Y) ?

vlk 4.8.2007 21:02

Budete mne zkoušet

z Leninových spisů či Pražského jara nebo jak to chcete objektivně posoudit?

Jestli to pravdu chcete zjistit, navrhuji, abyste napsal příspěvek zhruba tohoto znění:

Autor: F.VÍZEK IP: 88.100.57.xxx - Nějaký vlk mne označil za magora. Souhlasíte s tímto označením?

F.VÍZEK 4.8.2007 20:58

Tož nezbude...

IP.88.100.57:  Nezbude než se sejít a rozlousknout, kdo z nás je větší magor...  Můj mobil 606 636 429. Brnkněte !  Hin se hukáže !

Evropan(original) 4.8.2007 20:57

p.Vizku,

to jste rekl moc pekne, lide Vasi generace by ovsem nemeli jen poodstoupit, ale bleskurychle a strelhbite vypadnout a bejt radi, ze jsou radi. Doku**vili jste co se dalo, tak uz bezte nez Vam bude radne nakopano ;-O

F.VÍZEK 4.8.2007 20:55

Dobrý večer...

IP.88.100.57:  Zaprvé: Až se budu chtít stát komunistou, tebe - značko Standa U -  o souhlas žádat nebudu. Zadruhé:  Poptejte se ve svém okolí, zda se za 40 let vlády KSČ v některé obci stalo, že by volební účast klesla pod 90 procent a že by hlasité ANO někde řeklo méně než 95% občanů. Za totality byla běžná volební účast přes 98% a "ano" drcalo až o 99,9%, mnohde 100%  !

Volby za totality byly fraškou, byť formálně všeobecné, rovné, přímé a dokonce tajné.  Strach lidí byl velký...  Ostatně jako nyní: mnozí svoje názory dodnes ne a ne podepsat a statečně se anonymně strefují do člověka, který nyní i tehdy měl jméno a připojil je pokaždé ke všemu, co řekl a napsal...

vlk 4.8.2007 20:51

Jaká nadávka?

Tvrzení, že jste magor je na stejné úrovni jako tvrzení, že Vízek  je protikomunistický bojovník. Neměl by přeci být pro vás žádný problém na základě již zveřejněných úryvků životopisu, konání před, po, během a podobně v duchu Vašich dotazníků dokázat že se mýlím.

vlk 4.8.2007 20:47

Vízku, copy&paste je pravděpodobně

Vaše interpretace známého stokrát opakované lež se stává pravdou, že?

Chtěla ona frakce zrušit vedoucí úlohu strany a podstoupit test politického konkurenčního boje? Pokud ano, klidně mohla stihnout změnit ústavu. Nechtěla-li, jsou to všechno jenom zbytečné tanečky.

Ps. Zasekl se Vám bold...

F.VÍZEK 4.8.2007 20:46

Nadávka je nadávka...

IP.88.100.57:  Nadávka je nadávka a nemá obsah, který by se dál vyvrátit.  K nadávkám se uchylují ti, kterým došly argumenty.  V tomto případě tím nešťastníkem bez argumentů jsi ty, značko "vlk".  A kdo z nás je magor či megamagor - kolik lidí, tolik názorů...

F.VÍZEK 4.8.2007 20:43

Znovu a jenom pro Vás, vlku...

IP-88.100.57:  Takzvané Pražské jaro začalo lednem 1968, kdy Dubček vystřídal na špici Novotného (ten zůstal "jen" prezidentem a obrodě jistě nepřál). Nový program strany (tzv. Akční) se "narodil"  v dubnu a v srpnu téhož roku už došlo k invazi pěti armád do ČSSR.  Dubčekovci uprostřed vnitřních i vnějších nepřátel  (doma zrádci a kolaboranti, venku kolem dokola "Brežněvové") měli jenom pár měsíců na to, aby něco změnili... A dodnes svět oceňuje, jak mnoho se za těch pár měsíců změnilo (například zrušená cenzura). Od sametu 1989 uplynulo bezmála 17 let a jenom přijetí novely zákona trvá  rok i déle.  Co všechno měl Dubček a spol. podle Vás v tehdejší situaci stihnout za těch pár měsíců?   

vlk 4.8.2007 20:42

Také Vám něco předestřu.

Podle mého tvrzení jste megamagor. Pusťte se do toho a vyvraťte mi to.

F.VÍZEK 4.8.2007 20:41

Kdo na Hrad? Tak jsem pojmenoval svůj text a přidal otazník ...

IP.88.100.57 : Jako vrstevník Václava Klause a Jiřího Dienstbiera jsem často tvrdil, že lidé mé generace by měli od politiky už poodstoupit a ke společenskému dění jenom  lehce tu a tam něco připodotknout ...  Po mediálních vystoupeních Jiřího Dienstbiera jsem si ale ověřil, že on je mladší než mnozí současní třicátníci.  Nikomu nepodlézá, před nikým se netřese a rozumí světu i potřebám 21.století lépe než kdokoli jiný. 

Má za sebou nejen statečný osobní život (nikdy nebyl "za bukem" a vždy na straně demokracie), ale vnímá roli prezidenta kontinuálně s TGM a přesto moderně.  Ukázalo se, že kalendář a datum narození by neměly být při prezidentské volbě pro nikoho prioritní.  Při rozumném postupu stranických špiček by Jiří Dienstbier měl proti současnému "všeználkovi" - který se umí ve vteřině změnit z ultraliberála v ultrakonzervativce a naopak - šanci. 

Nemusíte se mnou souhlasit, když tvrdím, že Klaus selhal profesně jako ekonom, když  jako dirigent přeměnil transformaci v deformaci, privatizaci přetavil ve zlodějizaci a právnost překlopil v dravost.  A že se z toho nepoučil. Cítí se být dokonce povolán vést  urputné "boje"  s europeismem, s environmentalismem, s NGO-ismem, s   multikulturalismem, s humanrightismem, s kolektivismem s homosexualismem, se  sociáldemokratismem a se  vším sociálně tržním, s postdemokracií, s  tzv. elitářstvím a nově i s klimatology a globálním oteplováním i urbanisty - architekty.   Česká média ho šetří, ba jdou mu silně „na ruku“, ale v evropském kontextu se dávno stal marginální a groteskní postavou, což České  republice neprospívá.  Soudím, že by měl odejít.  Tečka.

vlk 4.8.2007 20:40

Zdá se Vízku,

že už ani nejste schopen rozlišit levicový názor, adoraci zločinecké organizace a Vízkovu sebepropagaci.

Jediný, kdo tady neustále oživuje totalitu a pěje na ní ódy jste Vy sám. Pražské jaro bylo stejně totalitní jako ostatní období bolševismu u nás. Pouze v důsledku vlastní slabosti či náhlého pominutí smyslů strana na chvíli popustila otěže, v žádném případě se jich však nevzdala.

F.VÍZEK 4.8.2007 20:33

Moc prosím:

IP.88.100.57 : Prosím: pusťte se do mých tvrzení a větu po větě vyvracejte. Vždyť jsme na diskusní stránce...  Propagujte svoji pravdu - ale kde ji máte?  Kromě okřikování  se myšlenek nedopouštíte. Proč ?  Proč potom vstupujete do diskuse?  Abyste po totalitním způsobu "zasekla" autora ? 

F.VÍZEK 4.8.2007 20:30

Podle jednoho blábolu V. Klause je socialistická i EU...

IP.88.100.57 :  Socialistická EU ? Pak ale chybí vysvětlení, protože je-li to pravda, pak je socialistické Německo, socialistická Francie, socialistická Velká Británie, socialistická Itálie a  ještě další a další  země EU  nutně musí být socialistické.  Je-li to tak, potom udivuje, že to pan Klaus před podpisem asociačních dohod nevěděl... 

PS: Doufám, že za socialisty nikdo nepovažuje Brežněva, Jakeše, Husáka, Bilaka, Honeckera, Kadára, Castra, Kima a další... a  že režimy, které ve svých zemích nastolily,  také nikdo nemá za socialistické.  Leda že by jim "skočil na špek".   Šlo o totalitu bez svobod a demokracie.  Bohužel jejich režim uměl zastrašit až 99% občanů...

Eva D. 4.8.2007 20:23

Re: Dobře víte,

Že Vám to už není trapné! Nic jste nepochopil a nic jste se nenaučil a pořád tu lepíte tu svou propagandu!  :-(

F.VÍZEK 4.8.2007 20:19

Totalitu neoživujme !

IP.88.100.57 : Chce-li kdokoli smést tzv. levicové názory z povrchu země, potom ať naplno a nahlas řekne:  Odmítám pluralitní politický systém, přeji si návrat totality ! Bude to poctivé přiznání.  Ale pochybuji, že s tím v EU obstojí...

F.VÍZEK 4.8.2007 20:15

Dobře víte,

IP-88.100.57:  Takzvané Pražské jaro začalo lednem 1968, kdy Dubček vystřídal na špici Novotného (ten zůstal "jen" prezidentem a obrodě jistě nepřál). Nový program strany (tzv. Akční) se "narodil"  v dubnu a v srpnu téhož roku už došlo k invazi pěti armád do ČSSR.  Dubčekovci uprostřed vnitřních i vnějších nepřátel  (doma zrádci a kolaboranti, venku kolem dokola "Brežněvové") měli jenom pár měsíců na to, aby něco změnili... A dodnes svět oceňuje, jak mnoho se za těch pár měsíců změnilo (například zrušená cenzura). Od sametu 1989 uplynulo bezmála 17 let a jenom přijetí novely zákona trvá  rok i déle.  Co všechno měl Dubček a spol. podle Vás v tehdejší situaci stihnout za těch pár měsíců?    

Eva D. 4.8.2007 20:11

Re: Vízku, jste narcistický megamagor

R^R^R^ Díky, to můžu podepsat ! VV

Eva D. 4.8.2007 20:04

Re: Re: Dienstbier prezidentem? Děsivá představa.

R^R^R^

F.VÍZEK 4.8.2007 20:04

Alimenty?

IP.88.100.57 : Značko Omaho,  proč a komu jsem já měl kdy platit alimenty?   A kdo a kdy je na mně vymáhal? Že o tom nevím já a neví nikdo z členů mé početné rodiny?  Proč se tak hloupě ztrapňuješ?  Proč oživuješ totalitní praktiky - hrrr na autora textu místo do textu?  Jsi ubohý a politování hodný...  I kdyby na Tvém tvrzení byla špetička pravdy - jako že není -  jak to souvisí s tématem diskuse ?

vlk 4.8.2007 19:14

Dobře víte,

že v názoru na dnešní tržní demokraty s Vámi částečně souhlasím. Mnohá dnešní dravá mláďata by před dvaceti lety stála ve frontě na vstup do KSČ, mnozí starší komunistobijci jsou jimi jen proto, že o ně tehdy KSČ nestála... Ve své době bylo členství výtahem k moci a kariéře, dnes tak mohou fungovat jiné strany a hnutí. Lidé v nich jsou pořád stejní, nevytvořil je žádný -ismus.

...klíčovou otázkou je podle mne možnost volby. Komunisté skalní i reformní nám ji upřeli, stále chtěli vládnout. Jestli nás chtěli vést cestou širokou nebo cestou horší, avšak delší je celkem jedno. Jenom mne fascinuje ta zabedněnost, se kterou nedokáží pochopit, že to prostě prosrali...

Nestačímsedivit 4.8.2007 19:04

Re: Kde krouží demence ?

Vízkovi sedí demence rovnou v hlavě. A lepší už to nebude... ;-P

vlk 4.8.2007 19:03

Víte, nenávist

nemám zrovna rád, protože stejnou měrou ničí nenáviděného i nenávidějícího a otravuje život všemu kolem, ale každý, kterému bylo ublíženo má právo nenávidět (či vyřídit si to) s tím, kdo mu ublížil.

Nestačímsedivit 4.8.2007 19:01

Re: Vízku, jste narcistický megamagor

 ;-DR^ ... !! Já to říkám pořád. A podepisuju i za Ladislava N. ;-)

tich@dohoda 4.8.2007 19:00

vite Vlku, stale se zduraznuje, ze "prazske jaro" bylo vlastne jen takovy boj dvou mocenskych skupin uvnitr KSC

o ziskani moci, urcite na tom bude kus pravdy a ti porazeni po roce 1969 to zkratka odskakali. Ono to zase tak uplne neni pravda, ti co to odskakali to byli ti, co odmitli pri proverkach v KSC "bratrskou pomoc" a "pouceni z krizoveho vyvoje ve spolecnosti". Velka vetsina clenu KSC tehdy proste stahla ocas mezi nohy , posypali si hlavu popelem, a "odvolali co jsem odvolal a slibili co jsem slibil" . Karavana jela dal jen par psu stekalo, Dienstbierove, Pithartove,Vizkove,Kohoutove, Lisovea spousty dalsich ti neodvolali a tezce pykali, rozhodne to tehdy byla odvaha, nijak tim neomlouvam jejich podil viny za horlivost ve strane. Na druhou stranu, pokud si vemete dnesni "modre svazaky" ani o milimetr se od tech mladych  Pithartu, Kohoutu nelisi. "Sarajevo" to byl taky boj ve strane o moc a modri soudruzi dodnes pro Rumla nebo Pilipa nemaji jine jmeno nez zradci. Jinak souhlas s tim SSM , hezkych holek tam bylo more, legrace taky a na nejake vyplachy mozku politikou nejak nezbyl cas :-) . Ja jsem se hodne zradikalizoval diky Polsku a "Solidarnosci", travil jsem tam v te dobe dost casu, takze jsem se i dostal k informacim ktere dost lidi nevedelo. V te dobe uz jsem se absolutne distancoval od vsech filialek KSC typu ROH, SSM atd. Cest :-)

fuurie 4.8.2007 18:52

Re: VLADIMÍR

čerpá - z flašky

Starý J. 4.8.2007 18:41

Re: ...pokračování

Ale vlku, reagovat na tuto osobu je naprosto zbytečné. Tak jako Vy dnes, jsme skončili všichni, všechny nás zná, všichni za to můžeme.

Už jsem zde tolikrát psal, že komunisté, kteří komunisty vlastně nikdy nepřestali být, obviňují všechny z kolaborace, z toho, že byli v pionýru, v ROH, že se zavazovali (i když samozřejmě věškeré závazky byly formální), že chodili k volbám. Vinu za zločinný režim je nutné napasovat na všechny. Pak se zapomene, kdo byl v partaji, kdo udával, kdo rozhodoval, zda někam pojedete, nebo ne, zda Vaše děti, nebo Vy do školy půjdou, nebo ne, zda můžete dělat aspiranturu, kdo kontroloval Vaši účast na první máje, kdo sledoval, jaký vtip řeknete, zda máte v okně vlaječky....

A najednou existují jen ti, co chodili k volbám, co byli v ROH, co byli případně z existenčních důvodů (měli rodiny) donuceni jít na prvního máje, co vtipy raději nevykládali před dětmi.... A to byli vlastně téměř všichni, až na pár opravdových disidentů, kteří nebyli do disentu, plně kontrolovaného stranickou mocí,  dosazeni, aby donášeli na ostatní. Najednou není nikdo, kdo za zločinný systém může, nikdo, kdo ho prakticky organizoval, nejsou straníci, nejsou funkcionáři a stranická věrchuška - jsme jen všichni. A to nám tito grázlové plivou do tváře!

Takže - co jsme si, to jsme si a bývalým a dnešním straníkům dejme znovu příležitost a udělejme jim "LID".

Vy jste se do reálného socialismu narodil. Co ale na urážky Vízka a toho, co Vás napadl, mají říkat ti, co už od padesátých let byli postaveni na druhý nepřátelský břeh právě Vízky a podobnou havětí?