1.7.2024 | Svátek má Jaroslava


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo na Hrad?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ervín 4.8.2007 11:48

Re: Jediný člověk, který

Jsem stejného názoru.

VLADIMÍR 4.8.2007 11:47

Na věčné časy

Co by současná hlava státu dala za takový životopis, kdyby to jen trochu šlo. To bychom se Klause, už  nikdy nezbavili.

Zdenek 4.8.2007 11:43

Takže

kdo je v této zemi mladý a vzdělaný a chce se mu na hrad ???????

VLADIMÍR 4.8.2007 11:42

Re: Jediný člověk, který

Souhlas, pan Schwanzenberg by byl důstojný prezident a snad by dokázal zahladit trapné období současné hlavy státu.

Starý J. 4.8.2007 11:35

Kdyby se Dienstbier, Vízek a podobní alespoň zachovali

jako Kohout. Horlivý pěvec 50.let, nadšený mladý komunista, z těch mladých byl asi nejnámější. Údajně prohlédl v polovině 60.let (dříve rozhodně ne, ještě koncem padesátých byl horlivec, osobně jsem to zažil).

Jenže ten (alespoň si to myslím) nahlédl, že nemá v politice a dokonce ve vysokých funkcích co pohledávat a nikam se necpe. Přesto, že dopadl hůře než jmenovaní - byl vlastně vyhoštěn!

Evropan(original) 4.8.2007 11:33

Re: Re: Re: Existují-li v národě zbabělci a zločinci, musí se najít i lidé stateční a čestní. Jedním z nich byl právě mladý a vzdělaný Jiří Dienstbier

Ten snad nikoho nezabil, takze proste rozpustit, zakazat jakoukoli politickou a verejnou cinnost, ale at klidne zije dal.

Nestačímsedivit 4.8.2007 11:29

Re: Re: Existují-li v národě zbabělci a zločinci, musí se najít i lidé stateční a čestní. Jedním z nich byl právě mladý a vzdělaný Jiří Dienstbier

A co s tím "mladým"? To je stejný gauner...

Nestačímsedivit 4.8.2007 11:28

Re: Komunista Vízek blábolící....

Přesné a výstižné!! ;-)R^

Evropan(original) 4.8.2007 11:27

Re: Existují-li v národě zbabělci a zločinci, musí se najít i lidé stateční a čestní. Jedním z nich byl právě mladý a vzdělaný Jiří Dienstbier

Andy to chce to udelat jako Zide po valce, male operativni komando a rychla akce, kdyby nekdo pred par lety sebral staryho Grebenicka a hodil ho nekam do transformatorove kobky splnilo by to hned nekolik cilu : Dedek by si uzil trosku elektriky, kdyz ji mel tak rad a komousi by meli pekne nadelano. Stejne jako tu starou priseru z procesu s M.H., vecer sebrat, odvezt na hrob M.H. a tam ji pekne narvat drzku do zeme. Padni komu padni ;-O;-€

Starý J. 4.8.2007 11:25

Re: Klaus je zmetek

Máte nějaký odkaz na tu Klausovu podporu?

AndyO 4.8.2007 11:20

Existují-li v národě zbabělci a zločinci, musí se najít i lidé stateční a čestní. Jedním z nich byl právě mladý a vzdělaný Jiří Dienstbier

jo, já jsem vám to lidi říkala už před lety, že jak necháte bolševiky na svobodě a budete okolo nich chodit jako okolo vzácného porcelánu, získají dojem, že mají právo znova řídit svět a začnou být drzí jak opice. A vždy mne nějaký rozumprd přesvědčoval, že v demokracii je svoboda slova a že oni nejsou nebezpeční a ble ble...t"en starý Grebeníček je jen takový chudák...co dneska můžou komu udělat, strana je mrtvá..."

Tak teď to máte. Před pár lety Vízek jen tak lehce vnucoval myšlenku, že se levice je třeba pro vyrovnání vztahů ve společnosti a dneska tu ječí, že jediný slušný Čechoslovák byl ten, kdo vlezl do KSČ, aktivně podporoval totalitní režim a slintal blahem nad Che Guevarou.

Dobře vám tak, vohnouti,  kteří jste dodnes nepochopili, co to je permanentní revoluce v podání přesvědčeného komunisty.

Vízek je jak neonacista, vyřvávající, že gestapáci  měli ty nejlepší úmysly. A věčná škoda, že nemůže vstát z hrobů ta masa lidí, kterým bolševici v ČR i jinde zničili život a jít si s ním vyřídit.  

Starý J. 4.8.2007 11:16

Re: Re: Re: Dienstbier prezidentem? Děsivá představa.

Z grázlů z padesátých let, kteří se po boji o koryta (nikdo z nich "socialismus" zrušit nemínil) ocitli sami na dlažbě, se dnes dělají zasloužilí! Dokonce ani Charta 77 neusilovala (a ani nemohla) o konec režimu, jen "chtěla dodržování podepsaných úmluv".

Nechápu, proč se dnes příslušníci levice a komunisté neustále ptají - a cos dělal ty proti režimu? Chtějí zatáhnout do odpovědnosti všechny! Dokud sověti neprohráli studenou válku a nezhroutila se ekonomika soc.zemí, nemohlo se měnit nic. Charta je toho důkazem!

Evropan(original) 4.8.2007 11:15

Obavam se,

ze jedini opravdovi bojovnici proti komunismu byli bratri Masinove, doufam, ze se dockaji nejakeho vyznamenani.

Nestačímsedivit 4.8.2007 11:15

Komunista Vízek na Hrad!

.... ať si užijeme srandy... S Klausem je to nuda.  ;-);-P

Kajan 4.8.2007 11:07

Vízku, dokud se minimálně třikrát nepropadnete hanbou za to, že jste byl předseou ZO KSČ, nevěřím Vám ani pozdravení !!! Dzp.

Starý J. 4.8.2007 11:07

Re: Proc se vsichni vzrusujete?

Pozor, to ON není tak zcela jednoznačné. V Pravdě a lásce se delší dobu diskutuje, že jsou sice jen max. 2 funkční období, ale zasebou. Nikde není psáno, že po přetržce nlze kandidovat znovu.

Včera se v MfD na toto téma diskutovalo. Dokonce synka jedné paní ten ON zklamal, neb synek 12letý žádal, aby znovu kandidoval a ON jen chlapečka po hlavince pohladil a pravil dojatě: Již ne, již ne...Ale co kdyby moc prosili?

A pak by byli celkem 2 ONI! Oba dva vyjímeční, dokonalí, reprezentativní, milovaní, něco jako Masaryk a Beneš dohromady. A můžete si vybrat!

omaha 4.8.2007 11:06

Re: P.S.:

Zajímalo by mne, Vízku, jak v komentářích k tomuto svému emetiku napočítáš ty "desítky a stovky slušných diskutujících" (stejně bys nejraději napsal obdivujících, že?)! No, nevím, nevím! Ale neviditelný pes asi nebude to pravé ořechové, co by mělo vyléčit tvůj umanutý narcismus.

Kajan 4.8.2007 11:04

Vízku, Václav Klaus !!! On je statečný a ještě k tomu chytrý !!! Dzp.

Starý J. 4.8.2007 10:55

Opakování je matka moudrosti

říká si pan Vízek a pravidelně zde opakuje své vidění světa a názor, kdo je statečný a kdo zbabělec. Můžete mu stokrát snášet protiargumenty, s panem Vízkem to ani nehne.

Zatím "soukromá kandidatura" Dienstbiera na presidenta mu slouží na prvém místě k tomu, aby pěním ód na Dienstbierovu  "statečnost", ospravedlňoval především sebe, protože jejich kariéry ve straně se podobají jako vejce vejci (až na to, že Dienstbier to dotáhl dál, tedy byl také rozhodně "aktivnějším straníkem").

Ti, kteří v té době stáli na druhé straně barikády, to vidí přesně obráceně. Co by pak byli ti, kteří v té době byli režimem tvrdě persekuováni, když Dienstbier by byl "statečný"? Ten byl totiž tak "statečný", že se stal v imperialistických Spojených státech reportérem, tedy stanul ve funkci, kam STB a režimní vládci rozhodně nepustili někoho, kdo by se stranou "statečně bojoval". Spíše naopak. Jestliže každého, kdo odjížděl do ciziny, zkoušela StB naverbovat ke spolupráci v té cizině, tak nám chce pan Vízek namluvit, že zrovna u Dienstbiera se o to nepokusili?

Ahistorií by především bylo tvrzení , že ještě před koncem padesátých let mohl vstoupit do strany někdo, kdo by ji chtěl rozkládat zevnitř a dokonce proti manýrům věrchušky bojovat! Máte smůlu, žijí pamětníci! Hlavní motivací těch, kdo v té době, v 21 letech vstupovali do strany, totiž byla kariéra pod křídly strany - což u Dienstbiera a jeho činnosti ve funkci reportéra v USA platí na prvním místě.V 68. se mu chuť na ještě lepší koryta vymstila.

Nakonec pro mě jsou  rozhodujícím kriteriem především dnešní postoje těchto "statečných straníků z padesátých let". A ty jsou jasné! Když jsou opravdu radikálními, pak jejich ideálem je "socialismus s lidskou tváří". Já po životních zkušenostech vidím zásadní rozpor v tomto spojení, ve spojení "socialismu" (tak jak jsme jej poznali) a "lidskou tváří". Na celém období 40 let budování beztřídní společnosti, jsem totiž žádnou "lidskou tvář" u protagonistů  lepších zítřků, jaksi nepozoroval.

omaha 4.8.2007 10:51

Á, 99,9% je tu už zas!!!

Tvé delší odmlčení, komouši, naznačuje, že tentokrát už zřejmě nestačilo ambulantní léčení, ale byla nutná hospitalizace, že? Ale každopádně ať už tvá "léčba" probíhala kdekoliv, bylom by evidentně vhodné, aby probíhala na uzavřeném oddělení, nejlépe za mřížemi a mnohem déle!

Henry 4.8.2007 10:41

"Vízku, už to nehul!", řekla by ti moje sedmnáctiletá dcera!

Na sto honů čpí záměr komunistů dosadit prokomunistického prezidenta, když ortodoxní komunista by ještě neprošel a Jirka Pinďourek se chystá kandidovat až v příštím volebním období. Jsi fanatik, Vízku! Zkus se nad tím zamyslet, zkus být chvíli objektivní!

pp 4.8.2007 9:56

Pan Vízek

možná vidí dál, než my ostatní, tak už si jistí pozici. S Paroubkem mu to nevyšlo, jak by chtěl, tak pootočil záměr a přitvrdil.

Ještě pro franka: srovnání s Německem a NSDAP trochu pokulhává. Kdyby u nás byla KSČ rozpuštěna hned po válce, asi by tu bylo lidí nezatížených členstvím v ní podstatně víc.

zloch 4.8.2007 9:55

Vsaďte se,

že sem F. Vízek bude opět kopírovat svoje vyumělkovaná "fakta o tom, jak dřel na žule" a jaký on je hrdina. (Jenom ho nějak jako nepřítele No.1, do které se s dětskou umanutostí staví, zapomněli zavřít......to by byla ještě větší sláva tzv. Hrdiny před bukem >-

zloch 4.8.2007 9:50

Re: dotaz

Jak kdysi trefně poznamenal M. Macek: "kdo byl nějakým tím tajemníkem nebo vedoucím v KSČ, to nemohla být malá svině". A František Vízek byl předsedou Městského výboru KSČ v Jablonci nad Nisou. Vízek zvedá hlavu, protože si myslí, že nazrává čas zase to nějak uchopit do svých bolševických pracek. Komunismus je stejně zločinný jako nacismus.

StandaU 4.8.2007 9:47

Dobrý den,

soudruh Vízek mne Jednání soudruha Vízka mne přesvědčilo o jediném možném řešení a to jsou šibenice pro všechny komunisty, bývalé i současné. Jen pište dál čestný soudruhu Vízku, díky vašemu psaní pochopí i ostatní, nejenom já, kam patříte a co pro vás musíme udělat. Jen, tak dál.

nejni 4.8.2007 9:45

pro pitomce

a tohle psaní o ničom je co?

jaký smysl má tenhle text?

pro koho je určen?

asi pro stejné trokavce jako jsi sám, ty Vízku ...

Jakub Vosáhlo 4.8.2007 9:37

dotaz

Pane Vízku, ptám se Vás už poněkolikáté a doufám, že mi dnes, když diskutujeme o článku který se k této problematice přímo vztahuje, odpovíte: Stydíte se Vy osobně za své angažmá v KSČ v šedesátých letech?

hobbo 4.8.2007 9:19

Re Bubu

R^R^R^R^R^>-

i 4.8.2007 9:18

Re: Když dojde na lámámí chleba,

..lámání...

ivoš 4.8.2007 9:17

Když dojde na lámámí chleba,

budou komunisté volit Klause. Není ideální, ale vcelku se osvědčil (postoj k US, radaru, EU). Dienstbier by pro ně byl něco jako Sokol, nevěřili by mu.