2.7.2024 | Svátek má Patricie


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo na Hrad?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Saša 4.8.2007 4:23

sanad jediná vhodná osobnost

je kníže Schwarzenberg, starý a vždy český rod, má vliv, v kulturním světě ho berou vážně pro jeho čestnost, slušnost,vzdělání a snahu pracovat pro národ, ne pro sebe a svoji moc, jako dosavadní vrcholní politici...víme, kteří,že.

Mišák 4.8.2007 3:16

Dienstbier prezidentem? Děsivá představa.

Nepřestane mě dojímat, jak spousta bývalých komunistů dnes tvrdí, že lezli do partaje, aby ji zevnitř rozvraceli a ještě se odvolávají na zásluhy z let 1967. Kdo si tu dobu pamatuje tak ví, že to se komunisti prali o korýtka a ani je nenapadalo si svou stranu rozvrátit a mnozí moci chtiví byli ze své rodné partaje po okupaci vyhozeni a nalezli k disidentům. Vízek i Dienstbier by se měli do své rodné strany vrátit a ten rozvrat dokončit. Pak by jim, možná, i někdo uvěřil.

kacir 4.8.2007 2:51

Re: Dienstiber

presne tak, funguje uzavrenost  vedoucich elit ve stranach, tim je minimalizovane riziko odejiti od žlabu, ten kdo je přijmut za noveho clena elit (v posledni dobe Rath, Benesova) musi se zaciti chovati stejne , je to i vyhodne ..ale to je problem nejen u nas

kacir 4.8.2007 2:47

Re: Proc se vsichni vzrusujete?

copak myslis tim ON...asi ne Bunueluv film ;-D , ale ten ON bude         

                                                     Jiri  Pakloubek

                alias buldozer (Walter komarek) seu mozkovej trust (VVpetrunkaVV)                         

Kotas 4.8.2007 2:33

Dienstiber

Ten clanek me malem rozplakal. Takovy to byl bohatyr a jaky by on byl president, joj.

Myslim, ze vhodnejsich lidi, nez on, by se pri trose dobre vule naslo nekolik. Jenze zakopany pes je jinde. Do nasi politiky, prevadejici vetsinou jen ubohe pranice o koryta a i jine horsi ruzne lumparny, se opravdu slusnemu cloveku nechce. On ten, totiz slusny clovek vi, ze ta politicka smecka, at CSSD, ODS, Zeleni, KSCM, a spol., by ho drive nebo pozdeji nejdrive znechutila a nato odrovnala. Takze na hrad  se zase dostane vetsi ci mensi  "slizak".

mike 4.8.2007 2:09

Proc se vsichni vzrusujete?

Dienstbier by dopadl jako Zeman, ne-li hur. Ale nejspis nedopadne. KSCSSD nam predstavi jeste nekolik podobnych zoufalcu a kdyz uz to bude vypadat beznadejne, prijde ON. Cely v bilem. Samozrejme ho budou muset premlouvat, ale ON se necha. Kdyz mu slibi naprostou oddanost a podporu. Coz po predchozim defile jeste radi udelaji.

No a pak se opet stane druhym vitezem voleb ;-P

VOS 4.8.2007 2:00

President Dienstbier?

Videl jsem Dienstbiera v poradu "Uvolnete se prosim" takze moje znalost v te dobe nebyla zatizena predsudky a znalostmi jeho historie. Poslouchal jsem peclive jeho slova, protoze jsem si chtel udelat obrazek o moznem budoucim presidentovi Ceske Republiky. Muj dojem byl dost spatny, nemyslim si, ze na to ma. Vaclav Klaus je o dve ligy vys. Pokud se vam Vaclav Klaus zajida tak budete muset hledat nekde jinde, urcite se najde  v Cesku mene naivni clovek s dobrym charakterem a komunikacnimi schopnostmi nez pan Dienstbier.

Petr 4.8.2007 1:54

Krásný nekrolog.

Bohužel Dienstbier tu stále straší a dokonce si myslí, že by mohl být prezidentem.

vlk 4.8.2007 1:41

Vízku, Vy si v té svobodě slova,

které komunisté nikdy nepřáli, vyloženě rochňáte...

Moje máma byla také v KSČ. Holt to u nás byla rodová záležitost po její linii. Nikdy nefunkcionařila, nic z toho neměla. Nebyla hloupá, ale opravdu chtěla, aby se měli všichni dobře. Na rozdíl od Vás, když se otevíraly archívy, tak se styděla. I když patřila k těm podvedeným - takovým, jaké se svými blbými kecy snažite zase znovu oblbnout!

kacir 4.8.2007 1:38

Re: kdybychom kurňa do tý mafie

no jenom donašečů tady bylo požehnaně, panebože kde se tolik ku*evskejch charakterů vyrojilo, nejhorší jsou zjištění, že tvý dobří přátele na tebe donášeli

opět sem patří Ivánkova věta:" No to by člověk blil  !"

Jarda 4.8.2007 1:38

Re: Re: Volil bych Dienstbiera

Ani Dienstbiera, ani Klause, ja bych volil Karlika. Necht mi knize pan odpusti to duverne osloveni.

NobodyWasHere 4.8.2007 1:25

Re: Jak rozlisite mezi karieristou a bojovnikem za ocistu strany?

Ve Vaší předposlední větě zaměňte otazník za tečku a máte odpověď.

clay 4.8.2007 1:22

kdybychom kurňa do tý mafie

vstoupili všicí, tak Jyrka s Vízkem nemuseli svádět tak osamělý boj;-P

clay 4.8.2007 1:10

Re: Volil bych Dienstbiera

u těch, které nepoblil........ možná....

clay 4.8.2007 1:06

Re: Ach boze.

aspoň je sranda;-D

PetrH 4.8.2007 1:05

Re: KSČ

Jo, ta poslední věta je těžce kultovní... kdo neskáče s Dienstbierem, není Čech... tak s těžkým srdcem do toho!

Vasekpasek 4.8.2007 1:04

Re: Ach boze.

U našich je na větvích spousta úlů... A kolem nich je celkem klid, to je fakt;-)

Sowfiw 4.8.2007 1:01

Ach boze.

Jeden den Uhl, druhej den Vizek, to je fakt na possrani, tihle zapraskani bolsevici. Na jednu vetev Uhly a na druhou Vizky, jinak v Cesku pokoj nikdy nebude.

Evropan (original) 4.8.2007 0:52

Podobne

Herr Muller vstoupil do SS aby pomohl rozlozit risi zevnitr, jako KZ Kommandant plnil sve ukoly vzorne jen aby zmatl bdelost svych soudruhu a mohl sirit sve rozvracecke myslenky. Vy vsichni byvali i soucasni komuniste, tahnete uz konecne k certu !

Erik 4.8.2007 0:48

Dalsi dotaz. Jak mohl jako komunisticky novinar odmitnout STB?

Jako mlady komunista jim to rict u piva a pracovat dal jako zahranicni komentator. Pokud STB byla vsemocna a mela zajem mit sveho cloveka na tak dulezitem miste (jinak by ho nekontaktovala), tak si to mohl dovolit snad jen agent KGB. Mohl to dostat i jako stranicky ukol. Pokud se mylim tak se omlouvam.

Vasekpasek 4.8.2007 0:44

Kecy, kecy a ještě jednou kecy

No tak jsem zvědav, kdo se tisickrát opakovanému vtipu, že komunismus je třeba rozvracet zevnitř, ještě zasměje... Mně to teda už vtipný nepřijde:-/

Vasekpasek 4.8.2007 0:43

Re: Volil bych Dienstbiera

Jasně, dát Klausovi nálepku "eurokritizátora" je hodně jednoduchý. Ale svést s ním diskuzi a přeargumentovat ho, to taková legrace zřejmě není. Nechci tvrdit, že VK má ve všem pravdu, ale fakt nesnáším nálepkování. Každopádně v mnoha věcech s VK ohledně EU souhlasím...

Mimochodem ještě chci upozornit, že když o Dientsbierovi prohlásím, že je bývalý komunista, tak to nálepka není, to je prostý fakt. Jen abychom si příště rozuměli a ušetřili si dohady;-)

kacir 4.8.2007 0:38

KSČ

ano je to tak, ahistorický přístup  pravdě nesvědčí.

chci tu reagovat na jednu větu z textu:"Dienstbier vstoupil do strany jako 21letý, když se zdálo, že v samotné KSČ již mnozí „dostávají rozum“ a nutně potřebují podporu ideologií nedeformovaných a vinami nezatížených mladíků"

To je v podstatě omyl komunistů, kteří si myslí, že se jejich ideologie dá nějak zlidštit, napravit či zlepšit, a proto v dobré víře vstoupí do strany a zevnitř jí změní. Je to nemožné !!! Komunismus už v základu je nenávistný a bojovný, i reformátoři Jara 68 nechtěli odstranit z ústavy vedoucí roli KSČ....

nikde ,tedy ani v jedné zemi tato ideologie nefunguje/ovala a má na svědomí víc lidí, než války, nacisti či nemoci

Přesto všechno s těžkým srdcem bych volil Jirku Kartáčka Dientsbiera proti Klaunovi

Erik 4.8.2007 0:29

Jak rozlisite mezi karieristou a bojovnikem za ocistu strany?

Vystupoval nebo psal kriticky koncem padesatych a zacatkem sedesatych let? Je to nejak dolozeno? Mel kvuli tomu problemy? Nebo se karieristicky pripojil k hlavnimu proudu jak koncem padesatych tak koncem sedesatych let? Ptam se protoze nevim, tak se nehnevejte.

Tomáš P. 4.8.2007 0:29

Re: "Narozdíl od Klause je to člověk, který budoval demokracii "

Samozřejmě jsem myslel jeho činnost chartisty, disidenta, ministra,... Čím se může pochlubit Václav Klaus? Leda titulem, který si kvůli tehdy neodučeným hodinám nezasloužil...

clay 4.8.2007 0:27

Re: Re: Re: tak se nám tu Vízek "vyrovnal" se svou komunitickou minulostí

tož geroj Vízek na Hrad.....ne?;-)

clay 4.8.2007 0:25

Re: Re: tak se nám tu Vízek "vyrovnal" se svou komunitickou minulostí

že já tam kurňa zbabělec též nevstúpil.....;-D

clay 4.8.2007 0:20

Re: tak se nám tu Vízek "vyrovnal" se svou komunitickou minulostí

Existují-li v národě zbabělci a zločinci, musí se najít i lidé stateční a čestní. Jedním z nich byl právě mladý a vzdělaný Jiří Dienstbier a Vízek

AeroKarel 4.8.2007 0:20

"Narozdíl od Klause je to člověk, který budoval demokracii "

jo, v KSČ nic jiného nedělali..........;-P

clay 4.8.2007 0:18

tak se nám tu Vízek "vyrovnal" se svou komunitickou minulostí

On ...věděl, že mlčet a krčit se „za bukem" by bylo pohodlnější a méně nebezpečné, ale že by to k nápravě nevedlo Tak do tý strany zkrátka vstoupil;-D