1.7.2024 | Svátek má Jaroslava


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo na Hrad?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F.VÍZEK 4.8.2007 13:36

Samá vítězství? Kde ?

IP.88.100.57:  Do senátu nelze kandidovat v devíti kolech jako na Hrad.  Člověk vypadne hned po prvním kole, když volič shledá, že jiní kandidáti jsou lepší.  V Jablonci k tomu došlo.  Život jde dál - neskládá se jenom z výher...  I prohrát musí člověk umět !

zloch 4.8.2007 13:35

Re: O jedné statečnosti...

Vízku, vaše orgie Ctrl+V škodí zdraví! ;-D

zloch 4.8.2007 13:33

Re: Mýlíte se !

v roce 1968 jste Vízku o demokracie věděl asi to, že je to nějaký americký imperialismus nebo co. Takhle to do vás mačkali na pravidelných školení marxismu-leninismu. Protože kdybyste měl o demokracie sbemenší povědomí, nikdy byste nevlezl do KSČ a po 50-ti letech byste nežvanil nesmysly, "že jste KSČ vlastně rozkládal zevnitř"

Se sokolským pozdravem Nazdar! (I Sokoly jste museli zlikvidovat)

F.VÍZEK 4.8.2007 13:32

Kde krouží demence ?

IP.88.100.57:  Milá značko "nepolitik".   Tvůj příspěvek dokládá, že debilita i senilita krouží někde úplně jinde, než předpokládáš.   K textu,  k věci - bys něco neměl?  

bez komentare 4.8.2007 13:31

Re: Re: Malý exkurz do historie - pro ty, kteří chtějí pochopit

R^R^R^

F.VÍZEK 4.8.2007 13:29

O jedné statečnosti...

IP.88.100.57 :  V době, kdy  se američtí prezidenti se sovětskými představiteli (po Chruščovovi i s Brežněvem)  fest objímali (i líbali), se našlo několik českých a slovenských (!)  komunistů, kteří se jim postavili a uměli jim i vzdorovat.  Ano, nakonec prohráli... Pražské jaro 1968 a srpen 1968...   Svět nehnul prstem a objímal a třásl s pravicí generálního tajemníka Brežněva vesele dál...

zloch 4.8.2007 13:24

Re: Vymýšlet si můžete ještě víc!

Ano, jablonečané vás znají, Vízku. Proto jste už nebyl zvolen do Senátu. Asi se oddělila lež a pravda, slušnost a podlost.

kocour 4.8.2007 13:23

Re: Vymýšlet si můžete ještě víc!

Ale on má v podstatě pravdu, pane Vízku. Vy jste opravdu duševně nemocný - to je bez urážky - a jednomu vás může být akorát tak líto. Kdyby mně tolik lidí co vám říkalo, že jsem magor, dal bych se vyšetřit u psychologa, abych měl jistotu.

zloch 4.8.2007 13:21

Re: Svět není a nebyl nikdy jenom černobílý...

Vízku vy jste byl ten co bojoval "s prevíty v jámě lvové"? Podivné! Vy jste podlézavě děkoval, že vás Strana jenom vyhodila, ale jako zmatenému dovolila vystudovat několik škol, včetně vysoké. Už jsem snad 100y opakoval, že já nebyl takový uznávaný nepřítel socialismu jako vy, ale přesto mě Strana v roce 1969 vyhodila ze střední školy a preventivně zakázala studovat ne všech středních školách v ČSSR. To už jsem psal mnohokrát a kvůli vaší blbé jišitnosti to musím psáta opět, protože začátcích normalizace nebylo možné, aby nepřítel státu jako vy, mohl i nadále studovat! Tak jak to s vámi bylo, vy hrdino z jámy lvové? Co jste jim slíbil, když i po vyhazovu z KSČ vás nechali klidně studovat co hrdlo ráčilo a ještě jste později byl funkcionářem ROH - převodové páky KSČ? Kdy jste vlastně tu KSČ rozkládal? O přesčasech nebo subótnikách?

nepolitik 4.8.2007 13:20

Vízku, Vízku,

debilita senilis v pokročilém stavu se stále více projevuje. Je mi Vás líto soudruhu. RvRvRvRvRvRvRvRvRvRv

F.VÍZEK 4.8.2007 13:17

Mýlíte se !

IP.88.100.57 :  V době, kdy  se celá západní demokratická Evropa (a američttí prezidenti zejména)se sovětskými představiteli (po Chruščovovi s Brežněvem)  objímali a líbali, se našlo několik českých komunistů, kteří se jim postavili a uměli jim vzdorovat.  Ano, nakonec prohráli... Pražské jaro 1968 a srpen 1968...  Svět nehnul prstem a objímal a líbal Brežněva dál.

F.VÍZEK 4.8.2007 13:12

Vymýšlet si můžete ještě víc!

IP.88.100.57:   Milý anonyme, můžeš psát ještě větší nesmysly.  Jablonečané mě nepochybně dobře znají a dovedou oddělit pravdu a lež,  slušnost a podlost... 

zloch 4.8.2007 13:12

Re: Malý exkurz do historie - pro ty, kteří chtějí pochopit

No co jsem říkal? Už začalo Vízkovo Ctrl+V řádit ;-D

Kubeš 4.8.2007 13:07

Re: Re: dotaz

R^R^R^

Malý Aston 4.8.2007 13:07

Re: Svět není a nebyl nikdy jenom černobílý...

Já hodnotím výsledek. Před nástupem k moci životní úroveň jako v Rakousku,po odevzdání moci z důvodů své neschopnosti v roce 1989 jako banánová republika.Není podstatné zda volby v roce 1946 vyhráli,je podstatné kam to dovedli.Výsledek jejich vládnutí velmi ubohý.:-D

omaha 4.8.2007 13:02

To Wagner!!!

Pane Wagnere! Není to od Vás tak trochu pokrytecké schovávat za svobodu slova škodolibost? Uvědomujete si vůbec, co soudruh Vízek musí, chudák, zkusit od jabloneckých spoluobčanů, kteří ho znají osobně a dokonce od svých vlastních dětí, na které neplatil alimenty? A Vy tady zveřejňováním jeho utkvělých bludů nekontrolovaně rozšiřujete okruh lidí, kteří mu vyčítají jeho v podstatě duševní chorobu, na neúměrný počet. Vždyť on je to vlastně politováníhodné individuum, neschopné samostaně rozeznat svou politickou a, což je daleko horší, lidskou úchylku! Nebylo by rozumnějsí a lidštější nechat ho žít v jeho utkvělých představách o své vlastní vyjímečnosti jenom v jeho vlastní hlavě a nezhoršovat negativními replikami na jeho výplody jeho duševní stav? Zkuste o tom popřemýšlet!

P.S.: To jsem si tak jenom trochu zahrál na dobromyslného dobráka! Osobně si myslím, že je to v podstatě dobře, když se podobná individua sama odkopávají a dávají tak najevo stav své komoušské mysli a to, kam by nás tak ráda opět zatáhla! 

Malý Aston 4.8.2007 13:02

Re: Malý exkurz do historie - pro ty, kteří chtějí pochopit

Co to tady blábolíte za nesmysl.Bez příkazu Moskvy k zrušení socialismu jsme ještě dnes chodili do průvodů.Snad nám nehodláte namluvit,že naši komouši vedli nějakou samostatnou politiku nebo se snad podíleli na zrušení jejich vedoucí politické strany.To co popisujete,to byl normální čecháčský boj o koryta a ne o zrušení socialismu.:-D

F.VÍZEK 4.8.2007 12:59

Svět není a nebyl nikdy jenom černobílý...

IP.88.100.57 :  Asi jste pozapomněl, že KSČ ve svobodných a demokratických volbách  v roce 1946 vyhrála a prezidentu Benešovi nezbylo než vítěze voleb Gottwalda postavit do čela vlády.  Kdo v poválečném nadšení mohl tušit, co se za pár roků stane? Spojenci byli - spojenci !

Nezbývá mi než opakovat:   Nespadlo jen tak z nebe, že už koncem 50.let a v průběhu 60.let se sama KSČ distancovala od Stalina i Gottwalda, že odsoudila politické procesy a začala (byť nesměle a  polovičatě) s rehabilitacemi a propouštěním politických vězňů. Byl to politický zápas, který se odehrával ještě za života všech těch aktivních katanů a za tvrdého odporu vlivných viníků represí a nezákonností.    A někdo ten zápas "s prevíty v jámě lvové" musel vybojovat.  Lidé, kteří byli schováni "za bukem" a ti, kteří pravidelně házeli do volebních uren ANO pro KSČ a Národní frontu to jistě nebyli!

F.VÍZEK 4.8.2007 12:50

Malý exkurz do historie - pro ty, kteří chtějí pochopit

IP.88.100.57: Dne 7.ledna 1971 se konala 196. schůze předsednictva ÚV KSČ, která jako 16.bod pořadu (tehdy  tajný) přijala den poté usnesení pod č.j. P 8854, ve kterém se rozhodlo o vytvoření centrální evidence „pravičáků“, aby mohli být sledováni, izolováni, aby jim byla znemožněna protistranická činnost a případný návrat do exponovaných profesí.

Šlo o  „exponenty pravice z řad bývalých členů strany, z řad bezpartijních i  členů jiných politických stran a členů různých organizací vzniklých po lednu 1968 (KAN, K 231 apod.). Šlo o představitele pravicového oportunismu, revizionismu, organizátory protistranických, protisocialistických a protisovětských kampaní a nátlakových akcí, o nositele oportunistické ideologie“.

 Na seznam se dostalo 6335 osob z tehdy 15 milionové ČSSR (srov. jen počet agentů STB šel do statisíců a za normalizačního režimu Husáka a Jakeše bylo členů KSČ více než půldruhého milionu). Seznamy byly po „sametu“ postupně zveřejňovány v Lidovkách v roce 1992, takže lze v archivech najít a zapátrat po jménech dnešních „statečných“. Osobní poznámka:  Pro mne bylo ctí, když jsem si 1.září 1992 přečetl, že v seznamu moje jméno i s datem narození, profesí a bydlištěm nechybí. Překvapilo mě pouze, že z celé dospělé populace nás takových bylo pouze půl promile, čili pouze jeden „nepřítel“ na dva tisíce obyvatel.  Nyní je těch antikomunistů snad víc než samotných obyvatel. 

Proto opakuji: Nespadlo jen tak z nebe, že už koncem 50.let a v průběhu 60.let se sama KSČ distancovala od Stalina i Gottwalda, že odsoudila politické procesy a začala (byť nesměle a  polovičatě) s rehabilitacemi a propouštěním politických vězňů. Byl to politický zápas, který se odehrával ještě za života všech těch aktivních katanů a za tvrdého odporu vlivných viníků represí a nezákonností.  A někdo ten zápas "s prevíty v jámě lvové" musel vybojovat. Lidé "za bukem" to nebyli!

Malý Aston 4.8.2007 12:49

Hodní a zlí komunisté?

Komunistický režim zavedený u nás po roce 1948 nemohl fungovat bez Vízka a Dienstdiera a dalších přicmrdovačů.Dělení na hodné a zlé komunisty je blábol.Výsledek vládnutí těch hodných i zlých je zřejmý v ekonomice.Před nástupem k moci byla  životní úroveň Československa porovnatelná s Rakouskem,kam to dovedli známe všichni dobře a může nám soudruh Vízek psát co ho napadne,nemá pravdu.Tam kde vládli komunisté nebo ještě vládnou,tam se nedaří a nedaří.Takže žádného hodného komunistu na Hrad není potřeba instalovat a ne zejména známého opilce,kterého se soudruh Vízek zastává.:-D

Kubeš 4.8.2007 12:47

Re: Vízku, dokud se minimálně třikrát nepropadnete hanbou za to, že jste byl předseou ZO KSČ, nevěřím Vám ani pozdravení !!! Dzp.

Vízek se nepropadne protože bolševici se nestydí ničeho, na př.propagují Diensbiera, který v nejhorších padesátých letech vstoupil do KSČ a také se nestydí mluvit o kandidatuře na presidenta, zřejmě mu v tom pomáhá také alkohol.

AndyO 4.8.2007 12:45

Re: Na věčné časy

pokud by současná hlava státu měla takový životopis, tak by lidé jako vy řvali o starém bolševikovi. ;-D

zloch 4.8.2007 12:44

Re: statečnost a čestnost

„Komunistou je ten, kdo čte Marxe a Engelse. Antikomunistou musí být ten, kdo chápe Marxe a Engelse. Bonmot tohoto znění pronesl legendární americký prezident Ronald Reagan, jehož politika závodů ve zbrojení byla jedním z klíčových faktorů vedoucích k pádu sovětského bloku.

čte Marxe a Engelse. Antikomunistou musí být ten, kdo chápe Marxe a Engelse. Bonmot tohoto znění pronesl legendární americký prezident Ronald Reagan, jehož politika závodů ve zbrojení byla jedním z klíčových faktorů vedoucích k pádu sovětského bloku.

Kubeš 4.8.2007 12:41

Re: Doufám

R^

slusni lidi???? 4.8.2007 12:33

Re: Kdyby se Dienstbier, Vízek a podobní alespoň zachovali

Vzdyt jeste v r. 1967 Kohout  psal "Jsem komunista a komunistou zustanu".

Vnaseli do KSC;-€ demokracii8-o?  Odsoudili Stalina, ale kdy?Az jim to dovolili soudruzi ze SSSR a u vesla byl Chruscov. Tomu zas lezli do(Y), zavadeli bezhlave jeho bejkoviny.  Terorizovali,moralizovali ,vyvysovali se jako by sezrali veskerou moudrost, protoze byli komunisti.Tancili dle taktovky UV, za odmenu smeli cestovat do ciziny, meli veskera privilegia o kterych se nekomunistum ani nezdalo. Novotny, dle rady s. Chruscova, v SSSR  bezna praxe, mel pro ne pripravene obalky s penezi, nejvice mu podlezal Prochazka, aby kdyz se citl dost silnej v kramflecich, ho nakopal do ...,do ktereho cele roky ponizene lezl.A takove lidi dava  "zbabelym" obcanum soudruh Vizek za vzor!!!!!Mysli si, ze pametnici uz vymiraji a mladym zas muze vymyvat bajkami mozky o dobrych a cestnych komunistech, ktere pronasledovali ti zli a necestni. Chteli se dostat k moci, ale za tou starou garniturou stal mohutny SSSR, tak dostali, jak u bolseviku zvykem, na frak.Kdyz komunisti zavirali, veseli, pronasledovali, tak  tleskali a psali v duchu krute doby.Kdyby se jich(Horakove, Picky etc.) tenkrat zastali, to by byli opravdovi  hrdinove a ne vycurankove a darebaci.

dragon 4.8.2007 12:24

statečnost a čestnost

jak se to slučuje s členstvím v KSČ?

Emersonskej 4.8.2007 12:11

Re: "Vízku, už to nehul!", řekla by ti moje sedmnáctiletá dcera!

;-D;-D;-D;-D Tak to byste chtěl opravdu MOC !!!!!!

Emersonskej 4.8.2007 12:09

Re: Opakování je matka moudrosti

Moc pěkně napsáno !!R^ Docela by mě zajímala páně Vízkova reakce. Jak jsem si zatím mohl všimnout, dotyčný je aktivní a " psavý " ;-P pouze tam, kde nenaráží na argumenty. Jakmile se však tyto dostaví v množství větším než malém ;-D , je rázem ticho po pěšině...

conqueror 4.8.2007 12:02

Re: "Pro mnohé z nich se proto stal špatným svědomím, což se v našich zeměpisných šířkách nerado odpouští"

R^SOUHLASR^

I.L. 4.8.2007 11:50

Rozhovor Klause pro Svobodnou Evropu

Nemyslim, ze media maji byt servilni vuci autoritam, naopak naji byt vuci nim kriticky nabrousena - ale se znalosti veci. V situaci, kdy zaznamenaji kazde uprdnuti ruznych "celebrit" a nemaji v okurkove sezone (ktera nyni trva, jak pravi znamy bonmot diky rozvoji sklenikove produkce cely rok) fakticky o cem psat je zvlastni, ze nejsou schopna prelozit - a predlozit ctenari - rozsahly a zajimavy rozhovor, ktery president republiky poskytne stanici Svobodna Evropa. Jisteze kazdy ma umet anglicky ale neni to ponekud srandovni, predlozit rozhovor hlavy ceskeho statu jen v anglictine?