26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo na Hrad?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Emersonskej 5.8.2007 1:04

Re: STRUČNÉ A OBJEKTIVNÍ

Pokud opravdu výše zmíněný Vízkův blábol považujete za objektivní hodnocení, tak jste buďto velmi hloupý, naivní, anebo podobného ražení jako sám soudruh Jelínek - tj. rudý lhář !!!!

Emersonskej 5.8.2007 0:59

Re: Re: STRUČNÉ A OBJEKTIVNÍ

;-D;-D;-D;-D;-D

clay 5.8.2007 0:54

Re: Re: Re: Volil bych Dienstbiera

balíku, máte zřejmě na mysli to, že se Václav Klaus odmítl účastnit pořadu Jednadvacítka, pokud s ním bude ve studiu zástupce šéfredaktora Práva Robert Dengler (šéfredaktor a většinový majitel Zdeněk Porybný) ....

VL 5.8.2007 0:53

Re: Re: Rozkladatel Jiří Dienstbier

Hlavně že PP nevadilo, že jako protikadidáta proti ODS ho veřejně podpořili komunisti, i když stará láska nerazaví, ne?

VL 5.8.2007 0:51

Re: Kdo na Hrad?

Na Mírov nebo Špilberk?

Marie 5.8.2007 0:42

Jiří Diensbier - podle pana Vízka :

"Má za sebou nejen statečný osobní život (nikdy nebyl "za bukem" a vždy na straně demokracie), ale vnímá roli prezidenta kontinuálně s TGM a přesto moderně", -  Hernajs vstoupit do komunistické strany v roce 1958 - to bylo - ale třeba statečnosti a jakpak to bylo, pane Vízku, v době koncentráků a poprav s tím straněním demokracii, pana Diensbiera ???

PetrH 5.8.2007 0:26

Re: STRUČNÉ A OBJEKTIVNÍ

Hodina duchů... bolševici lezou ze záhrobí?

haui1 5.8.2007 0:23

Re: Re: Re: tak se nám tu Vízek "vyrovnal" se svou komunitickou minulostí

Taky si to občas říkám. Teď bych měl dobré místo někde v dozorčí radě nebo na úřadě či ministerstvu a soudruzi by se o mně postarali, přestože je 17 let po "svržení totality", a mohl bych se vytahovat, jak jsem rozkládal stranu zevnitř..

jerry 5.8.2007 0:20

Vízek na Hrad!!!

Jo, a děti se budou učit nazpaměť jeho životopis a jména 6335 odpůrců režimu.;-D

Bubik 5.8.2007 0:12

Re: STRUČNÉ A OBJEKTIVNÍ

a hele Kojzar se vrátil......dobrý večer pane redaktore.......:-P

Jasap 5.8.2007 0:00

STRUČNÉ A OBJEKTIVNÍ

  Autor vystihl a objektivně zhodnotil  vše podstatné z daného tématu. Samozřejmě že patologičtí přívrženci čestného předsedy ODS plivou jedovaté sliny na každého potenciálního kandidáta, který by mohl jejich modlu na Hradě vystřídat. Doufejme, že se toho příští rok dočkáme!

Kobylka Lajda 4.8.2007 23:55

Re: Kdo na Hrad? Tak jsem pojmenoval svůj text a přidal otazník ...

Můžete mi, hlavo moudrá do pečiva,  vysvětlit, co měl a mohl Klaus dělat v situaci tak vypjaté, když Vy, disidenti, jste neměli připravenou žádnou alternativu vývoje?  A uř toho nechte, mne moc nebavíte a jak vidím spoustu diskutujících už také ne!Rv(Y)

Kobylka Lajda 4.8.2007 23:41

Re: Re: Kdo na Hrad? Tak jsem pojmenoval svůj text a přidal otazník ...

V jedné starodávné budovatelské písni se zpívá "mladý je každý komunista" !!!;-D;-D;-D

Kobylka Lajda 4.8.2007 23:33

Re: Odpudivá exhibice

Pan Vízek pozapomněl, že kdo působil jako dopisovatel, zahraniční novinář atd. - musel nutně být zapleten do sítí STB nebo dokonce KGB. Přímo jejich slouha. Panu Dienstbierovi nevěřím ani slovo o jeho minulosti.RvRv

ivoš 4.8.2007 23:27

Re: Re: Re: Re: Re: Klaus je dobrý prezident.

Každý si vysvětluje vyjádření oficiálních činitelů tak, jak se mu to hodí. Proto by oficiální činitelé měli vážit svá slova. VK se obvykle na veřejnosti "neukecne", ta slova jistě vážil, o to byla významnější. 

Když mi prodáte almaru po babičce,  nemusíte peníze danit. Ale to není podstatné, jistě intuitivně tušíte rozdíl mezi ekonomikou "šedou" a "špinavou". S tím pěkným a oblíbeným sloganem "...v kompetenci orgánů činných v trestním řízení..." máte ovšem pravdu:-)

omaha 4.8.2007 23:24

Tož vízku, malá inventura!

Svého času ses kdesi naparoval, že tě zde na psu podporují desítky či dokonce stovky "slušných" lidí. Tak jsem si tu dnešní diskuzi za tebe dovolil proběhnout a napočítal jsem kromě tomáška, který nikdy nezklame,z 256 příspěvků cca tři s přimhouřením oka souhlasné příspěvky! Souhlas se ovšem týkal služebního píva, ale že by se někdo ohradil proti vlkovu tvrzení o tvé megamagořině, tož to ani náhodou!

Kobylka Lajda 4.8.2007 23:23

Kdo na Hrad?

Vízek na Hrad!!!RvRvRv(Y)(Y)(Y)

jerry 4.8.2007 23:12

A to ještě ty Pithartovy nezdaněný příjmy z Německa za propůjčení své podoby ,,Pískovému mužíčkovi´´

www.sandmaennchen.de

omaha 4.8.2007 23:02

Re: Re: Jediný člověk, který

No od vladimíra zcela jistě úmysl! Co byste od takového "ocasa" chtěla!

frd. 4.8.2007 22:59

Re: Nemáte pravdu, kdopak dokázal tohle?

Však také od té doby znamenají dva zdvižené prsty do V,že za dvě minuty začne útok ! :-))

frd. 4.8.2007 22:55

Re: Rozkladatel Jiří Dienstbier

Vidět Píďu,jak pláče po své výhře ve volbách do Senátu, tuším o 24 hlasů,byl taky nezapomenutelný zážitek ! Poslanecký pas,letenky kolem zeměkoule...Zajištěného důchodce z Podhradí prostě potkalo štěstí.Jen ta mizerná imunita je pouze doživotní..!

jerry 4.8.2007 22:51

Nemáte pravdu, kdopak dokázal tohle?

V roce 1969 podepsal opatření, které umožňovalo zavírat lidi, kteří vyšli demonstrovat za jeho podporu. Vidíte jak byl skromný. Nesnášel, aby ho oslavovali a moudře usoudil, že ve vězení si to rozmyslí.;-D

H.K. 4.8.2007 22:49

Re: Re: Re: Re: Klaus je dobrý prezident.

Co si kdo a jak vysvětluje je mimo naši diskusi. Co jsou to nelegální aktivity? Jednoduší by bylo jsou to peníze, která nejsou zdaněné. Ale jestiže půjdu sousedovi pomoct při stavebních pracech a on mi dá za den 200 Kč a já je nezdaním. Jsou to špinavé peníze? Pokud je někdo např. státní zaměstnanec a v pracovní době bude diskutovat na NP. Dostane peníze, které jsou zdaněné a přtom neodvedl za ty peníze žádnou práci a ještě používal cizí počítač. Jsou to čisté peníze? To je jedna věc. Jinak špinavé peníze jsou v kompetenci orgánů činných v trestním řízení t.j. policie a soudů.

jerry 4.8.2007 22:48

Filip je nudnej , s Vízkem je aspoň legrace

I když se dost opakuje.:-)

AeroKarel 4.8.2007 22:47

A drobné připodotknutí,

vidí někdo nějaký rozdíl v hodnocení současné situace mezi Vízkem  a Falmerem Filipem?

AeroKarel 4.8.2007 22:44

" Co všechno měl Dubček a spol. podle Vás v tehdejší situaci stihnout za těch pár měsíců? "

Minimálně zrušení zákazu socdem (o ostatních stranách ani nemluvě). Jenže toho se báli jak čert kříže, oni chtěli zachovat mocenský monopol komoušů. Jen komoušů ala Dubček, Vízek etc. Bez konkurence ........

Oni žádný plán demokratizace neměli, oni jeli na tygru požadavků změn z řad nekomunistů!

jerry 4.8.2007 22:41

Jak je vůbec možný, celej život chlastat 1.ligu a 70-ti bejt ještě zdravej?

V ztomhle je Jirka Dienstbierů určitě výjímečnej. A píše se : Alkohol je náš nepřítel, jenže Jirka je hrdina a nelekne se.:-)

ivoš 4.8.2007 22:39

Re: Re: Re: Klaus je dobrý prezident.

"Špinavé peníze" jsou peníze vydělané nelegálními aktivitami. To samozřejmě víte. Klausovo prohlášení jako premiéra bylo politicky brizantní (v době kdy docházelo k velkému a problematickému přelévání finančních prostředků). V té době si to dotyční logicky museli vysvětlit jako "přimhouřené oko" či "generální pardon" státu.

Je to typicky klausovské prohlášení, vždycky může alibisticky tvrdit (pro blbce): "jak mám na té tisícikoruně poznat, odkud pochází?".

AeroKarel 4.8.2007 22:39

"Je zvláštní, že bývalý aktivní komunista Vízek si tohle nepamatuje......"

Bývalý? Doufejme.

AeroKarel 4.8.2007 22:37

Re: Abych neurazil těch několik málo nicků,

Těžko něčím novým.

K tomu, co jste napsal, se mnou to bylo podobně. Narodil jsem se do toho, částečně to i později využíval v ROH(jezdit chlastat a lyžovat na podnikovku), ale vyhýbal se KSČ, SČSP a podobným spolkům, hlavní zásada nepodporovat to svinstvo a nějak žít.

Nijak se nestydím, revolucionář jserm nebyl. Ani z vůle strany, jako Vízek ......

Kdybychom všichni emigrovali (tichá soudružská dohoda), nebylo by s kým komunismus pěstovat. Kdyby do strany nikdo nevlezl (Vízek, Diensbier, Jičínský .......), také by to těch pár přesvědčených bolševíčků neuhrálo.  Ať každý zpytuje své svědomí, ne to cizí.