29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
pozor! 9.7.2007 12:52

Re: Re: Autor v prvním odstavci jasně dokázal

Původní pravice vždy prosazovala zájmy francouzského krále a aristokracie. To je demokracie?

Arab. 9.7.2007 9:13

Re: Autor v prvním odstavci jasně dokázal

Kušuj popleto,pozor.

pozor! 9.7.2007 12:51

Re: Re: Autor v prvním odstavci jasně dokázal

Když už něco máš proti tomu co jsem napsal, tak alespoň inteligentně.

BOMBON 9.7.2007 0:44

nejde o zvraceny altruismus...

proste zase je to klasicky o tom, ze pan horejsi se snazi (ackoliv to maskuje za sve svedomi, ktere mu neda..) rozhodovat o cizich penezich...

kdyz mu, chudakovi, vic zbyde, nikdo mu prece nebrani venovat svuj nezaslouzeny prijem lidu. jestli trpi tim, ze zbyde vic nekomu jinemu, pak je to zase ten bolsevik v nas...

jeho uvaha, ze chape, ze stat nemuze moc usetrit je navic dost mimo. vyzkum planktonu diluvialnich vod, vyzkumny ustav dopravni, akademie ved...... navic klasicky prichazi s myslenkou vlatni vsem dementum - stat se prece nemuze omezovat, cela diskuse je o tom, zda pri nizsim zdaneni se statu podari sve obcany podojit vic...

to je opravdovy eklhaft... diky autorovi, ze na jednoho dementa zese upozornil... R^

Milan 9.7.2007 0:29

Ekonomika potřebuje motivaci.

A socialismus lidem motivaci bere. To jsme všichni starší 30 let zažili.

mik 9.7.2007 1:02

Re: Ekonomika potřebuje motivaci.

Proto socialisticke ideje nejvic motivuji ty, kteri nechcou nebo neumi makat.

Vilém 9.7.2007 0:28

Extrémní egoismus zničil zdravý rozum

Autor si jako obyčejně plete pojmy. Vědec jistě netouží po platbách vysokých daní, jen se snažil najít poněkud obecnější odůvodnění pro určité daňové zatížení než je extrémní egoismus. Chápu, že pro pravičáka je to zcela nesrozumitelné a šokující - o to horří pro současnou triumfující tlupu primitivů bude situace, až si za několik let občané vedení stejně zdravým rozumem řeknou, že PRO NĚ bude nejvýhodnější tyhle vykuky, mezitím zlenivělé nízkými daněmi, pořádně obrat.

BOMBON 9.7.2007 0:47

Re: Extrémní egoismus zničil zdravý rozum

jasne, je potreba se bat... uz zacinate burcovat luzu, co?

tak nejak nevim, kdo je vetsi primitiv - zda ten, kdo penize vydela, nebo ten, kdo je nevydela, ale chce vlezt sousedovi do penezenky... a jeste vyhrozuje, ze kdyz mu soused neda, ze s nim zatoci...

Vlad 9.7.2007 1:06

Re: Re: Extrémní egoismus zničil zdravý rozum

Opravdu vám připadá divné, že někomu stačí, kolik vydělává a netouží mít pět medáků v garáži, když nemá pět zadků, které by v nich vozil?

BOMBON 9.7.2007 1:21

Re: Re: Re: Extrémní egoismus zničil zdravý rozum

nepripada. ani ja bych po nich netouzil. ale rozhodne bych si nedovolil nekomu rikat, ze si je nema porizovat... protoze je to "nemoralni"

Vilém 9.7.2007 1:17

Re: Re: Extrémní egoismus zničil zdravý rozum

Pokud je zdravý rozum totožný s úplnou a totální bezohledností, pak samozřejmě zbývá jen strach jako prostředek vynucení zákona, to se nedá nic dělat.

Obyčejní občané se zdravým rozumem však prozatím uznávají, že bohaté není vhodné bezohledně obrat. Poté, co jim ODS předvede, že ve společnosti o nic jiného nejde, asi změní názor. To jsou nevyhnutelné a smutné důsledky řádění lůzy, které právě probíhá.

BOMBON 9.7.2007 1:30

Re: Re: Re: Extrémní egoismus zničil zdravý rozum

vileme, kde porad berete tu svoji "totalni bezohlednost", o ktere mluvite? to jako dovozujete, ze totalne bezohledny je ten, kdo nezije podle vasich predstav? kdo se nechce nechat obirat statem? nemakacenky? uredniky?

nasrozdil od vas si zrejme myslim, ze obycejny obcan neni dementni chudak, ktery touzi jenom vlezt mi sousedovi do penezenky. uprime receno - kdyz by me chtel nekdo bezohledne obrat, tak se asi budu branit...

modra luza radi jenom diky tomu, ze stat porad (diky levici!!) dela spoustu veci, ktere nema, ktere mu neprislusi... kdyby nebylo co rozkradat, tak by se tam ani paroubkove ani topolankove nehrnuli...

prosim, definujte jasne, co by mel stat delat a proc (ja mam aspon www.liho.cz). pokud nedefinujete povinnoti statu je tato diskuse uzitecna asi tak jako kdyz mrtvymu honi ptaka...

baltahsar 9.7.2007 2:27

Re: Re: Re: Re: Extrémní egoismus zničil zdravý rozum

Aha, vy chcete asi vymítat zvýšenim mýtného -- tak to teda jo :-)))

BOMBON 9.7.2007 7:54

Re: Re: Re: Re: Re: Extrémní egoismus zničil zdravý rozum

jo jo, mym snem, aby to tu byla jedna "mitina" ;-D

jirka.s. 9.7.2007 10:22

Re: Re: Re: Re: Extrémní egoismus zničil zdravý rozum

Ten tvůj "liho" je pro tebe zřejmě signifikantní! Myslet si, že vypuzovat znamená vymýtat, opravdu předpokládá být alespoň týden naložený v lihu! Kouzelné je, že abonentu nabízíš ještě i další jazyky, při čemž nejsi schopen zvládnout ani ten mateřský!

BOMBON 9.7.2007 13:37

Re: Re: Re: Re: Re: Extrémní egoismus zničil zdravý rozum

ucinim dotaz na ustav pro jazyk cesky.

vam bych doporucil nejaky ustav, kde by vas naucili cizim lidem vykat.

jirka.s. 9.7.2007 16:22

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Extrémní egoismus zničil zdravý rozum

Vykám ze zásady pouze lidem, kterých si mohu vážit! A ty tedy momentálně tento předpoklad ani v nejmenším nesplňuješ!

P.S. V  Ústavu pro jazyk český budou mít z tvého dotazu zajisté radost! Pokud se domníváš, že tato instituce má nahrazovat svým klientům základní vzdělání, opět se hrubě mýlíš!

BOMBON 9.7.2007 22:58

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Extrémní egoismus zničil zdravý rozum

dobra

balthasar 9.7.2007 18:33

Re: Re: Re: Re: Re: Extrémní egoismus zničil zdravý rozum

Von asi myslel vymývání .. freudian slip ;-)

Fafa 9.7.2007 2:55

Vileme,

no a pak se bohati proste odstehuji. V globalisovanem svete neni az takovy problem presunout vedeni firmy z jedne zeme do druhe.  Pravda, asi bude potom chybet v ekonomice prave temi "bohatsimi" vytvarena poptavka.

Haui1 9.7.2007 8:06

Re: Extrémní egoismus zničil zdravý rozum

No jo, Vilém. Vždycky čekám, kdo z přispívatelů začne používat urážky, protož mu docházejí argumenty. A dneska jste to vy. Až vy jednou budete muset začít pracovat a živit se vlastníma rukama a hlavou, vy prohlédnete. Ubožáčku.

Alfred 9.7.2007 20:37

Re: Extrémní egoismus zničil zdravý rozum

Zkuste  si předstait, že pres noc všichni ti vysokopříjmoví a vůbec boháči zmizeli. Joj, to by byl  ráj, nikdo by už nežil z krve a potu chudáků, kteří by byli šťastni až do smrti. Mír chýším, válku palácům!!!.

El 9.7.2007 0:14

Demagogie

"Taková změna by samozřejmě naprostou většinu zboží, které je dnes zdaněno sazbou 19%, zlevnila a pouze menší část zboží v současnosti se sazbou 5% zdražila." - Nevím jak vy, ale já si naprosto často (někdy i denně) kupuji televizor, ale méně často jídlo a hajzlpapír.

jamo 9.7.2007 14:35

Re: Demagogie

El - no a na takové poněkud ehm prosté lidi zabírají ty oranžovorudé a odborářské bludy. Takový člověk si představí opravdu jen televizor, žrádlo a hajzlpapír, poněkud mimo chápání zůstává plyn, benzin, elektřina a vliv třeba na to žrádlo ;-P