29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
janoryna 9.7.2007 14:50

Re: Já bych se zeptal zase takto:

a co takhle veškeré sociální a zdravotní povinné pojištění zrušit. to samé o zákazu dětské práce. je to levičácký výmysl. až do 19. století, dokud se v evropě nezačali prosazovat odboráři a různí socani nic takového nebylo. a ve většině zemí mimo evropu není dodnes. a navíc, neztráceli bychom výhodu levné pracovní síly ve prospěch číny nebo bangladéše.

Fafa 9.7.2007 14:56

Janeoryno,

Kolik znate rodin, ktere by poslaly deti do prace, kdyby se nahodou zakaz detske prace zrusil? Prosim jmenujte ale jenom rodiny, jejichz deti by nekdo zamestnal, poulicni kriminalitu nepovazuju za praci.

janoryna 9.7.2007 16:44

Re: Janeoryno,

až ty rodiny budou mít příjmy jako v uvedených zemích, tak kdo ví...když nebudete mít na hypotéku či na splátky na auto, budeet shánět každou korunu. dříve, když ještě o levici nebylo ani potuchy, tak děti u nás pracovaly na poli, pomáhali  tátovi v dílně nebo chodili do blízké továrny. nakonec, takový dickens si v tom moc nevymýšlel..

Alfred 9.7.2007 18:01

Re: Re: Já bych se zeptal zase takto:

Kdybyste se, janoryno, někdy do toho Bangladéše dostal, pak pokud uvidíte partu mládenců jak něco nesou, ponese to ten nejslabší - ti silnější se už o to postarají. A když někde pracují děti, pak tutově ne jejich rodiče. Pokud by za stejnou mzdu šli pracovat sami, mohli by děti nechat doma nebo ve škole. A pokud jde o Evropu, tady je už tolik levičáků, že si mohou všechno zařídit sami mezi sebou a na pravičáky se vykašlat. Ať si poskytují služby sami mezi sebou, vzdyť ty pravičáky vůbec nepotřebují. Nebo ano?

janoryna 9.7.2007 20:19

Re: Re: Re: Já bych se zeptal zase takto:

být bez peněz, to se není výsadou levice. je to neschopnost nebo smůla. a jde o ty smolaře...

pozor! 9.7.2007 12:57

ono by úplně stačilo

Ono by úplně stačilo, kdyby se daně staly věcí zcela veřejnouo, případně i s možností částečné ho rozhodování kam půjdou. První výhoda je, že by to přineslo kontrolu nad plýtváním. Druhá výhoda by byla ta, že by lidi přestali mít pocit, že ty daně někomu jen tak věnují aby se mu dobře žilo, ale viděli by, že se používají na věci které i oni používají.

GRUNTORÁD 9.7.2007 13:27

Re: ono by úplně stačilo

výjmenujte prosím po jednom slovu kam ty daně skutečně jdou a jak a které používáte pro sebe?

třeba se poučím!

R 9.7.2007 14:33

Pro Vaše poučení, Gruntoráde:

Z těch daní žijí Cikáni, dRathové, řvaví Paroubkáři, Křečkové, a podobný odpad společnosti

pozor! 9.7.2007 15:52

Re: Pro Vaše poučení, Gruntoráde:

Vidíte? jasný důkaz že by se to mělo zveřejnit.

GRUNTORÁD 9.7.2007 21:54

Re: Re: Pro Vaše poučení, Gruntoráde:

ANO! jenže je jen málo lidí co chodí k volbám a tohle všechno vědí a hlasují podle toho!!!!!!!!!!!!!!!!!

pozor! 10.7.2007 14:10

Re: Re: Re: Pro Vaše poučení, Gruntoráde:

Asi jste nepochopil. Cikáni totiž z daní žijí jedině pokud jsou státní zaměstnanci.

oakman 9.7.2007 12:27

Ivan alias Bolševik

nám tu zase něco hlásí!! Daně tu platí skoro všichni - nějaké. Kolik mají zaplatit, jim vyměří státní úředník na berňáku. Pokud někdo "ojebává", tak je to jen benevolence státního úředníka. Tak přestaň kecat hovadiny od Zápotockého!!

Kdybys nebyl trouba, tak bys věděl něco o účetnictví. Protože trouba jsi, můžeš si s ostatními trouby zde dál myslet, že daně platíš jen ty - ono se to potom lépe volí tu rudou svoloč!!

Infrastruktura se staví zejména na pobídku investora - tak se náhle za rok dostaví Hradecká dálnice (zpožděna o 17 let), dáliční spojky na Ostravsku, vše se koná pro větší obrat obchodu, občan se synergicky veze jako budulínek na ocásku. Na silničí fond nepřispívají řidiči, ale majitelé aut - malý bolševíček Ivan se svou Škodivkou neplatí ani silniční daň, ani mýto....

Tohle Ivanovo malé domácí socanské žvýkání je krásnou ukázkou, jak deformované myšlení tu běžný břídil má...

Modrý pták 9.7.2007 12:51

Já myslím, že mu zbytečně spíláte.

On se přece ke svému světonázoru zcela jednoznačně a jasně hlásí: " Zdravý rozum naopak říká, že čím je společnost organizovanější, tím více potřebuje peněz a tím více je nutno odvádět na daních." O tom prostě není sporu. Čím více Vám někdo organizuje život, tím více k tomu potřebuje předpisů, které musí někdo vytvářet, někde sedět, na něčem je tvořit atakdále. Je tudíž jasné, že má Ivan naprostou pravdu. Když budete koukat na místní stránky, tak zjistíte, že to je velmi rozšířený názor. Více zákonů, více úředníků, více přerozdělování je tou správnou cestou. Fakt mu zbytečně spíláte.

čtenář 9.7.2007 12:11

Reformy se vždy provádějí na účet dolních vrstev

a nejspíš to tak je spravedlivé (v demokratickém systému), protože kdo jiný umožnil neschopným, zkorumpovatelným zástupcům "lidu", aby se dostali na místa, kde nemají absolutně co pohledávat ?!!. Jenom vyšší počet hlasů !! A vyšší počet hlasů zajistí jenom většina, kterou jsou ti méně majetní, méně zaopatření příjmy. Hlasy dobře situované menšiny nemohou v demokratickém systému přihrát nikomu vítězství.

Tudíž poté, co si ti chudí dostatečně a hlavně opakovaně navolili, co si navolili, tak potom přijde ordre de jour - reforma !!  A tak ji zaplatí ze svého. Jak si ustlali, tak si lehli.

qwert český rypák a anarchokap 9.7.2007 12:47

Re: Reformy se vždy provádějí na účet dolních vrstev

Až na to, že dobře situovaná většina volí právě ČSSD, protože neche aby se změnil status quo - nechce žádnou změnu a žádné reformy. Kde nic není totiž ani smrt nebere - vaše představa, že stát zbohatne na tom, že lidem s 0 přijmem vyplatí o 500 korun nižší dávku je iluzorní. Proto i Tlustého reforma vydusí nižší střední třídu, tj vrstvu,  která beztak na dávky dosahuje jen v minimálním množství. Divil by jste se, kolik rodin s příjmem 50 tísíc měsíčně volí ČSSD...

Jura Jurax 9.7.2007 13:22

Re: Re: Reformy se vždy provádějí na účet dolních vrstev

Divil by jste se, kolik rodin s příjmem 50 tísíc měsíčně volí ČSSD... divil, v okruhu svých známých takovou neznám.

R 9.7.2007 14:35

Re: Re: Re: Reformy se vždy provádějí na účet dolních vrstev

Já ano. Paroubek a jeho čičí.

Alfred 9.7.2007 18:11

Re: Re: Re: Re: Reformy se vždy provádějí na účet dolních vrstev

Ale to jsou přesně ty případy lidí, kteří by jinak ty příjmy neměli!!! Oni nic nevytvářejí, ty příjmy mají na stejném principu jako jinde Mafie. Vymahači výpalného mají taky báječné příjmy a nepociťují potřebu nic měnit na statu quo. Pokud ale někdo v té ulici má obchod, reformoval by docela rád.

čtenář 9.7.2007 14:44

Re: Re: Reformy se vždy provádějí na účet dolních vrstev

Nepochybně státní zaměstnanci jsou voliči paroubkovců, takže reforma nebude. Musíme se spolehnout na Velký krach.

Ivan 9.7.2007 12:02

Zdravý rozum říká přesný opak toho, co autor článku.

Propagandisté modrých ptáků mají nějaký jiný "zdravý rozum". Zdravý rozum naopak říká, že čím je společnost organizovanější, tím více potřebuje peněz a tím více je nutno odvádět na daních. ODS ptáci naopak soudí, že je dobré, když například hospodský nebo soukromý zubař bez registrační pokladny neodvádějí žádné daně a přitom chodí po silnicích zaplacených z daní těch "socek", totiž těch, kteří ze své práce za plat daně odvádět musí. A používají celou infrastrukturu (placenou z daní) v míře daleko větší, než oni poctiví zaměstnanci. Z daní je placena policie, která rovněž ochraňuje především bohaté v míře daleko větší, než je daňová progrese. (Modří propagandisté jistě začnou blábolit o možnosti soukromé  ochranky neuvědomujíce si, že takové poměry už byly odzkoušeny například v Somálsku ajiných podobných prosperujících zemích.)

jezevec 9.7.2007 12:12

Re: Zdravý rozum říká přesný opak toho, co autor článku.

Pojďme si to spočítat.

Chudý zaplatí na dani ze svého minimálního příjmu 200 korun, k tou dostane sociální dávku, přídavek na děti, dotaci na stavenní spoření, . . . . . na zdravotní dani zaplatí 1300 korun/měsíčně ale jen na každoroční třítýdenn chřipce zkonzumuje 20.000. Výsledek zdanění chudého pro stát je prudce záporný.

Bohatý podnikatel si koupí mercedesa za dvě mega, jen v ten okamžik letí do státní pokladny skoro 400 tisíc na DPH. Za benzín propálený ušlechtilým šestiválcem dovalí další kilo ročně na spotřební dani z benzínu a DPH. Fakt si myslíte, že by bylo lepší, kdyby tech sto táců zdanil a nekoupil si nic? Nemá tam třeba někdo práci?

pozor! 9.7.2007 13:24

Re: Re: Zdravý rozum říká přesný opak toho, co autor článku.

1300 korun měsíčně? To jedině pokud počítáte z hrubé mzdy...

Ivan 9.7.2007 13:45

Re: Re: Zdravý rozum říká přesný opak toho, co autor článku.

Chudý, který platí daň, nemá žádnou sociální dávku. Dálnici pro mercedes nepotřebuje, a ta se ovšem staví z jeho daní.  Masivně dotovaná nákladní silniční doprava se taky dotuje z jeho daní (pokud by se platilo podle opotřebení silnice, tak 1 kamion = 20000 osobních aut a v tomto poměru by měla být siniční daň. Chudý jezdí veřejnou dopravou - taky mírně dotovanou - tu ovšem chtějí ODS odstranit nejlépe úplně. Pokud mu někdo ukradne půlku jeho výplaty, tak se tím policie vůbec nezabývá (do 5000Kč přestupek), i když je to pro něho větší ztráta, než ukradení stotisícového příjmu podnikatele (tím se policie zabývá důkladně). Atd., atd..

R 9.7.2007 14:46

Dílčí závěr pana Ivana:.

Kdo se považuje za chudého, má právo krást.

R 9.7.2007 14:56

Re: Re: Re: Zdravý rozum říká přesný opak toho, co autor článku.

Masivně dotovaná silniční doprava? Šplouchá Vám na maják? Kdyby se daně, vybrané od provozovatelů silniční dopravy věnovaly na silniční dopravu, pak bychom byli státem s nejlepší silniční sítí ve světě. Jenomže je nutno živit Duškopříživníky, kteří přestrali být výděleční již prvé čtvrtině 20. století, ale myslí si, že "mají nárok" přízivničit ještě několok století, protože jich je hodně. Mimochodem, bylo by vhodné se podívat na účetní uzávěrky francouzských železnic s jejich slavným TGV - na internetu jsou dostupné!

jakovy 9.7.2007 12:13

Ivane, máte pravdu. Re: Zdravý rozum říká přesný opak toho, co autor článku.

Jedině 100%-ní daň (pro ty zlé) by se mírně blížila zdravému rozumu indiána, hodní sjou nedaněni. Ale 126 % je lepší, že. Tak to zas tak udělejte, a půjdeme zase tam, kde jsme byli leta letoucí - do pr**** na věčné časy.

Čest !

xx 9.7.2007 12:32

Re: Zdravý rozum říká přesný opak toho, co autor článku.

Žádný zdravý ani nezdravý rozum neexistuje. Existuje jenom Rozum a Hloupost. A právě Hloupost je ta základní substance, která tvoří vesmír. Rozum je jenom porucha nebo singularita v nekonečnosti Hlouposti. Proto taky nelze žádný boj proti Hlouposti vyhrát, ale nesmí se přestat bojovat, protože Rozum prohrát může. Vykašlete se na "zdravý rozum" a používejte jenom Rozum. Doslova.

pozor! 9.7.2007 13:11

Re: Zdravý rozum říká přesný opak toho, co autor článku.

Je to tím, že ODSák dělí svět na dvě části. Sebe a zbytek. S tím, že on je ten, který má "zdravý rozum" který mu velí všechny co nejvíc okrást. A samozřejmě předpokládá že ostatní jsou na tom stejně, tedy že se zase mimo jiné snaží okrást oni jeho.

Alfred 9.7.2007 18:32

Re: Re: Zdravý rozum říká přesný opak toho, co autor článku.

Pokud potkáte ODSáka, nic si s ním nezačínejte a Vaše ušlechtilost bude před jeho zlotřilostí ochráněna. A pokud by stát přestal mrhat prostředky podle požadavků programu ODS, pak by tento zlotřilý ODSák ztratil jedinou možnost jak se vám dostat na kobylku - totiž přes státní přerozdělování. A o to vám přece jde, ne?. Minimální stát vám nic nesebere, s ODSákem nebudete kšeftovat, budete se družit jen s ušlechtilými proletáři co mají srdce na dlani a budete šťasten. Tak teď jen prohlasovat ten minimální nesociální stát, aby socky tolik neokrádal ve prospěch boháčů.

pozor! 10.7.2007 14:13

Re: Re: Re: Zdravý rozum říká přesný opak toho, co autor článku.

To co jste napsal nedává vůbec žádný smysl