29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
nepolitik 9.7.2007 15:04

Jediné spravedlivé řešení vidím v tom, že

budou zrušeny všechny daně, kromě DPH a daně spotřební. Co si kdo vydělá, ať utratí ve spotřebě a zaplatí v těchto dvou daních.!!

Šedovous 9.7.2007 14:46

Dubáčkovi(oakman) : vynucený altruismus je diktatura....

Investujte do sebe a kupte si konečně slovník cizích slov ať tu nejste až za takového knechta. Vynucený altruismus je nonsens a jak vypadá diktatura, no zřejmě jste žádnou nezažil...

oakman 9.7.2007 14:50

Práci šest! Soustruhu

Tak proč se tu někteří snaží ysvětlovat, že jedni jsou povinni jimi být, zatímco ti recipienti si sam nadiktují, kolikže té pomoci bude třeba, aby se mohli dál válet na zádech!!!

R 9.7.2007 14:58

Re: Práci šest! Soustruhu

Šedovous již do vzdělání nemusí investovat, absolvoval VÚML!

čtenář 9.7.2007 15:38

Re: Dubáčkovi(oakman) : vynucený altruismus je diktatura....

Dobrá, tedy diktatura proletariátu - je vynucený altruismus. Konečně spokojen ?

Alfred 9.7.2007 17:37

Re: Dubáčkovi(oakman) : vynucený altruismus je diktatura....

Vynucený altruismus je stejný nonsens jako mluvit o "solidaritě" v souvislosti s daňovou progresí. Pokud jde opravdu o solidaritu, ať platí vyšší daně dobrovolně ti, co to tak cítí, pak by to byla opravdu solidarita. Vynucená solidarita je prostě jiný název pro loupež.

Šedovous 9.7.2007 14:42

Zdarvý rozum praví, že nejlepší je

mezi práci a sebe postavit někoho jiného. K intelektuální mohutnosti autora je zbytečné se vyjadřovat neboť urážka-censurováno-urážka

R 9.7.2007 14:59

Re: Zdarvý rozum praví, že nejlepší je

Máte pravdu, mezi sebe a práci je nutno někoho postavit - výběrčího daní. Jinak byste umřel hlady, Šedovousi.

Šedovous 9.7.2007 15:27

Asi vás to překvapí,

nejsem státní zaměstnanec a nejsem placený z daní....o smrti hladem zatím neuvažuji, při privatizaci špitálů bych si hádám i dost pomohl, beze mne to prostě nejde.Pac a pusu.

oakman 9.7.2007 14:04

Pokud je politika, která vede k tomu, že lidé začnou opravdu hospodařit - ne jen utrácet jako děti

Pak nechápu to slovo egoismus. Nebo je egoista každý, kdo nechce dát, protože socan káže???

Až jednou někdo spočítá, kolik je opravdu potřeba pro lidi a kolik sežere státní xindl na svou spotřebu, uvidíme, jak se nám ten "socialistický altruismus" nevyplácí!!!

oakman 9.7.2007 14:01

Doktor si tu hraje na filosofa.

Doktore, vynucený altruismus je DIKTATURA. Pan doktor chce lidem "nařídit", aby byli solidární - teda těm nesocanům. Socané mohou být dále masa parazitů, kteří kradou ze státní pokladny s výmluvou, že to jejich bohulibé "pomáhání lidu" něco stojí.

Altruismus je když osobně dám Novákovi z Volyně na opravu baráku po povodni, nikoliv když Dr. Buzerant žádá obecně, abychom se doforoty složili altruisticky na xindl, který maká načerno, bere podporu, strčí dědka do starobince aby mohl bezpracně žít z pronájmu jeho dekretovaného bytu - daně neplatí, nemakají, ale ruku mají dlouhou a tihle šmejdi, jako je pan doktor se nominují do posice lidí, ktří vědí nejlépe "co lid potřebuje".

 Tady dnes vrcholí nenávistná kampaň téhle erární pakáže - za těmito slovy o "altruismu" se krčí ochromující strach ze zodpovědnosti a ze ztráty toho ohromného balíku peněz, který našim jménem "větrají". Strach z ohrožení autonomní posice diplomovaného mudrlanta, který ví lépe, kam s mými penězi.

Doktore, altruismus je směřován k trpícím jedincům - nikoliv ke řvoucím masám!!

Evropan(original) 9.7.2007 14:14

Re: Doktor si tu hraje na filosofa.

Tak to neres, neplat a hotovo.

doktor 9.7.2007 14:35

Re: Doktor si tu hraje na filosofa.

Milý Oakmane, přečtěte si ještě jednou POMALU, co jsem napsal. Nejsem jen nick.

R 9.7.2007 14:39

Re: Re: Doktor si tu hraje na filosofa.

D oktor skutečně není jen nick

Dokktor je příživnická nula.

doktor 9.7.2007 14:50

Re: Re: Re: Doktor si tu hraje na filosofa.

Máte uvažování komunisty z padesátých let. Kolik takových u nás ještě zůstalo?

oakman 9.7.2007 14:53

Uvažování bolševika tu předvádíte vy

Jediný rozdíl v populaci je v tom, že zatímco ti, kteří dosahují toho, co je normální a saturiújí své potřeby z vlastních zdrojů jsou "modří zloději", zatímco ti, kterým se to nedaří, jsou "potřební soudruzi - slušní lidé" Tak kdo je tu bolševik???

pan Havran 9.7.2007 13:53

Volba

Kdybych si měl vybrat mezi sobeckým egoismem a kvazialtruismem, vyberu si kvazialtruismus.

Alfred 9.7.2007 17:42

Re: Volba

Nkdo vám v té volbě nebrání, ale vy chcete všem vnutit ten kvazialtruismus. Proč? Asi je to pro Vás výhodnější, tedy jte sobecký egoista. Nebo že by masochista?

pan Havran 9.7.2007 18:30

Re: Re: Volba

Svůj názor na kvazialtruismus a sobecký egoismus jsem vyjádřil ve svobodných volbách do PS. Tomu váš zdravý rozum říká vnucování? A jestli solidaritě říkáte masochismus, pak lituji vaše rodiče a vaše sousedy.

Evropan(original) 9.7.2007 13:49

Tohle nikam nepovede ...

Odstehovat se, ojebavat, ucetne kouzlit, ale dobrovolne ani vorla. Zadny cavyky porad.

doktor 9.7.2007 13:29

Jan Bartoň 2

Pokračování: kulturní činnost, domácí péče o staré, nemocné a invalidy, pohřebnictví. Je také na štíru s termíny: Altruismus není termín, který by popisoval placení daní. Je to termín moderní sociologie a etologie člověka, které zjistily, že člověk se jako společenský tvor chová ve skupině RECIPROČNĚ ALTRUISTICKY: pomůže jinému JEDINCI, protože od něj očekává v budoucnu pomoc stejnou. Jedinci, kteří se chovají vůči druhým opakovaně SOBECKY, jsou ostrakizováni, a v minulosti byli prostě ze společnosti vyloučeni, což znamenalo rozsudek smrti. Moderní stát není produktem našich genů, ale kultury: tu dobré, tu špatné, tu stranící jen některým lidským skupinám, které jsou u moci. Právě to je podstat reforem pravice, tak jako před pár lety to byla podstata reforem levice. Nemravné - to i ono.

Honza42 9.7.2007 14:27

To jsem rád, že je vědecky prokázáno, že socialistická Evropa je úchylná.

Takže stačí všechny ty sociální nesmysly zrušit, protože se lidi o sebe navzájem postarají z Vámi uvedených důvodů sami. Na vesnicích, kde se lidi znají, to totiž ještě dnes funguje podobně. I já jsem ochoten se podobně chovat DOBROVOLNĚ.

Jestliže potkám bělovlasého děděčka, který mne bude prosit o skývu chleba, rád se s ním rozdělím a ani nepotřebuji, aby mi plnil tři přání.

Jestliže však potkám chlapa, který mně pod pohrůžkou násilí půlku chleba nejdřív sežere, pak zastrčí pistoli za opasek a zeptá se, jestli se s ním rozdělím dobrovolně o zbytek? Tak toho prosím kopnu do pr d e le.

oakman 9.7.2007 14:54

Hle, občan, dííííky!!

Alfred 9.7.2007 17:50

Re: Jan Bartoň 2

O jaký reciproční altruismus by tu mělo jít? Myslím, že opakovaně sobecky se chovají především různí stálí příjemci dávek. Socani jsou jenom náčelníci lupičů, kteří dávají kumpánům za nemalý podíl na kořisti návod jak na to. Rád bych viděl společnost alruistických socanů bez pravičáků. Pozemský to Ráj.

doktor 9.7.2007 13:20

Jan Bartoň

zřejmě nejí, nečte, je zdravý jak řípa a nemá děti. Jinak by nemohl napsat, že "MENŠÍ část zboží v současnosti se sazbou 5% by zdražila". Menší - jak pro koho. Ta "menší" část zboží jsou všechny potraviny, včetně nealkoholických nápojů, všechny léky a zdravotnické prostředky, všechny knihy, noviny a časopisy, pokud v nich nejsou reklamy, dětské sedačky do automobilů, dětské pleny, veškerá hromadná přeprava cestujících, shromažďování a rozvod vody, čištění odpadních vod, veškerá zdravotní a sociální péče, úklidové práce,

Jura Jurax 9.7.2007 13:26

Re: Jan Bartoň

No a co? Je rozumný důvod, aby třeba kniha měla nižší sazbu než počítač nebo televizor nebo lednička nebo co já vím příklepová vrtačka? A to jsem knihomol ... :-D

A potraviny - doktore, jste-li lékař, pak víte, že národ se přežírá. Vyzáblé proletáře nevidět - podívejte se třeba na záznam demonstrace dobře živených odborářů.

doktor 9.7.2007 14:33

Re: Re: Jan Bartoň

Jako lékař - internista připomínám, že nejzdravější potraviny - zelenina, ovoce, libové (hovězí, telecí, králičí, zvěřina, ryby) maso jsou také ty nejdražší. Po nich neztlousnete.

R 9.7.2007 14:42

Re: Re: Re: Jan Bartoň

Felčaqre, u Vás bych se nedal dobrovolně léčit. Nejste náhodou dr Rath?

Honza42 9.7.2007 14:55

Re: Re: Re: Jan Bartoň

Pěkná blbost. Poslední měsíce jsem přešel na zeleninu a vůbec zdravou stravu kvůli váze a úspora peněz je značná. Lidi se totiž normálně už vůbec nestravují, lidi vpodstatě již jen mlsají.

Jura Jurax 9.7.2007 13:20

Já bych se zeptal zase takto:

Proč má být žádoucí, abych já, který zdaňuji většinu svého příjmu nyní ve 32% pásmu, i nadále platil těch 32% a tím ročně přišel o několik desítek tisíc na ve prospěch těch chudších? Když i tak platím daně v absolutní hodnotě mnohokrát vyšší než ti chudší?

A navíc: proč je rovná daň nemorální, kdežto rovné zdravotní a sociální pojištění, na něž zaměstnanec (včetně toho, co za něj skrytě odvede firma) platí víc než na daně, nemorální není? Nebo aspoň zatím žádného bijce za práva chudých to dosud nenapadlo?