29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mirek 9.7.2007 10:37

Re: Divná argumentace

Šokující je na celé nereformě skutečnost, že prezident NKÚ Ve svém hodnocení státního závěrečného účtu konstatoval, že ani jedna účetní jednotka nepředala NKÚ účetnictví v pořádku tak, aby odpovídalo skutečnosti a odráželo stav veřejných financí. Všem účetním jednotkám bylo vytýkáno, že nemají vedeny inventurní seznamy dle skutečnosti, že účtují o zálohách, které nebyly vypláceny a další výtky směřovaly k nedostatkům v účetnictví, které podle NKÚ není pravdivé, tedy prezident NKÚ všem poslancům sdělil, že nedoporučeje státní závěrečný účet odsouhlasit. Bohužel nikdo a nic nemůže potrestat státní správu za špatně vedené účetnictví a za chyby v účtování, takto lze potrestat pouze fyzické osoby a firmy. Na stát nikdo nemůže. Přesto poslanci ODS dali návrh na odsouhlasení státního závěrečného účtu a skoro všichni poslanci tento návrh podpořili a to včetně KSČM a ČSSD, protože kdyby ho neodsouhlasili, tak by nemohl stát vydat státní dluhopisy! Tedy není to v tom, že by občané a firmy odváděli málo, ale v tom, že státní správa (ministerstva a jejich obslužné společnosti)  neumí účtovat a hospodařit. Stát se nechová jako hospodář, ale jako rozhazovačný dětinský a zhýralý mladík, který rozhazuje peníze, které poctivě nevydělal, a má je jenom svěřené. Jinými slovy bych to definoval, stát vědomě pod vedením kterékoliv strany, poslanecké sněmovny a senátorů a za dohledu Ústavního soudu okrádá občany a firmy a vyhazuje za zbytečnosti, které nejsou nezbytné pro občany, aby si zajistil obdiv na mezinárodním poli, jak umí s občanem a firmami na svém území zatočit, když není v kase tolik, kolik potřebuje na své vyhazování a pro svoje úředníky a policajty.

čtenář 9.7.2007 10:47

Re: Re: Divná argumentace

Ano pane, přesně tak to je. Ale český člověk potřebuje tenhle svinčík. Ráchá se v tom s uznáním, přímo si to vyžaduje. Proto dá vždycky přednost neřešení před řešením. Podstatou českého myšlení je, že všechno lze dojednat, domluvit, stačí mít známe a protekci na správném místě. I přírodní zákony......i zákony trhu.......

darny 9.7.2007 10:12

Ale......

Autore, kam jsi chodil do školy, když nemáš ponětí o základním obchodním principu?

I-Worm 9.7.2007 10:10

Místo celého článku stačilo pod titulek napsat

v parlamentu!

Kajan 9.7.2007 10:04

Zdravý rozum ve skutečnosti neexistuje, neboť jím myslíme každý ten svůj !!! Dzp.

I-Worm 9.7.2007 9:58

Četl jsem v sobotních novinách

že Topolánek chystá další zmrazování poslaneckých platů. Utahujte opasky, musíme na ně vydělat...!

I-Worm 9.7.2007 9:52

A co takhle zlevnit lokomotivy

aby se to zdražení kompenzovalo? Za komančů se to tak s úspěchem dělalo! V té zvýšené sazbě jsou totiž většinou věci, které nejsou nezbytné, zatímco v té snížené jsou věci nezbytné.

Mirek 9.7.2007 9:55

Re: A co takhle zlevnit lokomotivy

Máte zcela pravdu, za komančů bylo zdražení toaletního papíru o 2% kompenzováno 200% zlevněním lokomotiv.

I-Worm 9.7.2007 10:00

Re: Re: A co takhle zlevnit lokomotivy

a aby to stát moc nebolelo, tak ten papír byl často k dostání jen v Praze.

cb 9.7.2007 11:11

Re: A co takhle zlevnit lokomotivy

Kdo jste, abyste tvrdil, co je a co neni nezbytne. To muzete mluvit o sobe, ne o ostatnich.

I-Worm 9.7.2007 11:35

Re: Re: A co takhle zlevnit lokomotivy

jo, jo, když nemají chleba, tak at jedí koláče, že?

Alfred 9.7.2007 19:19

Re: Re: Re: A co takhle zlevnit lokomotivy

Tohle jsou, I-Worme, neuvěřitelné kydy. Ukažte mi v Evropě někoho, kdo hladoví a nemá na chleba. I když možná na chleba ne, ale na kuře a v ČR pivo určitě ano. Jediní, kdo jsou na tom opravdu špatně, jsou bezdomovci, ale v jejich prospěch ani socani ani komouši nehnou prstem. Že by nějaký sociální pracovník ty bezdomovce obcházel a vnucoval jim tu garantovanou dávku 2060 Kč nebo kolik to má dělat měsíčně nebo snad obce socany vedené že by  jim poskytly v zimě útulek? Ani náhodou, bezdomovci je totiž ani potom volit nebudou. Ale proč mají podle různých humanistů právo na bydlení od obce Romové i když neplatí nájemné a bezdomovci ne? Proč jim nikdo z těch krasoduchů bydlení nenabízí? Není to proto, že bezdomovci úředníkům nevyhrožují a z pomoci jim se nedá vytlouct žádný politický kapitál?

A je to 9.7.2007 9:43

K článku

Tak nevím 5%sazba DPH  ,jejím zvýšením by se měl kompemzovat výpadek sazby DPH 19% .ODS v modré šanci navrhované rovné dani by znamenalo ,že komodity s 5%DPH jako energie ,teplo ,zdravotní potřeby,potraviny  tedy vše co platí všechny domácnosti by se zdražilo.Navíc i stavební činost.Nákup mercedesu by naopak zlevnil. To je celá pravda,tak nevím co autor chtěl říci

Arab. 9.7.2007 9:06

Zdravý rozum.

Kdo posoudí zdravý rozum,jak levičák tak pravičák si myslí.že ho má.

Kylchap 9.7.2007 8:55

Malá připomínka.

"Taková změna by samozřejmě naprostou většinu zboží, které je dnes zdaněno sazbou 19%, zlevnila a pouze menší část zboží v současnosti se sazbou 5% zdražila."

Pane autore, píšete o zdravém rozumu, který bohužel nemáte. Nezlevilo by nic. Rozdíl v DPH bysi nechali obchodníci. Zdražilo by to, co se kupuje častěji.

Sancta simplicitas.

Mirek 9.7.2007 9:57

Re: Malá připomínka.

Nemáte pravdu, že by si to nechali obchodníci, ale nechal by si to stát, protože tomu to musí obchodníci zúčtovat. Spravedlivé by ale bylo, aby i občané mohli DPH zúčtovat se státem a tam, kde mají nadbytečný odpočet, tak mohli po státu chtít DPH vrátit, když už se má zrušit společné zdanění manželů.

cb 9.7.2007 11:13

Re: Re: Malá připomínka.

Kylchap to myslel jinak, ale stejne nema pravdu. Cena je urcena nabidkou a poptavkou a DPH na ni nema vliv. Mozna kratkodoby.

oakman 9.7.2007 8:49

Ano Bubne, v Americe se lidé za příjmy nestydí, tam také nejsou bohatí předmětem závisti a nenávisti přímo třídní.

Pro oba - i pro Leu: Mám to chápat tak, že rotože jsou nenažrané masy u nás aktivní, máme jim dále zacpávat huby z daní, které vybíráme na jiné??

Chcete nové dálnice, chcete čistou a rychlou železnici, chcete zdravotnictví a školství za pár stovek ročně - to vše jde z rozpočtu. Musíte platit více - jiné než vaše peníze stát nemá. Operovat tím, že je něco východní a něco západní je jen legra, protože jsou věci (progres v dani), které místní ze západu rádi, ale ti samí lidé si rádi udrží ty reziduální výdobytky socialismu, jako jsou stravenky. To, že na tom podniky okrádají stát o daně a to, že stát nemá do toho, jak zaměstnavatel pečuje o své lidi co mluvit, už nikoho nezajímá.

S tím okrádáním na daních je to jen hospodský folklór těch, kteří neplatí ani DPH. Ti jsou pro stát neduležití, protože sotva uživí sami sebe. Kdo nepodniká, neměl by tu vynášet soudy o tom, co nezažil.

Pokud tu chcete operovat příklady "známý zažil" - říkám, nelze směšovat to, že mnozí státní úedníci selektivně nekonaj svou povinnost, když jde o známé či rodinu. To je lidská chyba - ne systémová.

Zde nejde o žádný dřevní kapitalismus předválečného druhu. Zde jde o to, naučit českého rypáka starat se o stát. To nelze docílit tím, že stát bude dál hrát roli fotra v životě mnohého dospělého u nás. Státní kasa je prázdná, ti "bohatí" to už neufinancují, protože podíl těch, kteří jen berou převýýšil podíl těch, kteří i dávají. To, co tu píšete je dětinské, nezodpovědné, nedivil bych se, že vás vlastní děti časem vyhodí na ulici - vy se snažíte prožrat vše, co bylo vybráno na ně. Proč by ony měly myslet na vaše stáří, když vy, jejich rodiče jste mysleli celý život jen na své chřtány a pupky.

Lea 9.7.2007 9:14

Re: Ano Bubne, v Americe se lidé za příjmy nestydí, tam také nejsou bohatí předmětem závisti a nenávisti přímo třídní.

naopak. Jsme národ pasivní,ale to neznamená,že by nemohlo k radikalizaci nejchudší vrstvy dojít.A nemluvila bych o ní jako o nenažrané,myšleno jakocelku.Existuje skupina lidí,jejíž výdělky se pohybují okolo minimální mzdy. Jsou to ti méně úspěšní a jsou odkázáni na výpomoc státu.Jsem pro adresnost sociál.dávek,ale myslím si,že sociální smír by měl být zachován.Proto nevidím nic špatného na solidárním systému,kdy bohatí odvádí na daních více a,ale zároveň si svůj majetek chrání zachováním sociální únosnosti většiny společnosti.

oakman 9.7.2007 10:02

Právě naopak!!

To vaše řešení je jen chlácholení davu. Taty musí nastat rázná politika, která mnohým vysvětlí, že jejich schizofrenní postavení (na jednu stranu se tváří jako chudí, aby něco "slevili", ale v hospodě je tady každý "střední třída".

Tady se strašně lže o postavení jedince ve společnosti. Masová pravidla vegetace nastolená socanem podporují odborářskou lemplovinu tam, kde věcnou hodnotu pracovního výkonu nahrazuje masovost, stále se tu tváříme, že leckerá dělnická povoláí jsou "ctnostná", i když je dávno vykonávají za "zvířecích" podmínek cizinci. Na Plzeňsku, Budějovicku, Pardubicku platí, že sice města mají slušnou míru nezaměstnanosti, ale ve fabrikách dělá více cizinců, než našinců. Výsledkem je stav, kdy 40% domácí populace se tak či onak přiživuje na státní kase, zatímco státní kasu plní cizinci a ti, kteří jim vytvářejí pracovní příležitost.

Sociální smír musí být nastolen tak, aby to byl smír - ne diktát. To znamená, že KAŽDÝ OBČAN bude roven nejen před soudem, ale i před berňákem.

Alfred 9.7.2007 19:49

Re: Re: Ano Bubne, v Americe se lidé za příjmy nestydí, tam také nejsou bohatí předmětem závisti a nenávisti přímo třídní.

To bude tím, že tady každý musí mít televizi, video, auto, doma teplou vodu a dovolenou u moře. To si lidi s minimální mzdou nemohou bez pomoci státu dovolit. Jejich problém spočívá v tom, že se nechali reklamou a socany přesvědčit, že určitá hmotná úroveň je prostě v dnešní Evropě základním právem a když nedají dobrovolně, mohou si vzít násilím. Co je to za smír, jestli vám někdo řekne "Peníze nebo život?". Dáte peníze, je smír, nedáte, je po smíru a přijdete o kejhák. Tady by se neměla předstírat "solidarita" a "sociální smír"  ale říct si na rovinu, že pro lépe situovanou část populace je levnější zaplatit výpalné než se bránit. Kdo je vlastně bohatý? Proč by špičkový programátor nebo doktor nemohl mít měsíčně statisíce? Různé celebrity mají víc a nikdo jim to nezávidí. A pokud je někdo opravdu bohatý a má příjmy z kapitálového majetku, pak platí rovnou daň 15 nebo 25% a minimální sociální a zdravotní pojištění.  Takže celý sociální smír je socanská technika jak okrást kvalifikované a schopné ve prospěch neschopných. Za návod si nechají vůdcové socanů královsky zaplatit.

Honza42 9.7.2007 9:54

Asi jsem český rypák, protože stát mi je u zadku.

Daně platím ne z lásky ke státu, ale protože nevím jak to zařídit, abych je neplatitl a přitom mne nezavřeli. Nejsem až takový asociál jak by z předešlých vět vyplývalo. Můj názor plyne ze zkušeností s tím, jak a za co náš stát peníze utrácí. Prostě mne obere na daních, k tomu si něco navíc vypůjčí na účet mých dětí a za tuto sumu mi proti mé vůli koupí věc, kterou bych si sám dobrovolně nekoupil ani kdybych nevěděl co s penězi. Proto dát peníze státu a nebo je hodit do kanálu je nemlich to samé.

I-Worm 9.7.2007 9:55

Re: Ano Bubne, v Americe se lidé za příjmy nestydí, tam také nejsou bohatí předmětem závisti a nenávisti přímo třídní.

víte, ty stravenky, které považujete za výdobytek socialismu, jsem viděl i ve Francii, dokonce vypadaly velmi podobně, jao ty české (Ticket restaurant). Že by tam zůstaly po Robespierovy...?

I-Worm 9.7.2007 9:56

Re: Re: Ano Bubne, v Americe se lidé za příjmy nestydí, tam také nejsou bohatí předmětem závisti a nenávisti přímo třídní.

prominte to tvrdé "y" na konci...

xx 9.7.2007 12:24

Re: Re: Ano Bubne, v Americe se lidé za příjmy nestydí, tam také nejsou bohatí předmětem závisti a nenávisti přímo třídní.

Však Francie je taky největší socialistická země Evropy!

qwert český rypák a anarchokap 9.7.2007 12:27

Zde jde o to, naučit českého rypáka starat se o stát

pane, do důchodu mám dost a dost daleko a vůbec nepočítám s tím, že od státu neco dostanu. Jediné co mne mrzí, že stát mi nebízí vyvazovací smlouvu - dohodu o tom, že já si nebudu platit na důchod a stát mi pak nic nedá. Takhle je to tak, že já ze zákona musím platit a stát mi pak dá stejně prd.

karel 9.7.2007 8:34

cena prace

Pořad se nam namlouva že bohati živi svymi daněmi stat. Ale porovnejte si kdo jsou ti bohati. Jsou to advokati kteři vydělavaji na nepřehlednosti zakonu, jsou to ti kteři ty nepřehledne zakony tvoři, jsou to členove ruznych dozorčich rad, exekutoři a podobně. Jsou to lide kteři vlastně žadne viditelne hodnoty nevytvaři a berou za nepředstavitelne penize. Potom jsou mali a středni podnikatele kteři si většinou sve penize zaslouži. Na druhe straně jsou lide kteři tvoři skutečne hodnoty ale jsou za to mizerně placeni. Takže podle mě je zde špatně nastavena cena prace. 

Bože 9.7.2007 8:02

To jsou kouzelníci

Je to jednoduché počítání,přátelé....Zruší takzvané závodní stravování----O kolik korun dostanete méně od zaměstnavatele,;-D no a pak to DPH a co vám chce autor vysvětlovat....Asi jen to že jeho se to netýká;-D....Takže pozor na ně na filuty!!!

oakman 9.7.2007 8:01

Socialistický novootrokářský stát

Nařizuje místním bohatým - plať více než ostatní, stát ti za to dá stejně mizerné služby zdravotní a školské jako těm bez peněz. Nestátní péče je zakázána - to by nebylo "solidární" se všemi těmi parazity, kteří v erárním lékařském a vzdělávacím bordelu hrabou. Politicky pak nelze připustit "nerovnost" lidu, tak platí to porád opakované: Rovnost v chudobě, Volnost v determinaci a Svoboda v nadávání - to jsou jediné tři výstupy socialismu.

Zde nejde o pravolevé vidění světa, zde jde jen o české neokomunistické chrapounství a stále přítomný pocit, že dav může jedinci diktovat, jak bude žít.

Kolektivismus je to správné jméno. Nemoc malomyslných, ujařmených vlastní neschopností se přizpůsobit a najít si místo ve společnosti, které budí respekt. Hnutí flákačů, kteří se neumí podepsat pod svou práci a proto se rádi schovávají v davu. Nic víc.

PROKOP BUBEN 9.7.2007 8:21

Re: Socialistický novootrokářský stát

 MÍSTNÍ BOHÁTÍ se většinou na rozdíl od svých ve velké většině kolegů v zahraničí, mnohdy brání platit jakékoliv daně......Zatímco Amíci se chlubí, kolik že to platí daní, naši často podivnězbohatlí se navzájem chlubí, jak na daních stát OŠULILI.......