17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
pf 14.11.2007 11:16

zavistivy smradku

v civilizovanych zemich bere lekar specialista plat ~ 3/4 platu ministerskeho predsedy a ~8 nasobek nastupniho platu policajta. tezko pochopitelne pro bolsevickeho z m r d a

Josef 14.11.2007 11:54

Re: důchodce - z jakých tvých daní

Co to meleš důchodče! Klenerův ústav je příspěvková organizace která si na SEBE ZCEALA VYDĚLÁVÁ. Tak z jakých tvých daní?

Standa 14.11.2007 12:30

Re: důchodce

pospec má zatmění minimálně slunce. Fungující a prosperující ústav bude zničen a pospec nic nechápe. Dobré jméno má svoji funkci, kterou mnoho diskutérů nechápe (včetně Julínka-šulínka). 

Jarda 14.11.2007 12:55

Re: důchodce

Pane důchodče, jste prostě hloupý - je jedno jestli ještě nebo už zase.

Je mi Vás líto.

(Také jsem důchodce.)

Hawk 14.11.2007 13:16

Re: důchodce

Vy snad máte představu, že se ty leukemií postižené krvinky léčí skalpelem 8-o. Ani  transplantace kostní dřeně se neodehrává na operačním sále...

Fafa 14.11.2007 19:08

Hawku:

nekteri diskutujici tady ale opravdu takove predstavy maji. O kousk niz se kdosi rozhorcoval kvuli odmitnuti devitalisaci. Takova devitalisace leukemie musi byt velmi narocny vykon. ;-D

Miloš Zfrantišku 14.11.2007 10:15

Arogance moci -

tak typická pro české politické bratrstvo.

gerontusinza 14.11.2007 10:00

Pane Hvížďalo, bez ohledu na meritum věci, když nadřízený rozhodne,

podřízený buď poslechne  nebo sdělí "to já dělat nebudu proto že a případně proto...." Nesmí dělat mrtvého brouka a nechat se pro nečinnost vyhodit. Kdyby pan profesor tak jednal byl by za hrdinu, a zásadový ale takto se to těžko obhajuje, i když se jedná o pitomost státního rozsahu. Ale to vidíme u pana Julínka všichni a dlouho..... A vy? Jak dlouho se vám jeví pan ministr jako totální nula? Jinak je to přeborník, jak připravit i přibitý majetek k rozkradení......... Všichni to vidíjen vy to podúporujete... Není to k smíchu pane ;-D

vládík 14.11.2007 10:58

Re: Pane Hvížďalo, bez ohledu na meritum věci, když nadřízený rozhodne,

A jak víte, že pan profesor takto neodpověděl? Jen proto, že to neběžel vytrubovat do novin? No - neběžel. Má totiž tu vysokou politickou kulturu (ona politická kultura není jen o vládě či parlamentu).

strejda 14.11.2007 11:11

Re: Re: Pane Hvížďalo, bez ohledu na meritum věci, když nadřízený rozhodne,

R^

Lojza 14.11.2007 12:32

Re: Re: Re: Pane Hvížďalo, bez ohledu na meritum věci, když nadřízený rozhodne,

Když nadřízený prdne tak my se posrat nemusíme.

Zde je pouze jen a jen na nás na lidech a na dalších doktořích (doktorech)

Já osobně jsem proti takovému jednání a stojím za prof.Pafko.Pokud to není lhostejné lidu a hlavně doktorům pak VYJDOU DO ULIC A BUDOU PROTESTOVAT protí zvůli a rozhodování nesvéprávných blbů.          .........       Nebude to trvat dlouho a vše se může obrátit proti nám všem      a to i proti Vám páni doktoři.

Pryč s takovými kteří si pouze myslí že jsou nejchytřejší na světě.     a máme jich dost.

President Klaus,Langr,Bursík, T o p o l á n e k ,Čuník,Čumila Džamila,Říman a Dr Nečas.

gerontusinza 14.11.2007 13:18

Kdyby pan profesor tak odpověděl, Re: Re: Pane Hvížďalo, bez ohledu na meritum věci, když nadřízený rozhodne,

tak by již dávno nebyl říďou... nemyslíte? Proč by měl vytrubovat, on mohl v první řadě veřejně argumentovat a oponovat, nikoli mlčky jen  jako souhlasit.. Julínek je sice vůl na n-tou, ale toho si jistě pan profesor byl vědom (když to poznám i já.....)  ;-D

Pavel 14.11.2007 9:57

nic nového pod sluncem

Nic nového pod sluncem. Schopný novinář dokáže vždy udělat z viníka oběť a naopak. O tom psal už Karel Čapek ...

Klener je úředník - ředitel státní instituce a jako takový má povinnosti bez ohledu na zásluhy v 70. letech. Může se mu to nelíbit, ale buď bude postupovat podle instrukcí svých nadřízených nebo musí odejít. A to že to sám neudělal, svědčí o tom, že počítal, že pomocí lidí právě jako Hvížďala zůstane dál u koryta.

I-Worm 14.11.2007 9:59

Re: nic nového pod sluncem

Julínek je naštěstí politik, takže žádné povinnosti nemá - tedy kromě těch k rodné straně.

Bubik 14.11.2007 10:08

Re: Re: nic nového pod sluncem

Prof. Klener jako každý najatý manager musí počítat s tím, že kdykoliv bude odvolán. To je věc, která se v soukromém sektoru děje denně a NIKOHO kromě odvolaného to nevzrušuje. A za nikoho takového nekope ani žádný pan Hvížďala

Julínek jako ministr vlády taky musí počítat s tím, že bude kdykoliv odvolán. Jeho nadřízeným je předseda vlády a má na to pochopitelně právo.

Topolánek jako předseda vlády odvolán asi nebude, ale pokud bude kejo práce stát za h...., tak je pravděpodobné, že přístě jeho strana dostane tméně hlasů, takže nesestaví vládu.

Mimochodem kdyby novinář Hvížďala nebyl novinář na volné noze, ale byl v nějakých novinách , bude povýšení/odvolání běžnou součástí jeho profesní budoucnosti.;-P

VLADIMÍR 14.11.2007 10:24

Re: Re: nic nového pod sluncem

Řídící se heslem dnes jsem zítra nejsem Rv

I-Worm 14.11.2007 11:37

Re: Re: Re: nic nového pod sluncem

a proto co dnes neurvu, zítra už nedostanu.

Vocílka 14.11.2007 10:00

Re: nic nového pod sluncem

Můžete upřesnit jaké zásluhy měl prof. Klener v 70tých letech?

Pavel 14.11.2007 10:03

Re: Re: nic nového pod sluncem

Viz příspěvek autora článku.

MUDr Jiří Kilian 14.11.2007 10:03

Re: nic nového pod sluncem

Tady ale jde především o samotnou onkologii a o onkologickou péči.  To Vám trochu  uniklo.

mira_3§ 14.11.2007 10:46

Re: Re: nic nového pod sluncem

Svobodu si zasluží ten (obor), který si ji vybojuje a umí ji respektovat a spravedlivě s ní nakládat. Onkologové, kteří neví při celé složitosti co říci umírajícím pacientům jsou oproti matematice, fyzice na začátku cesty.

TBB - falešný mormonský kněz 14.11.2007 11:59

Re: nic nového pod sluncem

Pavle, i úředník má mozek.  Pan profesor Klener ho má zjevně lepší, než "Šulínek". Když jsem hovořil se svými spolužáky, žijícími v Brně, tak ho poctili totuto přezdívkou a uvedli, že většího b/l/ba v podniku "Venuše", kam chodili, ještě nepotkali. Asi vědí, o čem mluví - jméno-znamení?

jamo 14.11.2007 21:19

to TBB

ještě jsem neviděl neschopného b l b a, který by chválil úspěšného kolegu. No a stejný b l b to může dávat jako důkaz neschopnosti dotyčného.

mira_3§ 14.11.2007 9:54

Klenerovi se něco vrací

Pravděpodobně prof. Klener narazil na aroganci politické moci.  Většina přispěvků mu proto zde fandí. Považuje se zde za nespochybnitelný jeho pozitivní vliv na českou onko scénu. V onkologii hrají hlavní housle velké peníze farmaceutických nadnárodních koncernů. Pan profesor vystupoval v minulosti velmi autoritativně (stejně arogantně jako dnešní politici) proti všem alternativním léčebným postupům, které by případně pacientům mohly pomoci bez zapojení nákladné léčby - (v souladu se zájmy těchto koncernů). Ve způsobu jakým byl odvolán můžeme spatřovat naplnění jeho osobní karmy. Snad se z toho poučí.

MUDr Jiří Kilian 14.11.2007 10:01

Re: Klenerovi se něco vrací

Pan profesor nemohl podpořit, aby alternativní pokusy byly prováděny n a lidech v rámci medicíny. Udělal v té věci naprosto správné rozhodnutí. Medicína je exaktní vědou a pokud by sklouzla k respektování intuicí, dostala by se na scestí. Šarlatánství, podložené intuicemi a nemedicínhskými přístupy, může být jistě alternativním způsobem péče, stejně jako homeopatie a podobné modní aplikace.  Nemůže ale být součástí medicíny. Postoj pana profesora byl naprosto správný.

mira_3§ 14.11.2007 10:04

Re: Re: Klenerovi se něco vrací

mira_3§ 14.11.2007 10:29

Re: Re: Klenerovi se něco vrací

Exaktní vědy mají oproti medicíně tu výhodu, že většinu svých pokusů mohou provádět aniž by narazily na etické hranice. Lékaři dlouhou dobu ignorují skutečnost, že každý experiment ať na lidech nebo zvířatech je velkým etickým problémem. Nemyslím si, že by lékařské vzdělávání jak je prováděno naší západní kulturou, dávalo lidem s titulem MUDr. nějaké obzvláštní oprávnění rozhodovat o tom co je a není etické. Samotný experiment, který nesměřuje přímo k uzdravení pacienta je proto velmi zpochybnitelným činem. Je i velmi problematické, zda je vůbec takový statisticko-determinační přístup ke ke zdravovědě vůbec možný. Zda není v rozporu se samotným předmětem bádání.

Tito experimentátoři, kteří se takovou čiností zabývají a jsou převážně (ať již přímo nebo z grantů) placeni z prostředků firem jejichž cílem je dosahování zisku v oblasti zdravotnictví, jsou ozdobeni celou řadou titulů, které si navzájem předávají. Cítí se být oprávněni rozhodovat co je již alternativním způsobem péče.

Vážený pane doktore, chápu Váš postoj. Přesto s poukazem na to, že současná medicina není schopna definovat standardy toho co je a co není léčebný postup lege artis si dovoluji podezřívat podobné postoje z cechovní motivace. Snad v budoucnu převládne v medicíně více věcný, vědecký a mravně odpovědný postoj. Což souvisí i s finanční nezávislostí vědeckých autorit.

S dodatečnou omluvou pokud jsem se někoho dotknul

Mira

vita 14.11.2007 10:59

Re: Re: Re: Klenerovi se něco vrací

Současná medicína JE schopna stanovit, co je lege artis.

Současná medicína připouští pokusy na lidech jen za velmi přísných a přesně specifikovaných podmínek.

Byli to naopak zastánci alternatiních metod (předpokládám, že mluvíte o devitalizaci), kteří na nějaké etické a jiné podmínky kašlali a vyžadovali experimentálně ověřovat nevyzkoušené (a non lege artis) postupy na lidech, kteří měli při standardní léčbě šanci na uzdravení nebo aspoň prodloužení života.

mira_3§ 14.11.2007 12:04

Re: Re: Re: Re: Klenerovi se něco vrací

Nezastírejme si, že řeč není ani o vědeckosti ani o etice ale o penězích. Pokud jde o peníze z pojišťoven NENÍ medicinská veřejnost schopna ani ochotna standardy definovat. Devitalizace je pouze jedna prof. Klenerem torpédovaná aktivita. Měl jsem na mysli jeho akademický fundamentalismus. Nemíním popírat oprávnění takového postoje ve vztahu k veřejným prostředkům. Pouze mi připadá jaksi spravedlivé a oprávněné, když je podle podobně obludné logiky odvolán.

vita 14.11.2007 21:04

Re: Re: Re: Re: Re: Klenerovi se něco vrací

Nezastírejme si, že máte "pevný názor", který se žádnými argumenty nedá zviklat - "Klener je součástí faramaceutické lobby a léčit se má hlavně alternativně, třeba jitrocelem nebo zaříkáváním".

O tom, co je "lege artis" nemáte ani šajn, neb jinak byste se nemohl tak stupidně vyjadřovat a o schvalování léčebných postupů rovněž. Být po vašem, tak se na pacientech dělají pokusy, jestli jim foukání tabákového kouře nevyléčí rakovinu - a možná, možná byste po několika (kolika?) pokusech prohlásil, že tudy cesta nevede... Pokusy byly provedeny na pacientech, kterým už nemohly ublížit, s jejich souhlasem - a výsledkem byla 100% úmrtnost.  Tedy kromě toho předsedy svazu pacientů. který si nechal "devitalizovat" bradavici..

Upřít pacientovi léčbu, která je prověřená (a účinná byť ne absolutně) a zkoušet na nich postup, který prověřený není, který je spoléháním na zázrak - to je podle vás etika? Možná Mengeleovská.

Žijte si podle ní! Doufám, že s medicínou nemáte nix společného - a pokud ano, byl bych vám vděčen za identifikaci,. Abych se vám mohl vyhnout.