17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Svrzeni vlady 8.12.2008 10:17

Svrzeni vlady

http://www.svrzenivlady.cz/

petr 4.12.2007 7:24

komunikace bez asssprostaren

:-(

petr 4.12.2007 7:20

komunikace bez sprostaren

petr 4.12.2007 7:20

komonikace bez sprostaren

petr 4.12.2007 7:18

Re: Re: z těch dnešních příspěvku je nejzajímavější jak se v nás udržuje stereotypní myšlení

doposud neni uzavreno jednani ohledne brnenske urazove nemocnici.V teto nemocnici pracova nebo doufejme jeste pracuje team traumatolpgut.Na tomto prčacovisti bz lze asi ziskat informaceohledne pana  doktora  Julinka,ale nejenom tam.Ja sam osobne se bojim premyslet o tom,jake pozadi cinnosti a opatreni pana doktora julinka ma,ale zacinam verit ze je pomstichtive,a predevsim krajne arogantnim,vuci kolegum tedy jeho,kteri,jsou oproti panu doktoru Julinkovi na velmi  vysoke odborne urovni.proto take Vas prispevek povazuji za korektni a vystihujici.prominte mi moje psani, nemam mnoho skusenosti s PC

Petr Q. 16.11.2007 18:36

cikrt-hroboň-julínek

Julínkovo neblahé ministrování ve zdravotnictví poněkud připomíná kolektivizaci zemědělství z 50tých let minulého století kdy byly neuváženě rozorávány meze a "zcelovány lány". Již tehdy bylo ze strany zkušených hospodářů poukazováno na škodlivost této akce a užitečnost mezí a remízek; které se dnes někde zase pracně obnovují.

.Jako bolševici tehdy rozorávali meze a "zcelovali lány"  tak Julínek dnes rozorává české zdravotnictví; Julínkovo scelování zdravotnických zařízení je způsobem rozvracení jejich funkce.

Triumvirátek cikrt-hroboň-julínek škodí zdraví. Pryč s nimi než nás zahubí!

Alf 15.11.2007 21:38

Re: Re: Pan Klener je především důchodce na manažerské pozici.

Já jsem ten přestárlý a já se za ně podepisuji.

fuckman 15.11.2007 20:22

Re: Re: Kuklínek

iteligentní je, ale je to svině

Dědek 15.11.2007 14:45

Arogance je všude

Jestliže pan ministr Šulínek jen tak pro nic za nic odvolá minimálně evropskou kapacitu z funkce je to arogance a také nezodpovědnost, zloba z malosti a možná i zlý úmysl. Ale to je prakticky všude. Proč se části úřadů kam chodí nejvíce lidí ( podatelny, pokladny nebo úseky pro styk s veřejností ) nacházejí v nejvyších patrech úřadů do kterých třeba ani nejede výtah.;-€

Tom 15.11.2007 10:16

salut

Jsem si myslel, že k odvolání toho nejde příliš mnoho rozumného (bez emocí) napsat. Pan Hvížďala předvedl, že lze. Děkuji.

Franta 15.11.2007 9:28

Kauza Prof. Klener

Mě se na celé kauze nelíbí způsob jednání ministerstva. Snad je to typické pro naší bolavou společnost. Jak se chováme k našim významným osobnostem? Desítky válečných veteránů skončilo ve vězení nebo na popravišti. Lidé, kteří museli opustit vlast jsou nazýváni jen vychytralými emigranty. Vynikající sportovec, kterého uznává celý svět, je po ukončení své aktivní dráhy pouhým parazitem, který si nahrabal jistě dost tak ať nefňuká. A čeští vědci, vynálezci,  umělci (tím nemyslím  celebrity)  společnost ani  nezná.  Nedivím se. Vždyť po  léta  jsme obdivovali  horníky, milicionáře, pohraničníky a stranické funkcionáře  a nebo také zelináře, číšníky, instalatéry .......

tosek 15.11.2007 8:33

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: projde někdy ODS evolucí

Vážený pane, děkuji za věcnou a slušnou diskusi, ve které s některými Vašimi názory souhlasím, s některými ne, ale to je snad normální. Tak někdy příště u jiného tématu.

fafa 15.11.2007 4:55

Re: Re: Re: opravdu mě nezajímá

Blbství Vaše není problém, to je prostě fakt....

martino 15.11.2007 1:53

Re: Re: Zlatý Rath

Vůl jste vy, pane, protože vůbec nic nechápete. Vaše řečnické otázky zrcadlí quasirozum a pseudointeligenci. 

Margareta 15.11.2007 1:22

Re: Pan Klener je především důchodce na manažerské pozici.

Mohl by jste prosím sdělit který  přestárlý vědec se podepsal pod Vaši práci? A kde by Vám ji publikovali pod Vaším jménem?  Moc by jsem si cenila, kdyby  jste se o to alespoň pokusil, zabojovat za sebe bez vymlouvání. Je to tady takový obecný zvyk, kde já bych byl, kdyby jsem měl peníze, strýčka, milenku,... dle potřeby doplňte

Václav L. 15.11.2007 0:37

Soudruh Husák na druhém 14 sjezdu KSČ v r.1969 prohlásil,že na prvním místě je ta správná politická uvědomělost a odbornost je až druhořadá.

Je vidět,že politici se tohoto normalizačního nařízení nemíní vzdát a pokračují v souladu s prohlášením soudruha Husáka o nadřazenosti politiky nad odborností.

Margareta 15.11.2007 0:33

Re: Re: Re: Nedokážu pochopit podstatu sporu

Kdyby podstatou sporu mělo být zabezpečení postů pro  pana profesora Klenera, asi by mi to  bylo lhostejné. Taky jsem před volbami nabyla pocitu, že s MUDr. Rathem ne, přiznávám, že silou vůle jsem věřila, že ten drmolivý pán za ODS se jenom neumí vyjádřovat. Bohužel v současnosti sem se kromě frází podstatu ty vybájené reformy nedověděla. Zatím se jenom odvlolává, víme kolik je potřeba přispět, aby se nám nechtělo k lékaři. Ten pán co vystupoval v televizi za ministerstvo nevysvětlil na základě čeho předpokládá, že zákony v parlamentu projdou a hlavně kdy. Od toho se odvíjí slučování.Proč ten spěch? Není lepší nejdřív zajistit právní rámec a až pak něco rušit? Už jsme předse jednou "zhasínali", pamatujete? A nebylo to ono.Ministr má jistě právo odvolávat, věřejnost má  právo se ptát na fakta spojena se slučováním. A na ty odpověď jaksi scházela, svým chováním si pan zastupující ministerstvo ohledy nezaslouží, byl agresivní, přiznávám, že jsem něvěděla , že je postižený tělesně, ale nějaký šrám na duši asi bude.

Václav L. 14.11.2007 23:55

Soudruh Husák na druhém 14 sjezdu KSČ v r.1969 prohlásil,že na prvním místě je ta správná politická uvědomělost a odbornost je až druhořadá.Je vidět,že pan Julínek se této normalizační these nemíní vzdát a pokračuje v souladu s prohlášením soudruha

Pavel 14.11.2007 23:43

Re: Ministr vykonává řádně své povinnosti.

Pochybuji, že někdo z diskutujících je schopen kvalifikovaně vyhodnotit záměr ministra Julínka. To je však jedno. Zkuste svému vedoucímu v práci říct, že neposlechnete jeho příkazů a místo třeba párátek budete dále vyrábět sirky. Asi Vás vyhodí. Je to logické a nad slunce jasné.

akiti 14.11.2007 23:17

vsechno je jinak

prof. Klener - vyznamny cesky onkolog druhe poloviny 20. stoleti - byl dosazen na UHKT nikoliv bez souvislosti s aferou Human Diag - Stava (Bechyne) pozadoval nahradu uslych zisku, jako by ztratil 100% trhu, v ceste mu stal tehdejsi sef dr. Turek, ktery vypocital, ze prisel jen o 6%. Neuplatneho Turka by museli zabit. Tak tam dali nehematologa Klenera a bylo. Klener si predstavoval, ze to jako povede a Turek vsechno potahne dal, coz tento neudelal. Odvolani musi byt pozdni satisfakci pro Turka (jehoz dedecek byl v cele lekarskeho svazu pred valkou, a jehoz tatinka komunisti vyhodili z mediciny, kdyz byl predsedou (?) studentskeho svazu). Hle, jak se perou...(KK)

lary 14.11.2007 23:02

Re: Re: Ministr vykonává řádně své povinnosti.

Petr až onemocní, což mu nepřeju, půjde klidně k prof.Klenerovi, který bude mít na pacienty více času, protože ho nebude zdržovat ředitelování ty brouzdálku.

strejda 14.11.2007 23:00

Re: Re: Re: Pan Klener je především důchodce na manažerské pozici.

Mně je dost přes šedesát a vycházím z vlastních zkušeností. Ani deset schopných managerů nenahradí špičkového odborníka. V USA měli jednoho Wernera von Brauna na vývoj raket a stovky opravdu vynikajících managerů. Udělali dokonce i dva vývojové týmy. Von Brauna však nikdo nenahradil. Rusové vytáhli Koroljova z gulagu, nebyl v celé širé Rusi nikdo lepší, managerů měli také habaděj. Julínkovi a jeho mluvčímu jsou podobné stovky politiků. Klener je jen jeden. Tam, kam Julínka ani nepustí, Klener má otevřené dveře. NĚCO DOKÁZAL. A o tom to je!

Richard 14.11.2007 22:59

Re: Ministr vykonává řádně své povinnosti.

Pan profesor mi osobně není příliš sympatický, ale pan ministr mi již v minulosti osobně předvedl, že v neschopnosti naslouchat někomu jinému než sobě samému na tom není lépe, než jeho předchůdce, dej mu Paroubek nebe.

strejda 14.11.2007 22:54

Re: Re: Re: Ministr vykonává řádně své povinnosti.

;-D

H.K. 14.11.2007 22:54

Re: Re: Re: Re: Re: Re: projde někdy ODS evolucí

naši "vyvolení" tragikomickou partou nul, Jsou to lidé, kteří byli zvoleni. Je to vzorek společnosti jaká tady žije. Demokracie je složitý systém ve kterém pokud přesvědčíte víc jak 50% voličů o své pravdě, tak je to pravda i kdyby to blbost. Rád bych věděl jak se jmenují politici, které uznáváte a kteří by měli být v čele tohoto státu? V reakci na Váš příspěvek jsem reagoval na jednu myšlenku, kterou jste napsal. Do politiky jsou voleni lidé, kteří tady žijí a kteří mají zájem věci veřejné řešit. Pokud budete říkat, že politici jsou nuly a zloději, tak kdo se bude starat o věci veřejné? Určitě jsou tan nuly a zloději, kteří politiku a politickou stranu využívají jako "výtah" k moci, ale určitě jsou tam lidé schopní, poctiví, obětaví, kteří odvádějí záslužnou a poctivou práci. Jiní lidé nejsou k mání. Vyměnit národ nelze. Převychovat taky ne. A nastolit slušná pravidla ve společnosti, která budou většinou lidí akceptována, to je možné za několik generací.

Souhlasím, že když jsem napsal, že stačí přesvědčit víc ja 50% voličů  a blbost se stívá pravdou. To tak jistě není. Chtěl jsem říct, že pokud v pralamentě návrh  zákona, který je mizerný podpoří víc jak 50% poslanců, tak zákon platí. V tom je slabost nepřímé demokracie, ale i přímé demokracie. Slabost je také v tom, že se dá zneužit k prosazení skupinových zájmů různých lobistických skupin a to mnohem víc ve státech ve kterých státním rozpočtem prochází mnoho peněz.

Určitou výhodou je, že jsou volby a je možné nevolit stranu, případně jednotlivce. Strana musí mít účinné mechanizmy vlastní očisty od různých koumáků, kteří politiku používají jako výtah k moci.

absurdum dovedeno, to znamená, že o pravdě se hlasuje, Jistě, že o pravdě se nehlasuje. Vlastně ani nevím co to pravda je. Je pravda to co říká manželka, nebo je pravda co říkám já? Určitě je to to, co říkám já.

jamo 14.11.2007 22:14

to RadkeH

vy byste si měl přečíst alespoň jednu jedinou větu z managementu: špičkový vědec může být (a dokonce zpravidla bývá) mizerný manažer a naopak dobrý manařer nemusí být vůbec odborníkem v daném oboru. Natož, jak tady bylo již několikrát zmíňováno, když má špičkový vědec vedoucí pozici na více pracovištích (ve svém pokročilém věku!). A tohle vám opravdu není divné/podezřelé?

jamo 14.11.2007 22:00

to pacient

přadpokládám z napsaného příspěvku, že je pan pacientem psychiatrického ústavu. Pak vám tedy opravdu přeji Ratha (ve stejné cele).

tosek 14.11.2007 21:59

Re: to tosek

Obávám se, že jste můj text nečetl. Nikde nepíšu, že jsem nejchytřejší, jenom se snažím věcně diskutovat. Znám soustu lidí, kteří jsou chytřejší a schopnější než já, ale nikdo z nich není politik, o tom mluvím, o bídě naší vrcholné politiky.

jamo 14.11.2007 21:56

to tosek

z vás ta moudrost přímo kape, nechcete to vzít pane n e j c h y t ř e j š í VY?? (Y)

jamo 14.11.2007 21:48

to Pavel

je vidět ten mdlý rozum: takže Železný a Pitr mají něco s ODS?? To je ale překvapení! A před ODS tady byl RAJ na zemi (50 let bolševismu) a po 4 létech (ODS) spálená zem :-P. No a tohleto (Pavel) má taky volební právo??