18.6.2024 | Svátek má Milan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
rozumím 14.11.2007 17:43

Re: Arogantní hlupák - bývalý ředitel nemocnice v Ivančicích, nyní již 8 let bez odborné a vědecké činnosti - MUDr. Rumová pralinka -Julínek

Pozor i takový blb, jako MUDr. Šulínek,  je dnes vzácný - jak ministrů ubývá, tak jsou prostě vzácní  - dalším minsitrem zdravotnictví bude buď Bursík nebo Svoboda. Proč? No, protože ani jeden z nich eště ministrem zdravotnictví nebyl. 

jirka.s. 14.11.2007 17:43

Re: Jak je to s tím Julínkem?

No, konečně rozumný názor! R^R^R^

jirka.s. 14.11.2007 17:40

Re: projde někdy ODS evolucí

No jo, Miluno! Venca si vzal Blaženu a tak ti nezbylo nic jiného, než se vrhnout na politiku, viď? Ale já bych pro tebe náplň pro volný čas měl! Zkus si zopáknout pár lekcí mateřského jazyka, třeba  pak i nějakého ženicha uženeš!!! ;-D

Mell 14.11.2007 17:38

Jak je to s tím Julínkem?

Jedna ze základních dovedností, které se učí na manažerských školách , je řízení změn. Anglosasové mají tento druh dovednosti docela dobře zmáknutý a proto se na změny  připraví a vyhnou se pak zbytečným bojům a hlavně ekonomickým ztrátám. Ministr Julínek kritizuje profesora Klenera za manažerská pochybení, pravda je ale úplně opačná, pochybení udělal ministr, protože se dobře nepřipravil, ale po česky jen improvizoval a když to nevyšlo, tak se choval jako dotčený diktátor. Možná je jen unavený nebo pod časovým stresem, možná je ale špatný manažer.

Michal 14.11.2007 17:38

Re: Re: z těch dnešních příspěvku je nejzajímavější jak se v nás udržuje stereotypní myšlení

Manazeri prichazeji a odchazeji. Panu profesorovi zustane jeho profesura, tituly i respekt a bude moci dale publikovat a lecit lidi (ac je jiz duchodoveho veku). Jeho reputace neni zalozena na dobrem fungovani zachodku ve 3. patre budovy. Uplne chapu jeho postoje i chovani.

Onkologie je obrovsky business (casto dnes na hranici etiky) a tak mista na hore jsou vzdycky zajimava  a je o ne velky zajem. Dobre zahackovany onkolog vydelava "vedlejsi cinnosti" castky v radech nekolika milionu za rok. Ministr je v teto situaci nadrizenym s pravem kdykoliv odvolat sveho podrizeneho. V podstate ani jinou sanci nema. Kdyby se jednalo o vyborneho truhlare, tak to asi takove emoce nevzbudi, ale medicina jakoby se mela ridit podle odlisnych zasad. Jina situace je rozbijeni elitnich tymu zdravotniku. To je urcite mnohem horsi, ale tady se zadne tymy podle vseho nelikviduji. Slouceni neni likvidace tymu, ale chapu, ze pripojeni k mene prosperujicimu subjektu vyvola pocit ohrozeni a ztraty privilegii. V pripade jakychkoliv zmen bude personal proti, takze tento argument neni moc relevantni.Hlavne pokud prijde o fajn kseft. Resenim je sbalit se odejit jinam.  Ceske reseni je reptat, ale podrobit se. Tak to nakonec i dopadne. Celebritou tydne je pak podle bulvaru Regina Holaskova... Skvela manazerka vaseho volneho casu!

Tulák 14.11.2007 17:37

Re: Re: Re: julínek ukázal archetypy v pozadí ODS

Však i na toho kosa Jančíka už někde čeká hbitá kočka.

IS 14.11.2007 17:37

Re: Re: Re: Nevidím žádný důvod, proč by měl být Julínek v Praze.

Vždyť ministerstvo může jít docela dobře do Prčice.

rozumím 14.11.2007 17:36

Re: Re: Re: z těch dnešních příspěvku je nejzajímavější jak se v nás udržuje stereotypní myšlení

Ano, kdybs poslouchal Julíénka, tak víš, že na Karláku zůstane, má se přesunout do staré rozpadající se budovy budovy....ještě  - když tomu nerozumíš, tak alespoń....nepidnej jako Topolánek

IS 14.11.2007 17:35

Re: Re: Bubík má právo spáchat sebevraždu.

Na to dojel komunistický režim, že posílal odborníky do kamenolomů, cihelen atd. Nikdo přece nemá jisté, že bude vedoucím!  Vždyť nositeli Nobelovy ceny v České republice můžeme dláždit chodníky. Bubík uplatňuje známé pravidlo: "Když ti teče do bot, vzpomeň si, jak to dělali komunisti a máš vystaráno". To pravice přece hlásá, že stát je špatný hospodář. Kromě Julínka ovšem, to je náš  genius. Sebevraždu lze spáchat různým způsobem, nejen ministerskými rozhodnutími.. Nikdo ji nemůže Julínkovi ani Bubíkovi zakázat.

RadkeH 14.11.2007 17:33

Re: z těch dnešních příspěvku je nejzajímavější jak se v nás udržuje stereotypní myšlení

Člověče doufám, že jste to myslel jako sžíravou ironii.  Nevěřím, že nevidíte rozdíl mezi jedním z milionu českých manažerů a špičkovým vědcem, respektovaným u nás i v zahraničí, pro prokazatelný přínos ve svém oboru.  Nevěřím, že si neuvědomujete rozdíl mezi manažerem, který chvíli řídí továrničku na volanty a za chvíli zas popelářskou firmu a mezi manažerem vysoce specialisovaného zařízení zodpovídajícího za lidské životy. 

Jurda 14.11.2007 17:30

Re: Re: Re: Re: projde někdy ODS evolucí

Pan Topolánek vedl k nule firmu VAE, ovšem správný název měl znít VAE VICTIS = běda poraženým.

jirka.s. 14.11.2007 17:29

Re: Nepochybuji to už tu bylo.Re: Re: Re: pan ministr má pravdu. nemůžu si

Docela by mne zajímalo, gerontosaure, co by tak mohlo být tvým životním cílem, kdyby  ODS neexistovala!!! Pravděpodobně by ses asi soustředil na vyhubení termitů v Austrálii, viď? ;-D

NevericiTomas 14.11.2007 17:27

Re: Re: z těch dnešních příspěvku je nejzajímavější jak se v nás udržuje stereotypní myšlení

Jezismarja nikdo nerika ze se nebudou lecit leukemici. Trpis hysterii? ja osobne nevidim zadny duvod proc by ten ustav musel byt zrovna u Karlaku, a pokud by presunem jinam stat vydelal treba na modernejsi vybaveni tak necht se tak stane. Problem obecny je ten ze kdykoli stat neco prodava, prodava spatne.

Fafa 14.11.2007 17:20

To ok,

to ale nemeni nic na faktu, ze v zastupitelske demokracii je ministr opravnen rozhodovat i tehdy, kdyz jeho podrizeni jsou zdatnejsi lekari a lepsi lide.

Ono za minuleho pana ministra byli zdatnejsi lekari a lepsi lide prakticky vsichni, ktere ridil, a nikomu to nevadilo.    

karel 14.11.2007 17:14

Arogantní hlupák - bývalý ředitel nemocnice v Ivančicích, nyní již 8 let bez odborné a vědecké činnosti - MUDr. Rumová pralinka -Julínek

oc chlastá v Senátu.

Fafa 14.11.2007 17:13

To me1

Ovsem profesor Klener je predevsim odbornikem v hematologicke onkologii a devitalisovat leukemie je ponekud obtizne, ze?

H.K. 14.11.2007 17:12

Re: Re: Re: Re: projde někdy ODS evolucí

naši "vyvolení" tragikomickou partou nul, Jsou to lidé, kteří byli zvoleni. Je to vzorek společnosti jaká tady žije. Demokracie je složitý systém ve kterém pokud přesvědčíte víc jak 50% voličů o své pravdě, tak je to pravda i kdyby to blbost. Rád bych věděl jak se jmenují politici, které uznáváte a kteří by měli být v čele tohoto státu?

rozumím 14.11.2007 17:12

Re: z těch dnešních příspěvku je nejzajímavější jak se v nás udržuje stereotypní myšlení

Jasně Bubíku,. máte pravdu - vždyť jsou ti pacieti leukemici takoví neestičtí, plešatí, když se z toho udělá krásnej hotel Four seasons, tak Praha zkrásní, a Julínek není žádnej cyp,. on jen tak ypadá, vyjadřuje, a myslí tak, ale cyp to není, to né.... 

doktor 14.11.2007 17:11

Re: z těch dnešních příspěvku je nejzajímavější jak se v nás udržuje stereotypní myšlení

Ještě jednou zdůrazňuji, že ministru Julínkovi nelze příliš zazlívat ani jeho pokusy o rušení vyjímečných zdravotnických pracovišť (nejen v Praze), ani sesazování jejich ředitelů a jmenování jiných. Jde o FORMU, jakou při této asanační činnosti používá. Na rozdíl od vámi zmiňovaných soukromých podniků se neradí s žádnou správní radou (vládou), ale rozhoduje DIREKTIVNĚ a POMSTYCHTIVĚ. Na výsluní se tak dostávají automaticky poslušní vychytrálkové (dá se říct i jadrněji) bez ohledu na své schopnosti.Jsou to pro vedoucího pracovníka na jakékoliv úrovni ty nejhorší vlastnosti, které podnik, jenž řídí - české zdravotnictví -  přivedou jednoznačně ke krachu. V duchu vidím, jak si v ivančické nemocnici v roce 1998, kdy se dal na politiku, po jeho odchodu oddechli.

H.K. 14.11.2007 17:05

Re: Re: Re: projde někdy ODS evolucí

Pokud by komunisti v padasátých letech nesebrali všechno všem a ze sebevědomých podnikatelů a zemědělců neudělali,  v lepším případě nádeníky v tom horším vězně nebo mrtvoly, nebyla potřeba žádná privatizace. Kdy by dnes znal jměna jako Kožený, Mrázzek, Pitr, Zgraba, Železný, atd. Železný doma vyhrál soud o Novu, arbitráž prohrála ČR a musela platit,  protože neochránila investice. Kožený by v USA  tloukl bídu.  Pitr, Mrázek, Krejčíř jsou vexláci, spjatí s minulým režimem. Kradli  zejména lidé, kteří byli spjati s minulým režimem a měli iformace.

Bořek 14.11.2007 17:03

Re: z těch dnešních příspěvku je nejzajímavější jak se v nás udržuje stereotypní myšlení

Jestli sami lékaři a nejsou to jen zaměstnanci rušeného pracoviště protestují,tak bych věřil jim více než Julínkovi.Jak vidět zde se rozhoduje bez toho,že by to bylo konzultováno s odborníky.Jak viodět,každý ministr si myslí,že umí vše lépe než druzí.Popolánek podpořil Julínka.Chachar rozumí všemu.Volil jsem ODS,ale příště nepůjdu k volbám.Všichni jsou stejní.Julínek před časem kritizoval Ratha,že si vyřizuje účty odvoláním nepohodlných vedoucích pracovníků.Ted dělá totéž.Máte pravdu v tom,že manažéři bývají odvolávaní.Ale jenom v.l odvolá odborníka.

libero 14.11.2007 16:56

"Přiznám se, že budu rád, až bude ODS odstavena od moci."

Jo, DRáth vám to vylepší;-P:-P.

tosek 14.11.2007 16:47

Re: Re: Re: projde někdy ODS evolucí

Ono je samozřejmě taky legrační (nebo tragické, jak chcete), když prémiérem této země je člověk, který ve svém soukromém podnikání zkrachoval a zanechal dluhy ve výši desítek milionů. Takovému člověku se prostě nedá věřit, když nás přesvědčuje, jak máme teď hospodařit, šetřit a jaká je to hrůza, jaké dluhy zanechala vláda ČSSD. Podotýkám, že nejsem příznivec ani volič J. Paroubka, jde mi o to, že až na několik opravdu málo výjimek jsou naši "vyvolení" tragikomickou partou nul, které nic nedokázaly. Z toho samozřejmě pramení jejich neschopnost pochopit a řešit věcné problémy věcně. Protože s opravdovými odborníky (prof. Klener) nejsou schopni vést rovnocennou diskusi, musejí se uchylovat k mocenským řešením typu "teď tady poroučím já a všichni ostatní můžete akorát držet hubu". Nejsou zkrátka schopni pochopit, že nejsou všemocnými vládci nad životem a smrtí svých "poddaných", nýbrž jen dočasnými správci této země. Jejich úkolem by tedy mělo být vylepšit to co dostali od svých předchůdců a předat to svým nástupcům, a nikoli vydojit pro sebe a různé kamarády co se dá a zmizet v propadlišti dějin.

Bubik 14.11.2007 16:46

z těch dnešních příspěvku je nejzajímavější jak se v nás udržuje stereotypní myšlení

Prof. Klener je kapacita, tak se na něj nesmí sáhnout. Politik je šmejd a rozkrádač, zejména ten z jiné strany, než které fandím já, tak huš do něho....

Nebudu se vyjadřovat ke kvalitám Julínka jako ministra ani jako člověka jako mnoho lidí zde, ani kopat či se lísat k ODS. Julínka neznám, můj kámoš to není a  asi bych si ho jako kámoše nevybral. Nebudu se vyjadřovat ani k prof. Klenerovi - neznám ho osobně ani profesně, onkologického lékaře jsem dosud nepotřeboval a hematologii taky ne. Ale:

Každý najatý manager musí prostě počítat s tím, že kdykoliv bude odvolán. To je věc, která se ve světě a zejména v soukromém sektoru děje denně a NIKOHO kromě odvolaného to nijak nevzrušuje.  Za svůj profesní život jsem zažil svých i jiných povýšení a odvolání hafo a nikdo z managerů to nikde neventiloval - proč taky. Možná protože se odehrávalo dílem za socialismu a tam se ventilovat nic nedalo, dílem za kapitalismu a v soukromých firmách a to se pak do novin s kariérním postupem nebo sešupem nechodí. Kdyby novinář Hvížďala nebyl novinář na volné noze, ale byl v nějakých novinách , bude povýšení/odvolání taky běžnou součástí jeho profesní minulosti či budoucnosti.

Tak to prostě je a je bohužel módou poslední doby, že každý funkcionář ze státní nebo polostátní organizace, každý sesazený policajt, každý ministr, co je odvolán, případně každý televizní reportér z veřejnopprávní televize co je odstaven od mikrofonu s tím běží do novin, případně je s jeho příběhem běženo do novin někým jiným.....;-(

tosek 14.11.2007 16:37

Re: Klener aneb...

Takže Vy si reformu zdravotnictví představujete tak, že fungující, propserující pracoviště se zruší (resp. "julínkovštinou" sloučí s většími nemocnicemi? Mám dojem, že jste nevyvrátil jediný argument autora článku.

Jarda .K. 14.11.2007 16:35

Re: Re: Bubík zase blábolí

Ono je těžko diskutovat se stranickými fanatiky všech partají z ODS nevyjímaje, Takový fanatik u své partaje po vzoru komunistů dokáže zdůvodnit i vraždu.  Není to první hloupost kterou pan ministr v té krátké době udělal. Když nevadí předsedovyiODS a vlády, že na takovíto jednání může ODS doplatit v příštích volbách - my voliči ničemu dnes nezabráníme. Já lidi typu pana Julímka již ve volbách podporovat nebudu.

ok 14.11.2007 16:25

Re: Ale houby pozemky, je to politická pomsta

tím hůř Rv

Pavel 14.11.2007 16:25

Re: Re: projde někdy ODS evolucí

a co taková  jména : Železný deset milard,Kožený jěště víc miliard,Pitr,Poldi Kladno.....pěkně do stracena a mnoho jiných firem .....Bank ,kampeliček ODS prostě v tu dobu zhasla světla a už to frčelo ...to byla Amerika co???právo nikde,morálka to ani neví dodnes co to je ,ale to se prostě řekne taková byla doba voni ODS prostě nic to všechno  ti socani udělaly  a basta!

Jarda .K. 14.11.2007 16:25

Re: Ad Julínek * Klener.

Řekněme si to upřímně. Nový ministr zdravotnictví se chová jako utržený ze řetězu a v ODS zřejmě není nikdo schopný jej trochu usměrnit i když těm rozumnějším musí být jasno, že to ODS neprospěje. Čo se týče pana Klenera - takového odborníka se může zbavit jen člověk nesvéprávný a to na úkol pacijentú . tím horší je, že mu nesahá odborností ani po kolena - nějakých zásluhách -mimo zdravotních knížek za tři miliony,- nemluvě. Po panu profesorovi šáhnou všude - pokud bude chtít být ještě zaměstnán - jistě má dobrý důchod atd. Poškodí to nemocné ! Panu Julínkovi nezbývá než ministrovat protože pochybuji, že by ho zdravotníci mezi sebou po tomto eksempore ještě uvítali !

gerontusinza 14.11.2007 16:07

Nepochybuji to už tu bylo.Re: Re: Re: pan ministr má pravdu. nemůžu si

NO PASSARAN. Ale houby prošli a projdou Paroubel už není zajímavý ale blbci ještě ke všemu zlodějští nejsou zajímavý tuplem... Leda pro policii