1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
MUDr Jiří Kilian 14.11.2007 10:04

Re: úsměvné

Nejspíše netušíte, co akreditace znamená.

MUDr Jiří Kilian 14.11.2007 10:03

Re: nic nového pod sluncem

Tady ale jde především o samotnou onkologii a o onkologickou péči.  To Vám trochu  uniklo.

Netřeba 14.11.2007 10:03

Re: Re: Dotaz

Chápu. Uvolněním objektu uprostřed města a odstěhováním na periferii s mizernou dostupností se výrazně zvýší péče o zdraví všech pojištění si platících občanů.

Zamáčknul jsem slzu dojetí nad péčí ministra Lulínka. A já jsem mu tak křivdil. Jsem hnusák.

Pavel 14.11.2007 10:03

Re: Re: nic nového pod sluncem

Viz příspěvek autora článku.

Pavel 14.11.2007 10:02

úsměvné

Mezinárodní akreditace je trapný podvod, jedná se v podstatě o to samé jako ISO certifikace, tj. že má zdravotní instituce v pořádku papíry. Je to absolutně k ničemu, některé nemocnice doufají, že se budou moci ohánět akreditací v případě žalob od pacientů ...

Jinak o kvalitě péče vlastní instituce to nevypovídá vůbec.

MUDr Jiří Kilian 14.11.2007 10:01

Re: Klenerovi se něco vrací

Pan profesor nemohl podpořit, aby alternativní pokusy byly prováděny n a lidech v rámci medicíny. Udělal v té věci naprosto správné rozhodnutí. Medicína je exaktní vědou a pokud by sklouzla k respektování intuicí, dostala by se na scestí. Šarlatánství, podložené intuicemi a nemedicínhskými přístupy, může být jistě alternativním způsobem péče, stejně jako homeopatie a podobné modní aplikace.  Nemůže ale být součástí medicíny. Postoj pana profesora byl naprosto správný.

jicer 43 14.11.2007 10:00

Re: Re: Blog Aktuálně

Domnívám se,že právě v tomto bodě prof.Klener vyniká jako manažer a přesto byl odvolán,řekněme pro neschopnost  zvládat.Jsem přesvědčen,že nespal na vavřínech a vychoval si nástupce(ne jednoho) a tudíž může po světě(vaše slova) být užitečný oběma institucím v jejichž čele stojí.Myslím,že jste si svou invektivou pěkně naběhl.Váš styl a slovník připomíná "vybraný" slovník současných "vzdělaných a inteligentních modrých komunistů"

Vocílka 14.11.2007 10:00

Re: nic nového pod sluncem

Můžete upřesnit jaké zásluhy měl prof. Klener v 70tých letech?

gerontusinza 14.11.2007 10:00

Pane Hvížďalo, bez ohledu na meritum věci, když nadřízený rozhodne,

podřízený buď poslechne  nebo sdělí "to já dělat nebudu proto že a případně proto...." Nesmí dělat mrtvého brouka a nechat se pro nečinnost vyhodit. Kdyby pan profesor tak jednal byl by za hrdinu, a zásadový ale takto se to těžko obhajuje, i když se jedná o pitomost státního rozsahu. Ale to vidíme u pana Julínka všichni a dlouho..... A vy? Jak dlouho se vám jeví pan ministr jako totální nula? Jinak je to přeborník, jak připravit i přibitý majetek k rozkradení......... Všichni to vidíjen vy to podúporujete... Není to k smíchu pane ;-D

I-Worm 14.11.2007 9:59

Re: nic nového pod sluncem

Julínek je naštěstí politik, takže žádné povinnosti nemá - tedy kromě těch k rodné straně.

Netřeba 14.11.2007 9:59

Re: Dotaz

Vlastníkem je Česká republika, jmenovitě Úrazová nemocnice v Brně.

Zatím jsou budovy využívány pro potřebu Úrazové nemocnice. Ovšem převod na ministerstvo je již prakticky schválen, zbývají nezbytné úkony pro úředního šimla. A že by ministerstvo budovy v budoucnu využívalo pro svoje potřeby si dost dobře neumím představit.

Zato docela dobře si umím představit spřátelené eseróčko nebo akciovku, kteří za pakatel "zdevastované" budovy koupí.

I-Worm 14.11.2007 9:58

Re: Ne každý vynikající vědec,

dneska je to jiné, dnes pro vědce platí, že chudoba cti netratí!

Vocílka 14.11.2007 9:58

Re: Dotaz

Ministr ruší brněnskou úrazovou nemocnici a traumatologické centrum se má spojit s bohunickou fakultní nemocnicí. Tím se uvolní poměrně velký objekt uprostřed města.

Pavel 14.11.2007 9:57

nic nového pod sluncem

Nic nového pod sluncem. Schopný novinář dokáže vždy udělat z viníka oběť a naopak. O tom psal už Karel Čapek ...

Klener je úředník - ředitel státní instituce a jako takový má povinnosti bez ohledu na zásluhy v 70. letech. Může se mu to nelíbit, ale buď bude postupovat podle instrukcí svých nadřízených nebo musí odejít. A to že to sám neudělal, svědčí o tom, že počítal, že pomocí lidí právě jako Hvížďala zůstane dál u koryta.

doktor 14.11.2007 9:56

Re: Re: Blog Aktuálně

Můj příspěvek nebyl obhajobou profersora Klenera (mimochodem, ministra zdravotnictví od prtosince 1989 do června 1990), jehož uvážlivé názory můžete slýchat občas v Českém rozhlase, ale poukazem na ZPŮSOB, jakým komunikuje vedení MZd s podřízenými i s veřejností. Soudím, že něco podobného je v demokratické společnosti nepřijatelné.

MUDr Jiří Kilian 14.11.2007 9:56

Re: Re: Blog Aktuálně

stíhá to tak, že ústav dovedl k mezinárodní akreditaci a světovému renomé.

MUDr Jiří Kilian 14.11.2007 9:55

Re: A co mluvčí?

Pýcha předchází pád. Ministerstvo je hrdopychem vskutku naplněno.

Pan profesor není zvbyklý na takové jednání a působilo mu potíže reagovat svou niterně žitou zdvořilostí.

mira_3§ 14.11.2007 9:54

Klenerovi se něco vrací

Pravděpodobně prof. Klener narazil na aroganci politické moci.  Většina přispěvků mu proto zde fandí. Považuje se zde za nespochybnitelný jeho pozitivní vliv na českou onko scénu. V onkologii hrají hlavní housle velké peníze farmaceutických nadnárodních koncernů. Pan profesor vystupoval v minulosti velmi autoritativně (stejně arogantně jako dnešní politici) proti všem alternativním léčebným postupům, které by případně pacientům mohly pomoci bez zapojení nákladné léčby - (v souladu se zájmy těchto koncernů). Ve způsobu jakým byl odvolán můžeme spatřovat naplnění jeho osobní karmy. Snad se z toho poučí.

MUDr Jiří Kilian 14.11.2007 9:53

Re: Pan Hvížďala zapoměl zmínit některé důležité věci:

Pan profesor v onom věku dokázal dovést ústav na úroveň světově respektovaného pracoviště s mezinárodní akreditací. V roce 2002 ho nejspíše nikdo neúkoloval tak, jak píšete.

Nejd eo firmu, ale i kdyby byl ten příměr patřičný, tak : V čele firmy  je MZd, v čele  MNZd ¨se za tu dobu, co prof. Klener vedl ústav,. vystřídalo několik šéfů, postavených tam skrze stranické přístupy podle výslkedku voleb. Subordinace jistě, ale i ta firma je podřízena zájmu občanů a její šéfové by to měli vědět. Momentálně probíhá jeden z kontrolních aktů a je patřičná nespokojenost s počínáním mionisterstva. Nejde o žádné vedení pracujícími.

Saotné vedení ústavu plní své púkoly dobře, co je stvrzeno ve mnoha ohledech. Subordinace v něm funguje, a to hned ve dvou rovinách- Říkat při vší úctě a mínit tím, že 70 letý muž je zralý na odchod, to je povrchní náhled. Podle ovoce pozná se strom.

Vocílka 14.11.2007 9:51

Re: Re: Kuklínek

Pan doktor Cikrt je jistě vzdělaný a inteligentní, ale také arogantní jako Julínek a Ráth dohromady.

Anonym 14.11.2007 9:44

Re: Re: Blog Aktuálně

Všimněte si ovšem prosím, že mu nikdo, a to ani pan ministr, nevyčítá, že by nestíhal řídit obě instituce. Takže to asi zvládá. Třeba je kromě vynikajícího odborníka tak dobrý manažer, že se obklopuje lidmi, kteří řízení zvládají a konzultují s panem profesorem pouze nejdůležitější rozhodnutí. Pak se to stihnout dá, ujišťuji Vás.

A zcela soukromě jsem přesvědčen, že kdyby bylo možno panu profesorovi vytknout, že nezvládá řízení těchto institucí, pan Julínek by jistě nezaváhal.

fero 14.11.2007 9:42

Re: Cvach odvolal Sovu

Mám takový pocit, že snad ani nemůže existovat něco jako "bývalý doktor". Akademické tituly jsou snad součástí jména napořád, nebo ne ? A proč se v článku píše "Julínek" a vedle toho "dr.Ráth" ?

Ivan Nový 14.11.2007 9:40

Ne každý vynikající vědec,

je i vynikající manažer, průvodním znakem socialismu bylo, že vědec musel zastávat i manažerský post, aby mohl dělat vědu, protože odměňování bylo dle hodností a ne dle výsledků. A tato situace je jen socialistické reziduum.

Klaudius 14.11.2007 9:33

Re: Zlatý Rath

Zlatý Rath odvolal z podobného důvodu kardiochirurga prof.Černého z Brna, Julínek jej zase na místo přednosty vrátil.

Anonym 14.11.2007 9:33

Nevratné změny

Souhlasím s některými předchozími přispěvateli v tom, že ministr Julínek má pravomoc odvolat pana Klenera. Dokonce, ač nerad, musím souhlasit s tím, že pokud se pan profesor vzepřel přímému pokynu ministerstva, dá se tím odvolání zdůvodnit.

Co však považuji za naprosto nepřípustné je, že bývalý ředitel nešpičkového, nýbrž běžného zdravotního zařízení, shodou okolností současný ministr, provede tak závažné rozhodnutí, aniž by bral v potaz argumenty takového profesora, jako je pan Klener.

Ústav, který funguje na mezinárodní odborné úrovni, který je ekonomicky soběstačný - to už musí být obrovský důvod s ním organizačně manipulovat a riskovat, že se to nepovede.

Vidím to tak, že nevýznamný ministr (obdařený pravomocemi) bojuje s velmi významným špičkovým odborníkem (neobdařeným pravomocemi) o naprosto nesrozumitelný cíl (lukrativnost pozemků považuji stále více méně za spekulace médií). Bohužel tyto změny, dojde-li k nim, budou pravděpodobně naprosto nezvratné. O to více by měly být váženy na lékárnických vahách.

Trochu to přípomíná pana exministra financí Tlustého, který si dovolil proto, že se mu jako jeho podřízený vzepřel jediný odborník na státní rozpočet, tohoto propustit. Jistě to bylo v jeho pravomoci, ale otázkou zůstává, kdo by ho byl býval nahradil, kdyby jej nový ministr nevzal zpět. A v tomto případě šlo opravdu jen o naprosto banální spor, který vyústil v situaci, kdy neodborník propustil odborníka. A tak se ptám: nejde v daném případě také jen o osobní ješitnost pana ministra, ovšem s v pravdě tragickými následky?

jepice 14.11.2007 9:32

Re: Pan Hvížďala zapoměl zmínit některé důležité věci:

Ten rok 2002 ovšem vypadá jako docela podstatný detail.

EM 14.11.2007 9:31

Re: Blog Aktuálně

Když už jste se dal do toho kádrování, rád bych se Vás zeptal na toto: Nepřijde Vám divné, že pan prof. Klener ve svých sedmdesáti letech stojí už 5 let v čele dvou docela velkých institucí (UHKT a I. interní klinika VFN) ? Jak to jenom stíhá (když je, nota bene, pořád někde po světě)...?

jepice 14.11.2007 9:29

Mnozí lidé na protest proti chování politiků nešli k minulým volbám

Kterých?

jepice 14.11.2007 9:27

Re: Re: pracoval jsem u pharma firmy

Ale fuj, zase pozdě...:-(

jepice 14.11.2007 9:26

Re: pracoval jsem u pharma firmy

Některé toky nelikvidoval, ale usměrňoval.