15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
AeroKarel 10.2.2007 16:16

"Kdo si z nás tady dělá legraci ?"

Putin. A Paroubek, o komouších nemluvě.

Jaka 10.2.2007 16:40

Už jen to,

že se Rusi stavějí proti, je pro mě rozhodujícím důvodem, abychom byli pro základnu u nás

AeroKarel 10.2.2007 16:06

Že to ale trvalo,

než z Veškrny vylezlo zase jednou něco rozumného. To se na to nalepí horda užitečných idiotů.

marek 10.2.2007 16:34

Re: Že to ale trvalo,

Myslíte užitečné idioty pracující na obraně území USA vysunuté do ČR ? I když třeba dostanete pochvalu od těch, co si budou chránit krky přímo v USA.

Bubeník 10.2.2007 14:37

Musel promluvit

Jeho řídící orgány v USA daly pokyn. Vašku! Pomoc nám, jinak tě odstřihneme od pozvání a metálů.

domovní důvěrnice 10.2.2007 14:48

Re: Musel promluvit

Konečně vidíte, kdo ty chartysty už od začátku platil.

Jaka 10.2.2007 17:10

Samozřejmě, za mrzký groš, jak pravila soudružka Švorcová..

honza 11.2.2007 9:58

Re: Samozřejmě, za mrzký groš, jak pravila soudružka Švorcová..

A měla pravdu

Plzák 10.2.2007 13:52

Ruská snaha zamezit stavbě radaru na našem území má jediný důvod.

Rusové se obávají, že by se jejich mezikontinentální rakety staly zničitelnými. Žádný jiný logický důvod neexistuje.

Vadí/nevadí 10.2.2007 13:31

Tak tam ten můj ranní příspěvek o lži dlouho nevydržel, bylo to o lžích, ale asi je to vulgárnost, nebo že by chybička se vloudila?

Zkusíme ještě jednou: Lži se vždycky hoděj když je to pro "dobrý" účel: 

Ale řikali nám taky dřív: Lež má krátké nohy a Kdo lže ten krade. Teď pomalu vycházej důkazy o těch posledních lží, na př. o Iráku (těch bylo hodně) jedna hned ze začátku, aby dokázali, že Saddám je jedna ruka s Al-Kajdou. Udělali na to extra oddělení u Pentagonu, ti taky propagovali ten Attův meeting v Praze. Ale ten přednosta toho oddělení (undersecretary pod Rumsfeldem a Wolfowitzem) už u Pentagonu není, teď učí na universitě. http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2007/02/08/AR2007020802387_pf.html

Pár jinejch lží, co se zkrz ně taky šlo do válek (ochotně umírat za...):

http://www.whatreallyhappened.com/lieofthecentury.html

dominik 10.2.2007 13:40

Re: Tak tam ten můj ranní příspěvek o lži dlouho nevydržel, bylo to o lžích, ale asi je to vulgárnost, nebo že by chybička se vloudila?

Bych chtěl vidět, jak jdete vy ochotně umírat. Předpokládám, že ani za svou rodinu. Někdo ve světě nasazuje krk a někdo jim za to nadává. Snad nebude nikdy proveden teroristický útok na našem území, aby vy jste byl nucen změnit názor. U nás se nedá předpokládat ani to, že by šli bojovat třeba jen z druhého města za své spoluobčany.

AeroKarel 10.2.2007 16:03

Re: Tak tam ten můj ranní příspěvek o lži dlouho nevydržel, bylo to o lžích, ale asi je to vulgárnost, nebo že by chybička se vloudila?

Cenzurovat se nemá, i když jde o vadí/vadí vivat saddam.

ondys 10.2.2007 13:07

Tradiční česká servilita politiků s novináři k mocným ochráncům

RvCo obnáší provoz podobné stanice na hustě zalidněném území? Proč se k tomu s podobnou publicitou nevyjádří několik nezávislých odborníků, kteří nemají zapotřebí provádět myšlenkové kejkle a názorové veletoče novinářů a politiků?

marek 10.2.2007 13:12

Re: Tradiční česká servilita politiků s novináři k mocným ochráncům

A proč tu nemáme vyjádření Íránu a Sev Koreje ? Třeba by nám řekli, že potřebují atomové zbraně ne proti nám, ale proto, aby měli od ostatních, hlavně USA, svatý pokoj. Možná jen nechtějí dopadnout jako Jugoslávie, Afghánistán a Irák.

dominik 10.2.2007 13:34

Re: Re: Tradiční česká servilita politiků s novináři k mocným ochráncům

Vám tak jde o Sev-Koreu, Afganistan, Irak a jiné státy! Vám jde především o to, abychom nic neměli společného s USA. Vy jste zvylký na pocit jistoty a bezpečí v područí CCCP. Tenkrát jste měl mylnou jistotu a dnes se vám říká pravda. Strčte hlavu do písku a na zadek si napište my chceme klid, aby letící raketky věděly, že tady nemají padat;-P

marek 10.2.2007 14:05

Re: Re: Re: Tradiční česká servilita politiků s novináři k mocným ochráncům

Vlezte si sem (Y)

ps 10.2.2007 15:30

Re: Re: Re: Re: Tradiční česká servilita politiků s novináři k mocným ochráncům

Typický komunistický postoj. "Nelezeš s náma do ruské (Y), tak zákonitě lezeš do té americké."

ps 10.2.2007 15:24

Re: Re: Tradiční česká servilita politiků s novináři k mocným ochráncům

Jak se  chceš ptát Iránu nebo Severní Koree, nebo koho v těch zemích, anonymních obyvatel nebo Ahmadínedžáda aKima? Jasně, že ti dva nechtějí dopadnout  jako Saddám nebo Miloševič. Ale je v zájmu všech, včetně tebe a těch anonymních obyvatel KLDR a Iránu (těch zvláště) aby takhle dopadli.

AeroKarel 10.2.2007 16:15

Re: Tradiční česká servilita politiků s novináři k mocným ochráncům

Ty Brdy zrovna moc zalidněné nejsou. A odborníci se vyjadřují, stačí číst víc než Blesk.

ondys 10.2.2007 22:03

Re: Re: Tradiční česká servilita politiků s novináři k mocným ochráncům

Blesk je Vaše prozření? To je z diskuze Reflexu: Nebylo by od věci podívat se trochu na historii základny USA Thule v Grónsku. Tato vojenská báze byla původně meteorologická stanice, tajně v padesátých letech přestavěná na vojenskou základnu v rámci projektu "Blue Jay". Nikdo se nikoho na nic neptal. V roce 1968 došlo v oblasti Thule k vážné nehodě, která mohla skončit katastrofou. Zřítil se do moře bombardér B-52 se čtyřmi vodíkovými bombami na palubě. Nikdo nikoho o ničem neinformoval. Naopak rozběhla se desinformační kampaň. V roce 1991 studie o radioaktivním pozadí podala exaktní důkazy o nadměrném množství plutonia, které se používá jako materiál pro iniciaci výbuchu vodíkové bomby v oblasti. Jedna z vodíkových pum nebyla nalezena. V komplexu základny byly tajně skladovány nukleární zbraně bez vědomí Kodaně.Teprve v roce 1995 Dánsko přiznalo vinu a zaplatilo odškodnění občanům Dánska a Grónska, kteří byli vystaveni radioaktivitě při práci na americké základně, šlo o sumu zhruba 15 000 000 dolarů. Proč bylo finanční odškodnění za americkou havárii a americké nukleární hlavice přeneseno na dánského daňového poplatníka nemám zdání? V roce 2001 se president Bush obrátil osobním dopisem na premiéra Grónska, aby intervenoval v prospěch modernizace radarů v Thule. Kodaň protestovala, protože Grónsko je mandátním územím Dánska. Odpovědí emisarů USA na "odborných konferencích" o "dvojité slabosti" Dánska bylo, že ..."Dánsko je slabá evropská ekonomika a člen NATO".  Záměrně jsem se vyhnul geopolitickým hlediskům ohledně toho, proti jaké hrozbě má být základna postavena. Samozřejmě na to mám názor, ale domnívám se, že jde o důležitý veřejný zájem, který by měl být vysoko postaven nad nějaké politikaření. Uvědomme si, že Česká republika je malá hustě osídlená země. A radar o těchto technických parametrech bude mít značný negativní dopad na tisíce občanů Česka a my nebudeme mít možnost to vůbec ovlivnit.  

Pametnik starejch dob 10.2.2007 17:45

Děláte, jako by u nás nebyl v minulých více než 60 letech

žádný radar a dneska ho neměli třeba policajti a nepoužívali ho "na hustě zalidněném území."

ondys 10.2.2007 22:10

Re: Děláte, jako by u nás nebyl v minulých více než 60 letech

Z diskuze v Reflexu: Třeba takový radar na stíhacích letounech se na zemi nezapíná mimo případy, kdy pozemní personál provádí testy a údržbu. V tomto případě je testující technik oblečen ve speciálním olověném obleku. Výkon tohoto zařízení je řádově v kW. Radar systému Aegis 4 na lodích US NAVY má pulzní výkon okolo 20 MW. Při bombardování v Kosově 1998 udělala obsluha radaru amerického křižníku USS CG-žý Siloh chybu a zapnula radar blízko italského pobřeží u přístavu Naples. Byla zničena některá technická zařízení meteorologických stanic a operátorů mobilní sítě, která byla několik dní mimo provoz. Jaké byly dopady na zdraví lidi, nám může přiblížit situace z Azerbajdžánu. Tajná služba Azerbajdžánu odmítla poskytnout informace ohledně možných zdravotních rizik při provozu dvou radarů US v oblasti Astara a Khizy. Studie šéfa Nezávislého centra pro výzkum životního prostředí uvádí, že devětkrát vzrostl výskyt rakoviny, třináctkrát onemocnění jater a devatenáctkrát vzrostl počet dětí narozených s vrozenými vadami. Nepodařilo se mě bohužel zjistit jaký radar tam je. Specifikace radaru FSP=117 je 20-24 MW zářivého výkonu podle toho, jestli systém je mobilní nebo ne. Radar určený pro americkou základnu v ČR je kolos o pulzním výkonu 1000MW. To je 20 krát tolik než výkon radarů, o kterých byla řeč. Negativní dopady se projeví řádově v okruhu desítek km. Navíc i při bezchybném provozu může dojít k odrazu vln o ionosféru. Pro zajištění provozu je nutný zdroj energie okolo 5 MW. Na základně má být 200 lidí. Zdroj energie musí být nezávislý na okolí. Vezmeme-li v potaz ještě požadavky na bezpečnost a utajení objektu je téměř jisté, že půjde o podzemní atomový reaktor. Základní technické specifikace musí mít česká strana k dispozici, přesto o nich naše "svobodná nezávislá privátní média" neinformují.

Historik 10.2.2007 12:59

Už při útoku na Pearl Harbor, jak se přesvědčili už Japonci

Tady je vidět, že Američané, ač po okraj přezbrojeni a po zuby ozbrojení stejně všechno podělají. Už ve druhé světové válce se o tom Japonci přesvědčili. V radarech a vůbec vyspělých zabíjecích technologiích to zkrátka asi nebude.

Historik 10.2.2007 19:08

Máte představu, jak vypadaly americké ozbrojené síly koncem roku 1941???

Například ještě rok poté neměli Američané ŽÁDNOU stíhačku, která by se vyrovnala Bf-109 nebo Spitfire. Námořní F-4 F Wildcat nedosahoval zdaleka parametrů japonských Mitsubishi A6M Zeke, US piloti se ale naučili využívat některých jeho výhod (vyšší rychlost při střemhlavém letu) a pomohla jim též jeho schopnost snést větší poškození. Bitevní lodě. potopené v Pearl Haboru byly typy z první světové války.

A generál Eisenhower po válce napsal, že americké pozemní síly byly při vypuknutí války roku 1939 dokonce mnohem slabší, než polská armáda. A ještě na podzim 1942 si stěžoval na nedostatečný výcvik svých jednotek v Africe, což dle něj stálo mnoho amerických životů.

Jistě roku 1944 už byly americké ozbrojené síly skutečně na úrovni ale tanky, které by se vyrovnaly německým Tigerům dostaly až na jaře r. 1945. Prostě, US Army začínala skoro od nuly, námořnictvo odpovídalo zhruba japonskému, ale mělo horší výcvik.

Brmboš 10.2.2007 12:17

Ámen.

Havle raději nemluv, neboť vždy, když jsi promluvil doplatila na to tato země. Jo a pokud jsi se do něčeho zapojil vždy to dopadlo katastrofálně. V Bělehradě i v Iráku tedy v Iráku to vypadá špatně pro toho Texaskýho dobrodruha a nejen v Iráku. Jen u nás má neutuchajícího přítele v tobě. Ale to měl jeden Němec nebo Rakušák i ve tvém dědovi takže nic nového pod sluncem.

AeroKarel 10.2.2007 16:19

Re: Ámen.

Náhodou, tady to dopadlo relativně dobře, Srbové také alespoň na chvíli nechali agresivity, Saddám je pověšený, i ten radar časem postavěj.

huhu 10.2.2007 12:16

Havel mi vyděsil !

zatím pro co se angažoval, co podporoval, nevyšlo !

Ladislav 10.2.2007 12:51

Re: Havel mi vyděsil !

Humanitarni bombardovani se povedlo dokonale.

huhu 10.2.2007 13:04

Re: Re: Havel mi vyděsil !

tak to jste mi uklidnil. Tentkrát i ted se vlastně jen vyjadřoval jako zaplacený poskok, jinak na to tenkrát neměl a ani ted nemá vilv.....takže věřím, že ta základna bude. ;-)

jepice 10.2.2007 14:40

Re: Re: Re: Havel mi vyděsil !

Vám by asi huba upadla, kdybyste měl říct, že má Havel pravdu. A neřeknete to ani tenkrát, když si myslíte to samé, co on. Zaplacený poskok? A čí asi, vy šašku?

Takhle jednoznačné prohlášení vyžaduje v dnešní době plné alibismu a úhybných manévrů kus odvahy.