15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirka.s. 11.2.2007 10:45

Krásná hyperbola!

Rusko a Čína zvyšují rozpočet na OBRANU.

doxa 11.2.2007 1:54

Rusko zvýší náklady na obranu

To už zvyšovalo na konci Brežněvovy éry v souvislosti s tzv. Star Wars

rýpadlo 10.2.2007 20:46

Havel má pravdu

a komančové běsní.. bere je to fest!

Jara London 10.2.2007 22:50

Re: Havel má pravdu

Havel toho viditelně o problému protiraketové obrany teritoria evropských zemí NATO a o podstatě amerických snah prodat NATO svůj neúspěšný ABM systém, původně určený k ničení jaderných hlavic ruských a čínských mezikontinentálních balistických raket na sestupné dráze letu (účinnost tohoto systému radikálně poklesla po nasazením BM Topol do operační služby). Jeho pět tezí je sice možná formálně správných, ale obsahově a věcně jsou postaveny na nesprávných informacích a doměnkách, mnohdy na míle vzdálených realitě. Proto je celé Havlovo vystoupení ve stejně amatérské rovině, jako by bylo vystoupení kteréhokoliv jiného věci neznalého občana ČR. Je to pouze slohové cvičení na téma: "Proč si myslím, že by tu základna být měla". Měl by se nejprve pokusit odpovědět na otázku "Proč by tu být neměla" a pak se pokusit tato negativní "proč" vyvrátit. Cokoliv jiného je pouze v úrovni osobního názoru, který se Havel snaží jaksi ehm podpořit rádobykvalifikovanými řečmi. Kdybych byl jo podezíravý, řekl bych, že pan Havel takto splácí americké straně udělená stipendia a ceny.

68 10.2.2007 23:18

Re: Re: Havel má pravdu

Jaro, čtete si tam u vás pravidelně v té nedávno vydané knize "Londonistan"? Jistě u vás šla na dračku.

Jara London 10.2.2007 23:27

Re: Re: Re: Havel má pravdu

68, nevím sice, co tím básník chtěl říci, ale znám realitu NATO MD i USA MD a vím toho hodně o raketách i systémech obrany proti nim. Dokonce mě to ne zcela zanedbatelnou část života živilo. Technická stránka věci, nikoliv psaní novinových článků. A byl jsem také v roce 99 při zahájení společného projektu Aliance NATO MD. Takže vím, o čem mluvím. Na rozdíl od pana Havla.

68 10.2.2007 23:46

Re: Re: Re: Re: Havel má pravdu

Básník tím chtěl říci to, že přes všechny Vaše kvalifikace, o čem mnluvíte v podstatě asi dobře nevíte. Protože v podstatě  "mluvíte" antiamerikanismus. A to je něco, co tam u vás, dnes už vzhledem k situaci opravdu málem v "Londonistanu" a nikoliv v Londoně, naprosto nemůžete potřebovat. A nebo moc dobře víte o čem mluvíte, ale pak...

Sarka 11.2.2007 0:40

tenhle pan

toho "vi" mnoho o vsem: neni to tak davno co me neskutecne spatnou anglictinou vysvetloval, ze kdyz neumim anglicky, ze se s nim nemuzu bavit protoze on je mistr  ;-D   a pak se nemohl orientovat v anglicky psane odpovedi protoze nepochopil vyznam beznych anglickych hovorovych vyrazu ;-D;-D

Kobylka Lajda 11.2.2007 9:50

Re: Re: Re: Re: Havel má pravdu

Asi pomáhals instalovat rakety, ale ruského typu a nemůžeš zapomenout na "zlaté" časy, kdy jsi měl desetinásobně vyšší plat než obyčejný nekomunistický zaměstnanec. Teď to nemůžeš překousnout - no, "vot těchnika". Dál jsi asi nedorostl, tak nemudruj. Rus se neptal, nevypisoval referenda, v tichisti vlezl do cizí země a nasázel si tam základen jak hlávek zelí. Běž se podívat, jak vypadá krajina kolem Bezdězu a Mimoně. Slavný tankodrom! Rudá šajbo, máš po ftákách!;-D;-D;-D

Bokonon 10.2.2007 19:41

Koho chleba jíš toho píseň spíváš

To platí pro Havla i Neffa.

ps 10.2.2007 20:00

Re: Koho chleba jíš toho píseň spíváš

A především pro tebe.

Bokonon 10.2.2007 20:29

Re: Re: Koho chleba jíš toho píseň spíváš

Hochu nemytý a nečesaný chceš snad tímto výrokem doprovázeným tykáním naznačiti, že já Bokonon, co viděl Rychlé šípy jsem zapleten do nějakých nekalých záležitostí Bratrstva kočičí pracky. Plantážníku, zlá slova co jsi v rozčilení pronesl jistě již oběhla celou Druhou stranu, máš li v sobě ještě zbytek cti nevyplníš si dnes v Modrém životě okénko vzorného chování.

doxa 10.2.2007 21:29

Foglara znáš sice nazpaměť

ale zpívat se většinou píše se Z

Bokonon 10.2.2007 21:58

Re: Foglara znáš sice nazpaměť

Vsadím se že místo, aby ses podílel na klubové činnosti, toulal se v Zemi nikoho a v Stínadelských uličkách, chodíš do školy!!! ŠPRTE!!!

ps 10.2.2007 22:28

Re: Re: Foglara znáš sice nazpaměť

Soudě dle znaku na jejich vlajce, by Rychlé šípy, zcela určitě, byli pro raketovou základnu. Jsou-li tvým vzorem, následuj jejich příkladu a nepřispívej svým hlasem k  proradné kampani namířené proti základně a jistě řízené bratrstem Kočičí pracky.

doxa 11.2.2007 1:57

Do školy chodily všechny Rychlé šípy

Toliko Rychlonožka byl v učení

tondalevhart 10.2.2007 21:27

Re: Re: Koho chleba jis toho pisen spivas

Nekde tady nekdo vyslovil nazor, ze amici nas uz dvakrat zachranili (Evropu) a bolsevik taky padl jejich zasluhou. Historicky je to jasne. A jsme pos... z ruskeho medveda a zase si nechame sr... na hlavu od jeho prisluhovacu. Nemecku se ustupovalo tak dlouho, ze bychom si z toho meli vzit laskave ponauceni (II.sv.valka) - a konecne jasne rici, kam vlastne patrime - nebo budeme jako vzdy tupe cekat? Proc mluvite o chlebu, kdyz se humanista projevi jako chlap?

Bokonon 10.2.2007 22:44

Re: Re: Re: Koho chleba jis toho pisen spivas

Při první záchraně prodávali střelivo oběma stranám až do konce války. Dokonce i ruským bolševikům.

Při druhé záchraně vypracovali číselný systém pro evidenci koncentračních táborů. nechali si od VB zaplatit každý špendlík. Svou pomoc završili v Jaltě, kde nás předhodili Stalinovi. Proto byl Patton vzteklý (slušný člověk takový už v USA armádě asi není), že nemůže na Prahu. Věděl dřív než ostatní jaká to je špinavost.

Nevěřím, že to neudělají znovu. Ty představy o moderních Pattonových hoších jsou bohužel jen a jen nerealistické romantické představy, a že je podporují tihle intelektuálové je jen ukázka jejich pokleslosti. Jako náhodou byli oba vloni v USA (myslíte že čekali ve frontě před ambasádou?). Jako náhodou se vyhýbají tomu nejpodstatnějšímu.  Proč máme sloužit jako předsunutý cíl ve prospěch cizí země  když nemáme vytvořenu vlastní obranu.  Pro mě za mě ať je tady sto základen a na každé je tisíc raket s atomem namýřených na Moskvu, ale našich. USA mohli v klidu přijít do NATO požádat o vytvoření soustavy obraných základen, které by bránili všechny státy NATO - včetně USA a spadaly by do jurisdikce toho kterého státu. Místo toho tady máme předsunutou jednotku v licitaci s Ruskem. Nechci skončit vrezervaci jako Siuxové ani nechci zažít novou Jaltu. Já se II.WW poučil vy ne. A to že bývalý disident a prezident a bývalý komunistický novinář a dnešní spolumajitel pravicového internetového periodika hodili kvůli osobnímu prospěchu a pseudoprestiži zájmy vlasti přes palubu ještě neznamená, že to musíme udělat i my. A být "chlapem" co má za zády světovou velmoc to zas tak těžké není.

Bokonon 10.2.2007 22:59

Re: Re: Re: Re: Koho chleba jis toho pisen spivas

A chyby omluvte - já dneska spívám a mýřím co se do mě vejde.

Kobylka Lajda 10.2.2007 23:01

Re: Re: Re: Re: Koho chleba jis toho pisen spivas

Ty se opři tamo o silné dubisko - o Rusko, když už Ti zanikl CCCP. Potom také staneš se "chlapem". Hihihihihi!;-D;-D;-D Amíci jsou moji kluci.

MB. 11.2.2007 0:36

Re: Re: Re: Re: Koho chleba jis toho pisen spivas

Zase ten mytus Jalty, co vymysleli komunisti. Prectete si dohody z Jalty. Nic takoveho tam neni. Proto komancove tak besnili v 80-tych letech, kdy Reagan ve Vidni prohlasil, ze pozaduje, aby Rusko dodrzelo dohodu z Jalty ve vsech bodech (ano, tak dlouho po valce trval na dodrzeni valecne smlouvy).

Pro nechapave: Rusko a ostatni mocnosti se zavazali nevmesovat do vnitrnich zalezitosti osvobozenych uzemi.

Pro stale nechapave: Praha americkou vojenskou pomoc pri povstani de facto odmitla (Smrkovsky a spol).

míra 11.2.2007 10:31

Re: Re: Re: Re: Re: Koho chleba jis toho pisen spivas

K čemu by ta pomoc byla, když už Praha byla osvobozena Vlasovci.

MB. 11.2.2007 11:39

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Koho chleba jis toho pisen spivas

Jiste, Vlasovci, to byla cara pres rozpocet, s tim komunisti nepocitali, nicmene se to podarilo nejak prilis nerozmazat... Vsak take komunisti vsechny Vlasovce do jednoho poslali zpet Stalinovi, ktery je za tu troufalost vsechny popravil nebo nechal zhebnou v lagru.

zoch 10.2.2007 18:57

Že by si někdo konečně všimnul,že Havel převyšuje všechny ty místní kreatury včetně svého nástupce o hlavu či dvě?

No to je tedy ale doba,než se na to přišlo.Přitom stačilo dost málo. Jen porovnat. Paradoxně se ten názor objevuje ve chvíli,kdy ale není s čím srovnávat.

Historik 10.2.2007 19:11

Re: Že by si někdo konečně všimnul,že Havel převyšuje všechny ty místní kreatury včetně svého nástupce o hlavu či dvě?

Toho si všimlo už hodně lidí, že Havel je kreatura o dvě hlavy vyšší než ostatní kreatury, to nejsi první zochu. Opravdu ho není s čím srovnávat.

Kobylka Lajda 10.2.2007 23:04

Re: Re: Že by si někdo konečně všimnul,že Havel převyšuje všechny ty místní kreatury včetně svého nástupce o hlavu či dvě?

A jak vypadáš ty, kreaturo? To Ti pozdvihuje sebevědomí, že urážíš lidi, jimž nesaháš ani po patu?  Tvou tupost je také těžko s něčím porovnat. Běž do(Y)

AeroKarel 10.2.2007 21:15

Re: Že by si někdo konečně všimnul,že Havel převyšuje všechny ty místní kreatury včetně svého nástupce o hlavu či dvě?

Řekněme, že po dlouhé době vyhlédl ze sklepa. A není nikde zajištěno, že nezačne zase fantazírovat o másle a kamionech. IMHO brzy začne.

Rys 10.2.2007 18:53

Co Vaclav Havel nerekl

je fakt ze velke zeme EU jako Francie a Nemecko jsou proti budovani protiraketove obrany USA v Evrope protoze ta je jasne zamirena proti Rusku.

Dnes varoval president Putin na konferenci v Mnichove USA pred nastartovanim dalsiho kola valky ve zbrojeni.  Je v zajmu EU a CR aby v Evrope nevznikla nova studena valka kterou se Evropanum snazi vnutit neocons z USA. Natolik prehled pan president Havel ma aby tyhle souvislosti videl. Ze je zamlcel nemluvi pro nej.

zoch 10.2.2007 19:01

Re: Co Vaclav Havel nerekl

Rusko je a ještě mnoho desetiletí bude nestabilní zemí. Platí tam do značné míry jiné hodnoty než ty v civilizovaném světě. Pohlédneme-li na Putina jeho praktiky a jeho styl,je jasné,že se proti Rusku pojistit musíme.

pepe 10.2.2007 20:36

Re: Re: Co Vaclav Havel nerekl

Naprostý souhlas!!!!!!!!!!!!!!!!!