22.5.2024 | Svátek má Emil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr Čech 10.2.2007 11:09

Re: Ale tohle snad Havel neřekl, to říká Neff: "První téze..."

Je vidět, že v tom máte pořádný zmatek. Jestli chcete opravdu vědět jak to doopravdy bylo, přečtěte si knížku "Lolita umírá mladičká". Tam se dozvíte též proč američané nepřijeli Praze na pomoc a o roli soudruha Smrkovského jako předsedy České národní rady v této věci.

Vadí/nevadí 10.2.2007 17:37

"Václav Černý v pamětech napsal, že Česká národní rada byla v podstatě komunistickým podnikem.

 Že vznikla z iniciativy komunistů, s cílem proměnit národní povstání v sociální revoluci. Má pravdu?

To je zjednodušený pohled. (Historik Stanislav Kokoška, jemuž právě vychází kniha "Praha v květnu 1945",)

...její apolitický předseda Albert Pražák. Byl tedy Smrkovský vůdcem revoluce?

Jen do určité míry. Nejdůležitější roli v povstání sehráli bývalí důstojníci československé armády.

http://www.astrolab.cz/pelmel_detail.php?id=146

A 11.2.2007 0:51

Re: "Václav Černý v pamětech napsal, že Česká národní rada byla v podstatě komunistickým podnikem.

Proč je historik Kokoška tak málo objektivní?  -Kolik zbraní a vycvičených lidí bojovalo v povstání z řad Pražanů a kolik bylo příslušníků 1. divize Ruské osvobozenecké armády a jakou měli výzbroj? V článku to vypada, že podíl Vlasovců byl jen okrajový.

-Jak to bylo s politickou dohodou štábu vojenského odboje s velitelem 1. divize ROA generálem Buňačenkem, podepsanou v Suchomastech?

-Nebyl náhodou komunisty pro Pražské povstání připravován scénář osvědčený ve Varšavském povstání? Vrácení letadel se zbraněmi a municí, která měla být shozena na Karlově náměstí rozhodně nesouvisel s počasím. A Rudá armáda začala zrychlený přesun k Praze až poté, co se do povstání zapojila ROA a bylo zřejmé, že úmysl, nechat vyvraždit vlastence schopné odporu i vúči komunistům, nevyjde.

- Co se stalo se 198 těžce zraněnými vojáky ROA, kteří byli umístěni v nemocnicích na Karlově náměstí, Motole, Bulovce, Na Františku?

- Co se stalo s hromadnými hroby několika set vojáků ROA, padlých během povstání?

Kobylka Lajda 11.2.2007 16:30

Re: Re: "Václav Černý v pamětech napsal, že Česká národní rada byla v podstatě komunistickým podnikem.

Tato problematika mne velmi zajímá. Znáte nějaké detaily - literaturu, články? Byla bych vděčná za pár tipů. Díky. R^

Marat 10.2.2007 11:29

Re: Ale tohle snad Havel neřekl, to říká Neff: "První téze..."

Přečtěte si co té věci píše Václav Černý,(Pláč koruny České).Byl členem té "Národní rady". Také jak přinává vždy a zásadně hlasoval se zuřiví Smrkovským.Jistě,komunisté nechtěli aby Prahu osvobodila US armáda.Kopecký si v Košicích zoufal a bál se že se už doˇPrahy nebudou moci vrátit,jak by ji osvobodila US Army.Tak nejen Stalin,ale i čeští komunisté všemožně bránili,aby v Praze dříve byli amíci.

Cruton 10.2.2007 4:19

Podporou radaru k diktatuře

USA jsou v současné době vojenskou velmocí. Velmocí natolik silnou, že se ji nikdo neopováží napadnout - případný útočník by totiž byl nemilosrdně a totálně zlikvidován. USA však tento stav nestačí. Dále se vojensky posilují a rozšiřují svoji vojenskou přítomnost do nových zemí (Afghánistán, Írák, Kyrgystán apod.).

Dalším charakteristickým rysem soudobých USA je neschopnost spolupráce. Pro chování USA jsou zcela typické manipulace, podrazy a hrozby. Vzájemné respektování, vzájemně výhodná spolupráce - to jsou pojmy pro současné USA zcela cizí.

A tyto USA po nás chtějí vojenskou pomoc - chtějí abychom jim umožnili na svém území vybudovat radar. Chtějí být nejsilnější a zcela nezranitelní. Avšak v okamžiku, kdy se stanou nejsilnějšími a nezranitelnými, už nebudou muset ztrácet čas a energii jednáními, nebudou muset na nikoho brát ohled a vše si budou moci beztrestně vzít - stanou se DIKTÁTOREM.

J.G. Pašek 10.2.2007 5:01

No a?

Co je na tom špatného?

68 10.2.2007 5:26

Re: No a?

Von tím Cruton třeba ani nemyslí, že to je špatný. Bůhví co má zalubem.

Cruton 11.2.2007 15:53

Re: No a?

Pro Vás - jako amerického občana, na tom nic špatného není. Ostatní "podlidé" však na tom budou biti.

68 10.2.2007 5:20

Re: Podporou radaru k diktatuře

Konečně je to venku. Vás Crutone nikdo neopije rohlíkem. Věděl jsem také natotata, že za tím radarem vězí něco nekalého, jen jsem to stále neuměl prokouknout a to prokouknuté pak zformulovat. (A netroufal jsem si.)  Bingo Crutone!

pepe 10.2.2007 6:39

Re: Podporou radaru k diktatuře

Co takhle požádat Rusko o soudružskou pomoc.?To by pro Vás bylo jistě jiné kafe.Ti by toho,co citijete nebyly schopni.

Cruton 11.2.2007 15:58

Re: Re: Podporou radaru k diktatuře

Máte dost velké problémy s logikou.

Americká raketa 10.2.2007 8:45

Re: Podporou radaru k diktatuře

V roce 2001 byly USA nějak výrazně slabší, že se je někdo odvážil napadnout? Nebo to vlastně byl "inside job"?

Cruton 11.2.2007 16:03

Re: Re: Podporou radaru k diktatuře

Ve svém příspěvku jsem hovořil o vojenské stránce problému. V roce 2001 nebyly USA napadeny vojensky.

Brmboš 10.2.2007 12:31

Re: Podporou radaru k diktatuře

Tomu nevěřte, v této době není nikdo nejsilnější ba naopak svět se stává nebezpečnější a zranitelnější. Co se týká USA ta dobře ví, že i dnes vyvíjí Rusko mnoho nových typů raket i zbraní a je schopno konkurovat. Další velmi nemilý hegemon je Čína, která dohání velmoci bez rozdílu mílovými kroky. Půjde-li to takhle dál do deseti let zde bude stát velmoc bez které si ty ostatní ani neumyjí ruce jak říká naše opozice.Navíc velmoc velmi nevyzpytatelná a silná i na lidské zdroje.

Jenda 11.2.2007 13:14

Re: Re: Podporou radaru k diktatuře

Cina je pres veskere kulturni rozdily pragmaticka a civilizovana zeme. Ktera nevyhrozuje okoli, ze tyhle zazene do more a tamhlety znici.

A mimochodem ... slysel jste nekdy o nejakem cinskem teroristovi?

Petr Kolář 10.2.2007 3:55

Plne souhlasim

Souhlasim jak s Vaclavem Havlem (byl to vyborny clanek s kvalitnimi argumenty) - tak s Ondrejem Neffem (ktery dobre na tuto tematiku znova zaostril.)

Je potesujici, ze aspon nekdo v Cesku vidi dal nez na svuj dvorek.

jirka.s. 10.2.2007 9:52

Re: Plne souhlasim

Výborně pane Koláři! A jen tak mimomochodem jste vlastně přispěl i do mé sbírky septikových výplodů jeho chorého mozku. jen tak dál!

mojo 10.2.2007 1:55

Co mne udivuje...

Co mne udivuje zdaleka nejvíc je fakt, že stavba nějaké budky kdesi v lese někoho vůbec vzrušuje...!!! Opravdu vám to není putna...??? Proč nám tahle prkotina vůbec stojí za diskusi...???

Říkám jasně: je úplně jedno KDE a KDO a CO si někde postaví - pokud mi to teda nepostaví před barákem (NIMBY syndrom - hrdě se k němu hlásím).

Proč se český národ nezajímá raděj o to, že je zpustlý, chudý, proradný, neumí zůčtovat s minulostí, hloupý, nevzdělaný, svému okolí směšný,  veskrze zkorumpovaný, nepoučitelný, na šikmé ploše, stále upadající níže a níže do společenského suterénu...PROČ SE TU VEDE DISKUSE O PŘIBLBLÉM RADARU, KDYŽ SE MÁ VÉST O PŘIBLBLÉM NÁRODU...?

Jenda 10.2.2007 2:37

Re: Co mne udivuje...

Vite mojo, vy kdybyste byl kdekoli jinde tak budete blekotat uplne presne to same. Jenom holt o tom narode ve kterem jste se k jeho smule narodil.

68 10.2.2007 2:55

Re: Re: Co mne udivuje...

On se narodil mamince a (tenkrát ještě) tatínkovi. Vy národu?

Jenda 11.2.2007 13:01

Re: Re: Re: Co mne udivuje...

Naucte se cist!

"Jenom holt o tom narode ve kterem jste se k jeho smule narodil." != "Jenom holt o tom narode kteremu jste se k jeho smule narodil."

Loki_F 10.2.2007 3:11

Mě naopak neudivuje, že se taková podivná diskuse vede.

Vyjadřují se k ní nahlas především podivné existence, které k ní nemají co říci a léčí si pouze svoje mindervertigheitskomplexen, jedno zda je to bývalý předseda vlády nebo důchodce s mozkem rozloženým alkoholem, zjevně trpící Alzheimrem, dřepící na své krtině na úpatí Brd. Jejich vnímání reality je na stejné úrovni - úrovni vrcholku krtiny.

Díky Vašemu hlenu, který jste tu zavěsil, je jasné, že nutné obracet kameny při hledání takových špinek. Prázdný hrnec vždy duní nejhlasitěji... Vy mojo jste na to ještě pyšný. };D

Loki_F 10.2.2007 3:14

Re: Mě naopak neudivuje, že se taková podivná diskuse vede.

Trpajzlíci mi ukradli slovíčko "není".

Takžemělo být : "...není nutné obracet kameny..."

Alfons 10.2.2007 3:25

Re: Co mne udivuje...

Ekologové neustále bubnují v jak nedobrém stavu je životní prostředí. Jenže mnohem důležitější je ekologie lidských, totálně zasviněných mozků. Pstruzi v potoce degeneraci a následné zkáze národa nepomůžou. MOJO klepl hřebíček na hlavičku a samozřejmě že se to někomu nelíbí.

J.Mach 10.2.2007 11:36

Re: Re: Co mne udivuje...

alfonsi, obdivuji vaši odvahu, hlásit se ke svému soudruhu a nestydět se za jeho tupost a nevzdělanost.

Mirek F. 10.2.2007 7:27

Re: Co mne udivuje...

Neposuzujte , prosím, celý národ dle své rodiny. Tak špatné to zase není.

J.Mach 10.2.2007 11:33

Re: Co mne udivuje...

mojo, ten trik, který tak milují lidé s nízkým charakterem a IQ, totiž pomlouvání vlastního národa, aby tím víc vynikla jejich jedinečnost , už moc nefunguje. Je už velmi opotřebovaný a tak musíte zkusit něco jiného pro posílení svého zapšklého ega.

Petr H 10.2.2007 1:34

Takového Havla také beru

a skutečně na mně s jeho článkem dýchnula atmosféra krátce po Listopadu,kdy Haveĺ ještě nebyl Pletichou.Jenom nevím,jak jeho článek rozdejchaj kluci,co spolu mluvěj.

68 10.2.2007 2:51

Re: Takového Havla také beru

Na mě vám z toho všeho taky dýchla taková nějaká úplně stejná atmosféra jako na Vás! Úplně ta samá, někdy ze začátku prosince onoho roku, možná tak z druhýho, nebo třetího dvanáctý. Takže my jim možná těch pár hektarů přece jen ted nakonec propachtujem. Zase nám zachránil reputaci, ještě že ho stále máme. Sme fakt dobří, to by neudělal jen tak kde kdo.