30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
sociolog 2.5.2006 10:41

Re: "Komunisté pokládají za nedůstojné,

Muj nazor. Nebot Dolejs ma pravdu.

Jeho zmlaceni je dusledkem sireni antikmunisticke nalady. Nebot nalada zatim nic nezmohla. Pokud by totiz byla strana zakazana, tak by nebyl poslancem a tudiz by ho coby komunistu nikdo nemohl zmlatit, nebot by sek teto zlocinne ideologii ani nesmel beztrrestne organisacne priznat. Pokud ci cesky narod neudela jasno, kdo ho privedl z pred- a povalecne urovne na jeho dnesni posici ve svete, a nebude konecne dusledne jednat, tak tu mizerii budeme mit jeste po generace.

Čumil 2.5.2006 10:30

Ježíšikriste, tak už je to jasné. Autor se nezahojitelně zbláznil!

:-(

I-Worm 2.5.2006 10:04

Inu, opravdu se ukázalo kdo je kdo

zbývá již jen psát rezoluce "Psům psí smrt"... Komunismus je možná poražen, ale komunistický způsob myšlení žije dál.

Buvol 2.5.2006 10:56

Re: Inu, opravdu se ukázalo kdo je kdo

Výstižné ....

TiKo 2.5.2006 13:31

Re: Inu, opravdu se ukázalo kdo je kdo

Zato Vás myšlení nijak nepoznamenalo;-(

I-Worm 2.5.2006 13:59

Re: Re: Inu, opravdu se ukázalo kdo je kdo

Jak jen ti komanči mohli vydržet čtyřicet roků u vesla... A vůbec na živu! Takovejch bojovníků tady máme, je to vůbec možný?

občan Brych 2.5.2006 9:48

Je zajímavé....

 Je zajímavé a jistě není náhodou,že metody  totalitních stran ať za fašismu,nacismu                      a komunismu jsou pořád stejné jen se přizpůsobují.Vždy je to očernit demokracii,poukázat na "chaos",který demokracie "páše",demokratické novináře znemožnit. Lacinými hesly o tom jak se kradlo za vedení jiných stran,ale "¨my" jak budem u moci dáme to do "pořádku".Historie se opakuje .Stále stejně obehraná písnička.Ovšem doufám,že lidé vyznávající demokracii ať jsou zelení,modří či jiné barvy se už konečně z historie poučí.

sociolog 2.5.2006 10:34

hnyku & Jirko H: Dolejs je obeti nasi nekonsekventnosti

Nas vyse zmineny Jirka H. je toho zarnym prikladem! Jak presvedcive doklada dodrzovani lidskych (vezenskych) prav za stalinismu! Vlastne mezi dnesnim a tehdejsim rezimem  nebyl zadny rozdil, ze ano?  Jen toho poradku bylo vice. To bezesporu. Nebot slouzil tem, kdo byli "u toho". Lidi totiz jen byli "u komunistu". Malokdo komunistou.

A kdyby tehda nekdo nejakeho papalase takhle ztriskal, jakoze neztriskal, tak by se pachatel jiste nasel, ktery by to odpykal. Mezi chartisity samozrejme, ti byli "ztroskotanci a vyvrzenci", a jsou jimi dodnees v hubach tech, kdo za totace bud mlceli anebo jeste chodili do materske skolky. 

Ano, poslanci by se mlatit nemeli. Jenom tu jejich zlocinou stranu by uz meli konecne zakazat. Nesouhlasim s hnykem, ze by se jen prejmenovala. Slovo neni tak nepodstatne, jak mnozi pod vlivem bolsevicke dialektiky mysli, ci spise nemysli. Dokud mame zakon o zlocinnosti komunismu a urad, ktery tyto zlociny zkouma, aniz by jakykoliv soud dosud vysledky jeho setreni jakkoliv uznal, tak se na tom nic nezmeni: Totiz dokud budeme mit stranu, ktera se svym jmenem hlasi k bezpravi, ktere ve jmenu jeji ideologie bylo spachano. A nadale na Kube, v Beolorusku pachano jest!  Tam rovnou zavrou protikandidatapo zfalsvani volebnich vysledku . 

Jak je vubec mozne, ze komunisty celosvetove neprohlasi za zlocince? Nikdo nepovrazdil v dejinach vic lidi: pres 100 milionu, a to v dobe miru! Proc asi rvala ona lekarka, privrzenkyne Falun gong na Hu pri prilezitosti jeho navstevy Bushe? Kolik jejich znamych bylo popraveno? Jak to, ze se o tom nikde nepise?    

Kylchap 2.5.2006 9:41

Tak ať se

nechá zmlátit poslanec Tlustý a propaganda se může rozjet.

Jirka H. 2.5.2006 9:50

Re: Tak ať se

ten zvolil lovení psa z rozvodněné řeky, když zrovna náhodou šel okolo fotograf z Blesku. Je to lepší na oči :-D

Tesák 2.5.2006 10:01

Re: Tak ať se

pokud nedostal po držce od manžela ženský, za kterou mu chodil. Zajímavé, že policie, která u residence stojí 24 hodin denně nic neviděla, ba ani kamery a vše co víme, nám sdělil soudruh Dolejš.. Navíc to vypadá, že chytil jenom dvě přímý levačkou na oko a jeden polokladivák na pravou na levé obočí. Několik dalších marginálních netrefených. Nos nepřeražen, ba ani vnitřní zranění po kopancích. Velmi divná příhoda. Jděte mi s tím k šípku(Y)

Taraszátaras 2.5.2006 10:20

Re: Re: Tak ať se

Odborník na mlácení? Hele, sadisti prej přitom odfouknou, taky sis odfouk?

Tesák 2.5.2006 10:32

Re: Re: Re: Tak ať se

to si pište taštarázi...

slot 2.5.2006 9:24

zkopaný má právo to využít v propagaci, domnívám se,

právě proto, že inkasoval a byl napaden. A  vykrmený pan Benda by měl držet hubu a věnovat se svému podnikání, nebo čtení novin

Jirka H. 2.5.2006 9:17

Ach jo 1.

1) objednat si lidi na to, aby mi takhle těžce zhmoždili oko (pak je vždycky sázka do loterie jestli se plně uzdraví) - to je vlkův blábol o kterém ani nemá cenu diskutovat

2) útočníci podle všeho nebyli ani odéesmani ani stalinisti, prostě nějací primitivové, kteří si vzali za svou dlohodobě udržovanou protikomunistickou hysterii

3) drcení varlat či používání mučení elektrickým proudem bylo zakázané i za komunistů a semo tamo postihované. Určitě po roce 1968, v době tzv. normalizace. Dokonce i v těch nejhorších 50. letech existovala někdy  samoregulace - když kupříkladu se UV KSČ dozvěděl, že v tzv. Domečku u Lorety vojenská rozvědka mučí lidi, vlítlo tam komando a se všema těma sadistama dost razantně zatočili - hlavního šéfa popravili, hlavní mlátička se ve vazbě oběsila, jinak by asi hrozil trest smrti, vyšetřovatelé byli aspoň vyhozený a dostali kratší tresty. Samozřejmě že to zdaleka nebylo vždy a v dostatečné míře, jen je třeba mít na mysli, že to byly často masově tolerované nezákonosti a né princip ideologie - narozdíl třeba od nacistů. Dokonce i ten slavný Grebeníček sr. a uherskohradišská StB měli za incident s elektrickým proudem kázeňské problémy - byť se to pak trestuhodně ututlalo a nevyvodili se správné závěry (Grebeníček pryč z StB přímo do krimu), bohužel.

Jirka H. 2.5.2006 9:17

Re: Ach jo 2.

4) výslechové metody používané v současnosti např. v USA by naprosto bezpečně normalizační StB neprošly, jako že by umučili vyslýchaného a pak řekli, že dušení a topení je vyslýchaného je OK  a prostě to byla smůla. Pokud je známo u politických vězňů v té době se násilí zcela vyhýbali (Havel, Dienstbier, Vondra atd.) či si dávali pozor, aby jen dali facky a rány, které nenechají zdokumentovatelné zranění (méně známí a chránění disidenti). Jen u zcela nejtvrdších střetů používali zraňující násilí (Hučin měl vě vězení od bachaře zlomený malíček po ráně pendrekem, Třešňáka pálili cigaretou). O používání sexuálního násilí aplikovaného USA v současnosti jsem žádné informace z normalizace nenašel.

5) narozdíl od pana Vlka si nemyslím, že z výše uvedeného vyplývá, že myšlenka demokratického kapitalismu s pravicovým zaměřením je zločiná a zavrženíhodná a je správné její zastánce fyzicky napadat. Naopak si myslím, že je důležité hodnoty lidských práv chránit a proti jejich porušování protestovat. Nemlátit lidi na ulici pro jejich přesvědčení či víru a nemučit lidi při výslechu je podle mého správné.

LOJR 2.5.2006 10:04

Re: Re: Ach jo 2.

Konečně se všem politickým vězňům a mnohdy už jen pozůstalým uleví, on to nebyl princip ideologie, ale jen masově tolerovaná nezákonnost! Jestlipak jste slyšel pojmy třídní boj, nutnost zlikvidovat vykořisťovatele a jejich přisluhovače, něco o konstruování politických procesů a podobně. Rovněž zakládání pracovních lágrů, rozkulačování a podobně. Že by to všechno byla jenom masově tolerovaná nezákonnost?

Jirka H. 2.5.2006 10:18

Re: Re: Re: Ach jo 2.

Jak jsem doufám srozumitelně napsal, reagoval jsem na téma mučení, zejm. drcení varlat a elektrický proud u vyslýchaných. Na velké historické téma tu asi není prostor.

Jinak ač nejsem v marx-leninismu přiliš vzdělán, pokud vím se nikde nemluvilo o vyvraždění nějaké třídy či sociální skupiny. Třídní boj a zničení třídy vykořisťovatelů  - to mělo být učiněno odstraněním nástroje toho vykořisťování, tedy výrobních prostředků, zkrátka znárodněním. Když znárodním fabriky a velký kapitál, třída kapitalstů jaksi zmizí... O tom, jak to probíhalo v praxi asi víme dost, že. Jaksi analogicky je to s křesťanstvím - tezi že je jediný správný bůh (ten můj) a kdo v něj nevěří přijde do pekla taky mohu pojmout různě, třeba tak že budu žít podle bible, pomáhat jiným a tím jim ukážu jak na to, nebo zavedu soudy , inkvizici či ostatní "pohany" vyvraždím...

spaldings 2.5.2006 10:30

Re: Re: Re: Re: Ach jo 2.

Ježíšíkriste !!!!!!!!! Tyhle naprosté komunistické bláboly myslíte vážně ? Kolik Vám je ? Sedm ? Anebo sedmdesát, z toho 50 let ve službě STB ? Bodjť by takzvané disidenty mlátili, přece si nebudou mlátit spolupracovníky. Wonka - slyšel jste ?

Jirka H. 2.5.2006 10:45

Re: Re: Re: Re: Re: Ach jo 2.

Jo jo slyšel a hlavně četl :-D Když jsem na začátku 90. let četl některé jeho texty, zejména podání a udání k soudu, říkal jsem si sám pro sebe aj aj, tohodle raději zametou pod koberec, ten ve vitríně revoluce nebude. A jak se po 15 letech ukazuje, trefil jsem se :-D

K meritu jeho smrti - upřímně řečeni si dodnes nejsem jist, jak se má stát (jakýkoliv!) chovat  k hladovce. Jeden přístup je dát mu pár ran, přikurtovat k loži a do žíly umělou výživu + oblbováky. Druhý je nechat to na vůli toho člověka. To je docela existenciální problém. Amíci na Kubě volí ten první přístup, osobně si myslím, že komunistický funkcionáři, pokud by věděli, jak to s Wonkou skončí, by z alibismu taky volili tento přístup. Komunistický normalizační režim se zabití člověka panicky bál, nakonec i jen fáma o smrti jediného člověka z rukou komunistické policie ten režim nakonec spolupoložila...

BTW doporučuju mimořádně zajímavou publikaci Vítězové? Poražení? Jako hlavní garant relativní nenásilnosti normalizačního režimu (ve srovnání s Pl, Maď, o 50. letech nemluvě, nemyslím srovnání s dneškem či záp. Evropou) je tam paradoxně řadou ex-papalášů označován Husák (!!!). Pro jeho chronický odpor k násili, StB a procesům. Samozřejmě v rámci totalitního okupovaného státu . Pro toho kdo se o historii opravdu zajímá a nejen tu cvičí nadávky tu knihu rozhodně doporučuju (2.100 stran, 1.000 Kč...)

spaldings 2.5.2006 11:04

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ach jo 2.

no hlavně by neměl režim onu soudružku, so to dirazila, na doživotí jmenovat soudkyní.Tedy režim, Havel samozřejmě. Disident, no... Husák dlouho dostával přes hubu sám, tak se mu možná něco nelíbilo, ovšem milionům lidí zničil život. Byť v rukavičkách. Heydrich taky hrával (prý krásně) na housle. Zarážející je, že jakoby lehce přejdeme, že ti lidé se dostávali do kriminálu v podstatě za slova. Nějaká slova. A řešíme, zda dostávali přes držku hodně nebo málo. Ta varianta že neměli dostávat vůbec nějak pořád uniká. A ona je klíčová. Ale u Dolejše řešíme, že neměl dostat vůbec, to jo.

Nekuřák 2.5.2006 12:02

Re: Ach jo 1.

Jirka H: ad bod 2) jak víte kdo byli útočníci ?

tatina 2.5.2006 8:54

Nic jiného,

než absolutní souhlas,a klidně se pod to podepíšu třeba stokrát celým jménem.Peřina Jiří,Prušánky 418,psč.-69621

Marek 2.5.2006 8:44

Se divim, že se Vlk tak najednou vzrušuje násilím komunistů. Dobře se pamatuji jak zde loni

vehementně tleskal násilí policistů na technařích a Paroubkovi děkoval za rozhodnost, přímo jásal nad každým pomláceným mladým člověkem, dokonce neváhal zveřejnit povržené fotografie souložící dvojice, které měly dokázat oprávněnost zákroku (jako by soulož měla být důvodem k pendrekiádě, no pro nemrcoucha jako Vlk asi ano) a při tom (jak mnozí dokázali) byly předmětné fotočky pořízeny zcela jindy a jinde. Není to vše divné?

Jaroslav 2.5.2006 8:52

Re: Se divim, že se Vlk tak najednou vzrušuje násilím komunistů. Dobře se pamatuji jak zde loni

Oprávněnost zákroku byla už dávno prokázána a pokud pan Vlk tehdy podporoval zákon a policii, tak to s ním není tak zlé.

Tesák 2.5.2006 10:02

Re: Re: Se divim, že se Vlk tak najednou vzrušuje násilím komunistů. Dobře se pamatuji jak zde loni

co to kvákáte za lži vy mudroslave!

Hnyk 2.5.2006 8:44

Kdyby Dolejš nedostal přes hubu

Jak by pak jinak komunisti zargumentovali thesi o "zostřujícím se třídním boji".;-DA zakázat komunisty: Především by se museli zakázat komunisticky smýšlející voliči. Jinak by si našli jinou stranu, i kdyby se ta strana třeba jmenovala spolek na ochranu dělníků. Podstatou komunistického smýšlení je závist na toho kdo má víc a přesvědčení, že kdo má víc, ten má morální povinnost dát tomu kdo má holý zadek. Neboli po česku, sklon k somráctví. To jsou vlastnosti sice rozšířené po celém světě, ale mezi Čechy obzvlášť.

"zostřujícím se třídním boji".;-DA zakázat komunisty: Především by se museli zakázat komunisticky smýšlející voliči. Jinak by si našli jinou stranu, i kdyby se ta strana třeba jmenovala spolek na ochranu dělníků. Podstatou komunistického smýšlení je závist na toho kdo má víc a přesvědčení, že kdo má víc, ten má morální povinnost dát tomu kdo má holý zadek. Neboli po česku, sklon k somráctví. To jsou vlastnosti sice rozšířené po celém světě, ale mezi Čechy obzvlášť.

Hnyk 2.5.2006 8:45

A webmaster tohoto diskusního fóra je vůl

Andy 2.5.2006 8:46

Re: A webmaster tohoto diskusního fóra je vůl

zejména s touto větou se dá 100% souhlasit:-D

jakovy 2.5.2006 15:07

Re: A webmaster tohoto diskusního fóra je vůl

poprvé v životě s Hnykem musím, chca nechca, souhlasit.  Přírodo, odpusť mi !