4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Drobek 3.6.2009 10:44

Re: No konečně!

Ono to opticky vypada, ze zvednuty palec patri CORO, ale to by byl omyl. Patri SUE! R^

geo 3.6.2009 10:16

Re: No konečně!

SOUDRUZI VZDY BYLI A BUDOU RUDI, OUZE RUDI. DNES LEHCE ORANZOVI

Drobek 3.6.2009 10:38

Re: No konečně!

Milý pane Coro, v mém příspěvku nenaleznete žádnou obhajobu házení vejcem ani reklamu na ODS nebo jinou stranu. Pouze ocenění toho, že autor původního článku z titulní strany zařadil lidi typu Paroubek přesně tam odkud vzešli a drobnou úvahu na téma co by z toho mohlo teoreticky být - budou-li zvoleni a z čeho tito lidé v té době profitovali. Nevím kolik je Vám let a co si pamatujete z doby před revolucí/převratem 1989, ale přesně tahle partička lidí tehdy (komunisti nekomunisti) byla tím čím byla a o označení lůza (vekslák atd.) nelze pochybovat. Navic musim odmitnout Vase oznaceni MODRÝ a SOUDRUH. Jsem individuum silně apolitické před i po revoluci/převratu. Přeji Vám pevné zdraví!

nyrik 3.6.2009 10:23

Re: No konečně!

ano modry fašisto-diky ODS mame v kramě banany

Laco 3.6.2009 10:31

Re: No konečně!

Můžete mi prosím vysvětlit, kde se ve vás levicových voličích bere taková jednotná záliba vnadávání do fašistů, komunistů a pod.  Není to nějaké osobní traum z dob Husákova gulášového soclialismu, kdy pro vás všechno bylo tak jasné, bez jakékoli možnosti volby, všechny noviny psaly jedno a to samé a vy jsme mohli odvážně nadávat doma u TV nebo dokonce někdy i ve své oblíbené "čtyrce"?

Mirek 3.6.2009 9:45

Je mi to absolutně jedno

 Placení školného je mi absolutně ukradené. Nebylo by  rozumnější zeptat se rodičů jestli chtějí platit školné, ale je možné že ti kteří tam tak nadšeně vykřikovali o placení si rádi vydělají na brigádách. V tom případě se školným souhlasím a uvítám ho.  Přece ale rodičú trochu lituji.

Laco 3.6.2009 9:51

Re: Je mi to absolutně jedno

A dnes studium nikdo neplatí? Podmínkou pro zavedení školného by byly půjčky, které by se splácely po ukončení školy. Máme "atraktivní" obory, jejichž absolventi prakticky nemají šanci na uplatnění. Školné by podobné disproporce mohly vyřešit, ať si každá sám rozhodne zda chce investovat své peníze do vzdělání, které neuplatní, nebo do vzdělání v oboru, kterým sebude živit

Mirek 3.6.2009 10:08

Re: Je mi to absolutně jedno

Pane  je to sobecké, ale měto je to skutečně jedno, protože já mám ditka nedávno vystudované. Proto ale vím co to obnáší. Pokud jste přesvědčeni o placení plaťte.

Laco 3.6.2009 10:13

Re: Je mi to absolutně jedno

Možná jsem to nevyjádřil dostatečně srozumitelně.  Zeptám se tedy jinak. Podle Vás je správné, že školy jsou finanovány podle počtu studentů a nijak se nebere v potaz, zda jsou studenti toho či onoho oboru vůbec potřeba, jestli se uživí v oboru, který vystudovali?  Není to plýtvání? To studium platí ze svých daní všichni bez rozdílu. Můžete navrhnout lepší mechanismus než autoregulaci, kterou si budou řídit  svým rozhdonutím sami studenti?

Kolemjdouci 4.6.2009 16:49

Re: Je mi to absolutně jedno

A kdo bude urcovat jakou skolu smeji studenti studovat, kdyz ne oni sami? On studenty nekdo nuti, aby se zapsali na tu svoji skoli kterou studuji? Treba ty skoly, co za ne maji penize?

Coro 3.6.2009 10:37

Re: Je mi to absolutně jedno

Žádné půjčky, platit hned. Chtějí to? Podle křiku v Brně ano. Ať platí těch pět nebo šest tisíc měsíčně, jim to neublíží a škole pomůže. Jsem pro platit, hned bez půjček. CORO

jamo 3.6.2009 11:46

Re: Je mi to absolutně jedno

..možná soudruh Coro porozumí této argumentaci: Drž už klapačku! (Y)

Coro 3.6.2009 21:50

Re: Je mi to absolutně jedno

Kdybych byl soudruh, chtěl bych, aby neplatili. Ale protože chci aby platili, souidruh nemohu být. Myslet člověče, myslet. Třeba mozkem.

viktor 3.6.2009 10:10

Re: Je mi to absolutně jedno

Je více než jasné,že systém bez zodpovědnosti za náklady nemůže trvale přežít. Není možné, aby jedinec vystudoval na náklady státu a zmizel ve světě aniž by vrátil byŤ 1 Kč.  Zatím žádná strana nemá jasnou koncepci, ačkoliv to není tak složité. Stát by měl dát garance na stipendium ve výši školného po dobu zákl. studia pro každého studenta . Tok pěněz stejně proudí ze státního rozpočtu, takto přes fiktivní účet stipendia. Je k diskuzi, zda nízkoúroková půjčka by byla např. na 10 let, zda by stát studentu jež zůstane v republice část prominul, pro výtečné ýsledky další část a pod. Mělo by ale platit jednoznačně.  Student jež nehodlá tomuto státu nic vracet ani formou zaměstnání by se měl za studium za jasných pravidel plně vypořádat. Tak by se postupně stávající studna výdajů mohla změnit na jasný systém se sociální garancí pro každého. Není důvodu, aby student jehož rodiče si to mohou dovolit se průběžně vyplácel a byl trvale bez závazků vůči tomuto státu.

Mirek 3.6.2009 10:17

Re: Je mi to absolutně jedno

 Pane možná máte pravdu. Já souhlasím pokud lidé chtějí platit školné tak ať platí. Protože, ale mé děti školné neplatili, nevadí mi že nějáká část daní jde na studenty.

Laco 3.6.2009 10:22

Re: Je mi to absolutně jedno

To je rozumný názor. To školné by ale stejně nikdy nepokrylo celé náklady. Školné by nikoho nemělo vyřadit, já si myslím, že by bylo velmi účinným a spravedlivým nístrojem autoregulace

xxxxKubeš 3.6.2009 9:45

Autorovi

R^

viktor 3.6.2009 9:44

kolotoč diktátorů

Strany se nám představují jako zájmová uskupení stále stejných zkorumpovaných jedinců hájících nade vše svůj osobní zájem. Bez ohledu na volební program diktují veřejnosti plány, jež s nikým neprojednali a jsou více v zájmu někoho jiného než vlastního lidu. Členská základna strany jde také v zájmu jejího vrcholového vedení přes noc účelově zdvojnásobit což by nedokázal ani David Copperfield a to tak pružně,  že se občan nestačí ani divit. Jedno je společné. Většina zůčastněných je přesvědčena, že zaručené posty a výhody včetně imunity vůči včemu včetně voličů  mají zaručenu  nejen do penze, ale minimálně do smrti se státním funusem. Důvěryhodnost podporují ústřední postavy demokratického dění vždy připravené k demokratické službě veřejnosti, všudepřítomní  páni lobbisté, osobní přátelé vrcholových rádobypolitiků.. Postavy pohybující se sice jen v zákulisí, ale o to důležitější, než samy strany. Řemeslo je to důvěrné a vysoce profitové, skoro tak jako dříve veksláci. Veřejnost by měla zbystřit, už teď určitě přijímají zakázky na podsunutí preferencí od výrobců čehokoliv, jak autožárovek , autozástěrek až  např. po výrobce vojenských padáků. Jsou jedinci  tak zdatní, že dostanou-li příležitost během roku dokáží položit na lopatky i společnost formátu domácího leteckého přepravce. Zbystři voliči a žádej o přímé preference pánů Dalíka a Tvrdíka , možná i Langra aby kvalita zákulisních pletich konečně zvítězila nad arogancí moci profláklých a neschopných stranických lídrů kteří si již teď rozdělují vládné a parlamentní posty. Pan Paroubek má pana Tvrdíka stále za zadkem, aby snad něco neuteklo. Pro většinu voličů je to demonstrace dění do budoucna a jasné připomenutí, kdo ve skutečnosti slouží lidu. Bohužel se to týká i p. Dalíka s p. Topolánkem.

bovrti 3.6.2009 10:32

Re: kolotoč diktátorů

Členové stran resp.jejich morální vlastnosti jsou průřezem morálních vlastností našeho národa, prošlého 40 lety totalitního režimu a můžeme k tomu připočíst i roky okupace. Takže určitě nemůžeme počítat s tím, že v parlamentech budou osvícenější lidé. Co se ale týče programů stran, jsou přece jen odlišnější např.v tom, že pravice je pro omezení "státu" levice pro silnější "stát". Čímž by pravice mohla "utlumit" korupčnost prostředí, která vyplývá hlavně ze silného (rozuměj více lidí s větší mocí ve státních orgánech) státu. A některá opatření, která ODS dělala by tomu i napovídala (zdravotnictví, policie, daně ap). Určitě nemůžeme očekávat od ČSSD snížení moci státu. Ta chce stáhnout od lidí co nejvíce peněz a pak je milostivě a korupčně rozdávat za příslib hlasů do dalších voleb

Ivan 3.6.2009 9:30

To je ukázkový Jasánek.

Ještě by ty své výblitky měl zveršovat.

Malý Aston 3.6.2009 9:46

Re: To je ukázkový Jasánek.

Když poslouchám Ratha, Paroubka a jejich přítele Drymla nemáte pravdu. To oni jsou Jasánci, nadchnuti vírou  marx-leninismu. Šak celé vedení snad mimo Sobotky mají VUML. A Jiřík co se chudák narozpracovával usnesení ÚV KSČ do podmínek strany Socialistické až ho Kučera dokonce vyznamenal. A že kluci byli oddaní myšlence komunismu dokonce je nechali šéfovat Národní Frontu. A být v čele Národní Fronty, to musel být každý jedinec pěkná sv.ně.:-P

Ivan 3.6.2009 10:02

Re: To je ukázkový Jasánek.

Jak jste proboha přišel na takové fantasmagorické představy? Vy jste tady asi před rokem 1989 nežil.

Normální občané brali požadavky režimu na "ideologicky správné postoje" jako test inteligence. Inteligentní jedinci věděli, jaké odpovědi a jaká stanoviska se od nich očekávají a přizpůsobili se. (Jedním z nejdůležitějších kritérií inteligence je schopnost adaptace, tedy přizpůsobení.) Méně přizpůsobiví a tedy méně inteligentní se pouštěli do zbytečných a nesmyslných sporů s režimem.

Důležité bylo jen to, aby člověk svými vyjádřeními nikoho jiného nepoškodil.

Opravdu si myslíte, že absolventi VUMLu byli "prodchnuti vírou v marx-leninismus"? Jako programátor jsem byl několikrát nucen projednávat na ministerstvu vnitra technické podrobnosti požadovaných programů pro výpočet mezd atp.. Nikde jsem neslyšel tolik protistátních vtipů jako tam. Když jsem se ptal, kolik by za takový vtip bylo, tak mně řekli, že třeba i dva roky, ale oni přece ten stát neohrozí.

Převrat v roce 1989 byl přece organizován zevnitř KSČ tou skupinou v hospodářských funkcích, která potřebovala dosáhnout toho, aby majetek, se kterým disponovala a de facto byl její, byl její také de jure. Aby syn ředitele fabriky mohl tu fabriku zdědit atd..  Disidenti byli jen maskou pro veřejnost. Když Gorbačov takový převrat možnil v SSSR, vytvořil pro něho podmínky i v ČSSR.

Laco 3.6.2009 10:07

Re: To je ukázkový Jasánek.

Potíž byla, že moc měli nenormální občané (tehdy soudruzi). Někdo se holt angažoval, jeden takový psal tehdy oslavné ódy o "Vítězném únoru". Stručně řečeno, považujete Jiřího Paroubka za normálního občana nebo za papaláše?

Ivan 3.6.2009 10:24

Re: To je ukázkový Jasánek.

Paroubek byl takovým hodně malým papalášem. KSČ si takové držela proto, protože potřebovala "nestraníky aktivně podporující politiku strany", případně pár členů jiných politických stran Národní fronty ve vedoucích funkcích.  Vedoucí restaurací, skladů, údržbářských dílen, domovních správ atd. na tom byli asi finančně lépe než náměstek RAJe.  Ten, protože nebyl v KSČ, si musel dávat mnohem větší pozor.

Mimochodem, jak hodnotíte kvalitu textu a pěvecké vystoupení "Brdské slavice" před americkým presidentem ve srovnání s ódou na Vítězný únor?

Václav 3.6.2009 10:19

Re: To je ukázkový Jasánek.

Nezaměňujte prosím inteligenci a přizpůsobivost s podrazáctvím a lezením vrchnosti do zadnice, urážíte tím celou řadu slušných lidí, kterým příroda dala normální rovnou páteř.

Ivan 3.6.2009 10:30

Re: To je ukázkový Jasánek.

Vážený pane, nepochopil jste asi sdělovaný obsah.  Inteligence jako vlastnost a schopnost člověka je určitým způsobem definována. I když jsou definice různé, mají navzájem mnoho společného.  Takže v každém hodnocení inteligence jako schopnosti člověka je schopnost adaptace hodnocena  na čelném místě.

Inteligence jako lidská schopnost nemá s morálkou nic společného. Velmi morální jedinec může mít IQ třeba 80, zatím co zločinec třeba 140.  Vás uráží to, že zločinec může mít IQ 140?

:-) 3.6.2009 11:08

Re: To je ukázkový Jasánek.

Inteligence jako vlastnost a schopnost člověka je určitým způsobem definována. Za Reichu se té tvé inteligenci říkalo kolaborace!

P.S. Nedávno jsi psal, žes pracoval ve výzkumném ústavu přes jadernou fyziku. Ta kak to je, prolhaný bolševiku?

bovrti 3.6.2009 11:33

Re: To je ukázkový Jasánek.

Tak to jsi náme neinteligentním dal. Musím si udělat test. Já jsem se blbec neinteligentní nepřizpůsobil. A právě díky těm "inteligentním" tu máme morálku takovou jakou máme a potrvá to ještě několik generací, než ti "inteligentní" vyhynou.

viky 3.6.2009 11:35

Re: To je ukázkový Jasánek.

Máš v zásadě pravdu. Nebál jsem se za dřívějšího režimu lidí, co jen byli ve straně. Oprávněné obavy z vlastní zkušenosti jsem měl z těch, co k vrbičkám donášeli a to i na ty ze strany. Hodně z nich se dnes bije v prsa svým antibolševizmem a tím, jak aktivně škodili režimu. Chybí snad už jen to partyzánské ponork ové loďstvo operující na Štrbatom plese.

Mladí lidé jež nemají zkušenost s proradností a de-fakto systémem autocenzury jsou ohlupováni snahou ukázat černobílý svět, který se nekonal. Fakt je jeden. Slušný člověk si obvykle slušnost zachoval za každého režimu, nezkazily-li ho peníze. Hajzl zůstal vždy hajzlem ať je dnes v jakékoliv funkci.

brána 3.6.2009 9:28

Pryč s levicí, přátelé čechonacionalismu

A nenechme si toto označení znesvěcovat levicovými demagogy a defétisty.  Myšlenku demokratického českého nacionálního státu je možné při pevné vůli uskutečnit.