10.5.2024 | Svátek má Blažena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Laco 3.6.2009 8:44

Re: Demagogie novinářů

Klamání musí být ze zákona vyhraženo pro karierní politiky s minimálně třicetiletou praxí, že?

honza 3.6.2009 8:50

Re: Demagogie novinářů

SPUŠTĚN, woe.... ale už je dávno spuštěn, probuď se, jenže ten je o něčem jiném, víme?;-D

Petr 3.6.2009 8:32

Demagogický a prolhaný článek. HNUS !

Laco 3.6.2009 8:41

Re: Demagogický a prolhaný článek. HNUS !

Hezky řečeno, uderně, tak nějak po soudružsku! Hlavně se nezdržovat s nějakými argumenty, tak třeba po stranicku odpovědět!

honza 3.6.2009 8:52

Re: Demagogický a prolhaný článek. HNUS !

Správně. Zatočíme s váma lůzo novinářská, jen co na podzim převezmeme moc. Náš s. Zaorálek už se jezdí učit ke KIM-čong-Ilovi !

Laco 3.6.2009 8:57

Re: Demagogický a prolhaný článek. HNUS !

Zaorálek se již učit nic nemusí, je to mistr nad mistry

Hasan 3.6.2009 9:21

Re: Demagogický a prolhaný článek. HNUS !

To přesně děláte.To násilí které předvátíte je podle vás demokratická diskuse?

kylchap 3.6.2009 8:32

„My to chceme platit!“

Jsem potěšen, že máme tak uvědomělé studenty. Čeká nás skvělá budoucnost.

dulcibelka 3.6.2009 9:06

Re: „My to chceme platit!“

To nepochybně. Po podzimním drtivém vítězství bude všechno zadarmo, vydřidušští kapitalisté s hanbou vyhnáni a nastane tu RaJ na zemi!

Pája 3.6.2009 9:07

Re: „My to chceme platit!“

Ano, ještě uvědomělejší než ve Francii. Tam se naopak chystají na protesty proti Sarkozyho reformám.

Mirek 3.6.2009 8:24

Problém

Pane Procházko, problém je v tom, že nástup mladé generace do politiky je sporadický, a tak její zásadovost této společnosti chybí. Naše generace padesátníků je natolik zlotřilá, že dá přednost třiceti stříbrným před svobodou a vyhlídkou na lepší život našich dětí. Mne mrzí, že dvacet let po té, co jsem cinkal klíči na Letné a Václaváku cinká bolševik klíči mně. Vajec bylo málo a jsou neúčinná. Proto nerozumím tomu, stejně jako anonym, proč se proti politice strany, se kterou nesouhlasím a která této zemi škodí vymezovat házením pouhých vajec. Je třeba opravdové revoluce nebalené do sametu.

hafusak2 3.6.2009 8:23

Karel Havlíček Borovský

ne, že se v hrobě obrací, ale musí mít tak 10 000 ot/min, když si lidé jako je autor jeho jméno berou slušně řečeno do úst. Jeho výraz "spravedlivý hněv" je přímo zrcadlovým odrazem výrazu "revoluční spravedlnost" za kterým se vždy ukrývaly ty nejhorší špinavosti různých převratových dob. Chápu, že jeho strana se zatím vejde k jednomu stolu v kavárně a nějaké hlasy nutně potřebuje, ale s tímhle u rozumných lidí nepořídí. Zde se sice hodně ultrapravice najde, ale podle způsobu vyjadřování málo z nich má volební právo. Ale jen tak dál - atomizujte pravici do naprosté bezvýznamnosti, jen když bude co nejvíce stran s 1%, kde alespoň předseda bude mít své korýtko.

Anonym 3.6.2009 8:11

Rozumím tomu tak,

že autorovi článku a jeho přátelům se nelíbí politika ČSSD.

No tak hurá: ať jdou k volbám (v minulých letech na to mladí dost kašlali) a volí někoho jiného!

Nějak ale nemohu porozumět, proč se proti politice strany, se kterou nesouhlasím, vymezovat házením vajec.

Nebo že by to byla ta tolik proklamovaná cesta ke slušnosti v politice?

Nomen 3.6.2009 8:02

Smlouva ODS s voliči č. 6??? Ouzký???

john 3.6.2009 7:51

To se to hýká

To se to hýká po placení, když to zaplatí tatík ! Kolik z těch volajících bylo třeba na brigádě,  aby si přivydělali a pomohli rodičům splácet? Tatík pak honem poběhne volit toho nenáviděného Paroubka, aby na synáčka platit nemusel. A naši novináři z toho udělají generační spor, nevyřešený Oidipovský komplex atd. Je skutečně s podivem, že po pár letech vlády ODS lidi raději volí "kolotočáře".

zk 3.6.2009 7:58

Re: To se to hýká

Kolotočáře může volit jen takový ignorant, který neví o čem mluví. Většina studentů si i teď ke studiu přivydělává, a to jestli by studium platil student nebo rodiče, je jen věcí té rodiny. Jinak vysokoškoláci jsou plnoletí a mohou si o svém životě rozhodovat sami. Už teď se školné platí na VOŠ a nikomu to nepřijde divné. I teď nejsou vysokoškolská studia zadarmo a na vysokých školách studuje docela dost lidí, kteří jsou z rodin, které nemají na rozhazování. Ale to vzdělání jim stojí za to. Takže běžte hýkat jinam, honzíku:-/

whaler 3.6.2009 8:49

Re: To se to hýká

Ten Žanek je vymaštěnej. Děti mých známých, co jsou na VŠ si v drtivé většině přivydělávají. To jen zase sockomouši Žankova typu vědí co je správné, co se má dělat a jak a co myslet....

Baloun 3.6.2009 7:59

Re: To se to hýká

To je správnej blábol :-) Dneska vysokoškolák, kterej nemaká, je spíš výjimka...

john 3.6.2009 11:27

Re: To se to hýká

Mám vážné obavy, že jen potvrzujete můj názor. Vysokoškoláci si musí přivydělávat a to neplatí školné! Jak by to bylo, až by je platili?

Bac L'Jean 3.6.2009 7:48

rezistence nastupující generace

První generace odkojená reklamou, tedy pravou, agresívní a vtíravou reklamou. Možná tímto lehce otupělá a otrlejší, ale do jisté míry zvyklá filtrovat sladké řečičky a poznat mazání medu kolem huby. Tedy, alespoň soudím podle sebe.

Vrhání vajec bylo násilným aktem, jež se mi sice příčí, ale s původním prohlášením "autorů" na facebooku se ztotožňuju. Jen bych volil jiné prostředy, např "pan Vajíčko" s kohortou pionýrů uvádí reklamu na Paroubkův nefalšovaný reálný socialismus.

Standa 3.6.2009 7:14

Procházka

a jeho namočení do hnědé barvy. Studentíkum bych popřál trochu Ameriky. Oni si to dnes neplatí, platí to rodiče. Medicínská studia stojí cca 250 000 dolarů (i více) a pak se splácí. Takže bez dluhů je doktor po letech. Takže dolar za dvacku a máme z toho 5 milionů Kč. Kdy by to asi český student splatil? No, nejsme přece nepřející, ať zaplatí světovou cenu. Přejme jim to.

Franta 3.6.2009 7:34

Re: Procházka

V Americe na to nikdo nemá a proto tam nejsou doktoři.

Pavla B. 3.6.2009 9:10

Re: Procházka

;-DR^

Prorok 3.6.2009 7:40

Zřejmě je ten titul za 250K záruka slušných příjmů.

Jinak by to nikdo neplatil. V každém případě někdo ty náklady na studium zaplatit musí. Jiná otázka je, jestli ty náklady nejsou nadhodnocené.

zk 3.6.2009 7:51

Re: Procházka

Vy také musíte v každém svém příspěvku použít hnědou barvu? Nejste vy nějaký závislý? No, je zajímavé, že se studenti do Ameriky docela hrnou, proč pak asi? A to jestli to platí rodiče nebo studenti vás přeci nemusí vůbec trápit. Vůbec vás nemusí trápit, že to takhle funguje, a nejen v Americe. Vždyť vás se to jistě netýká.:-/

Muzzle 3.6.2009 9:03

Re: Procházka

O systému studi v USA toho moc nevíte, že? Tam totiž funguje velmi rozsáhlý systém stipendií. Takže zmíněnou částku tam za studia nezaplatí nikdo ani náhodou.

Dále také evidentně nechápete, že vyšší vzdělání chápouz studující v USA jako investici do svých budoucích velmi nadprůměrných příjmů. Takže většina z absolventů vysokých škol v USA má na zaplacení uvedené částky naspořeno během celkem krátkých cca 5ti let. (Zjistěte si průměrný roční příjem absolventa vysoké školy v USA po nástupu do zaměstnání.)

Ovšem v USA je absolvent vysoké školy vážený člověk, který okamžitě může získat plat vysoko nad celostátním průměrem, kam se méně kvalifikovaní stěží dopracují vlastní pílí a zkušenostmi i po dlouhé době (a většina nikdy).

V čechách díky rovnostářství a neúctě ke vzdělání má nekvalifikovaný manuální pracovník zhruba stejnou mzdu jako jeho vysokoškolsky vzdělaný vrstevník. A to je naše hanba!

Jack 3.6.2009 10:18

Re: Procházka

Touché!

bh 3.6.2009 6:46

RaJ Praha 1

V mládí jsem se s vrstevníky dost po pražských hospodách a vinárnách potuloval a pamatuji si tuhle sebranku velmi dobře. V centru Prahy se povalovali prakticky v každém baru čí vinárně. Směs světských, veksláků, pinglů, provozních, StBáků, taxikářů atd... Často více funkcí v jedné osobě... A kradli, šmelili, udávali apod.. Dobrý flek pingla, natožpak  vrchního či provozního se cenil a také dobře platil... Ovšem nevěřte ani náhodou těm ošklivým pomluvám, že snad na toto měl nějaký vliv tehdejší ekonomický náměstek RaJ Praha 1.....

Karel 3.6.2009 8:00

Re: RaJ Praha 1

Já bych řekl, že tyto typy dodnes zaměstnání nezměnili. Když dokázali prosperovat za bývalého režimu, a že ten měl nějaké páky, tak po takové škole dnes se musí téměř nudit. Viz pražští taxikáři.

Karel 3.6.2009 8:01

Re: RaJ Praha 1

Pardon - nezměnily.