4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Herakleitos 12.12.2008 11:24

Článek dobrý pro Kajana!

Dobré počtení, objektivní. Kajane pozorně si přečti!:-)

Paranoid 12.12.2008 11:22

Ryba smrdí od hlavy

Docela dobře si pamatuji jak Václav Klaus před volbou prezidenta v lednu v lehkém pominutí smyslů tvrdil na poslaneckém klubu lidovců, že není proevropštějšího politika u nás než je on. A že podpisu Lisabonské smlouvy nebude naprosto dělat potíže. Ten člověk lže jak cigán a ani se u toho nezačervená. Není náhodou že založil ODS a byl její čestný předseda. Skutečný reprezentant právě takovéto politiky. Akorát nechápu proč se toho čestného titulu vzdal.

Ypsilon 12.12.2008 11:14

Re: jestliže pravicová vláda

A lidi nadávají na Cikány a ti u koryt a korýtek můžou v klídku  nerušeně mlaskat...Že právě oni jsou daleko větší černou dírou na peníze z daní nikoho nezajímá:-/

Saul 12.12.2008 11:03

Souhlas s článkem

Dobré a chytré, pane Šlechto. Dík. R^

Tomas B. 12.12.2008 11:00

Pár řádek o "strašení komunisty"

Vždycky když zaslechnu cosi o "strašení komunisty", které už prý "nezabírá", mám pocit, že žiju v jiné zemi. Protože tady u nás máme v parlamentu Komunistickou stranu Čech a Moravy, která je třetím nejsilnějším politickým subjektem. Jde o partaj, která naprosto zásadně ovlivňuje každý jeden den a každé jedno rozhodnutí poslanecké sněmovny. Díky této straně se například velmi pravděpodobně stane příštím předsedou vlády jistý Jiří Paroubek (znáte?). Komunistická strana umožňuje ČSSD provádět oportunistickou politiku postavenou na půdorysu nenávisti, závisti a populismu.

Komunistická strana jede v autě, kde celé přední sklo zabírá zpětné zrcátko. Jejím hlavním cílem je rehabilitace činnosti KSČ a jajích členů mezi roky 45 - 89. K budoucnosti se komunisté staví podle hesla: "Čím hůř - tím líp". Kromě Husákovského resentimentu a vazby na Rusko nenabízí komunistická strana budoucnosti ČR nic. Svou silou, politickým směřováním a historií, která přímo vychází a navazuje na KSČ je KSČM zcela výjimečná v kontextu politiky všech ostatních evropských zemí - nic takového prostě v žádném jiném parlamentu v EU nenajdete.

Výměnou za některé "ústupky" jako je zrušení Zákona o protiprávnosti komunistického režimu, případně Lustračního zákona a spol. umožní komunisté provádět socialistům prakticky jakoukoli politiku. Socialistům tak odpadne pracné dohadování koalic, kte kterému by byli jinak v našem parlamentním systému odsouzeni. Mohou proto vsadi na bezbřehý populismus. Příští vláda socialistů, pokud získají s komunisty nadpoloviční, nebo snad i ústavní většinu, bude v historii ČR po roce 89 první, vekteré bude jedna strana (ČSSD) vládnout prakticky autonomně.

To, čemu se říká "celospolečenská debata" se přeci točí kolem toho, zda byl "vývoj společnosti" po roce 89 správný a zda lze režim před rokem 89 označit za jednoznačně špatný. Podle toho, jak si volič na tyto otázky odpoví, volí komunisty, socialisty, nebo ODS. Tedy to, co ODS udělá, nebo neudělá, volby zásadně neovlivní...

dino 12.12.2008 10:55

Re: V zásadě souhlas. Až na tu ekologii.

Může být. Ale různá "zelená hnutí" nemají se skutečnou péčí o hodnoty životního prostředí, natožpak s ekologií společného vůbec nic. Možná by nebylo od věci - pro diskutovanou "budoucí stranu" -  aby se naučila používat skutečně odborné argumenty (protože ty zelené strašlivě iritují, objektivní pravda má tu drzost, že nesouhlasí s jejich spasitelskými proklamacemi), zřetelně se tak oddělila od zelených bludů a nabídla objektivní pohled na věc. Informačních zdrojů je dost - jen jim není dáván prostor, protože se to právě nenosí. Možná to autor myslel nějak takhle. Podle dávno osvědčené pravdy, že kdo chce porazit svého protivníka, MUSÍ HO ZNÁT! 

horduch 12.12.2008 10:34

jestliže pravicová vláda

řeší problém cigánů tím ,že jim dá více peněz daňových poplatníků , nevyžaduje od nich dodržování zákonů této země,a aby neprodukovali ve velkém další nevzdělané lenochy které pak musíme živit,tak pravicový volič se pak může udřít a stejně to  nebude stačitRv

Ypsilon 12.12.2008 10:29

Re: ...nikdo až tak moc nechce.

Pokud vím, tak nějaké pravicové strany tu už léta fungují víceméně na okraji zájmu. Tak proč očekávat od nové strany spásu.?

Ladislav N 12.12.2008 10:10

Re: ...nikdo až tak moc nechce.

No, to by se napřed muselo nějak zjistit, a pak to teprve tvrdit... ;-P Nakonec, ten bilionový (1000 miliard) státní dluh někdo po rudých dědcích zaplatit bude muset.

Malý Aston 12.12.2008 10:07

Re: Studie jsou naprd, když tu pravicová vláda nikdy od roku 1989 nebyla.

Vy jste to uvedl přesně.Jak volit ODS a neblít a raději se poblít než volit komouše od Filipa a Paroubka.:-D

Ladislav N :-))) 12.12.2008 10:06

Re: Základním problém pravičáka v této zemi je, jak volit ODS a přitom se z toho nepoblít do urny.

 ;-)

Ypsilon 12.12.2008 10:05

Re: Studie jsou naprd, když tu pravicová vláda nikdy od roku 1989 nebyla.

Jestli on nebude problém v tom, že tu pravicou vládu nikdo až tak moc nechce.

M. Zima 12.12.2008 10:03

Mohl byste naznačit, čím mi odporujete? Např.: v Německu je k věci tzv. Zásadní soudní rozsudek (Grundsatzurteil)

Jinak Vám věřím, že blbečci z českých kontrolních úřadů něco takového dokonce vyžadují. Já už nad Pospíšilem a ostatními českými právními teoretiky ani nekroutím hlavou, když vidím, přepnu. Čechům je zbytečné něco vysvětlovat, v Evropě se takové zabedněnosti říká "prkno před ksichtem".

jirka.s. 12.12.2008 9:59

Re: A takovou hovadinu někdo opravdu věří?

No, on je kchaltna klasickým příkladem oné nedůvěry ve stát a jeho schopností se o něho postarat vůbec! Proto se svěřil raději do péče státu německého! Tam se totiž prostředky určené na přežití podobných existencí jako je on nerozkrádají, jak je běžným zvykem v Česku!!! ;-P

M. Zima 12.12.2008 9:56

Za přání Vám děkuji,

ale Vy jste nepochopil, že dnešní Češi takové zlodějiny akceptují proto, že nemají schopnost rozlišovat správnost a solidnost postupů, že se pouze koncentrují na to, sami na zlodějinách participovat. Nejenom právní povědomí, ale schopnost jednat a myslet ve strukturách, organisovat se, Čechům chybí.      BTW k tomu "vlastníkovi", mám své zkušenosti a proto vím, že je dobře možné, že na Západě o popsané praktice nikdo neví. (Začali by se zajímat, kdyby došlo k propadu výsledků)

Agent 12.12.2008 9:52

Re: Dám vám možnost

Mohu Vám jen sdělit, že podobné smluvní podmínky pro prepaid karty jsou uplatňovány všemi operátory a to dokonce i takovým jako je Skype (a dokonce jsou vyžadována ČTÚ). Tzn. vaše poznámka ohledně poměrů Česko vs. EU je taková sci-fi (někdo by napsal demagogie). :-)

jirka.s. 12.12.2008 9:50

Re: "... i retardovaní mají právo na šanci se předvést, "

Správně, kchaltno !!! Jen pokračuj !!! Z toho, že ti tady každou chvíli někdo tu tvou retardaci připomene, si nic nedělej! Pokud je to součást tvé terapie ... ;-)

BTW: Málokdo, snad ani ten gerontosaurus, si takhle nádherně nenaběhl na vidle !!!!

Honza42 12.12.2008 9:49

Studie jsou naprd, když tu pravicová vláda nikdy od roku 1989 nebyla.

1) Pracovitý člověk se musí mít podstatně lépe než lenoch. 2) Kriminalita musí být trestána 3) Stát musí bý minimální - rozpočet a počet úředníků 4) Každý za své, sociální dávky jen těm nejpotřebnějším 5) Podnikatel, který maká od slunka do slunka a zajišťuje práci jiným, musí být ctěn nikoliv dehonestován. 6) Zásahy státu do trhu musí být až na pár vyjímek nepřípustné - to řeší z větší části i korupci. 7) Rozpočtové peníze a pravomoce dostat co nejníže - do obcí.

Základním problém pravičáka v této zemi je, jak volit ODS a přitom se z toho nepoblít do urny. Část z nich to řeší trucvolbou. Část již rezignovala a nechodí k volbám vůbec.

Sunny 12.12.2008 9:47

Re: Jako prasata v žitě

Výraz "divoký liberalismus" je vážně roztomilý:-)

F2 12.12.2008 9:45

Re: A takovou hovadinu někdo opravdu věří?

No jde o to, jak věříte SVÝM schopnostem se o sebe postarat (případně jak věříte schopnostem státu se postarat o vás).

Berkowitz 12.12.2008 9:43

Re: Dám vám možnost

Pane Zíme, skromný dotaz : kdo je vlastníkem T-Mobile, je to český, či zahraniční subjekt ? V jednom s Vámi musím souhlasit, na západě by si to nemohl dovolit, Ale u nás na základě zákonů z říše ekonomické džungle ano.

                                           Zdravím a přeji příjemný konec roku

                                                 

M. Zima 12.12.2008 9:40

A takovou hovadinu někdo opravdu věří?

M. Zima 12.12.2008 9:38

Dám vám možnost

poznat rozdíl mezi evropským a českým myšlenímna aktuálním případu, na úrovni dotýkající se každého: Tak tedy: vlastním českou prepaid kartu do telefonu. Asi před rokem jsem ji pořádně dobil (nejméně dvakrát 600.- Kč , abych měl nějaký čas pokoj). Potom jsem ale příliš česky netelefonovat, takže mi napsal T-Mobile sms, jestliže nedobiji, zablokují mě a to hned udělali.  V Evropě je jistě také možné, aby na mě neměl nějaký přitroublý manager zájem jako na zákazníkovi, ale není možné, aby mi oznámil, že můj kredit "propadne", že mi bezúroční půjčku, kterou jsem jim půjčil, jednoduše zabaví, jak mi to oznámil český T-Mobile. To je v Evropě jasná věc, i kdyby to bylo 0.50 Kč, které by při zablokování zústali na „kreditu“, za ty nebyla poskytnuta žádná služba, tudíž patří mě. V Evropě by si o ně žádný provider soud nedovolil , protože by splakal nad výdělkem, Čech musí být rád, jestli se s ním vůbec někdo o tom baví. To je ten kulturní rozdíl, promítající se do lidového myšlení.

Honza42 12.12.2008 9:37

Re: Pravičáky nic neohrožuje,průser mají a budou mít levičáci!

R^ R^ 

teekanne 12.12.2008 9:28

Re: Dobrý komentář

S ledačím se dá souhlasit, ale neměli bychom přehlížet některé náznaky. Tak např. v dnešním iDnes píše J.Bobošíková, že Mráz přichází z Bruselu. Vovka Železný vstupuje opět na scénu, tentokrát v roli spoluzakladatele strany Libertas.cz, jejímž cílem je zabránit další integraci EU. V.Klaus se stává "eurodisidentem" a ze všech svých sil rozvrací ODS i EU. Co mají společného? Bobošíková, byla velmi aktivní svazačkou (pokud vím i kandidátkou KSČ, ale mohu se mýlit), V.Železný v Rusku rozený, Klaus má minulost obestřenou tajemstvím (chlubí-li se svými semináři - to unikla tato ideologická činnost pozornosti StB? Proč nikde není žádný doklad?) V současnosti je to laureát Puškinovy ceny (to je vyznamenání za kulturu!!!), kterou mu udělil Putin. Je to jenom náhoda???

Tino 12.12.2008 9:25

Re: Pane Šlechta,

Zimo vy jste podivný tvor, takový typický schizofrenik. Patříte do rudé smečky a odmítáte si to přiznat, tedy na veřejnosti NETu. Stejně tak píšete o českém myšlení a sám jste jeho nositel, ač popíráte svou myšlenkovou českost. Berete do úst národ jako celek a nechcete přiznat, že jste také součástí toho celku.

Jak říkám. Schíza jak vyšitá!Rv

M. Zima 12.12.2008 9:17

Váš optimismus připomíná

ten boxerský zápas: O pauze sedí zmlácený boxer v rohu, trenér ho ovívá ručníkem a říká: Máš ho pod kontrolou ani si neškrtne, je na sklapnutí, vyčkej příležitosti na pravičku a sejmi ho, .... . Boxer ho přeruší a těžce ze sebe vyráží: Dávej bacha na sudího, někdo mi tam dává šíleně přes držku.

Tino 12.12.2008 9:15

Re: Co pan Šlechta netuší?

No minimálně aspoň napovažuji pravicovost za nesprávnou. To máte totiž spojené s oním populismem o kterém píši. Nelze totiž být populistou a zároveň pravicově založený. To by byl protimluv a nebo sebeoklamávání.

S levicí se to má jinak. Tam jde jednoznačně o preferování kolektivních zájmů proti zájmům jedince. podle mně jednoznačně potírání OSOBNÍCH svobod. Ale to vy nezmiňujete.

V Česku běží náhodou nebývalý dialog. Nevšimnul jste si jak momentálně diskutujete např. se mnou? Bylo to možné před 18 lety?!

M. Zima 12.12.2008 9:10

Pane Šlechta,

je jistě pravda, že i retardovaní mají právo na šanci se předvést, ale označovat Machův tingl-tangl za smysluplný think-tank je projev zoufalství, který nejenom znehodnocuje Váš článek, ale potvrzuje beznadějný stav demokracie a kultury v Čechách. V dané situaci je přeci nejčistším řešením, ukončit to obelhávání a nechat přijít socany a komunisty, ti tolik nelžou a lépe vyhovují českému byzantskému myšlení. Není to žádná tragédie, čeští domorodci prostě Evropany nejsou a v dohledné době také nebudou, proč si potom něco předstírat?

Tino 12.12.2008 9:08

Re: Pravičáky nic neohrožuje,průser mají a budou mít levičáci!

R^ Se mi ulevilo! Už se mi zdálo, že to nikdo neví. ;-)