18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Agent 12.12.2008 9:52

Re: Dám vám možnost

Mohu Vám jen sdělit, že podobné smluvní podmínky pro prepaid karty jsou uplatňovány všemi operátory a to dokonce i takovým jako je Skype (a dokonce jsou vyžadována ČTÚ). Tzn. vaše poznámka ohledně poměrů Česko vs. EU je taková sci-fi (někdo by napsal demagogie). :-)

M. Zima 12.12.2008 10:03

Mohl byste naznačit, čím mi odporujete? Např.: v Německu je k věci tzv. Zásadní soudní rozsudek (Grundsatzurteil)

Jinak Vám věřím, že blbečci z českých kontrolních úřadů něco takového dokonce vyžadují. Já už nad Pospíšilem a ostatními českými právními teoretiky ani nekroutím hlavou, když vidím, přepnu. Čechům je zbytečné něco vysvětlovat, v Evropě se takové zabedněnosti říká "prkno před ksichtem".

jirka.s. 12.12.2008 9:50

Re: "... i retardovaní mají právo na šanci se předvést, "

Správně, kchaltno !!! Jen pokračuj !!! Z toho, že ti tady každou chvíli někdo tu tvou retardaci připomene, si nic nedělej! Pokud je to součást tvé terapie ... ;-)

BTW: Málokdo, snad ani ten gerontosaurus, si takhle nádherně nenaběhl na vidle !!!!

Malý Aston 12.12.2008 8:59

Pravičáky nic neohrožuje,průser mají a budou mít levičáci!

Je to zhruba 50 na 50. To není špatné. Na jedné straně levice a na druhé straně nelevice a trošku pravičáků.Pravicový občan nezahyne a prokázal to již i za komoušů.Je to občan pracovitý,nikým neorganizovaný,který se za každých podmínek postará o sebe a svou rodinu.A když je mu dovoleno prokáže neuvěřitelnou sílu se prosadit prací a ne hubou jako levičák.Když zatouží levicový občan po zvýšení své životní úrovně nezačne více pracovat,to ani náhodou on pod vedením svých vůdců začne stávkovat.Dotace,regulace,příkazy a přidělování jablíček do škol to je blaho pro levičáka.Všechno zadarmo,děti budou zadara jezdit veřejnou tedy soukromou dopravou jako poslanci a řešení nezaměstnanosti není problém,postaví se další úřady které budou kontrolovat ty co kontrolují.A když na to ve státní pokladně nejsou prachy nevadí.Zvednou se daně těm co pracují a něco vytváří,stát vytiskne další papírky a všechno zase chvilku funguje.A pak příjde průser jako v Řecku,Maďarsku a v jiných zemích a ti co byli státem podporováni a živeni vyjdou do ulic a všechno zničí pod heslem je narušen sociální smír. Když již my nic nemáme,musí být žebrákem i ti ostatní.A je tady zase socialismus a každý zase bude mít kulové.Jenže tak to nebude,pravicový občan nikým neorganizovaný si zase pomůže a levičákům zůstanou jen ty rudé prapory.Pravicové strany to nemají jednoduché ale pravicově naladěný občan nikdy nezahyne ale možná odmítne trvale živit hordu levičáků.:-D

Tino 12.12.2008 9:08

Re: Pravičáky nic neohrožuje,průser mají a budou mít levičáci!

R^ Se mi ulevilo! Už se mi zdálo, že to nikdo neví. ;-)

M. Zima 12.12.2008 9:17

Váš optimismus připomíná

ten boxerský zápas: O pauze sedí zmlácený boxer v rohu, trenér ho ovívá ručníkem a říká: Máš ho pod kontrolou ani si neškrtne, je na sklapnutí, vyčkej příležitosti na pravičku a sejmi ho, .... . Boxer ho přeruší a těžce ze sebe vyráží: Dávej bacha na sudího, někdo mi tam dává šíleně přes držku.

Minutus 12.12.2008 11:54

Re: Váš optimismus připomíná

R^R^R^

kuku 12.12.2008 14:42

Re: Váš optimismus připomíná

díky!!!!!:-)asi po týdnu jsem se zase zasmálR^

Honza42 12.12.2008 9:37

Re: Pravičáky nic neohrožuje,průser mají a budou mít levičáci!

R^ R^ 

M. Zima 12.12.2008 9:40

A takovou hovadinu někdo opravdu věří?

F2 12.12.2008 9:45

Re: A takovou hovadinu někdo opravdu věří?

No jde o to, jak věříte SVÝM schopnostem se o sebe postarat (případně jak věříte schopnostem státu se postarat o vás).

jirka.s. 12.12.2008 9:59

Re: A takovou hovadinu někdo opravdu věří?

No, on je kchaltna klasickým příkladem oné nedůvěry ve stát a jeho schopností se o něho postarat vůbec! Proto se svěřil raději do péče státu německého! Tam se totiž prostředky určené na přežití podobných existencí jako je on nerozkrádají, jak je běžným zvykem v Česku!!! ;-P

Ivan 12.12.2008 12:32

Re: Pravičáky nic neohrožuje,průser mají a budou mít levičáci!

Ach ta chudoba mysli. Všechny hodnoty jsou vytvářeny těmi opovrhovanými "levičáky".  Levicový občan pracuje, obvykle jako zaměstnanec, tedy je  tím  kdo staví domy, silnice, vyrábí v továrnách, obdělává pole, stojí za pultem obchodů, učí na školách a pracuje v nemocnicích. Není spekulantem na burze ani bankéřem nebo členem správní rady, tedy žádným z těchto vesmě s zcela zbytečných pravicových lidí existujících jen proto, protože špatně organizovaná společnost jim umožňuje příživnickou existenci.

Ladislav N 12.12.2008 19:06

Re: komunista Ivan IP: 62.245.102.xxx

Levicový občan je taky pitomec s komunistickou ideologií vypláchnutým mozkem, jak tady už pravidelně předvádíte vy sám. ;-P

Paraziti jsou ti, kdož žijí z peněz vydělaných aktivními občany, z peněz, které jim levičáci svými hlasy v parlamentu vytahují všemi možnými daněmi z kapes a sami si nárokují jejich vyplácení do kapes vlastních. Obzvláště  zvrhlým příkladem parazita je český komunista, tzv. "sociální demokrat", který zadlužil ještě nenarozené generace vysokými dluhy (viz 8 let vlády ČSSD), za něž si dnes komunističtí dědci a jejich děti užívají a ještě při tom hlasitě mlaskají.(Y)

po 12.12.2008 17:15

Průser budeme mít všichni,

protože Vámi popsané problémy se zase budou sanovat z našich daní.

portwyn 12.12.2008 17:15

Re: Průser budeme mít všichni,

To bylo moje.

milburg 12.12.2008 8:52

Dobrý komentář

Po přečtení Vašeho článku jsem musel konstatovat  jeho přesné nasměrování k problémům české politiky, kterou již prakticky od dob založení naší republiky TGM provází malicherné hašteření a vlastně čecháčské politikaření  různých straniček  na zastupování zájmů "lidu." To bohužel trvá i dnes a nic moc velká ODS údajně 30 000 členů se chová jako kdyby sežrala moudro krále Šalamouna. A co teprve ony " velké" pidistrany lidovci s enviromentalisty. Nepřipadá Vám to jako doslova hrůza se na to dívat - mají tam co pohledávat. Proto díky Vám za výstižný komentář kvalitně zpracovaný

teekanne 12.12.2008 9:28

Re: Dobrý komentář

S ledačím se dá souhlasit, ale neměli bychom přehlížet některé náznaky. Tak např. v dnešním iDnes píše J.Bobošíková, že Mráz přichází z Bruselu. Vovka Železný vstupuje opět na scénu, tentokrát v roli spoluzakladatele strany Libertas.cz, jejímž cílem je zabránit další integraci EU. V.Klaus se stává "eurodisidentem" a ze všech svých sil rozvrací ODS i EU. Co mají společného? Bobošíková, byla velmi aktivní svazačkou (pokud vím i kandidátkou KSČ, ale mohu se mýlit), V.Železný v Rusku rozený, Klaus má minulost obestřenou tajemstvím (chlubí-li se svými semináři - to unikla tato ideologická činnost pozornosti StB? Proč nikde není žádný doklad?) V současnosti je to laureát Puškinovy ceny (to je vyznamenání za kulturu!!!), kterou mu udělil Putin. Je to jenom náhoda???

beda 12.12.2008 8:49

pravice..

Ani situace ve střední a východní Evropě nevypadá růžově. Nastoupila totální privatizace společenského sektoru, současně upadla mnohá průmyslová odvětví a pracoviště, což způsobilo obrovskou nezaměstnanost a radikální pokles životní úrovně pracujících. Pouze 10-15 % občanů se cítí být prebendáři transformace zřízení. Většina žije pod biologickou i sociální úrovní a subjektivně se cítí hůře v situaci šílejícího trhu, reklamy a parazitních vzorů kapitalistické konzumace. Finanční krize není omezena pouze na USA, ale šíří se velmi rychle i v Evropě.

Tino 12.12.2008 9:03

Re: pravice..

"bedo" a ty jsi pod biologickou sociální úrovní? Takový termín ani neznám. Je to pro mně novum. Mohl bys jej nějak popsat a odůvodnit?

Nejsi snad subjektivně deprivován, šílením trhu? Kapitalista ti připadá jako nenasytný konzument a je ti znám takový parazitní vzor osobně, či jen tak bereš informaci z Aha stržen reklamou Krampola? Budeš již mít maturitu jako on?

Tino 12.12.2008 8:46

Co pan Šlechta netuší?

Pan Šlechta pojímá ideologie jako dogma. Pro něj je pravice povinna vyznávat sumu pravidel a neuhýbat z nich, jinak zrazuje své ideály. Čpí to komunistickým bolševismem na hony.

Nesnadnost prosazovat nepopulární kroky je známá hlavně populistům a ti se pevně drží všeobecného mínění a nečiní vůbec nic co by jen málo ohrozilo třímání moci či cestu k ní. Takže lze celkem snadno rozeznat populisty od charakterních politiků, nebo aspoň charakterově pevnějších. Ti totiž nejednou prohrají v zápase s populisty právě pro ztrátu přízně veřejnosti. Pravice se tvrdošíjně znovu a znovu pokouší o nepopulární kroky vědoma si toho, že bez nich nelze pokročit dopředu. Za pravdu ji dává veřejnost zpravidla teprve tehdy, až okolnosti ekonomiky učiní stav ve společnosti neúnosný. Pak je pravicovost společností vítaná. Zase ale jen do doby až se ekonomika dostane na slušnější úroveň a je možno opět populisticky rozhazovat veřejné finance. To se populisti pak pyšní, jakáže špatná je politika pravice, když veřejnost o ni nestojí více než o podbízení úplatkem populistů.

Není větší hovadina, než věřit slibům ráje na zemi, sociálnímu zabezpečení širokých vrstev až na úroveň těch, kdo tvrdě pracují a zajištění nepotřebují od státu. Uvěřit se tomu jistě dá, ale má to faktor nerealizovatelnosti. A rádi uvěří právě ti, co o tvrdou práci zájem nemají ani náhodou!

Pravice má jistě vodítka svých filozofů a osobností úspěšných politiků. Co ale nemá je populárnost bolestných řešení. Diktaturou to řešit nemůže a tak veřejnost z blahobytu tupě kráčí do neprosperity, aby opět časem dostala trochu rozumu k návratu pravice k moci. A to se děje stále dokola. Ovšem V Česku je to dost novinka. Pan Šlechta to ještě netuší!

Kritk 12.12.2008 8:57

Re: Co pan Šlechta netuší?

Dogmatismus čpí hlavně z vašeho textu. Poznáte to podle toho, že "pravicovost", ať už se tím myslí čímkoliv, považujete apriori za správnou. "Není větší hovadina", než myslet si, že naše vlastní myšlení je ta správná a jediná pravda. Jediné, co může blížit pravdě, je nejspíš dialog, ale ten bohužel v Česku neexistuje.

Tino 12.12.2008 9:15

Re: Co pan Šlechta netuší?

No minimálně aspoň napovažuji pravicovost za nesprávnou. To máte totiž spojené s oním populismem o kterém píši. Nelze totiž být populistou a zároveň pravicově založený. To by byl protimluv a nebo sebeoklamávání.

S levicí se to má jinak. Tam jde jednoznačně o preferování kolektivních zájmů proti zájmům jedince. podle mně jednoznačně potírání OSOBNÍCH svobod. Ale to vy nezmiňujete.

V Česku běží náhodou nebývalý dialog. Nevšimnul jste si jak momentálně diskutujete např. se mnou? Bylo to možné před 18 lety?!

juma 12.12.2008 17:31

Re: Co pan Šlechta netuší?

Pravice se nemá čeho bát. Prosím - stane se, že vysoce morální a nanejvýš kvalitní pravicový politik dočasně utrpí zneuznáním od nerozumných levicových davů zvyklých jen na flákání a snadný život na účet státu. Ale o to sladší je pak návrat na výsluní, až jej tentýž dav polomrtvý hladem prosí o záchranu.

Tak se to ovšem děje - a je to tak správné - ve všech pravicových pohádkách.

maro 12.12.2008 8:44

pravice?

Necítíme se povoláni a nadto víme, že nejsme ani dostatečně schopní vyvracet ideologii Nové pravice myšlenkami křesťanské sociální doktríny. Když si však opětně připomeneme větu z výše uvedené encykliky, že “Bůh daroval zemi celému lidskému pokolení, aby dávala obživu všem jeho členům, aniž by někoho vylučoval nebo zvýhodňoval.” , a porovnáme-li ji se skutečností, jíž svět dalším vývojem vytváří, můžeme i my, nepovolaní, konstatovat, že většině lidí byla značná část obživy odejmuta a lidstvu Bohem darovanou zemi si jeho nepatrná menšina stále více přivlastňuje. Jsme přesvědčeni, že tato do nebe volající nespravedlnost musí být nejen postupně částečně zmírňována, ale i zcela odstraněna.

Ladislav N 12.12.2008 8:51

Re: maro IP: 82.113.45.xxx

Běž s těmi tvými nábožensko-fanatickými kecy do pudele; dnes ti vadí liberalismus, zítra budeš zakazovat ženám možnost interrupcí nebo znemožňovat antikoncepci, magore!!Rv:-/

Tino 12.12.2008 8:54

Re: pravice?

Musíte číst Bibli daleko pozorněji. Hlavně si všímejte pasáží o práci a hospodaření. Také "chudoba cti netratí" je jedno ze ztěžejních motivů Bible a ne že chudý se má dožrat a jít sebrat bohatšímu, protože ten by se měl podělit s bližními.

Ono je čtení a čtení. Někdo si rád z Bible bere jen co se mu hodí do krámu,že?!

maro 12.12.2008 8:35

česka pravice

V době, kdy Nová pravice již šířila svůj neoliberální pohled na svět a nacházela své hlasatele i v naší vlasti, vydal v r. 1981 papež Jan Pavel II. encykliku O lidské práci Citujme z ní opět několik vět::” …je nadále nepřijatelné stanovisko rigidního kapitalismu, který hájí výlučně právo na soukromé vlastnictví výrobních prost-ředků jako nedotknutelné ´dogma´ hospodářského života.”(s. 38)

Ladislav N 12.12.2008 8:39

Re: maro IP: 82.113.45.xxx

Papež je v naší společnosti autoritou, kterou má smysl brát vážně? ;-P

Jan Kubalčík 12.12.2008 11:51

Re: maro IP: 82.113.45.xxx

Tak jeste jednou i tady: pravdivost vyroku je zavisla na tom, kdo ke komu ten vyrok pronasi?