23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
1888 12.12.2008 13:38

Francouzi jsou zkratka uz takovi

Podobne jako mi v obecne rovine radi nadavaji na byrokraty, ale jeste radsi byrokracii vytvari pri kazde prilezitosti. Trpi zkratka vleklymi spolecenskymi ambivalencemi. Pod silnym revolucnim etosem rozmlatili Paris a podobne veci. Zvraty, generalni stavky patri k jejich spolecenskemu koloritu stejne jako dobre jidlo a vino. Julius Caesar ve svych Valkach galskych jejich predky licil uplne stejne. Rychle se vzbouri a rychle vse vysumi do ztracena. Pri tom to byl pro nej po Rimanech nejkulturnejsi narod. Kdyz uvidi krasnou studentku na barikadach tak curaji do kalhot a v lete se rozjedou hromadne na Rivieru a radi si uzivaji mestackych slasti. Vysvetlovat proc a kdy explodovali je vdecna zabava pro racionalni politology. Boze jak snadne je post takove veci vysvetlovat konkretnimi duvody. Vesmir je svoji podstatou chaoticky a poskytuje nam spoustu velmi zajimavych moznosti vysvetlovat proc padla v rulete osmicka. Zvlast velmi inteligentni lide posmivajici se lidovym poveram to miluji.

Pišta 12.12.2008 15:45

Re: Francouzi jsou zkratka uz takovi

Ve Francii klidně může vzniknout  a získat určitou podporu voličů i naprosto pitomá myšlenka. Jenže kupodivu vždy se najde většina těch, kteří mají dost inteligence ,aby zabránili nejhorším exesům. Měli silnou komunistickou stranu, kdysi spolu s italskou nejsilnější mimo sovětské kolonie. Nikdy ovšem voby nevyhrála. Mají politiky s fašistickým myšlením, ale můžetesi být jisti , že volby nikdy nevyhrají. Pokud jde o Galy, tak dnešní Francouzi jsou latinským národem a i když té keltské krve mají jistě víc než Češi, tak povahově jsou nepochybně románským národem bližším zcela určitě spíš Cesarovi než Vercingetorixovi.

Ivan Nový 12.12.2008 12:02

To myslíte toho Mitteranda, toho lháře,

který na sebe zorganizoval atentát, aby si zvýšil popularitu?

janoryna 12.12.2008 14:28

Re: To myslíte toho Mitteranda, toho lháře, co navštívil

už za komunistů disidenty. tenhle nepřátelský krok vůči komunistům mu neodpustíme.

Pepan 12.12.2008 14:51

Re: To myslíte toho Mitteranda, toho lháře, co navštívil

V meziválečném období byl členem krajně pravicové teroristické skupiny Cagoule. Nechápu, co mu pak přelítlo přes nos.

Minutus 12.12.2008 11:59

K malému státu

Kdo chce malý stát, ať se odstěhuje do Bangladéže. Tam stát nekecá takřka do ničeho a socialismus tam zcela jistě není.

Ivan Nový 12.12.2008 12:03

Minute,

co to je velký stát? Cohn-Bendid na každém rohu? To vy chcete?

Minutus 12.12.2008 12:46

Re: Minute,

Nechci ani malý ani velký stát. Chci rozumný kompromis.

Honza42 12.12.2008 12:36

Re: K malému státu

A jak jste na to přišel, že v Bangladéši je "malý" stát. Chce říci, že tam lidé pracují a vydělávají bez zásahů státu. Státní úředníci jim do toho nekecají. Rovněž armáda a policie je aktivní jen v oblasti kriminality, že??

Milej zlatej troubo. Bída třetího světa není v tom, že by tam měli "malý stát". Většinou je tomu naopak. Afrika je dlouhodobě sužována tuhými diktaturami, nikoliv kapitalismem a pravicovou vládou s "malým" státem.

Minutus 12.12.2008 12:51

Re: K malému státu

Troba jste vy. Já o koze a vy o voze. V Bangladéži je demokracie, parlament a volení zástupci. Taky jsem nemluvil o třetím světě, asi vážně neumíte číst. Vláda nereguluje žádným způsobem například porodnost, což je příčinou bídy. Diktatury v třetím světě je úplně jiná otázka.

Hrad 12.12.2008 22:29

Re: K malému státu

Že já se na to nevykašlu...

Podívej jak to v tom Bangladéžovi. (Potom prý Romové nemají svůj stát.). Ale porovnej aspoň 5 států z různých končin, a různý stupeň jejich vývoje. Adresa: http://info.worldbank.org/governance/wgi/sc_chart.asp

Pak také HDI a Giniho index. A máš na týden vystaráno. ;-D!!

Minutus 12.12.2008 11:56

Velmi dobrá analýza

Autor není levičák, protože nestrká hlavu do písku.

Minutus 12.12.2008 11:51

Jen ne nějaká sebereflexe proboha!

Jinak jakkoli hloupá nelogická omluva je dobrá. Pane vy jste v*ů*l

Vašek 12.12.2008 11:30

No ne,

kam až jsme se dostali,když na zavedené poplatky ve zdravotnictví Paroubek reagoval:když mě zvolíte,poplatky zrušíme.Přidanou hodnotou jsou úvahy o pravicovosti,ideálech atd,a to za situace nesourodé koalice vzešlé z volebního patu,ve které má pravice 8l(-3 až 5) hlasů,s čímž jak vidno se těžko prosadí ambiciózní hodnotný pravicový program.Po vzniku té pravé pravice s požehnáním hradu bude naplnění cílů ještě o pár světelných roků více vzdáleno.Příznivci pravice by měli ustat se sebemrskačstvím,přípravu na volby za 2 roky svěřit profesionálům a uvědomit si,že i ČSSD za stejné období zvýšila preference z lO na 4O %.

Herakleitos 12.12.2008 11:24

Článek dobrý pro Kajana!

Dobré počtení, objektivní. Kajane pozorně si přečti!:-)

Paranoid 12.12.2008 11:22

Ryba smrdí od hlavy

Docela dobře si pamatuji jak Václav Klaus před volbou prezidenta v lednu v lehkém pominutí smyslů tvrdil na poslaneckém klubu lidovců, že není proevropštějšího politika u nás než je on. A že podpisu Lisabonské smlouvy nebude naprosto dělat potíže. Ten člověk lže jak cigán a ani se u toho nezačervená. Není náhodou že založil ODS a byl její čestný předseda. Skutečný reprezentant právě takovéto politiky. Akorát nechápu proč se toho čestného titulu vzdal.

Saul 12.12.2008 11:03

Souhlas s článkem

Dobré a chytré, pane Šlechto. Dík. R^

Tomas B. 12.12.2008 11:00

Pár řádek o "strašení komunisty"

Vždycky když zaslechnu cosi o "strašení komunisty", které už prý "nezabírá", mám pocit, že žiju v jiné zemi. Protože tady u nás máme v parlamentu Komunistickou stranu Čech a Moravy, která je třetím nejsilnějším politickým subjektem. Jde o partaj, která naprosto zásadně ovlivňuje každý jeden den a každé jedno rozhodnutí poslanecké sněmovny. Díky této straně se například velmi pravděpodobně stane příštím předsedou vlády jistý Jiří Paroubek (znáte?). Komunistická strana umožňuje ČSSD provádět oportunistickou politiku postavenou na půdorysu nenávisti, závisti a populismu.

Komunistická strana jede v autě, kde celé přední sklo zabírá zpětné zrcátko. Jejím hlavním cílem je rehabilitace činnosti KSČ a jajích členů mezi roky 45 - 89. K budoucnosti se komunisté staví podle hesla: "Čím hůř - tím líp". Kromě Husákovského resentimentu a vazby na Rusko nenabízí komunistická strana budoucnosti ČR nic. Svou silou, politickým směřováním a historií, která přímo vychází a navazuje na KSČ je KSČM zcela výjimečná v kontextu politiky všech ostatních evropských zemí - nic takového prostě v žádném jiném parlamentu v EU nenajdete.

Výměnou za některé "ústupky" jako je zrušení Zákona o protiprávnosti komunistického režimu, případně Lustračního zákona a spol. umožní komunisté provádět socialistům prakticky jakoukoli politiku. Socialistům tak odpadne pracné dohadování koalic, kte kterému by byli jinak v našem parlamentním systému odsouzeni. Mohou proto vsadi na bezbřehý populismus. Příští vláda socialistů, pokud získají s komunisty nadpoloviční, nebo snad i ústavní většinu, bude v historii ČR po roce 89 první, vekteré bude jedna strana (ČSSD) vládnout prakticky autonomně.

To, čemu se říká "celospolečenská debata" se přeci točí kolem toho, zda byl "vývoj společnosti" po roce 89 správný a zda lze režim před rokem 89 označit za jednoznačně špatný. Podle toho, jak si volič na tyto otázky odpoví, volí komunisty, socialisty, nebo ODS. Tedy to, co ODS udělá, nebo neudělá, volby zásadně neovlivní...

Herakleitos 12.12.2008 11:37

Re: Pár řádek o "strašení komunisty"

Nic ve zlém. Váš názor a mátena něj právo, přesně odpovídá primitivnímu antikomunismu. V minulém režimu jsme žili a svým způsobem jsme všichni kolaborovali. Někdo víc a někdo míň. Někdo byl v KSČ, jiný zas v org. NF. Někdo zas v odborech (přes 90% čl), někdo chodil na akce Z. Po plyšáku se ti co v KSČ byli z prospěchu se rozutekli do jiných stran a nebo v tichosti některou stranu podporují. Je téměř 20 let po menšestrvé a funkcionáři z 50 let už trénují skoky do rakve. Nová generace, když se nechá oslovit komunisty, s tím nic nenaděláte. Ať vlády řádně vládnou, bez korupce, bez průšvihů a komunisty bude volit minimální počet voličů. Je to soutěž politických stran. Je to demokracie.:-)

ps 12.12.2008 12:24

Re: Pár řádek o "strašení komunisty"

Stejné argumenty by mohly platit pro Německo 50.tých let a pro NSDAP a patrně by platily nebýt okupační správy, která se po válce postarala aby takové zhovadilosti jako máme my ve formě KSČM, nenastaly.

Tomas B. 12.12.2008 13:35

Re: Pár řádek o "strašení komunisty"

Pokud samo konstatování, že máme komunisty v parlamentu je "primitivní antikomunismus" pak bychom o komunistech neměli vůbec mluvit, abychom nebyli označeni za "primitivní antikomunisty". Mimochodem, už to, že užijete slovní spojení vynalezené samotnými komunisty o vás hodně vypovídá.

Je podle vás primitivní se pořád vracet k tomu, co bylo před 20ti lety, ale s o to větší chutí se vrtáte v tom, co bylo před 15ti lety. Předhazovat komunistům odpovědnost je podle vás "strašení", ale volat k odpovědnosti ODS je prodle vás správná politika.

O demokracii si myslíte, že na nás spadla odněkud z cizí planety a bude tady s námi napořád. Nic není vzdálenější pravdě. V roce 46 si naši dědové demokraticky zvolili komunisty a do dvou let bylo po demokracii. Lékem na komunisty jsou podle vás vlády bez korupce a průšvihů - a pak jdete a zvolíte si Paroubka. Tedy sorry, ale to zase mě připadá primitivní.

Malý Aston 12.12.2008 11:45

Re: Pár řádek o "strašení komunisty"

A to je ten problém na který se těžko hledá řešení.Vzpomínky na režim před rokem 1989 jsou jako vzpomínky na dobu,kdy jsem byl na vojenské službě kdy buzerace zapomenuta a krása dívek vzpomínána.Vlastně to bylo báječné.Těch 41 let demokratického vývoje,který nám komouši,lidovci i strana pana Paroubka( Strana socialistická) ukradli prostě chybí a bude ještě dvě generace chybět.Kdo se ještě dneska hlásí a již nemusí k totalitní komunistické straně,která vraždila a zavírala do kriminálů nebo s ní se dere k moci jako ČSSD je debil a nic mu nepomůže říkat,že v té době chodil do školky a za vraždění nemůže.Nebýt komoušů,tak nemusela být žádná Sametovka,žádná privatizace a odstraňování škod po jejich vládnutí a mohli jsme se míti lépe než rakušáci.Z těchto důvodů nemohu nikdy volit KSČM nebo ČSSD.A ti ostatní? Chtějí komouše a socany? Tak je budou mít je to rozhodnutí každého občana,voliče.:-D

gnomon.324@seznam.cz 12.12.2008 15:37

Re: Pár řádek o "strašení komunisty"

Rozhodují  jsou činy a  fakta, ne propaganda. Nejhorší blbec je mladý blbec, neboť o své blbosti málo ví a myslí si, že  stále opakující blbosti se stanou všeobecnou pravdou. Nejlépe jsem se za svůj  život měl za vlády ČSSD, proto volím tuto stranu ať je v čele Paroubek, Zeman nebo Sobotka. ODS přivádí tuto zemi do úpadku, krize je na postupu.

Eva 12.12.2008 15:38

Re: Pár řádek o "strašení komunisty"

Prožila jsem velkou část svého života v "socialismu." Nikdy bych si nepřála jeho obnovu. Jenom si vzpomínám, že z každéhio neúspěchu  tehdejší vlády byl obviňován předválečný systém.

Vzhledem k tomu, že pád komunismu přišel v roce 1989, připadají mi výmluvy na předchozí režim skoro podobnné

bovrti 12.12.2008 16:35

Re: Pár řádek o "strašení komunisty"

To není to stejné. Neumíte si představit, i když jste žila v totalitním systému, jak hodně tento systém devastoval morálku lidí. Jen si vzpomínám na zv.prověrky po r.1968, kdy 90% lidí, které těmito prověrkami prošlo potlačilo své názory a řeklo úplně něco jiného. Nebo když děti slyšely, "to nesmíš říkat ve škole" atd. A s těmito lidmi se teď snažíme vybudovat opravdu demokracii. Bude to ještě dlouho trvat, než ty důsledky minulého období překonáme.

josef 12.12.2008 15:39

Re: Pár řádek o "strašení komunisty"

že by cenzura?

bovrti 12.12.2008 16:27

Re: Pár řádek o "strašení komunisty"

Jednoduše a pěkně shrnuto. Problém zůstává v tom, zda budou 2 generace stačit. Bohužel pravicové strany devastuje nedostatek lidí, nepoznamenaných minulými léty. Někdo jako Schwarzenberk.R^R^R^

horduch 12.12.2008 10:34

jestliže pravicová vláda

řeší problém cigánů tím ,že jim dá více peněz daňových poplatníků , nevyžaduje od nich dodržování zákonů této země,a aby neprodukovali ve velkém další nevzdělané lenochy které pak musíme živit,tak pravicový volič se pak může udřít a stejně to  nebude stačitRv

Ypsilon 12.12.2008 11:14

Re: jestliže pravicová vláda

A lidi nadávají na Cikány a ti u koryt a korýtek můžou v klídku  nerušeně mlaskat...Že právě oni jsou daleko větší černou dírou na peníze z daní nikoho nezajímá:-/

Pepan 12.12.2008 12:26

Re: jestliže pravicová vláda

Svatá pravda... Jenže co s tím?Politická vůle chybí a každá kritika je hned interpretovaná jako "rasismus".Proto je třeba toto slovo nahradit novým názvem"nezbytnost".Bude proto nezbytné postupovat proti těmto nepřizpůsobivým obyvatelům razantněji.Jsem pro tvrdé omezení soc.dávek,protože je jen podporují v lenosti a podporují kriminalitu.Jinak nám tato skupina obyvatel přeroste přes hlavu!A to platí nejen pro tmavší, ale i pro bílé!:-D